Therese

Så här ser jag på saken

Fredag

Publicerad 2007-08-31 17:22:53 i Allmänt,

Hej hopp!
En ny skolvecka har gått och vi kommer en vecka närmare praktiken. Dom har fortfarande inte svarat och på måndag får jag ta och ringa orkade inte göra det idag. Lärde oss prata isländska imorse på svenskan. Det där lät som att vi kan prata det flytande, kommer inte ihåg några speciella ord bara dom vanliga mamma, bil, flyg osv. Kan säga att det inte var så lätt eftersom man inte vet hur det ska uttalas, men om jag ser ett ord framför mig kan jag nog säga det fast jag vet nog inte vad det är! 

Sen var det dags för Mdk (mediekommunikation), gjorde inte så mycket. Kom på en produkt som jag ska "sälja". jag och mickan var på flumhumöret idag, vi kom på dom konstigaste produkterna den bästa som mickan kom på var en chipssked tror inte att den behöver en sån stor förklaring. 

Nu ska jag gå och äta godis!! 

Puss Therese 

Torsdag

Publicerad 2007-08-30 18:23:39 i Allmänt,

Vaknade trött imorse av att pappa gick in och väckte mig, direkt så kände jag att något var fel, alarmet på mobilen hade inte gått igång. Så antingen så hade jag försovit mig eller så väckte pappa mig förtidigt. Det var alternativ nummer två, pappa kom in 10 minuter förtidigt. Kände att jag kunde somna om ifall jag ville, men kände att det inte skulle vara lönt det eftersom att jag skulle vara ännu tröttare då! Gick upp och åt frukost av någon konstig anledning så blir jag oftast pigg när jag äter det, fast det e nog ganska posetivt att det är så. Sen när jag klätt på mig osv så tog jag moppen ner till bussen och åkte mot Vattholma och fick en liten mindre chock när Upptåget kom in och det var bara ett tåg och inte dubbeltåg som det brukar vara så jag fick glatt trycka ihop mig och vi stog packade som sillar in till Uppsala och när vi kom in till station och skulle gå av så var det en som sa : Oj, vad med folk! Ehh?! Vad hade hon väntat sig!!
Skoldagen gick bra och har inget att säga om den. Skönt att det är fredag imorrn och sen är det helg för då får jag SOVA!
Andra planer för helgen
Lördag: Vara hemma själv och äta godis och kolla på film och lite annat smått och gott. Mamma, pappa och Ika åker upp till Örbyhus på kräftskiva hos mina kusiner. Har inte sån stor lust att hänga med för det är tråkigt där uppe. Så då har jag en mysig kväll ensam hemma!!

Söndag: Åka in till Kista gallerian och shoppa! Fast det är inte därför vi åker dit, ska till kusinerna och på födelsedagsfirande. Det ska bli kul, känns som det var evigheter sen man träffade dom fast det var i sommras. Låter som om mormor ska hänga med oxå så det blir kul!
Sen på kvällen så spelar Real Madrid bortamatch mot Villareal och läste nyss (på svenskafans.com) att dom lovar att dom ska visa den matchen med tanke på vad som hände förra helgen. Om du inte vet läs då min blogg den 25:e augusti inlägg
'skit tv' 

Sen börjar skolan igen, måste få en praktikplats nästa vecka. Ska prata med Kicki imorrn om det! 

Nu ska jag gå och slå in ett paket till Mickan 

Puss Therese

Onsdag

Publicerad 2007-08-29 17:11:11 i Allmänt,

Hej
Idag har det inte hänt så mycket. Började morgonen med en skön sovmorgon. Sen var det dags för ljudmedia, vart inte så mycket jobb idag heller. Jag började plannera mitt radioprogram som jag ska sända senare och lyssnade på friidrotts VM samtidigt. Hade SVT's live tjänst på hemsidan på, den är helt okej.
Efter en stund så kom Kjell och sa till oss (jag, Malin och Mikaela) att vi kunde sitta frame vid tavlan och kolla eftersom att vi kollade vi projektorn. Haha bäst var när Kjell gick och sa till Micke att han inte fick sitta ute på Youtube och var tvungen att jobba. Då sa han att vi gjorde ju exakt samma sak. Men det tyckte inte Kjell..

Var ju match igår, var inte med på den eftersom jag har ont i tån och skulle inte hunnit eftersom jag slutade sent igår. Men det var kul å höra att dom vann med 0-3. Det är träning ikväll, men struntar i den eftersom jag inte kommer kunna vara med i helgen för vi ska till Kista och fira min kusins pappa. Så jag får se om jag kanske åker upp med pappa och sparkar lite boll, för dom (bandylaget) ska upp och "leka" lite grann.

Shit, blir inte klok på hur man ska kunna fixa en praktikplats eller att det kan vara så svårt att svara på ett mejl. Har skickat mejl till Radio Uppland och City 106,5 och har inte fått svar. Skickade till Rix FM först men fick svar efter någon timme att dom inte tog emot praktikanter, bara från Akademi Båstad. Och idag skickade jag mejl till The Voice och fick svar efter ca 5 min att dom inte kunde ta emot mig! 

Puss Therese 

Tisdag

Publicerad 2007-08-28 18:55:04 i Allmänt,

Många tankar går idag till alla Sevilla supportrar, spelar och ledare i Sevilla! Idag dog Antonio Puerta, spelare i Sevilla. Givetvis så går tankar oxå till familjen. Jag vet hur det är och känns att förlora någon man älskar och forlora den personen så plötsligt! Killen var bara 22 år och det var inget fel på honom, det var i lördagens match mot Getafe som han bara segnade ner och blev livlös i några minuter. Sen i lördags så har han fått andningshjälp och läkarna konstaterade idag att han kunde haft hjärnskador.
   Det är tråkigt när något sånt här händer, det spelar ingen roll om det är en spelare för motståndarlaget, för det är inte kul att mista folk bara så där.
Jag kommer ihåg hur jag kände mig när morfar dog, när jag tänker på det nu så kommer känslorna upp i mig igen.
Det här är en svart dag för fotbollen!

Nej, nu ska jag berätta om vad som jag har gjort idag. Har ju såklart varit i skolan, började 09:55 men var tvungen att åka med 8 tåget för jag kunde inte ta mig till halv 9 tåget och om jag skulle åka med det tåget som mamma åker så skulle jag komma försent! Så jag får helt enkelt gilla läget på tisdagar! Började morgonen/dagen med klassråd, det var helt okej, mindre glad vart man väl när man fick reda på att man är tvungen att ha en praktikplats klar till den 11 september. Eller den behöver inte vara klar, men då får man betala resor och sånt själv.
Sen när klassrådet var slut var det dags för en ny lektion Arbetsmiljö och säkerhet, helt okej lektion. Verkar inte så jobbig eftersom man kan ganska mycket innan! Sen var det lunch, maten idag var ris med korvstroganoff. Det var gott! Helt otroligt va?!
Sen var det dags för ljudmedia :). Idag var jag rikigt duktig och gjorde en jingel om varför man ska välja GUC. Och under lektionen så satt jag, Malin och Mikaela och kollade på friidrotts-VM.

Haha en rolig sak som hände idag på arbetsmiljö och säkerhets lektionen. Leif (läraren) ropar upp oss för att ta närvaron och så ropar han upp Martin och ett efternamn. Och vi började skratta fast det tog ett tag för oss att förstå och så säger Malin : Du menar väl Malin?!
Leif: Är inte Martin här?
Malin: Nej, du måste mena Malin för det är jag!
Så nu efter det så heter Malin, Martin!

Puss
Therese

Måndag

Publicerad 2007-08-27 17:37:01 i Allmänt,

Hej hopp
Skolan idag, på ett sätt så är det skönt att det är igång igen för man har något att göra på dagarna. För dom sista dagarna på lovet var så dryga för man visste inte vad man skulle hitta på?!

Fattar inte vad det är för påhitt att panera in laxen i skolan?! Tycker inte om lax i vanliga fall och blir ännu surare när dom panerar in den och man tänker, åhh fisk (det är en rätt som brukar vara helt okej att äta) och man lassar på en portion på tallriken och går och sätter sig och får en chock när man inser att det är lax. Fast idag såg jag att det var laxpanneter innan så då lassade jag inte på. Fick gå till caféterian å köpa en ost och skinktoast i stället.

Annars så har skoldagen varit bra. Började dagen med en historia lektion och fortsatte med dubblelektion i berättarteknik med Kicki och sen så var dagen slut kl:14:35 och vi ta oss hem. Haha våran klass kan ha vissa stunder då vi är helt konstiga. Vi hade en liten uppgift på BT, vi skulle göra en liten radioteater. Kicki hade tagit ut en text som vi skulle läsa så vi gick ut med våran grupp och satte oss för att öva på den. Den var ganska konstig om man kan säga så och så läste Emelie sitt lilla stycke och precis då så går det några ettor förbi och Emelie säger: ettor. Kommer inte rikigt ihåg just nu vad det var hon sa innan, men en utav ettorna vände sig om och kollade på oss..

Sen när jag satt på tåget hem med Malin så kände jag att jag hade fått ont i huvudet, klev av tåget i Vattholma och stog och väntade på anslutningsbussen som skulle ta mig till Råstaberg. Det var nog bland dom jobbigaste bussresorna jag har varit med om. För på bussen satt det några nya 7:or och skrek och lyssnade på musik på mobilen, innan vi åkte från station så sa busschaffören : Om du inte lugnar dig nu så kastar jag av dig! Var inte så glad när jag gick på bussen och vart inte gladare när jag skulle åka ca 15 min med dom där barnungarna! 
   Känns som om alla 7:orn bara försöker bli tuffare å tuffare varje år, vet inte om det är så eller om det bara känns så!

Nej, nu ska jag sluta babbla! Måste snart gå å byta om träning ikväll och match imorrn borta mot Gimo hoppas att man blir uttagen!

Puss Therese

Söndag

Publicerad 2007-08-26 16:25:20 i Allmänt,

Hej hopp
Ja, första matchen utav La Liga säsongen vart inte som jag tänkt mig. Visst jag tänkte att Real skulle vinna, men jag trodde att jag skulle få se den segern. Men så blev inte fallet eftersom det var bråk om rättigheterna! Riktigt dåligt om jag får säga så!

Så jag fick snällt sitta och följa matchen via aftonbladets nya tjänst! Försökte att se matchen på dom sidorna som angavs på fotbollskanalen.se men det funkade inte.

   Så jag vet inte riktigt hur matchen var. Real vann matchen med 2-1 

Men enligt den lilla matchrapporten som blev, eftersom dom inte heller kunde följa matchen så bra så spelade Real bra i andra halvlek! (http://www.svenskafans.com/spanien/artikel.asp?id=188035).
 
 



Idag har jag inte gjort så mycket. Suttit framför tvn och kollat på friidrotts VM och såg Carolina Klüft vinna ännu ett VM guld, hon är helt otrolig. Presterar fram dom bästa resultaten när dom behövs, det är det som gör en tävlande så stor när dom har den egenskapen.
Sen så kom mormor förbi en stund mitt på dagen och fikade. Snart är det dags för mat, Pizza! :)

Imorrn börjar en ny skolvecka och det enda jag vet att jag måste göra är att skaffa en praktik plats. Sen är det fotbollsträning och så är det match på tisdag mot Gimo, skulle spelat den i lördags, vet inte om jag får spela men hoppas på det. Sen får vi se vad som händer i helgen. Joo, en sak vet jag att jag kommer göra! Se på real om dom väljer att visa den matchen den här gången!

Funderar på om jag ska åka upp och kolla på Tensta herrar när dom spelar match ikväll eller om jag ska åka till Skyttorp och se på damlaget? Vi får se hur det blir!

Puss Therese

Skit tv

Publicerad 2007-08-25 19:30:39 i Allmänt,

Fick reda på för ca 5 min sen att Madrid derbyt inte kommer visas i tv. Så här stog det på fotbollskanalens hemsida: "Det klassiska mötet mellan Real Madrid och Atletico Madrid stoppas från att sändas direkt i Europas tv-kanaler. TV4 kunde inte göra något åt saken.
- Rättighetsinnehavarna, klubbarna, La Liga och TV ligger i konflikt med varandra, berättar TV4:s fotbollschef Per Nunstedt i kväll.
"

Det här är rikigt dåligt, missar en match som skulle bli hur kul som helst att se. Men blir blåst på den! Ringde till Malin för en stund sen och sa att matchen inte skulle bli av, så hon kommer inte hit nu!

Tv4 har valt att visa guldmatchen från förra säsongen i repris i stället. Men hur många gånger har dom inte sänt den matchen i repris?! Alla andra La-Liga matcher kommer gå som planerat på Tv4, men det är just Madrid derbyt som krånglar.....

Åhhh jag blir så less!!

Lördag

Publicerad 2007-08-25 18:43:41 i Allmänt,

Ikväll är det äntligen dags för La Liga!! Ikväll går startskottet för en ny rolig säsong! Som jag sa igår så börjar det med ett Madrid-derby, det är alltid kul med derbyn för spelarna blir extra taggade och publiken låter mer än dom aldrig gjort för. Men det är kanske inte så konstigt att det är så eftersom att man vill visa att man är bäst i stan. 
   Trogen Real Madrid supporter som jag är så hoppas jag ju så klart att Madrid vinner ligan i år igen, för då knäpper dom Barca på näsan och säger att det spelar ingen roll vilka storastjärnor ni köper för vi är bättre än då!! Känns som Madrid har något stort på gång nu, såg det redan förra säsongen. Hoppas verkligen att det kommer en stor ny era där dom tar hem stora titlar igen, har varit lite tungt på den fronten en stund.

Om jag släpper fotbollen ett tag nu så ska jag berätta vad jag har gjort idag. Vaknade imorse vid 8:45 trodde att jag skulle sova längre eftersom jag var ganska trött igår. Men jag gick upp när jag vaknade och kollade på eftersändningen på friidrotts VM som började igår natt.
Sen när sändningen var slut så satte sig jag, Ika och pappa i bilen för att åka in till stan och hämta upp mamma som jobbade och vi åkte vidare mot Ikea för Ika skulle få lite nya saker in till rummet, sen när vi var klara på Ikea så åkte vi upp till Gränby centrum och handlade lite mat och godis!

Snart kommer Malin och ska kolla på fotbollen här hemma eftersom att hon inte har  Tv4 Sport-Expressen hemma.

See ya
Puss Therese

Fredag

Publicerad 2007-08-24 17:32:03 i Allmänt,

Vaknade imorse när alarmet på mobilen lät, 06.15, tröttare än vanligt! Vet inte vad det var för fel, men jag kunde inte somna igår när jag gick och la mig. Var pigg som en lärka, fast egentligen var jag inte det. Så jag låg och vred och vände på mig. 
  Tror nog som Malin. Eftersom vi har börjat i skolan precis så har vi mycket att tänka på. Vi ska ut på praktik om 5 veckor och dessutom har vi ett projektarbete som ska vara klart i vår.

Man kan väl säga att "hela" veckan i skolan, började i onsdags, har varit skön. Visst det brukar ju alltid vara lugnt och skönt den första veckan, men vi har dom bästa lärarna på skolan och det känns som alla lektioner kommer bli roliga.

I helgen händer det nog inte så mycket. Har tänkt att jag ska sova ut ordentilgt imorrn och sen på kvällen är det tänkt att Malin och Mikaela kommer hit och kollar på lite fotboll. Spanska Ligan börjar ju imorrn Real Madrid-Atlético Madrid kl. 20:00 på Tv4 Sport-Expressen. Kul med ett Madrid derby på en gång!
Sen ska jag väl kolla lite på Fridrotts-VM nu när det börjar inatt!

Det var lite från lilla mig nu ska jag gå och kolla på lite tv och äta godis!
Puss Therese

Heej alla bloggläsare

Publicerad 2007-08-23 20:25:25 i Allmänt,

Nu är den andra dagen utav skolan avklarad. Började morgonen med att ta bussen till Vattholma och sen upptåget därifrån för att sen ta anslutningsbussen ut till skolan!
   Tror aldrig att jag har sett så många elever som ska med 184:an. Det skulle säkert kunnat fyllt 5 st bussar!
Men jag fattar fortfarande inte vad skolan tänkte med när dom gjorde om bussturerna?! På morgonen går det ju bra och på vägen hem om man slutar innan kl 15 för då får man åka stadsbussarna.
Jag skulle egentligen ha slutat klockan 17.00 idag, men vi fick sluta ca 16.10 för att dom inte hade så mycket mer att säga om vårat projektarbete. Och det var hur mycket folk som helst som skulle åka med 16:40 bussen, folk satt i knät på varandra!! Efter en stund så kändes det som att man skulle smälta bort, det var så varmt och jag hörde att busschaffören sa ngt om att det var 33 grader, men jag fattade inte om det var på bussen eller om det var ute?!

Och idag fick jag reda på att det inte är någon match i helgen för B-laget, fick inte ihop tillräckligt med folk. Vet inte riktigt om jag ska bli sur eller glad. Är nog lite både och. För det skulle vara rikigt kul och få spela igen sen sist! Men jag blev inte så taggad när jag såg vilken tid det var samling. Klockan 9 på morgonen. Jag hade sett fram emot en helg då jag kunde få sova ut, för dom här två dagarna har jag varit riktigt trött när jag har kommit hem, även fast vi inte har gjort så mycket i skolan!
Men idag fick jag ju beskedet att den är inställd så jag ska inte klaga!

Snart börjar Las Vegas!!! :)

Nu ska jag gå och hitta på något annat!

See ya
//Therese

Första skoldagen!

Publicerad 2007-08-22 16:27:40 i Allmänt,

Nu har jag börjat trean.. Var en lätt dag med bara en lektion ochd et var ljudmedier. Och det vet vi ju från förra terminen att det är en skön lektion!
När vi kom till skolan (jag, Ika, Ellen och Fia) så möte jag upp Mikaela och det var ju ett bra tag sen jag träffade henne. (17 juni hemma hos Malin när vi kollade på sista La-Liga matchen då när Real Madrid vann :) ) Vi tog en liten tur runt skolan för och se om ngt var nytt, men allt var sig likt.
Sen så gick vi och åt lunch.. Den var inte god, smakade som om dom hade glömt kvar den från förra terminen eller något. Men men vad hade vi förväntat oss?!

Det känns lite konstigt att vara tillbaka till skolan för det känns som Mikaela sa att vi bara har varit borta några veckor och vi kommer tillbaka och fortsätter med det som vi har gjort innan! Det känns inte som att vi går i trean, att vi är störst på skolan, att det är vi som tar studenten i sommar och vi ska veta vad vi vill göra när skolan tar slut!
Tiden har gått för fort!
Och så var det de där med praktikplats, har inte hittat någon än. Har frågat på City men har inte fått något svar än.

Ikväll är det fotbollsträning och det ska bli kul. Har längtat efter det sen i måndags eftersom att den blev inställd då! Så ikväll när jag snörar på mig mina fotbollsskor och går ut på fotbollsplanen så är jag glad!

Nej, snart ska jag äta mat, spaghetti och köttfärsås (Mums!!).
Uhh, imorrn blir det tidig uppgång, börjar i skolan 08:35 jämfört med idag då jag började 11:20.

See ya 
//Therese

Hej hopp

Publicerad 2007-08-21 20:42:31 i Allmänt,

Åkte in till stan ändå, fick skjuts in utav mamma. Glad över att jag slapp åka tåg så kom jag in till stan. När mamma hade åkt iväg så tog jag upp min mobil för och se ifall om Mikaela hade hört av sig, men icke sa nicke. Men Malin hade däremot skickat ett sms och sa att tåget var inställt och att hon skulle ta nästa som kom om en timme.
   Vart kanske inte så glad över att jag fick tillbringa en timme själv inne i stan, men jag ska inte klaga eftersom att jag själv egentligen skulle ha åkt det tåget om jag inte fick skjuts in utav mamma! Så jag gick runt där en timme för mig själv och kollade in lite kläder.
När det hade gått en timme så gick jag iväg till stationen för att möta upp Malin och gå mot banken där hon hade ett ärende att göra, vi fick en liten chock när vi gick in på banken och insåg att det var ganska mycket folk där inne. Men Malin tog en lapp på "andra ärenden" och det var bara 10 nummer före så det gick ganska fort.
Efter banken så gick vi till McDonalds och åt en varsin McFlurry. Och efter en stund så insåg vi att Mickan inte skulle komma till stan så då åkte Malin hem och jag tog bussen upp till mormor där mamma var!

Efter en stund där uppe så åkte jag och mamma till Gränby centrum och kollade på lite kläder. Köpte två tröjor! Sen åkte vi och hämtade pappa eftersom att han slutade precis då när vi skulle åka hem!

Imorrn börjar skolan!! Fick reda på för en stund sen utav Fia att dom har ändrat på busstiderna! Vet inte om jag ska bli glad eller sur över att vi ska kunna åka stadsbussarna till skolan?! Däremot så är jag sur över att dom har ändrat på tiderna på hemvägen. Bussarna ska gå 10 över eller 40 från skolan, och när man åker med bussarna som går 10 över så kommer man inte hinna med tåget som går 19 över och då kommer man få vänta i över en hel timme om man har otur!!!! 

Nej, nu får det vara nog med klagande från min sida så nu ska jag gå och hitta på något annat att göra! 

Puss // Therese


 

Sista dagen på kanske det sista sommarlovet

Publicerad 2007-08-21 09:50:23 i Allmänt,

Japp, nu är det sista dagen på kanske det sista sommarlovet. (beror på om jag väljer att plugga vidare efter gymn eller inte)

Så vad ska jag göra nu den sista dagen?!
Jag vaknade ganska tidigt, halv 9 närmare bestämmt och gick upp och åt frukost.
  Igår när jag kom hem från stan så hade jag ett litet trevligt samtal med Malin och hon frågade om jag hade lust att följa med in till stan idag och fika med henne och Mikaela. Så igår såg det väldigt ljust ut, vi bestämde vilken tid vi skulle träffas osv. Men nu idag när jag sätter mig vid datorn och logar in på msn får jag veta från Malin att Mikaela kan inte komma in till den tiden som vi bestämmt och hon sa inte vilken tid hon kunde. Så nu försöker vi få tag på henne, som inte är det lättaste kan jag säga, och få reda på vilken tid hon kan! Hoppas verkligen att det blir något idag, för det skulle vara hur kul som helst att träffa dom, har inte träffat dom på hela lovet. Hehe fast jag kommer ju träffa dom i skolan imorrn eftersom att vi går i samma klass!

Om nu Mikaela hör av sig och säger att hon inte kan komma under hela dagen, så vet jag inte vad jag ska hitta på?!

Nej, nu ska jag gå och duscha men jag återkommer väl under dagen om hur det gick idag!

seee yaaa Therese!

Tråkigt

Publicerad 2007-08-20 18:52:01 i Allmänt,

Hmm, är inte riktigt säker på om jag har haft tråkigare stunder i mitt liv än nu!
Jag vet inte om det beror på att jag har som en rutin att åka på fotbollsträning just vid den här tiden på måndagar! Men idag blev den inställd p.g.a ett tufft spelschema i helgen!
Aja nog om att jag har tråkigt, nu ska jag berätta vad jag har gjort idag!

Ika eller Ulrika som min lillasyster egentligen heter skulle börja på gymn idag. Passande nog valde hon att oxå gå på GUC och det var hennes första dag idag så då förljde jag med henne och visade lite olika saker på skolan.
När vi hade en liten rundvandring på skolan så möter vi plötsligt nåra "tvåor" (gick i ettan förra terminen) som jag känner igen som säger:
"Åhh, titta här är två ny ettor som vi måste ha kort på!"
dom tar fram kameran och jag säger
"Jag är ingen etta, jag är en trea"
"Jo, hej du det tror vi ju på!" säger dom och jag går vidare!

Sen efter den lilla turen på GUC så åkte vi ner till stan och gick till McDonalds och åt McFlurry! :) och gick på stan en stund!
Usch usch nu är det inte många dagar kvar till skolan. På onsdag kl.11:20 och då är det dags för det sista året på gymn. Sen tar jag studenten!

Nej, nu ska jag ta och hitta på ngt!

//3se

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2007-08-20 15:20:08 i Allmänt,

Hej hopp!
Nu har jag äntligen skaffat en blogg! Här kan ni läsa om lite allt möjligt som händer i mitt liv!!

Hoppas att ni får en rolig stund när ni besöker min blogg!

Puss 3se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela