Therese

Så här ser jag på saken

Gott Nytt År

Publicerad 2007-12-31 18:04:26 i Allmänt,

Då har ett helt år nästan gått, det är bara några timmar kvar nu. Tänkte bara önska alla ett riktigt Gott Nytt År.
Idag var vi på det årliga mopperacet som alltid går avstappeln på nyårsafton. Det var roligt som alltid.
Ikväll händer det inte så mycket, är hemma och det kommer komma några hit och fira det nya året med oss, det blir nog skoj, även om jag inte är ett sånt stort fan av nyårsafton.

Nej, nu ska jag gå för nu kommer gästerna.

Gott Nytt År på er allihopa!

Puss Therese

Mitt 2007

Publicerad 2007-12-30 19:21:36 i Allmänt,

  ÅR 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Har jag säkert, men inget speciellt som jag kommer på nu.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar aldrig ha bågra löften, för jag klarar dom aldrig.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Inga, var i Sverige hela året.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Ojj, det är nog mycket. Lite snö skulle inte vara så fel just nu.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
28 juli när vi åkte till Gotland.. Vill tillbaka dit.  Och så kommer jag minnas 30 juli för det var då vi åkte på konserten på Gotland där bl.a The Ark stod på scen. Kommmer inte glömma den stunden. (Ska kanske nämna att Bo Kaspers Orkester och Sahara Hotnights var dom andra två banden som uppträde)

8. Vad var din största framgång 2007?
Vet inte

9. Största misstaget?
Hmm, kommer inte på något.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, sjuk....

11. Bästa köpet?
Ojj, det var svårt.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Godis och kläder

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att fylla 18.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
The Worrying Kind - The Ark

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Åkt till Göteborg.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hmm...

18. Hur tillbringade du julen?
Var till mormor på morgonen, åkte sedan vidare till mina kusiner i Sthlm. Där hela släkten på pappas sida var.

19. Blev du kär i år?
Nej

20. Hur många one night stands?
Haha....

21. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej

23. Bästa boken du läste i år?
Någon Liza Marklund bok.

24. Största musikaliska upptäckten?
Mika

25. Något du önskade dig och fick?
Det är många saker, men kommer inte på något speciellt just nu.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Det var det säkert.

27. Årets bästa film?
Det är många, Goal och Pirates 3 är bara några.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Var hemma och firade min födelsedag med hela släkten. En tradtionell grillfest som alltid, den 10 juli.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Joo, klart det finns

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Va??

31. Vad fick dig att må bra?
Vänner och familj

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
hum?

33. Vem saknade du?
Morfar såklart. Vill att du ska komma tillbaka, det är så tomt utan dig. 

34. De bästa nya människorna du träffade?
Oj...

Barnvakten Therese

Publicerad 2007-12-28 19:11:44 i Allmänt,

Japp, idag var jag barnvakt till mina söta kusiner, Oskar, Julia och Johan. Det var helt okej, fick ju 150 kronor för allt. Det var ju inte bara jag som var barnvakt, Ika var ju hemma oxå. Så hon fick hjälpa till.

Nu har jag blivit sjuk, har ont i halsen och har lite feber. Jag tycker att det är väldigt passande att jag blir sjuk nu, när det är nyårsafton om några dagar. Fast jag har varit sjuk dom senaste nyåren. Men det blir väl helt enkelt så när det är jullov och man är ledig.

Nu orkar jag inte sitta här längre.

Puss från lilla sjuklingen Therese

Då var julen över

Publicerad 2007-12-27 19:47:37 i Allmänt,

Lika länge som den vara, lika snabbt är den borta. Då pratar jag såklart om julen. Den är så efterlängtad varje jul och när den är här, så försvinner den på en gång. Men jag hann ändå med ganska mycket under julen. På julaftonsmorgonen så öppnade jag och Ika lite julklappar innan vi åkte in till mormor och åt gröt. Sen efter det så fortsatte vi in till Kista, där några kusiner bor. Där var hela släkten på pappas sida och vi började det hela med att gå en liten tipsrunda som Jossan hade gjort. Det var ganska enkla frågor och jag och mamma fick 8 av 9 rätt, det var ganska många som fick det så då blev det en utslags fråga. Där vi fick ta reda på hur många snabbmakaroner det var i burken, jag och mamma drog till med 375, då säger Julia, kusin på 5 år, 600. Tror du inte att hon nästan har rätt, det var 691 st i burken. Det kan ju påpekas att hon fick lite hjälp under tipsrundan, utav Jossan som gjort allting, så lite fusk tycker jag att det var.
Men sen efter det så satte vi oss ner och åt. Efter det kom tomten och delade ut lite julklappar. Och när tomten hade gått så var det dags för Kalle Anka på tv:n, och jag är ganska stolt, jag såg HELA Kalle Anka. Har bara sätt vissa bitar, för jag är inte direkt ett sånt stort fan utav Kalle Anka. Sen när Kalle var slut så åkte dom flesta hem, men inte vi. Vi var kvar och delade ut dom resterande julklapparna och vi kom hem runt 21, men det var en trevlig kväll.

På juldagen åkte vi upp till farmor och farfar och åt lite julmat och träffade alla kusinerna på pappas sida igen. Blev inte så långvarig där uppe, för jag kände att jag ville vara hemma eftersom att vi inte var det på julafton. Och igår på Annandagen så åkte vi hem till mormor och åt lite mat.

För att sammanfatta julen så var vi nästan inte hemma någonting, men det var kul och jag fick många fina julklappar. Jag fick bla. Beverly Hills säsong 2, kläder, Goal 2 mm.

Och sen fick jag även en bra julklapp dagen innan julafton. Då när Real Madrid besegrade Barcelona borta med 1-0. Julio Baptista stog för det enda målet i matchen.

Imorrn låter det som att jag ska vara barnvakt åt Oskar, Julia och Johan. Och det känns som jag håller på att bli sjuk så här lagom till nyårsafton, som jag inte har någon aning vad jag ska göra då. Tror att jag antagligen blir hemma.

Puss Therese

Dan före dopparedan

Publicerad 2007-12-23 14:01:23 i Allmänt,

Nu är det bara denna dagkvar och imorrn är det julafton.. JIPPIE. Känner att jag fortfarande har några barnkänslor kvar, för jag längtar fortfarande efter julafton och alla julklappar. OCh att man ska klä granen o.s.v.  Imorrn ska vi åka till mormor på morgonen och äta gröt och sen ska vi fortsätta in till kusinerna i Sthlm och där ska vi tillbringa dagen. :D

Just nu sitter jag här hemma hos mormor, pappa är och spelar bandy och då åkte vi hit. Ikväll så smäller det oxå, man kan ju säga att det är som lilla julafton. Eftersom att det är El Clásico. Den skulle vara en bra julklapp ifall om Real vinner som, jag hoppas och tror att dom gör. Och jag går nu hela dagne och väntar på att klockan ska bli 19:00 så jag kan knappa in TV4 Sport på tvn. För sen när den matchen är klar är det inte många timmar kvar innan det är julafton...

Nej, nu ska jag gå och göra något annat. GOD JUL på er alla. Får se om jag skriver något imorrn.

//Therese

3 dagar kvar till julafton och 2 dagar kvar till El clásico

Publicerad 2007-12-21 18:34:31 i Allmänt,

Idag var det julavslutning, den sista julavslutningen ever, ska kanske tilläggas. Och den var helt okej, den var som alla andra julavslutningar på GUC. Fick även mina julklappar utav Malin och Mikaela, från Malin fick jag en bok om fotbollsstjärnor och av Mikaela så fick jag ett par vantar som var jättefina. Tackar så mycket för dom! Sen efter det så drog jag och Ika ner till stan och trängdes bland alla som var ute efter julklappar, vilket inte vi var.

Igår var ju jag och Erika på bio. Den var bra, men det var rikigt hemsk. Fattar inte att det där har hänt i verkligheten. Igår så fick jag mina juklappar utav Erika och I like them a lot. Jag fick en STOR Marabou chokladkaka och ett par örhängen, som var fina. 

Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton.. LÄNGTAR! Men dagen innan julafton är det dags för El Clásico. Årets stora höjdpunkt för alla fotbollsälskare, och vilken julklapp det skulle vara om Real går och vinner, vilket jag hoppas och tror att dom gör. 

I helgen händer det inte så mycket, ska bara vara hemma och ta det lugnt, innan julafton.. :) En sak vet jag att jag måste göra och det är att städa, men det går fort. 

Nu ska jag snart gå och hjälpa till att pynta granen!

//Therese


  

4 dagar kvar

Publicerad 2007-12-20 09:28:12 i Allmänt,

Jaha, nu sitter jag i skolan och har precis haft prov på amerikanska och den industriella revolutionen. Det gick bra, så nu sitter ja här i bibblan och har ett hål på cirka en timme innan nästa lektion börjar.

Sen när jag slutar så ska jag ta mig ner till stan och gå på bio med Erika som jag har nämt i dom tidigare inläggen och då kommer jag få en julklapp.. :)  Undra vad jag får,  sen när bion är slut så ska jag ta mig ut till Gränby och kolla på bandyträning, för pappa har det idag och eftersom att han tar bilen då så kan inte mamma komma och hämta mig i Vattholma vid tåget, så jag får helt enkelt ta och vänta.

Igår hade jag en ganska värdelös skoldag. Jag kom till skolan runt halv 10 börjar inte förens 11:20. Men jag är tvungen att åka in då för jag kommer inte in senare eftersom mamma börjar jobba vid 10 och så passar jag på att äta lunch i skolan. Men ialla fall.  Jag, Malin, Mikaela och Emelie gick och åt lunch. Det var jullunch och köttbullarna var kanske inte så ätbara, dom var gråa och smakade peppar. Sen bar det iväg mot lektion. Väl där så fick vi ett glas med saft och några pepparkakor, sen så säger Kjell att dom som är klara med uppgifterna som ska ha gjorts, får åka hem. Visst jag tycker att Kjell är jättesnäll och låter oss åka hem tidigare, men jag tycker att det var ganska onödigt att jag åkte till skolan för att inte ha någon lektion. Då när jag lika gärna kunde varit hemma och gjort något annat.

Åhh det är bara idag och imorrn var i skolan, sen är det jullov.. JIPPIE!!

//Therese

6 dagar kvar

Publicerad 2007-12-18 18:49:55 i Allmänt,

Nu är det mindre än en vecka kvar till jul och jag börjar känna julstämningen och jag längtar hur mycket som helst till julafton. Jag vill ha det nu, och öppna alla julklapparna. En annan sak som jag oxå vill ha är jullovet. Jag tycker att den här veckan i skolan känns ganska onödig, för vi gör inte så många uppgifter och det känns som att lärarna kommer på dom för att vi ska ha något att göra. Men vi har ju ett visst antal dagar som vi måste gå.

Imorrn är det träning och jag kan inte gå på den för jag har fortfarande ont i benhinnorna (benhinneinflamation). Det är tråkigt att inte kunna träna för jag har inte gjort det på två veckor nu.. Men det är ju bättre att vila upp benhinnorna, så jag inte får större problem med dom..

På torsdag så ska jag gå på bio med Erika. Det blir rikigt skojsigt, vi ska se på American Crime. Jag vann ju biobiljetter till den.

Men nu ska jag ta och gå och göra något annat..

Puss Therese

Lucia och det är 11 dagar kvar till jul

Publicerad 2007-12-13 18:07:37 i Allmänt,

Idag är det den 13:e december och det betyder att det är Lucia.

Lucia föddes år 283 e.Kr i syrakusa, Sicilien.  Hon växte upp i en rik familj och redan som ung bestämde sig Lucia för att aldrig gifta sig och lämna bort sina "ägodelar" till de fattiga, utan att någon visste om det. Utan Lucias vetskap så lovade Lucias mamma bort henne till en ung förrnäm man.  När hennes man fick veta detta, så anmälde han henne för att hon var kristen, vilket man inte fick vara på den tiden. Som hämd på sin make så stack Lucia ut sina vackra ögon. Lucia blev dömd att brännas på bål, när det kom fram att hon var kristen. Men när hon skulle brännas så kunde inte lågorna skada henne, hon dödades istället med ett svärd. efter sin död blev Lucia helgonförklarad.
Detta är en av alla anledningar till att vi firar Lucia idag, för att hedra henne.

http://www.nordiskamuseet.se/publication.asp?publicationid=798


Idag hände det en rolig sak. När jag kom hem fårn skolan så ringde mobilen. jag tänkte att det var antingen mamma eller pappa och undrarde varflr dom inte ringde på hemtelefonen. Men jag tar upp telefonen och ser på displayen att det är Studentradion som ringer. Jag undrade såklart vad det var, så jag svarade. Det var Ludde som ringde och berättade att jag hade vunnit två biobiljetter till filmen American Crime. Jag trodde inte att jag skulle vinna detta, för jag brukr aldrig vinna sånt här. Men den här gången gjorde jag det. Så nästa vecka kommer jag att gå på bio, och den lyckliga vinnaren av den andra biljetten, blev Erika.

Nu ska jag gå och göra mig iordning, för snart ska vi åka iväg och kolla på luciatåg, som folkdanslaget anordnar.

Puss Therese

12 dagar kvar

Publicerad 2007-12-12 12:53:18 i Allmänt,

Nu sitter jag i skolan och inte gör ett SKIT rent utsagt. Vi har radio, och jag har gjort allt som vi ska  ha gjort och då frågade Kjell om vi ville göra något annat. Då kom vi på,  jag, Emelie och Malin, att vi kunde göra ett julprogram som ska bli en halvtimme och det kommer kunna sändas ut på 98,9 när som helst, det fick vi ju så klart göra det. Så nu har vi gjort klart det, men nu kommer vi till det stora problemet. Det är så att vi nu inte har någon studio som vi kan spela in det i. För det är dom små ettorna som har tagit över studiorna på våran lektionstid. Så nu sitter jag här och inte gör ett skit. Jag vet inte vad jag ska göra, jag tycker att jag kan åka hem, men det får jag inte. Det är helt hopplöst att sitta här..... Jag vet att du kanske tycker att jag är lite fånig som blir sur för det här. Men det är inte kul att sitta i skolan,  när man kan vara hemma och ta det lugnt. 

Idag så ska jag itne göra något speciellt, skulle ha tränat. Men det blev inte så, för jag har troligtvis fått benhinneinflamation och då får jag inte träna. Så det blir ingen träning idag, vi kommer inte ha någon träning på lördag heller, för då skulle det vara innebandy i hallen så det blir en veckas uppehåll. Fast det är nog bra för mina benhinnor, så dom hinner bli bra igen. 

Jag vill ha lov nu..... Så jag slipper det här. Imorrn är det lucia, det kommer komma luciatåg till skolan och på kvällen så ska jag iväg och kolla på Ika, när folkdanslaget lussar. 

Nej, nu ska jag försöka göra något vettigt med den här lektionen. OM det går vill säga!

Puss Therese 

13 dagar kvar

Publicerad 2007-12-11 20:25:30 i Allmänt,

Julen närmar sig med stormsteg, nu är det bara 13 dagar kvar. Jag längtar, det som är jobbigt med julen är att när den väl är här, så försvinner den på en gång. Så all förväntan som man har byggt upp, om vilka julklappar man ska få o.s.v är bara helt bortblåsta. Tycker att julen skulle vara lite längre, fast då i sin tur så skulle man nog lessna på den.

Det har inte hänt så mycket denna vecka, det har ju bara gått 2 dagar av denna vecka och det är endast 6 dagar kvar tills jullovet och jag längtar. För jag vill kunna vara hemma och göra det jag vill. Det är skönt att det bara är en termin kvar sen. Men det känns ändå så konstigt för sen i sommar när vi tar studenten så är vi arbetslösa, om man inte har ett jobb det vill säga, och den stabila grund som man haft, skolan, finns inte där längre. Det känns så konstigt, det har gått så jäkla fort. Hela gymnasietiden har gått hur fort som helst.


Nu ska jag gå och kolla på tv..

Puss Therese

16 dagar kvar

Publicerad 2007-12-08 14:57:34 i Allmänt,

Ja, det är bara 16 dagar kvar till jul och vi håller på för fullt här hemma och gör det lite juligt. Adventsljustakarna och stjärnorna åkte upp förra veckan och nu pyntas det ännu mer här hemma. Det är det jag älskar med julen, det blir mysigt med allt ljus och alla små saker som ställs upp i husen. Det enda som jag tycker saknas är snön som lyser med sin frånvaro, jag sa redan förra julen att en julafton utan snö är ingen julafton. Det känns faktiskt som om att snön inte kommer komma, eftersom det är så varmt ute, det känns inte som att det är december.

Men något som jag är ganska stolt över, är att jag nästan har handlat klart alla julklappar, har några kvar. Jag tänker inte avslöja några eftersom jag vet att några av dom läser min blogg.

Något som hör till julen är såklart som jag har nämt där uppe, allt pynt, granen är oxå en jättestor del utav julen. Julkalendern som går varje år, som börjar första december och sista avsnittet går på julafton den 24 december. har inte sett årets julkalender, har inte haft tid, men jag vet vad den handlar om så jag ska väl ta och kolla på den någon gång. Jag kan faktiskt erkänna att jag inte har sett julkalendern på flera år och det beror på att  jag har tyckt att den har varit dålig. Men jag ska ge årets kalender en chans.

Bara för att byta ämnhe helt drastiskt så klicka på länken och läs denna lite speciella artikeln om kampfisken Sten
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1419576.ab

Parlamentet, Idol 2007 och Stockholm Horse Show

Publicerad 2007-12-08 14:48:54 i Allmänt,

Hej hopp,
Igår åkte vi till Stockholm och skulle se på Parlamentet, med vi så menar jag klassen. Det var skitkul, och jag hade gått och längtat efter det under praktiken. Skrattade så att tårarna nästan rann, tror Erika vet vad jag menar, med tanke på våra tyskalektioner som vi hade i ettan.
Vill inte avslöja något som hände, utan jag tycker att du ska se på programmet på söndag klockan 20:30 på tv4, för om jag berättar något så är det ju inte kul. 
   Inspelningen utav Parlametnet görs på SVT, orkar inte förklara varför. Sist när vi var där och skulle se på Time Out så mötte vi Peter Jihde i dörren påväg ut, igår så såg vi Markus Fagerwall, Idolvinnaren från förra året för dom som inte kommer ihåg det. Sen såg vi Albert Svanberg, tror han är ansvarig utgivare för sporten och sen så sa Emma och Ingrid att dom hade sett Magdalena Forsberg. Kan även säga att Markus Fagerwall medverkade i Parlamentet, satt snett bakom. Kan oxå säga att dom som var med va, rött parti: Annika Andersson och Robert Gustavsson, blått parti: Petra Mede och Johan Rheborg.

Sen när det var slut så var det bråttom till bussen som skulle ta oss till Centralen, för jag var tvungen att hinna med 18:11 för annars så skulle jag vara tvungen att vänta i Uppsala i nästan 1 timme och jag skulle bli tvungen att betala resan hem som jag annars skulle kunna åka med mitt skolkort. Men som tur var så hann jag och Malin med tåget, vi sprang från bussen till tåget, jobbigt var det för det var människor överallt och mitt i alltihopa så gick Malins väska upp och hon blev tvungen att stanna och plocka upp det som ramlade ur, men vi hann med.

Sen när jag väl var hemma och hade ätit min mat så var det dags att se på Idolfinalen som blev så jämn som jag trodde att den skulle bli. Jag satt och höll på Marie att hon skulle vinna, visst Amanda är en jättecool tjej och hon är en artist men hon var inte vinnaren av Idol 2007 och det kändes som svenska folket höll med mig, även fast det blev så jämt som jag trodde.

Åhh, förra helgen så var jag ju med min faster och min kusin, till Stockholm Horse Show. Det var rikigt kul och underhållande. Vet inte vad jag ska berätta om det, för det känns som att om jag börjar berätta så kommer det bli hur långt som helst och det här inlägget är redan långt.. :p Men jag kan säga att det var en fransk hästdressör där och det var ganska coolt det som han fick hästarna att göra, dom ända hjälperna han hade var, rösten och ett spö. Han fick hästarna att sätta sig, ligga ner och se helt döda ut m.m.

Nej, nu ska jag gå och duscha för vi ska upp och fira Johan som fyller 2 år idag. Grattis säger jag.

//Therese

20 dagar kvar

Publicerad 2007-12-04 20:02:31 i Allmänt,

Igår var det första dagen i skolan igen, efter 9 veckor. Har verkligen inte saknat den ett dugg. När man kommer tillbaka till skolan så får man reda på att vi kommer ha prov i historia näst sista dan, innan vi går på jullov, jippie vad roligt, not! 

Idag så var det dags att prova ut studentmössa och det gick bra. Men det är så svårt att veta vad jag vill ha! 

Blir tokig på klassen ibland, fattar inte att vi går 3:e året på gymnasiet. Kan vara ganska svårt att förstå det ibland. 

Imorrn är jag ledig, eller jag trodde det i alla fall, tills jag fick veta idag att jag har missat en labration på naturkunskapen en lektion för jag var sjuk, så nu måste jag åka och göra den imorrn. Men det går nog bra. 

Blir inte ett långt inlägg nu, för det är Ugly Betty på tv och det måste jag se. Skriver mer om helgen och mina tankar imorrn, då det även är dags för fotbollsträning. 


Puss Therese 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela