Therese

Så här ser jag på saken

-

Publicerad 2008-04-30 20:25:50 i Allmänt,

Har inte skrivit på länge så det här kommer nog att bli ett långt inlägg, för jag ska sammafatta alla händelser lite kort.

I helgen så var jag på träningsläger, det var riktigt kul och jag skämtar inte när jag säger att jag var grymt trött i benen på det sista träningspasset som vi hade på söndagen. På lördagen fick vi en skön revansch mot Knivsta, vi vann med 4-1.

I måndags hände inte så mycket, hade vikarie på Kickis lektion, gjorde inte så mkt.

Igår kom Folke Bengtsson in till klassen och skällde ut oss. Jag vet inte riktigt vad han är för person men han är typ chef eller något liknande över rtv grenen. Han kom till klassrummet och skällde ut hela klassen eftersom INGEN kom till lektionen i fredags för vi inte trodde att vi hade någon lektion för Kicki hade varit sjuk de tidigare lektionerna. Men denna lektion hade skolan varit så "duktiga" och fixat en vikarie. Men eftersom att vi inte fick något svar från nån på HELA skolan på torsdagen om vi hade vikarie eller inte så sket alla att gå till lektionen och då kom folke in och höjde rösten och sa att det var vårat fel. Och det är våran skyldighet att gå till lektionerna. Och det spelade ingen roll vad vi sa eller gjorde han sa hela tiden att det var vårat fel och att det var våran skyldighet att gå på lektionerna. Fine, jag tar att det är våran skyldighet att gå på lektionerna, men jag tycker oxå att det är skolans fel eftersom de varken fixat en vikarie på de tidigare lektionerna eller att de inte kan ge besked på om vi ska ha vikarie eller inte. Och hur kul är det på en skala mellan 1-10 att gå upp klockan 6 på morgonen och åka till skolan och inte veta om vi har lektion eller inte och sen när man kommer fram så sitter det en lapp på dörren där det står: "Lektionen i MDK B för RTV3B är inställd (datum). För Kicki är sjuk". Jaha, vad ska jag göra då?! Åka hem tänker säkert ni läsare. Men det kan jag inte för jag kan inte komma hem. Första anslutningsbussen från tåget hem går klockan 13:40, så hur kul tror ni att det är?!

Igår var det även seriepremiär med B-laget mot Tierp. Det var en riktig förlust som vi åkte på där och jag vill inte berätta vad siffrorna blev för det var en riktig skit match.

Snart är det dags att dra sig mot tvn och kolla på Liverpool mot Chelsea, det är ju inget annat bra på tv denna kväll då jag sitter helt ensam här hemma och inte vet vad jag ska hitta på..

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-04-25 18:49:43 i Allmänt,

Orkar inte skriva något långt inlägg så det kommer bara några korta meningar!
Lugn dag idag, visste inte om vi hade lektion så jag struntade i att åka till skolan och drog in till stan istället. Hittade inga skor denna gång heller så jag får väl åka till huvudstaden och leta där.
Måste gå och packa tills imorrn, då det är träningsläger. Det ska bli fett kul.

Blir nog ett inlägg på söndag när jag kommer hem från träningen om jag inte är allt för trött då.
I helgen blir det fotboll för hela slanten.

/Therese

Nationellt prov i svenska B

Publicerad 2008-04-23 20:36:44 i Allmänt,

Japp, idag var det dags för nationella i svenska b. Kan säga att det inte alls var svårt och jag gick runt kvart i elva, vi hade rast mellan 10 och kvart över 10 och då sa svenskaläraren för EU 3orna att man inte skrev en bra text på en timme. Men det håller jag verkligen inte med om, för vad hade hon tänkt sig att vi skulle sitta där i flera timmar på en obekväm stol och läsa igenom våran text och hitta sätt som vi kan ändra den på?! Det tyckte inte jag i alla fall, för när jag har skrivit en text så kan jag inte ändra på den, joo visst om den är riktigt dålig, men denna text som jag skrev idag hade jag i huvudet hela tiden och när det är en sån text så vet jag att den blir bra.

Igår hade vi första träningen på gräs för denna säsong och det var grymt kul, träning imorrn igen och sen i helgen kommer jag så gott som bo på Örvallen. Inte riktigt eftersom vi kommer sova i Klubbis, men de flesta timmarna tillbringar vi nere på Örvallen i våra fotbollsskor. :)

Snart är det Grey's Anatomy.

/Therese

Skolan och har tråkigt

Publicerad 2008-04-22 14:34:25 i Allmänt,

Sitter i skolan och inte gör ett skit. Det märks att det inte är många dagar kvar tills studenten. Har int egjort någonting idag, kom till skolan vid tio och då var Niklas Krog, författare, här och pratade om hans böcker och om sig själv eftersom det är världsbokdagen imorrn. Vi lyssnade inte på det för  det var inte så intressant så då hade vi ett hål i flera timmar eftersom radion började 12:45. Så nu sitter jag här och inte gör något så denna dag är helt onödig.

Ikväll är det fotboll för hela slanten, det blir så skönt att komma ut på gräs igen.. I helgen är det också fotboll för hela slanten. Så här ser mitt schema ut.
Lördag
Träning 09:00 - 11:00
Lunch 11:30 - 12:30
Träning 13:30 - 15:00
Match 15:00 - 17:00
Middag 18:00 -

Söndag
Frukost 08:00 - 09:00
Träning 10:00 - 12:00
Lunch 13:00 - 14:00
Träning 15:00 - 17:00
/Therese

Såna här dagar gillar jag

Publicerad 2008-04-21 14:01:05 i Allmänt,

Idag har jag endast haft EN lektion! Hur skönt är inte det att börja en vecka med. Men nu är det så att det inte kommer vara så varje måndag, det har bara hänt två veckor i rad nu för Kicki är fortfarande sjuk. Men jag klagar inte över det utan jag åkte hem, efter en timme på stan letar efter ett par skor som jag kan ha till min kläning som jag ska ha på studenten men jag hittar absolut ingenting. Efter den timmen åkte jag hem och satte mig på altan ute i solen och funderar även på att gå ut igen, för det är bäst att tillbringa de timmar man kan ute i solen.

/Therese

Trött..

Publicerad 2008-04-20 21:59:32 i Allmänt,

Vid den här tiden på söndagar brukar jag inte vara så här trött som jag är nu. Och jag tror att det beror på en sak.
 *Jag har spelat fotboll idag i stekande sol och det var grymt jobbigt.
För att sammafatta hur jag tyckte att matchen var.

Så jag funderar lite smått på att gå och plocka fram de kläder jag har tänkt att ha på mig och sen ska jag krypa ner i sängen och hoppas att jag vaknar piggare imorrn än vad jag är nu.
/Therese

Dammförgiftad

Publicerad 2008-04-20 17:00:04 i Allmänt,

Var till Knivsta idag och spelade träningsmatch, mot Knivsta såklart. Har aldrig varit med om en hårdare plan och jag vet att jag har klagat på grusplanen som är vid Örvallen, jag tar tillbaka allt nu. Jag springer heller i en "swimingpool" än på en plan som är lika hård som asfallten som var en meter från plan. Och eftersom planen var så hård, dammade det grymt mycket som tur var blåste det lite.
Åh va skönt nästa vecka får vi gå ut på gräsplanen och då blir vi som kossor brukar bli när de går ut på grönbete, för det e de här vi har längtat efter sen vi blev utskickade från Vattholmahallen, för de skulle byta golv. Åh äntligen så slipper vi alla grusträningar.
/Therese

Lördag

Publicerad 2008-04-19 12:30:21 i Allmänt,

Har skrivit lite på religionsuppsatsen som ska vara klar på torsdag, är inte orolig för den. Så nu sitter jag här framför datorn och har tråkigt och smaskar på lite godis. Jag har ingen aning om vad jag ska ta och hitta på.
/Therese

Fredag

Publicerad 2008-04-18 22:39:59 i Allmänt,

Då var det fredag igen och den här fredagen var den skönaste på länge, det kanske beror på att jag inte har haft en ÄNDA lektion idag eftersom Kicki fortfarande är sjuk. Men bara för att Kicki var sjuk och att jag slapp svenskalektionen för jag gjorde talet förra fredagen så klev jag ändå upp klockan 8.00 imorse och sen for jag in till stan och träffade jag Mikaela. Vi var på jakt efter.. Ja kan ni gissa.. STUDENTKLÄDER, jag kan lova att vi gick in i varenda klädäffär och vi hittade inte en kläning som vi ville ha. Så efter ca en timme gav vi upp och Mikaela åka hem, men jag tänkte att jag tar en vända till ner till Holmlunds och vad tror ni jag hittar?! Jo, min studentkläning. Har inte tagit någon bild på den än, men det kommer nog upp en under de närmaste dagarna. Men jag köpte inte kläningen då utan jag fortsatte leta, för jag visste inte riktigt om det var den jag ville ha. Så efter en stund bestämmer jag mig för att åka upp till Gränby och kolla där, hittade ingenting och tänkte genast på kläningen nere på Holmlunds, så jag ringer till mammas jobb och frågar i fall hon inte vill hänga med och kolla på den på hennes lunch, och snäll som min mamma alltid är så ställde hon upp. Hon tyckte oxå om kläningen, så det slutaade med att jag köpte den. Så nu är jag en kläning rikare, nu fattas skor och en sjal eller en kofta som jag kan ha över. 

Efter det så tog jag bussen till skolan för att vänta på att Ika skulle sluta för pappa skulle komma och hämta oss och sen skulle vi åka och handla. Så nu sitter jag här framför datorn och mamma, pappa och Ika sitter framför tvn och kollar på Numbers. 

I helgen ska jag inte göra så mycket, spela fotboll på söndag mot Knivsta. Igår hade vi fotbollsträning och då är våran ena tränare Pelle smart och drar av korsbandet i foten och får gå med gips i 2 månader. 

/Therese 

Kommer inte på någon rubrik

Publicerad 2008-04-16 16:52:32 i Allmänt,

Sitter här hemma i min ensamhet och funderar på om jag ska gå och göra mat. Det är så här jag kommer tillbringa de resterande onsdagarna fram till studenten, här hemma i det stora huset och det enda som hörs är när jag sitter och knapprar på tangernterna på detta tangentbord eller när radion står och skrålar på Rix FM i köket.
Fast ju närmare studenten vi kommer så blir det bara bättre och bättre väder, så jag kommer inte tillbringa onsdagarna framför datorn eller tvn. Utan jag kommer tillbringa de ute på altan läsandes i någon bra bok och någon dag måste jag hitta mina studentkläder för jag kan inte vänta hur länge som helst för då kommer inget att finnas kvar.

Det är skönt att vi inte har så mycket att göra i skolan, eller om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag att vi inte har någonting att göra.
Det här måste jag göra innan studenten.
23 april Nationella prov Svenska B (Det kan jag inte plugga till)
29 april Arbetsmiljörapporten ska in (frivillig)
15 maj Projektarbetet ska vara klart ( Det är det nästan, vi ska bara redigera lite och sätta ihop till tre program)
20 maj Omprov i religion
Sen håller vi på och skriver en uppsats på religionen, men vi ska inte behöva jobba med den hemma om vi skriver den på lektionerna. Sen kommer det nog några småsaker som ska lämnas in, men det är inte så mycket och jag klagar inte direkt över att ha så här lite att göra i skolan för då får jag tid för att göra annat.

Nej, nu ska jag gå och laga mat för magen börjar kurra.
/Therese

Onsdag=Ledig

Publicerad 2008-04-16 10:30:54 i Allmänt,

Idag är det onsdag och solen skiner det är ett STORT plus och ett ännu större plus är att jag är ledig alla onsdagar fram till studenten, eller där ljög jag kanske lite jag kommer inte vara ledig nästa onsdag för då är det nationella prov i svenska B, men sen är jag ledig.
Idag ska jag inte göra något speciellt, har tänkt att jag ska leta efter lite olika sommarjobb som jag kan tänka att jobba med. Har även sökt en distans kurs på växjö universitet, den är på kvartsfart och jag är tvungen att åka ner till Växjö 4 gånger, men det ska jag väl fixa. Hade ju inte tänkt att jag skulle plugga vidare först i alla fall inte det här året, men sen när Malin och Mikaela började prata om att man kunde ju faktiskt läsa någon linje på distans och det tyckte jag lät ganska bra så jag satte mig imorse och kollade igenom och hittade något som lät intressant. Sen till nästa år så får jag söka till en utbildning som går på helfart, just nu ser det ut som att det blir uppe i Piteå radioutbildningen och om det inte blir den så blir det radioutbildningen nere i Båstad. Fast om jag får ett jobb inom radio innan jag ska plugga vidare, så väljar jag att jobba. Men hur stor chans är det att lilla jag får ett jobb inom radio nu i höst...

/Therese

-

Publicerad 2008-04-14 19:32:34 i Allmänt,



Ikväll Måndagen 14 april kl.21.00 tänder vi ett ljus i våra fönster
för Engla och hennes familj

Sprid detta vidare så att många fönster får lysa för Engla.

Måndag igen

Publicerad 2008-04-14 15:39:59 i Allmänt,

Då var det måndag igen och en  hel vecka har man framför sig. Fast jag ska inte klaga det var en riktigt skön dag, hade endast en lektion. Hade historialektion imose och den var helt okej, sen när vi satt och väntade på att berättartekniken skulle börja så kom Kjell och sa att Kicki var sjuk och att vi fick gå hem. Fast jag kunde inte gå hem eftersom jag skulle till tandläkaren, så jag åkte ner till stan och hängde på mammas jobb i kanske 45 min innan jag begav mig ut mot Storvreta.

Händer inget speciellt denna vecka, inte vad jag vet i alla fall.

Tror jag håller på att hungra ihjäl, har inte ätit någon lunch idag eftersom vi sluta så tidigt och när jag var hos tandläkaren så fick jag en flourbelägning på tänderna och då skulle jag helst inte äta något på nån timme. Men snart ska jag nog ställa mig och laga mat som jag får göra varenda  måndag.
Imorrn är det träning och då kommer det nog inte något inlägg från mig.
/Therese

Ska jag verkligen spela fotboll?

Publicerad 2008-04-12 17:31:47 i Allmänt,

Det är en fråga som jag har ställt mig sen i torsdags efter träningen. Nu ska ni inte missförstå mig och tro att jag har ledsnat på fotbollen, för det har jag absolut inte gjort. Utan det är mer att jag skadar mig hela tiden. Har fortfarande inte blivit bra i min fot, skulle nog inte börjat träna denna vecka utan vila denna vecka med, men det är smart att vara efterklok. Fick även en liten smäll på den i torsdags och den gör lite ondare än vanligt nu igen och sen fick jag även en smäll när vi spelade små lagsspel på benet och har nu ett fint dobbmärke som gör ont. Fattar inte hur jag lyckas, har aldrig haft så här mkt småskavanker på en säsong, jag kanske börjar bli gammal?!

Nej, nu släpper jag fotbollen för en stund och berättar om vad som hänt i veckan, har ju inte hunnit blogga så mkt eftersom jag har skrivit talet och spelat fotboll.
I går höll jag svenskatalet som man är tvungen att hålla i nationella proven. Det gick bra, för er som inte har läst de tidigare inläggen så pratade jag om dokusåpor om de är arrangerade eller inte. Det vissade sig att jag och Marcela hade valt samma ämne, men det gjorde inget.

Nu i helgen ska jag inte göra så mycket, ska vara hemma och ta det lugnt och bara sitta här framför datorn och slappa. Känns knappt som jag gjort det på hela veckan, har alltid haft något som jag måste göra.
/Therese

KLAR!!

Publicerad 2008-04-09 20:35:16 i Allmänt,

Yeah!! Jag är klar med mitt tal. Ska prata om dokusåpor om de är arrangerade eller inte.
Nu har jag inte tid och sitta här, för jag ska göra annat.
/Therese

Här kommer det stora IG:t

Publicerad 2008-04-09 14:50:02 i Allmänt,

Blir galen, igår kom jag på ett ämne som jag tyckte att jag kunde prata om i mitt tal som jag ska hålla på fredag. Det skulle handla om sagotradtioner i andra länder, det tyckte jag var ganska intressant och jag trodde att jag skulle kunna hitta lite material till det. Men icke sa nicke. Det finns inte ett piss ute på internet, det enda jag har hittat är sagor från lite olika länder. Men jag kan ju inte stå och läsa sagor från andra länder i hela 5 långa minuter.
Tänkte då att jag skulle ändra mitt ämne och kom fram till att jag kanske kunde prata om pressetik, men hur kul är det att stå och lyssna på?!

Så det kommer att bli ett stort jävla IG på mig och det bevisar bara hur dålig jag egentligen är.....
/Therese

Skolan

Publicerad 2008-04-08 14:07:06 i Allmänt,

Sitter just nu i skolan och inte gör så mycket. Har fått en radiouppgift som ska göras klart på tisdag nästa vecka. Så man kan väl säga att jag är ledig imorrn och jag kommer göra uppgiften en annan dag denna vecka. Hoppas att Erika vill ställa upp på denna uppgift. :)

Idag ska jag  träna för första gången på över en vecka och jag hoppas att det går bra och att jag inte slår upp skadan igen, vilket jag tror att jag kommer göra, med tanke på att den inte har läkt ordentligt.

/Therese

Då var det måndag igen

Publicerad 2008-04-07 19:09:24 i Allmänt,

Och det känns som det alltid gör på måndagar. Det känns som allt är piss och att det är oändligt långt kvar till helgen. Och det gör det ju inte bättre av att vi har ett tal i svenska b som måste hållas på fredag, nationella. Jag har fortfarande inte kommit på ett ämne, och jag kommer komma på det i sista stund som jag alltid gör.

Imorrn ska jag äntligen få träna, lite mer än en vecka sen jag fick blödningen i foten och den är väl inte riktigt bra än. Men jag ska åka dit och testa. Det kan ju inte bli värre än att jag slår upp den igen, men det får vi ju inte hoppas.
Annars händer det inte så mycket denna vecka. Har läxa i historian, religionen och så har jag talet som jag måste komma på med.
/Therese

Vad ska jag prata om...

Publicerad 2008-04-06 18:02:50 i Allmänt,

Blir galen!! Kommer inte på vad jag ska prata om i mitt tal som jag måste hålla på svenskan, det är nationella, måste prata i 5 min om saga & saning och jag har ingen idé om vad det ska vara. Dessutom måste jag relatera till två bilder eller två texter i häftet.

/Therese

Trött

Publicerad 2008-04-04 22:56:34 i Allmänt,

Vet inte vad det är för fel, jag har varit jättetrött hela dagen och är det nu med. Om jag ska vara ärlig så har jag varit trött hela veckan, och jag tror jag har kommit på två anledningar.
1. Vi har bytt till sommartid och förlorar då en timmes sömn och det har inte kroppen ställt in sig på än.
2. Första veckan i skolan efter lovet och det brukar ta minst 1,5 vecka innan kroppen börjar komma igång igen.
Sen kan jag även ha en tredje anledning och jag tror att jag håller på att bli förkyld för jag går och nyser hela tiden. Men jag vill inte bli sjuk för då kan jag inte träna på tisdag och det vill jag göra med tanke på att jag missade en hel veckas träning denna vecka eftersom jag fick en blödning i vänsterfoten och fick då inte träna. Så om jag håller på att bli sjuk så ska jag kurera mig på bästa sätt så jag slipper sjukdomen.

Har tillbringat kvällen framför tvn, först Så ska det låta, sen efter det blev det vart är mitt band med magnus uggla och sen blev det Berg flyttar in. Och nu sitter jag här och funderar på om det ska bli en tidig sänggång ikväll, eftersom att jag är så pass trött. Tycker min säng ser väldigt lockande ut...

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-04-04 19:32:45 i Allmänt,

Då var det äntligen fredag igen och nu har man några dagras vila framför sig. Men jag har något som jag måste göra och det är att städa mitt rum, för släkten kommer hit på söndag och firar Ika. Sen måste jag skriva ett tal för vi har muntliga nationella i Svenska B på fredag om en vecka, sen måste jag även börja skriva på arbetsmiljörapporten om jag vill ha ett högre betyg än g i arbetsmiljö och säkerhet.

Just nu sitter jag och smaskar i mig massor med godis, det är riktigt gott kan jag säga. Skoldagen idag var inte så speciellt jobbig, började klockan 12 eftersom vi har haft projektvecka denna vecka ochd et var en liten tävling så lärarna ville ha en stund på morgonen där dom kunde lyssna igenom alla bidrag. Så innan vi började så passade jag på att gå iväg till polisen och hämta mitt pass som var klart igår. Sen när vi slutade vid 14 så tog jag bussen ner till stan och gick runt i vårsolen och alla affärer. Vill ha ett par vårskor, men hittar inga bra. Har hittat några men är lite osäker på dom. Sen måste jag även hitta ett par studentskor och studentkläder. För det är ju inte så många dagar kvar nu.

/Therese

Hur lyckas man??

Publicerad 2008-04-03 17:23:34 i Allmänt,

Har ni nångång lyckats misslyckas att göra potatismos, och då menar jag pulvermos. Det måste vara det svåraste man kan göra och det lyckas bolandsmatanter göra och vi på GUC blir då lidande. Var då tvungnen att gå till awats och köpa en toast. Det enda possetiva med lunchen var väl att jag träffade Erika, eller rättare sagt hon hörde av sig till mig och undrade om vi inte kunde gå och äta lunch och snäll som jag är så sa jag såklart ja. Det var riktigt trevligt.

Idag hämtade jag ut min studentmössa och när jag fick den i handen så slog det mig att det inte är många dagar kvar, 62 dagar för att vara exakt. Tiden bara rinner iväg och jag måste komma på vad jag vill göra med mitt liv. Igår sökte jag sommarjobb och nästa steg måste bli att försöka hitta ett fastjobb till hösten och sen till nästa år söka högskola/universitet.

Blir ingen träning för mig ikväll, foten är fortfarande inte bra och det känns piss. För det skulle varit kul att träna idag, även fast vädret inte är det bästa.

/Therese

Aprilskämtet..

Publicerad 2008-04-01 15:32:27 i Allmänt,

Idag är det 1 april och då ska man skämta med sina kompisar och familj. Har inte råkat ut för något skämt som jag gått på, men jag har sett några skämt. På lagets hemsida har någon av våra tränare lagt upp en nyhet om att NCC ska bygga lägenheter på Örvallen och därför kommer inte vi ha någon hemmaplan och letar därför efter en ny. Och det ska man ju verkligen tro på, förra årets skämt var att de skulle stänga av grusplan för att lägga konstgräs där ist.

Idag fyller även min underbara lillasyster år och jag kunde inte låta bli att skämta med henne imorse. Jag slog in två paket, men det var bara i ett som det låg presenter. Det första paket som hon fick öppna låg det ingenting i, bara en lapp som det stog "april, april!", men sen fick hon även det andra paketet.

Ska ta och hoppa in i duschen nu innan alla kommer hem och sen lite senare ikväll kommer mormor hit med tårta..

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela