Therese

Så här ser jag på saken

Ja, vad ska man säga?

Publicerad 2008-08-31 19:59:23 i Allmänt,

Är precis hemkommen från matchen som vi spelade borta i Alunda och jag säger bara en sak: tjejer vilken jäkla match. Vi vann matchen med 0-3 och ägde matchen totalt, Ollé tyckte att det var lite småtråkigt i mål idag eftersom hon inte fick ett dugg att göra.

Nu ska jag gå och äta en äggmacka och sen så hoppas jag att denna timme går fort för sen så får jag se laget i mitt hjärta, Real Madrid. Självklart hoppas och tror jag på en seger.

/Therese

Söndag

Publicerad 2008-08-31 13:32:33 i Allmänt,

Då var det sista dagen för denna vecka och även sista dagen i denna augustimånad 2008. Idag ska jag iväg och spela match borta mot Alunda, det känns inte som att jag har så stor lust med det, känner mig lite små krasslig näsan är igentäppt. Men jag ställer upp för laget och åker iväg och spelar matchen.
Matchen börjar vid 17:00 och då är jag troligtvis hemma runt 20:00 igen och då är det bara en timme kvar innan Real Madrid gör sin La Ligadebut för denna säsong. Hala Madrid!

Orkar inte skriva något mer nu. Kanske kommer senare vem vet eller så kommer det imorgon.
/Therese

Har det blivit en vana?

Publicerad 2008-08-30 22:06:46 i Allmänt,

Känns som jag har gjort det till en vana att sätta mig framför tvn i mitt rum med datorn i knät och sitter och småtittar på tv . Just nu har jag tv4sport på och just nu är det fotboll som jag är lite smått sugen att kolla på, det är Valencia-Mallorca som står för underhållningen.
Imorgon är det match som gäller borta mot Alunda. Peppa peppa och hoppas på en skön vinst.

Innan jag stänger av datorn och sätter mig och kollar på matchen för fullt så ska jag leta upp de böckerna som jag måste ha till studiestarten nere i Växjö.

/Therese

Lördag

Publicerad 2008-08-30 11:07:19 i Allmänt,

Just nu så skiner solen ute så jag funderar på om jag ska gå ut och göra något eller om jag ska sitta kvar här inne och glo på min dator lite grand och jag tror snarare bestämmt att det kommer bli det andra och sista alternativet eftersom jag är så pass lat och orkar inte gå ut. Men lite nytta har jag redan gjort idag, även fast det inte har gått så långt än utav denna lördag. Kära läsare jag har sökt ännu ett jobb och hoppas att jag får svar inom några dagar, det är väl inte direkt den tjänst som jag tänkt att jag skulle söka, eftersom det bara är extrajobb med högst två jobbdagar i veckan så måste jag hitta något mer. Men om jag får jobbet så är det ju ändå ett jobb. Om jag får jobbet så ska jag jobba extra på en förskola och där ska jag bre mackor till barnen, låter inte det som ett passande jobb för mig?

/Therese

Läggdax

Publicerad 2008-08-29 23:35:52 i Allmänt,

Sitter här ute på mitt rum med datorn i knät och har tvn på i bakgrunden. Funderar lite smått om jag ska gå och borsta tänderna och krypa ner i sängen och sova. Känner att jag börjar bli lite små trött och det är dummt att bara sitta uppe för sitta uppets skull. Dessutom när det inte är ett dugg bra på tv.
Så jag bestämmer mig här och nu för att jag ska gå och borsta tänderna och gå och lägga mig.

Godnatt!
/Therese

Tror inte mina ögon

Publicerad 2008-08-29 20:03:11 i Allmänt,

Fick ett mail nyss från DHL där de meddelade att jag vunnit pris. Jag hade ingen aning om vad det var så jag gick in på deras hemsida och kollade och det visade sig att det var den där tävlingen om EM 2008 där man skulle tippa hur det gick och jag och några fler fick tredje pris medans pappa fick andra pris. Jag kommer att vinna signerade grejer från klubbarna i allsvenskan. Pappa vann en landslagströja.

Nu ska jag kolla på Dobbidoo.
/Therese

Jippie

Publicerad 2008-08-29 19:29:48 i Allmänt,

Ja, nu har vi fått igång våran router så nu sitter jag i soffan framför tvn och surfar. Tacka gudarna och forskarna som uppfann både internet och bärbara datorer.
Från början så trodde inte jag och pappa att vi lyckats med det, men sen så började allt fungera som det ska och nu sitter jag här.

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-08-29 10:11:04 i Allmänt,

Blev tyvärr inget mer inlägg igår eftersom vi kom hem precis till att jag skulle åka iväg till träingen och sen när jag kom hem från träningen så ockuperade en viss Ika datorn så jag gick och satte mig framför tvn istället.
Gårdagen blev riktigt trevlig, även fast jag bara hittade en bok som mormor köpte åt mig. Men jag klagar inte för jag slapp sitta hemma och tråka ihjäl.
Jag vet inte om jag ska säga att träningen gick bra eller om den gick dåligt. Från början var det helt okej. Men sen på första spelövningen så får jag ont i benet ochefter det så rådde tränarna mig inte att vara med eftersom jag troligtvis har en överansträngd muskel och den blir ju inte direkt bättre av att jag är med och springer, så efter det så fick jag sitta och kolla på i det trista och sjuka höstväder.

Idag ska jag inte göra så mycket, både tvätt- och diskmaskin går för fullt så när de är klara så ska väl de plockas ut och sen kanske jag sätter mig och spelar sims ett tag och sen får vi se om jag pillar något på våran nya router som kom hem igår. Den måste kopplas in och jag tror inte att det är så svårt. Som ni ser så har jag faktiskt lite att göra idag som tur är.

I helgen händer det inte så mycket, match på söndag är det enda som jag vet.
/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-08-28 10:22:52 i Allmänt,

Jag ska snart gå och göra mig iordning för att åka in till stan, men jag tänkte att jag skulle hinna med ett litet inlägg först. Mamma är ledig idag och undrade om vi ska åka in till stan och skoja inte om jag var snabb och säga ja när mamma frågade. Tänk vilken snäll mamma jag har som vill åka in till stan på sin lediga dag.

Åh, laget i mitt hjärta, Real Madrid, vann igår. Visserligen så var det ju bara en tränigsmatch och Sporting visade kanske inte upp sin bästa sida i första halvlek och därför var resultatet i halvtidsvilan 5-1 helt rättvist. Även fast Real kanske inte skulle haft den där straffen som var ytterst tveksam enligt mig.
I andra halvlek så byter Real ut nästan hela laget och Sporting börjar  visa upp lite av vad de kan och Realspelarna känner säkert att matchen redan är avgjord så de slappnar av litegrand och 5-2 kommer och lite senare kommer öven 5-3 och det är så matchen slutar och jag tycker att Real visar att det kommer att vara svårt att rå på de i år om de spelare de har nu får gå skadefria. Hala Real Madrid!

Ikväll är det träning och vi får se om det blir något mer inlägg idag, om jag känner mig rätt så vill jag nog skriva ett inlägg till även om jag inte kommer ha tid.

/Therese

Det blir fler och fler..

Publicerad 2008-08-27 21:53:14 i Allmänt,

Jag blir chockad varje gång jag går in och kollar på hur många som läsar min blogg, just nu var jag uppe i 15 stycken.

Nu ska jag gå och kolla på laget i mitt hjärta.

/Therese

Inte en dag förtidigt.....Snarare en vecka försent.

Publicerad 2008-08-27 12:54:01 i Allmänt,

Äntligen har våran router från Telia kommit, var ute och hämtade posten nyss och då var det ett brev från posten där det stod att det fanns ett paket till oss från Telia att hämta ut i Storvreta. Nu är det bara att hoppas att allt funkar nu på än gång.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-08-27 10:58:38 i Allmänt,

När jag vaknade imorse så var jag tröttare än när jag gick och lade mig igår, hur kan det vara möjligt?
Idag kommer det inte hända så mycket här hemma, antar att jag kommer sitta framför denna dator och häcka halva dagen. Varför finns det inga jobb?
Men imorrn låter det som att jag kommer att lämna huset för att åka in till stan. Mamma är ledig imorrn och frågade vad jag ville göra och om jag får bestämma så blir vi inte kvar här hemma i huset. Sen imorgon kväll så är det träning igen.

Ikväll klockan 22:00 bänkar jag mig framför tvn och kollar på laget i mitt hjärta Real Madrid.

/Therese

Var det bättre förr?

Publicerad 2008-08-26 16:06:18 i Allmänt,

Sitter här och funderar på om det verkligen var bättre förr? Och med förr då menar jag när jag var liten runt 10 år och hade kul med alla mina kompisar. Då behövde man inte fundera på vad man skulle ta och hitta på varje dag för man visste att det var skola och om det inte var det så skulle man leka med kompisarna. Man behövde definitivt inte fundera på vilka jobb man ska söka eller om man ska fortsätta plugga efter gymnasiet.
Det är nu som man egentligen fattar hur skönt det var att gå i skolan, även fast man hatade det grymt mycket då, för du visste att du alltid skulle gå till skolan och det var som en "trygghet" eller en fast punkt i vardagen.
Och nu direkt efter studenten så kastas man bara hastigt och lustigt ut från den tryghet som man haft i 12 år eller 13 om man räknar med lekis. Det är nu man ska veta vad det är man vill med sitt liv, hur ska jag kunna veta vad jag vill göra om 30 år. Då kanske jag inte vill jobba med radio det som jag tycker är så grymt kul nu.

Men en sak vet jag med säkerhet och det är att jag ska gå och laga mat nu och sen ska jag vika/hänga tvätt och plocka ut diskmaskin och senare så ska jag brumma iväg på moppen till Skyttorp för att ha fotbollsträning.

/Therese

Äntligen

Publicerad 2008-08-26 10:44:52 i Allmänt,

Ja, för en stund sen så kom jag äntligen fram och nu har jag bokat biljetterna.

/Therese

Telefonkö

Publicerad 2008-08-26 10:35:08 i Allmänt,

Gahh, jag hatar att bli placerad i telefon kö och det är jag just nu. Hade tänkt att jag skulle boka biljetterna till Sverige-Ungern idag och ja tyckte att det inte blev några bra platser när jag skulle boka de direkt via ticnets hemsida. Så då tog jag upp telefonen och slog nummret till Ticnet och får då veta att det är telefön kö och det kan ta upp till 25 min, jippie. Undra vad det är för något stort/populärt evangemang som släpps idag, för jag fick även stå i kö för att komma in på hemsidan.
Just nu spelar de Brolles "Det är hon". Önska mig lycka till för jag vet inte hur länge jag orkar att vänta i denna telefonkö.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-08-25 21:07:41 i Allmänt,

Har precis kommit hem från träningen och ska snart hoppa in i duschen, kände att jag bara var tvungen att klottra lite här först. Träningen gick väl sådär, varken bollen eller fötterna ville göra som jag ville. Sen är det jättekul att hela tiden köra övningar där man bara kan skjuta med höger och jag är extremt vänsterfotad. Men jag är ganska van efter alla år nu, men ibland blir man bara så irriterad.

Sitter och funderar på vad jag ska ta och hitta på imorgon. Eftersom jag städade huset idag så är det inte så mycket mer som kan göras. Är det någon som vill hitta på något nån dag så är det bara att höra av sig.

Nej, duschen väntar.
/Therese

Real Madrid i mitt hjärta

Publicerad 2008-08-25 11:38:58 i Allmänt,

Igår var det ju den "vanliga tråkiga söndagen" som inträffar lite då och då. Och det fanns en sak som jag satt och såg framemot exakt hela dagen och det var när jag skulle få se Real spelarna beträda gräsmattan på Santiago Bernabeu för första gången denna säsong och att det skulle vara dags för returen av supercupen från förra veckan som slutade 3-2 till Valencia.
Redan innan match start så fick jag reda på att tv4 har valt att visa supervupen från Italien med Zlatans Inter och därför kommer Real matchen att visas i sin helhelt i efterhand, så jag satte mig snällt framför tvn och väntade på att klockan skulle bli 22:45 så att jag äntligen skulle få se mitt älskade Real. Klockan blev 22:45 och matchen mellan Inter och Roma höll på för fullt, klockan blir 23:00 och en text kommer lite hastigt och lustigt upp i rutan där det står: "Matchen mellan Real Madrid-Valencia visas direkt efter matchens slut". Matchen mellan Inter och Roma var inne i de sista förlängningsminuterna och inget avgörande kom och jag satt och skruvade mig i soffan för det var ju inte det här jag ville se, jag funderade helt alvarligt att kolla hur det hade gått i matchen, eftersom den redan var slut, på texttv och sen gå och lägga mig. Matchen i Italien går till straffar och hela tiden rullar den smått ironiska textremsan om att Real matchen kommer visas direkt efter matchenslut. Matchen tar slut och Inter vinner på straffar tror ni då att tv4 bryter som de sagt? Nej, de visar hela prisutdelningen som tar en halvtimme extra. Så klockan 00:00 börjar de äntligen visa matchen mellan Real och Valencia. Som tur var så var det en underhållande match där Real vinner med 4-2, och vinnner hela supercupen med 6-5, och det med endast nio man på planen efter en tveksam utvisning på van der vart och en dum kapning utav Van Nistelrooy.

Igår kändes det som att Robinho var ett minne blott. Han fick inte en enda spelminut och när brassen kom in på arenan så buade publiken.

/Therese

Städtanten Therese

Publicerad 2008-08-25 11:21:27 i Allmänt,

Var uppe med tuppen imorse, okej nu kanske vi inte ska överdriva jag vaknade självmant vid halv nio och blev lite chockad. Vaknade först vid 6 men tyckte det var lite tidigt att gå upp då med tanke på att jag somnade runt 2 igår.Men när klockan var halv nio och jag slog upp ögonen så slog jag på tvn och kollade på Beverly Hills, för att sen gå upp och äta frukost. Jag vet inte vad jag tänkte med igår när jag anmälde mig frivilligt till att städa huset så det är det jag har underhållit mig med hela morgonen. Ska även vattna blommorna, plocka ur diskmaskin och vem vet om jag blir helt tokig så kanske jag rent utav startar en tvättmaskin. Det kanske är bäst att ni kommer och räddar mig innan det går överstyr?!

/Therese

En helt vanlig söndag

Publicerad 2008-08-24 21:39:51 i Allmänt,

Idag så har det faktiskt varit en sån där vanlig tråkig söndag som brukar komma någon gång varje månad. Det betyder att man går runt och inte gör ett piss. Nu kan det bero på att familjen, utan mig, var borta på kräftskiva igår och de var lite lata idag. Men tro't eller ej det var inte jag.
Och en sån här helt vanlig söndag så blir det ju alltid den traditionella slappmaten pizza. Det tackar jag ju absolut inte nej till.
Det kanske inte låter som att jag har varit ute för över huvudtaget under denna dag, men det har jag faktiskt. Jag kastade i mig pizzan så fort jag kunde och kastade mig på moppen och brummade så fort jag kunde iväg mot Skyttorp för att se tjejerna spela mot Alunda. Det gick väl sisådär en tråkig förlust med 0-1. Sen brummade jag hem igen och satte mig framför tvn under en varm filt och kollade på Beverly Hills och nu har jag hamnat här några timmar senare.

/Therese

Räddaren i nöden

Publicerad 2008-08-23 21:35:54 i Allmänt,

Jag hade nästan tappat hoppet på att jag skulle komma på vad jag vill ha för tatuering, men då kommer räddaren i nöden. Så som hon nästan alltid gör och räddar upp situationen, Erika. Tänk om jag inte hade dig, vad skulle jag göra då?
Erika kom med den underbara idén att jag ska göra en nallebjörn nere på benet eftersom min morfar kallades för det. Så just nu lutar det åt det förslaget eftersom jag inte kommit på något annat.


Tack för förslaget Erika!


Har även fått mail från csn där de meddelade att jag inte kommer att få något studiebidrag, tråkigt men sant och nu känner jag att jag verkligen måste hitta något jobb.

Nu ska jag gå och krypa ner under en skön filt och äta massor med godis och chips och kolla på Beverly Hills hela natten lång.

/Therese

Lördag

Publicerad 2008-08-23 17:38:05 i Allmänt,

Eftersom jag är helt ensam här hemma så har jag varit så smart att jag har fixat in internet på min bärbara som jag just nu har i mitt knä och så har jag fått igång the sims på mamma och pappas dator. Så jag tänkte sätta mig och spela lite sims nu.

/Therese

Telia

Publicerad 2008-08-23 17:07:07 i Allmänt,

Jag ligger här i sängen med datorn i knät. Jag är alldeles ensam här hemma för alla åkte precis hemifrån, det är så att familjen är bortbjuden på kräftskiva men jag valde att stanna hemma. Så därför är jag helt ensam hemma och ligger här och lyssnar på musiken från filmen Mamma mia. Älskar verkligen den filmen och musiken.


Men nu tänkte jag komma till varför jag tänkte skriva detta inlägg och ni kanske fattar att det har något med Telia att göra efterom det är rubriken och det ha verkligen med Telia att göra. För ni som har följt min blogg den senaste månaden vet att jag har haft problem med internet på min bärbara för våran router är trasig osv. Och i somras så gick ju Telia ut med en kampanj om Telia smart, orkar inte förklara om den. Men i alla fall så blev det så att vi ville ha allt klart den 20:e augusti och det var ju för tre dagar sen och vi har än så länge inte fått den router som vi blivit lovad och det är därför jag än så länge inte har kunnat surfa som jag vill med min bärbara eftersom jag måste låna internet från den stora datorn och det är inte alltid så populärt och därför har jag med nöje gått och längtat till den 20:e för då skulle jag få surfa hur mycket jag vill på min dator eftersom jag inte ville ha mobilt bredband. Jag fattar inte varför det alltid ska vara problem när vi beställer saker från Telia och det är inte bara vi som har haft problem, en kompis beställde samma grej som vi har gjort men de gjorde det tidigare i somras och när de fick hem den så var den inte konfigurerad. Men även fast vi inte har fått de flesta utav sakerna i tid från Telia så är jag nöjd eftersom att allt brukar funka när vi väl får det, men det jag inte fattar är varför det alltid ska ta sån tid?

/Therese

Jobb

Publicerad 2008-08-22 20:14:12 i Allmänt,

Idag var jag iväg till Ultuna och jobbade i restaurang Ultuna. Det var kul och jag kan absolut tänka mig att göra det igen.

Nu ska jag gå och äta varma mackor, därav inget långt inlägg från mig.

/Therese

Vad tycker ni egentligen?

Publicerad 2008-08-21 12:03:38 i Allmänt,

Kollade precis på min statistik över hur många läsare jag har varje dag och just nu går de uppåt. I denna skrivande stund så har jag runt 12 läsare rekordet ligger uppe på 20. Och den senaste månaden så har det varit lite sisådär med läsare ibland kan den ha legat nere på noll och ibland kan det ha varit någon en staka läsare.
Så det skulle ju vara kul att veta vad ni tycker om min blogg, är den rolig eller inte?
/Therese

Alone

Publicerad 2008-08-21 11:59:21 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät och hör ljudet på OS sändningarna från tvn i vardagsrummet, sitter och funderar på vad jag ska ta och hitta på idag. Vill att denna dag ska gå fort så jag jan få åka och jobba imorrn och få lite pengar eftersom jag gjorde av med lite pengar igår på stan, vilket kanske inte var så smart eftersom jag inte har så mycket pengar. Men i alla fall så åkte jag ju in till stan för att köpa ett par enkla svarta skor som jag kan jobba i imorrn. HIttade ett par svart tygskor på Din sko som jag köpte, sen gick jag in på New Yorker och köpte ett linne och sen gick jag till Gina och köpte en tunika, sen var jag öven duktig och gick till Gertz optik och gjorde en körkortsundersökning. Så nu ska jag bara ta och skicka in alla papper och vänta på att allt blir klart och sen ska jag ta mitt körkort som jag känner skulle vara så skönt.
Det som måste köpas nu är de två olika böckerna som jag måste ha till min distanskurs, känns som de kommer att kosta skjortan.

Funderar på om jag ska gå på träningen ikväll eller inte, är fortfarande förkyld.
/Therese

Vilken kille

Publicerad 2008-08-20 16:46:21 i Allmänt,

Jag säger bara Usain Bolt, vilken kille. Han slår Michael Johsons rekord på 200 meter. Rekordet som ingen trodde skulle slås, men nu är det gjort. Så det nya världsrekordet lyder 19,30.


Världens snabbaste man både på 100 och 200 meter



 

/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-08-20 09:37:00 i Allmänt,

Vaknade tidigt imorse och har precis ätit frukost. Eftersom jag vaknade tidigare än vad jag hade tänkt mig så funderar jag på att åka in till stan med ett tåg tidigare och då måste jag gå och göra mig i ordning nu.

Igår blev det förresten klart att jag ska åka till Råsunda och kolla på fotboll, Sverige-Ungern med min faster och kusin. Älskar verkligen den arenan trots att jag inte är aikare.

Ses och hörs!

/Therese

Varför ska det vara så svårt?

Publicerad 2008-08-19 19:27:37 i Allmänt,

Det har gått ett tag sen jag fick presentkortet på en tatuering och nu tycker både jag och min kusins pappa att det är dags att försöka boka en tid, det är meningen att han ska åka och fylla i sin tatuering medans jag ska göra min första. Men det är så att det känns som jag har ett ganska stort problem.. Jag vet inte vad jag vill ha för något, jag vet att jag vill ha den nere på benet. Men än så länge har jag ingen aning, har varit inne på typ en ödla eller något liknande men det känns inte rätt. Får se vad jag kommer på.

Dagen har tillbringats här hemma, mormor kom över och det var riktigt trevligt. Imorrn börjar Ika skolan igen och då blir jag helt plötsligt helt själv här hemma och det känns ju inte det minsta roligt. Funderar faktiskt på om jag ska åka in till stan och gå runt och kicka in i lite affärer.

/Therese

Sommaren 2008

Publicerad 2008-08-19 12:21:20 i Allmänt,

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Ja, åkte utomlands och så tog jag studenten

Dog någon som stod dig nära?
Inte vad jag vet.

Vilka länder besökte du?
Grekland/Kreta

Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?
Sol och värme

Vilket/vilka datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
5:e juni och 8-18 juni

Största misstaget?
Att jag inte fixade något sommarjobb. 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, helt otroligt att jag inte har blivit sjuk.

Bästa köpet?
Finns så mycket.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder skulle jag tro.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Resan till Kreta och studenten.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?
Feelgood med Ola

Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Gladare

Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren?
Tränat ;p

Vad önskar du att du gjort mindre?
Latat mig

Hur tillbringade du midsommarafton?
Hos några vänner till familjen

Blev du kär i sommar?
Neej

Hur många förhållanden?
0

Bästa boken du läste i sommar?
Många

Största musikaliska upptäckten:
Oj, många.

Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Packade

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Bättre väder hemma i Sverige. För vädret på Kreta ska jag inte klaga på.

Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?
Blandat, beroende på vädret

Vem saknade du?
Morfar

De bästa nya människor du träffade?
Kommer inte på någon

Sommarens besvikelse?
Vädret

Sommarens bästa
Studenten och resan till Kreta, som måste göras om.

 
Här har ni låten som jag kommer att komma att tänka på när jag tänker på sommaren 2008


/Therese

Tisdag

Publicerad 2008-08-19 11:59:12 i Allmänt,

Förstår inte hur man kan vara så trött efter att ha sovit så länge. Just nu känns det som att jag skulle kunna gå och lägga mig igen. En av anledningarna kan ju vara att jag hade match i söndags och var då helt slut och valde att åka iväg på träningen igår och kroppen var egentligen helt slut och orkade inte med träningen. Därför blir det ingen träning för mig ikväll.

Imorse vaknade jag inte ensam utan det är den otroligt jobbiga halsontet som kommit tillbaka. Han finns alltid där och visar sig ibland och just ni så känns det som ett ganska olägligt tillfälle att visa sig för jag ska jobba på fredag och då vill jag inte vara sjuk.

/Therese

Har ingen rubrik..

Publicerad 2008-08-18 22:32:12 i Allmänt,

Har egentligen ingen ork att knappra ihop ett inlägg, men jag har ändå någon konstig lust för att göra det ändå. Så jag varnar er att detta kan bli ett otroligt konsigt inlägg från en övertrött Therese och jag hoppas att ni har överseende med det.

Även fast jag hade varken ork eller lust så for jag ändå iväg på min moppe till Vattholma för att ha träning och som det har varit på de senaste träningarna så har inte mina ben varit så pigga och de var de inte idag heller. Kanske inte är så konstigt efter matchen igår. Men såna dagar kommer alltid och jag får ta en dags vila imorrn istället.

Nej, jag tror att jag ger upp med detta inlägg här och nu. Godnatt!

/Therese

Barnvakten Therese

Publicerad 2008-08-18 10:25:00 i Allmänt,

Tänkte berätta lite kort om vad jag ska göra idag.
Jag och Ika kommer att vara barnvakt åt kusinerna Oskar och Julia.

Sen håller jag också på att tvätta, det är alla matchkläder som ska tvättas från igår och det ska vara klart tills imorn.

Sen får vi se om jag åker iväg på träningen ikväll.

Där har ni min dag.
/Therese

Lermatch eller fotbollsmatch??

Publicerad 2008-08-18 10:05:38 i Allmänt,

Var ju ganska tveksam igår och hade ju inte så stor lust att spela matchen mot Upplands Ekeby. Men jag tog mig i kragen och åkte iväg till samlingen i Vattholma och därifrån åkte vi vidare mot Upplands Ekeby under hela bilresan så regnar det och det hade regnat hela dagen, tror vädret kunde haft en bidragande orsak till att jag inte hade sån stor lust att spela. När vi väl kom fram så visade det sig att vi inte skulle få spela på deras A-plan för den var vattensjuk, utan vi skulle spela på deras B-plan där det redan hade varit en match innan vi kom och när vi kom så pågick det en match så våranmatch blev försenad. Ni kan ju redan nu börja fundera på hur planen såg ut där vi skulle spela när vi kom dit. Det såg ju inte riktigt ut som en fotbollplan efter allt regn.
Planen var lerig blöt och i andra halvlek så studsade inte bollen längre utan det splachade och så låg bollen helt stil på marken. Tror inte heller att jag gjort så många vurpor under en match.

Förresten för er som sitter och undrar resultatet så blev det 4-1. Även fast vi förlorade så är jag inte sur, för det var grymt kul att spela även fast vi spelade på en "leråker".

/Therese

Haha

Publicerad 2008-08-17 15:29:53 i Allmänt,

Jag ligger i sängen & tänker på natten som gick.


Jag vill krama dig hårt.


Du kom till mig i sommarnattens värme.


Det som hände mellan oss inatt finns i mina tankar. 


Du undersökte min kropp, hungrigt sög du mig tills jag darrade av utmattning.


Det enda som finns kvar efter dig är minnet, märkena & fläckarna i sängen.


Nu ikväll vet jag att du kommer igen.


Så jag väntar på dig klarvaken & förberedd. 





För i natt ska du dö din SATANS MYGGJÄVEL!!!!  


Reslust

Publicerad 2008-08-17 13:45:51 i Allmänt,

Satt och läste tidningen, Expressen, för en stund sen och då var det ett uppslag om att de flesta flygbolag reade ut resor till de populära semesterorterna nu när skolan lite smått börjar dra igång. Genast började tankarna flyga iväg till den underbara veckan på Kreta som jag hade med min familj där. Och det slår mig återigen vad skönt det skulle vara att åka iväg från detta gråa och trista väder.

Så är det någon som har lust att dra iväg till Kreta eller något liknande med mig i en vecka för cirka 3000 kr?

/Therese

Tagad?

Publicerad 2008-08-17 13:40:39 i Allmänt,

Sitter här hemma och väntar på att klockan ska gå, även fast jag egentligen inte vet varför jag vill att klockan ska ticka fortare. Jag vet inte om det beror på att jag har samling omnågra timmar för att åka iväg och spela match eller om det är för att jag äntligen får se laget i mitt hjärta, Real Madrid, spela ikväll eller om det är för något helt annat. Känns inte riktigt som att det är för det första alternativet som jag vill att klockan ska gå fortare eftersom jag just nu är grymt otagad och det vet jag inte vad det beror på heller. Men förhoppningsvis så blir jag mer och mer tagad ju närmare matchstarten kommer.
Som alla vet så är det ju söndag idag och det betyder att det är en ny vecka imorrn och antagligen så kommer den vanliga "måndagsdepressionen" att komma eller så kanske den inte gör det eftersom jag antagligen har ett jobb att se fram emot på fredag.
/Therese

Lördag

Publicerad 2008-08-16 19:21:00 i Allmänt,

Denna dag har tillbringats framför tvn kollandes på OS, hade faktiskt tänkt åka iväg till Skyttorp och heja lite på tjejerna som mötte Månkarbo. Men det blev inte så eftersom det började regna precis innan jag tänkte fara iväg på moppen, men jag såg nyss att tjejerna vann med 2-0 och det är riktigt bra. Imorrn är det dags för match igen och denna gång så står Upplands Ekeby för motståndet förväntar mig inte att vi vinner men men vem vet vi kanske skräller och aningen spelar oavgjort eller vinner. För bollen är rund, som man brukar säga, och i fotboll kan allt hända.

Låter som att jag ska jobba på fredag, ganska skönt att ha något at göra och dessutom får jag lite pengar och det är ju inte fel. Dessutom så får jag ju något att skriva in på mitt CV.

/Therese

OS

Publicerad 2008-08-15 12:40:15 i Allmänt,

Ligger och kollar på OS och just nu är det tennis, svenska dubbelparet Aspelin/Johansson leder just nu med 1-0. Jag har egentligen aldrig gillat att kolla på tennis och jag har inte riktigt förståt det roliga med tennis, jag förstod inte vad som kunde vara så kul att stå och slå på en boll. Men efter Wimbeldonfinalen mellan Nadal och Federers (stavning?) match så har jag förståt att det kan vara ganska roligt att kolla på det ibland. Men det är ju inte så att jag kommer att sätta mig och kolla på tennis varje dag, för så kul är det absolut inte. Detta är nog en av de enstaka gångerna som jag kollar på tennisen.

/Therese

Var jag med i en skräckfilm?

Publicerad 2008-08-15 10:44:29 i Allmänt,

Som de flesta vet så regnade det exakt hela dagen igår och sen på kvällen så var det träning. Såklart så började det regna och blåsa som värst då och så hade vi ingen bil hemma för den hade mamma så pappa kunde inte skjutsa mig, så jag fick snällt sätta mig på moppen och fara iväg mot Skyttorp. Jag kan säga att det inte var det roligaste jag gjort, blåsten var värst och ibland kändes det som att jag skulle blåsa iväg när vinden tog tag i moppen. Och sen så kändes det som att det var i väntan på att en stor orkan eller någo liknade skulle komma för det var inte en enda människa ute, inga bilar och det blåste och regnade och var aldeles svart, kändes nästan som att man var med i en skräckfilm. Sen kom jag äntligen fram till träningen precis innan den började så jag stressade på mig alla sakerna och begav mig ut i regnet igen och den hä gången så regnade det inte lite, det rent utsagt öste ner. Då blev alla genomblöta men det stoppar inte oss från att fortsätta träna. Sen mot slutet utav träningen så tycker de att vi ska köra en staffett, man började torka upp lite smått och det visar sig då att vi ska göra en utav staffetterna där man ska kasta sig ner på marken och sen ska en springa i mellan. Tror ni inte då att vi blev blöta igen och leriga. Så efter en blöt och lerig träning så sätter jag mig på moppen och åker hem igen, som tur var så kom det inget regn när jag åkte hem i mina blöta och leriga kläder.

/Therese

Regnet öser ner utanför fönstret

Publicerad 2008-08-14 15:30:16 i Allmänt,

Idag är det inte så värst bra väder ute, det har regnat exakt hela dagen om jag ska vara ärlig. Och idag är det torsdag och det betyder att det är träning och jag borde åka iväg och träna eftersom jag inte har gjort det på hela veckan. Men jag är fortfarande tveksam till om jag ska göra det, för jag känner mig inte riktigt frisk. Men jag får se hur jag gör

Idag har även fått två olika sorters brev, Therese är populär, ett från Piteå och ett från Växjö. Det var med blandade känslor som jag öppnade brevet från Piteå. Jag fick mina inloggningsuppgifter. Då börjde genast tankarna att gå om jag verkligen hade gjort det rätta valet. För cirka fem minuter sen så skickade jag iväg ett mail till Piteå och sa att jag var tvungen att tacka nej till platsen. Det andra kuvertet inhöll information om kursen och kursstarten är den 16/9. Det är över en månad dit men redan har planerna börjats smidas för hur och är vi ska åka. Jag tycker att det skulle vara skönt att åka ner kvällen innan och sova på typ ett vandrar hem eller något liknande medans som det låter på Malin att hon vill åka ner dit direkt på morgonen och det innebär att vi måste åka senast fyra för att hinna ner till klockan 10:00. Men vi får se vad som sker, tror att det kommer att komma olika sorters förslag om hur vi ska göra innan vi sätter oss på tåget ner mot Växjö.

/Therese

Farmor löser allt..

Publicerad 2008-08-13 15:48:05 i Allmänt,

Just nu ser det ut som att den person som jag förväntade mig minst av att hjälpa mig att få ett jobb löser det. Och det är inte mindre än min farmor, hon ringde imorse och frågade om jag hade hittat något jobb och jag svarade såklart nej. Och då började hon babbla om massor med saker som jag inte orkar ta upp här och det slutar med att hon skulle höra med den där gubben på Ultuna om jag ockås kunde komma och jobba.

Känns som det börjar ljusna på jobbfronten.
/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-08-13 12:40:39 i Allmänt,

Har precis kollat in arbetsförmedlingens hemsida och jag har hittat några intressanta jobb som jag tänkte att jag kan ta och söka. Just nu har jag bestämmt mig för att jag ska satsa ordentligt på att försöka få ett jobb till hösten, annars kommer jag att klättra på väggarna här hemma i höst och det tror jag inte att mamma och pappa blir så glada över. Jag måste även ta och skicka ett mail till Piteå och säga att jag inte vill ha platsen, för nu har jag bestämmt mig även fast jag vet att jag kommer ångra mig grymt mycket nästa år om jag inte kommer in då. Men vem vet, då kanske jag redn har ett jobb inom radio så då behöver jag ju inte plugga vidare.

/Therese

Trevlig dag på stan

Publicerad 2008-08-12 16:09:14 i Allmänt,

Idag for jag in till stan och träffade den efterlängtade Erika. Det var en trevlig dag, även fast vädret kanske var lite konstigt. Tackar och bockar för denna dag Erika och jag tackar så hemskt mycket för presenten, ett par örhängen och ett halsband, som var superfina. Detta måste vi göra om igen men denna gång ska det inte ta så lång tid innan vi träffas. Känns som att vi säger det varje gång och att det alltid slutar likadant.

Blir ingen träning för mig ikväll heller, känner mig inte riktigt 100 och då tycker jag att det är dumt för jag kommer inte må bättre för att jag tränar.
Så i väntan på att förskylningen ska "blomma ut" ordentligt så ska jag gå och kolla på OS.

/Therese

Lånar..

Publicerad 2008-08-11 20:10:17 i Allmänt,

Hej hopp alla glada läsare. Ligger just nu med min bärbara datorn i knät. Ni kanske undrar hur jag kan publicera ett inlägg om jag sa att jag inte kommer att göra det från denna dator f.r.o.m den 20:e augusti?! Nu är det så att jag har lånat internet från mamma och pappa, funderar på om jag ska ta och dra ur min nätverkskabel och sätta i deras. Sen kanske jag ska gå och kolla på tv och äta lite chips? Hur tycker du det låter?

Imorrn ska jag som sagt in till stan och träffa Erika och som jag skrev i tidigare inlägget så ska det bli grymt kul. Har även en annan rolig sak att berätta, satt för en stund sen och kikde lite på arbetsförmedlingenshemsida och kollade om det fanns några roliga jobb och tro det eller ej det gjorde det. Hittade ett jobb som jag kunde tänka mig, cafébiträde på Café Linné. Visst låter det kul? Så nu ska jag bara ta och skriva ut mitt CV och skicka det till dom. Och sen får vi hoppas att de vill att jag ska komma och jobba hos de. Imorrn är det även fotbollsträning, får se hur det blir med den imorrn. Det beror helt på hur jag mår imorrn.

Nu ska jag gå och kolla på tv. 
/Therese

En ny vecka

Publicerad 2008-08-11 15:52:33 i Allmänt,

Jaha, då var det måndag igen. Känns som att det är ganska lätt att glömma bort vilken dag det är eftersom jag inte har så mycket att göra eller något som jag måste göra. Igår var det Tenstadagen. Det var en lagom trevlig dag förrutom när regnet kom. Bäst under hela dagen måste ha varit underhållarna från Gävle.

Ikväll är det träning men jag ska ej medverka på den eftersom jag börjar bli sjuk, typiskt mig eller hur? Jag börjar känna mig lite tung i huvudet och går och nyser hela tiden och tycker därför att det är ganska dummt att träna då. Och när jag tänker efter så är det OS just nu och jag brukar alltid bli sjuk när det är något stort mästerskap?!

Ska återvända till tvn, Sveriges handbollsdamer spelar en spännande match mot Ryssland.

Föresten låter det som att jag äntligen ska träffa Erika, imorrn och det är verkligen inte en dag försent. Har saknat henne grymt mycket.
/Therese

Glad Therese..

Publicerad 2008-08-09 22:49:39 i Allmänt,

Hejsan alla glada läsare. Tror ni inte att det började regna fem minuter efter att jag skrivit mitt förra inlägg. Trodde först inte mina ögon när jag kollade ut och såg att solen sken och regnet stod som spön i backen. Men som tur var så slutade det ganska fort och jag slapp bli blöt påvägen till Örvallen. Men sen under uppvärmningen så började det regna och sen när matchen började lida mot sitt slut så började det även mullra en bit bort. Om det inte har framgått så tydligt på detta inlägg så vann vi matchen med 2-0 och det var riktigt skönt kan jag säga.

Just nu sitter jag här och är väldigt trött, funderar på om jag ska krypa ner i sängen och kolla på något avsnitt utav Beverly Hills och sen ska jag släcka lampan och sova och jag hoppas på att jag kan söva ut riktigt länge imorgon.

Godnatt!
/Therese

...

Publicerad 2008-08-09 14:30:37 i Allmänt,

Det mörka moln jag såg har passerat för länge sen och det innehöll som tur inte regn. Fast jag ser fortfarande mörka moln som är påväg hit.

Ska snart gå och göra lite mat och sen ska jag packa väskan för att senare, runt 15:20, bege mig till Skyttorp på min moppe.

/Therese 

Inget regn så långt ögat kan nå..

Publicerad 2008-08-09 12:10:12 i Allmänt,

Känns om jag har vaknat på fel sida denna dag. Jag irriterar mig på allt och alla, jag har extremt tråkigt och klarar inte av att göra saker i mer än några minuter och sen ledsnar jag totalt. En sak är i alla fall bra denna dag, det regnar inte ute och solen skiner förfullt. Fast just nu ser jag några mörka moln som ser ut att innehålla regn och de är påväg hitåt, hoppas hoppas att de inte är.

/Therese

Då var allt äntligen igång...

Publicerad 2008-08-08 22:00:29 i Allmänt,

Äntligen är OS igång på riktigt. Idag hade Kina den stora invigningen utav OS i Peking 2008 och det var inte en dålig invigning det inte, måste nästan ha varit den bästa jag sett.
För er som missade det så tycker jag att ni ska gå in på http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1212107 och se på den första delen utav invigningen som jag personligen tyckte var det bästa utav hela showen.

Nu ska jag gå och kolla på Beverly Hills och ladda inför fotbollsmatchen imorgon mot TÖFF.

/Therese

Första gången från nya datorn..

Publicerad 2008-08-08 10:58:11 i Allmänt,

Äntligen har jag fått internet att fungera på min "kompis", bärbara datorn för er som inte fattar. Har haft lite olika små problem på vägen och det visade sig att hela problmet låg hos Telia. Men nu är allt löst, men jag kommer ändå inte komma åt internet ändå förrens den 20:e augusti för då får vi hem routen från Telia och just nu tar jag internet från stora datorn genom nätverkskabel och det tycker jag inte är riktigt juste. Men det är ju inte så långt kvar till den 20:e och då lovar jag att jag kommer att vara igång ordentligt med min "kompis". Men tills dess så bloggar jag från den stora stationära datorn i mammas och pappas sovrum.
/Therese

Hur ska jag göra?

Publicerad 2008-08-07 16:03:02 i Allmänt,

Nu har jag slitit mig från tvn efter två fotbollsmatcher, tänkte att jag kunde klottra ner lite saker här i bloggen så det blir lite läsning för er läsare.
Som ni kanske har läst så har jag fått et stort problem som jag varken vet ut eller in på, känns som jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv. Kanske ska ta allt från början så att alla förstår. När vi skulle göra universitets och högskoleansökningar i våras så vlade jag en distanskurs i Växjö som första val och radioutbildningen uppe i Piteå som andra, det kanske ska poängteras att jag bara sökte upp på "skoj" till Piteå nu i år för att se hur stor chansen var för meningen var ju att jag skulle försöka komma in på allvar nästa år. Och nu i sommras så kom de första intagningsbeskeden. Jag kom in nere i Växjö och jag var tredje reserv till radioutbildningen i Piteå, jag tackade ja att jag ville ha kvar båda platserna och tänkte inte så mycket mer på det. Nu kommer vi till grejen här. I tisdags när vi kom hem från Stockholm så låg det ett tjockt kuvert från Piteå i postlådan till mig. Genast började tankarna fara fram och tillbaka i huvudet, har jag kommit in eller vad är det för något? När jag öppnar kuvertet så ligger det massor med saker, disktrasa, karta över Piteå, papper på olika sorters boende osv. och sen stod det stort och fint på ett papper: VÄLKOMMEN! Du har gjort ett bra val. Tror ni inte att jag kom in uppe i Piteå. Så nu sitter jag här och har ingen aning om vad jag ska göra. Vill jag ge upp mitt liv här och sticka till Piteå och plugga i tre år eller ska jag stanna kvar ett år till och åka nästa?! På ett sätt så känns det andra alternativet bäst just nu, eftersom jag måste infinna mig uppe i Piteå den 20:e augusti och jag har inte fixat boende eller något liknande och så känns det inte som att jag har varit inställd på att flytta just nu. Men jag vet också att jag kommer att ångra mig grymmt mycket om jag inte kommer in nästa år.

Hur ska jag göra?

/Therese

Sammanfattar dagens väder..

Publicerad 2008-08-07 15:47:12 i Allmänt,



Ja, som ni kanske fattar på låten så har det regnat hela dagen här hemma och det gör det fortfarande. Känns lagom kul att vi har fotbollsträning ikväll och att det regnat hela dagen, känns som att planen kan vara ganska blöt. Känner att jag egentligen inte har så stor lust att träna och det känns som att det är det ända som jag har gjort de senaste dagarna. Men jag åker väl till Skyttorp och tar det lite lugnt med tanke på att jag fortfarande har lite små känningar i mitt högerlår och det är lite dummt att riskera något eftersom det är match i helgen.
/Therese

Regn, regn och åter regn..

Publicerad 2008-08-07 10:57:52 i Allmänt,

Har precis avnjutit en god frukost, men utanför fönstret är det inte lika roligt. Regnet har fallit ända sen jag gick upp från min supersköna säng. Känns som att sommaren är över och att hösten kommer nu, för när allt regn börjar komma så kommer även hösten.

Har egentligen inte tid med detta inlägg just nu, för jag ska gå och kolla på fotboll på tv, nu är det OS för hela slanten som gäller. Hörs senare för känner att jag kommer att sitta här i en evighet annars och jag kommer missa allt det roliga på tvn.

/Therese

Godnatt!

Publicerad 2008-08-05 22:24:12 i Allmänt,

Är egentligen alldeles för trött för att klottra ner någonting här på bloggen, men jag kände att behövde det. Och imorrn kanske det kommer ett lite längre inlägg, vi får se. Men jag kan dra dagen i korta drag.
Upp tidigt, åka till Uppsala, träffa mormor, sätta sig på tåget till Sthlm, regn och rusk i Sthlm, Kebab till middag, Paraplyet(?) blåser åt fel håll, åka hem, springa runt en stund på stan, åker proppat Upptåg hem, kollar posten besked om att jag kommit in på radioutbildningen i Piteå(?), jag som tänkt plugga en distanskurs i Växjö, snabbade sig att byta om, åkte iväg på fotbollsträning = En trött Therese som knappt vet vad hon vill göra. Även fast jag har bestämt mig nu för att jag inte ska flytta upp till Piteå nu och plugga utan tar det nästa år, känner att jag inte riktgt är redo för en treårig utbildning nu på än gång.

/Therese

Therese tippsar

Publicerad 2008-08-04 17:25:46 i Allmänt,

Här är några låtar som går varma i min iPod just nu.
Britney Spears- Break the ice
Magnus Uggla- Du och jag mot hela världen
Brolle- En sång för dom
Matt Pokora feat Timbaland- Dangerous
Hoffmaestro & Chraa Highwayman

/Therese

Slut i hela kroppen..

Publicerad 2008-08-04 11:04:22 i Allmänt,

Sitter här hemma och funderar på vad jag har gjort de senaste dagarna?! Joo, jag har tillbringat all min lediga tid med att spela och träna fotboll. Igår togs de sista krafterna i kroppen ut i matchen borta mot Tierp, tyvärr blev det en förlust det stod 3-0 efter 20 min men vi återhämtade oss till andra halvlek och vi för faktiskt spelet i andra och vinner med 0-2 i andra halvlek. Så nu sitter jag här en måndag och det är pissväder ute och har ont i hela kroppen, just nu känns det som att jag bara skulle vilja ligga i sängen en hel vecka och bara låta kroppen återhämta sig, för jag har ont lite överallt. Och det som stör mig mest är att jag fortfarande har problem med min jäkla vänstervad så idag kan jag knappt gå.

Nu idag låter det som att vi ska dra in till huvudstaden imorrn, ser verkligen framemot det. Sen på kvällen är det, tro det eller ej, träning och det är det även onsdga och torsdag.

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela