Therese

Så här ser jag på saken

Sicken otur

Publicerad 2008-12-30 21:21:14 i Allmänt,

Har tyvärr inte blivit någon årssammanfattning idag, om du satt och väntade spänt på den. Jag har inte haft orken att sätta mig ner och skriva den, förkylningen som jag har i kroppen är gansk jobbig.

Sitter just nu och kollar på årets eldsjäl. Mamma och pappa hade till och med köpt biljetter och lite irriterande. Jag var ett nummer från att vinna bla en kryssning i västindien och 2 miljoner kronor.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2008-12-30 12:31:51 i Allmänt,

Idag skiner solen utanför fönstret och det är en riktigt fin dag. Men med mig så är allt fortfarande inte bra. Jag har fortfarande herr halsont på besök,den kraxande rösten är fortfarande kvar och den otroligt jobbiga hostan hänger i. Och som om det inte vore nog så har även min näsa börjat rinna lite fint och en förkylning intar sakta men säkert kroppen. Så det ska mycket till om jag är frisk imorgon på självaste nyårsafton. Därför har jag tänkt att det ska bli ett lugnt nyår i år också, tror jag har varit sjuk de senaste tre nyåren. Så därför tillbringar jag nyår med familjen hos några vänner. Och om jag känner mig som jag gör nu, trött i hela kroppen osv, då stannar jag hemma.

Kommer troligen komma en liten sammanfattning om detta år, 2008, det är verkligen ett år som vi kommer att minnas.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-12-29 19:17:26 i Allmänt,

Som jag skrev i det tidigare inlägget så trotsade jag min kraxande hals och åkte in till stan och träffade Erika. Det var riktigt skoj att träffa den flickan igen och det känns som att vi träffas för sällan. Nu börjar jag längta som, ja jag vet inte vad, till våran utlandsresa som vi planerat att göra. Just nu ser det ut som att det bli i slutet av januari.
Något som kanske inte var så bra var att jag var så smart och glömde Erikas julklapp hemma, minuspoäng till mig. Men jag fick en jättefin julklapp från Erika, ett sätt med badgrejer och ett par örhängen med bokstaven T übersöta. Tackar grymt mycket för de.


/Therese

Möjligen en liten förbättring

Publicerad 2008-12-29 11:27:14 i Allmänt,

Okej, jag erkänner jag kanske inte blev så mycket bättre av att dricka det där äckliga teet igår. Vaknade imorse och hade lika ont i halsen och imorse fick jag inte ens ut ett ord ur min mun. Men jag har gett mig sjutton på att jag ska in till stan idag och träffa Erika även om jag inte kan prata. Fast just nu låter det riktigt bra när jag pratar och jag hoppas att det fortsätter vara så. För jag vill inte vara hemma en dag till. Jag vet att jag egentligen borde vara hemma och vila rösten, men moroten behöver träffa sin gurka.

Nu är det dags att lite smått börja göra sig i ordning.

/Therese

Bättre eller är det bara en inbillning?

Publicerad 2008-12-28 21:00:18 i Allmänt,

Funderar på om familjen inte vill vara med mig om jag luktar illa eller något liknande. För när jag kommer in i rummet så byter alla rum och jag sitter kvar där själv. Så antingen luktar jag illa helt enkelt eller så vill de inte bli sjuka.

Imorgon ska jag trotsa min onda hals, min hosta och den kraxande rösten och åka in till stan och träffa min underbara gurka, även kallad Erika. Det ska bli så grymt kul att träffa denna flicka igen känns som vi träffas alldels för lite. Kanske kan det smidas lite planer inför en solresa?

Har varit duktig och tryckt i mig en kopp med ryckande svartvinbärste, jag som fullkomligt hatar te. Och tro't eller ej men det känns redan bättre i halsen och nu hoppas jag på att det kommer att kännas ännu bättre imorgon.

Nu har jag gjort så mycket som möjligt för att min hals ska må bra imorgon och nu hoppas jag att kroppen hjälper till lite så att jag kan åka in till stan och träffa Erika imorgon.

/Therese

-

Publicerad 2008-12-28 17:57:36 i Allmänt,

Känner mig inte så inspererad av att klottra ner något i bloggen, men av någon anledning så gör jag det ändå. Kanske kan det vara för att jag har så oerhört tråkigt och för att jag är sjuk och kan inget göra. Och därför tänkte jag tråka ut dig lite grand.
Nu känner jag också att det är en förkylning påväg in i kroppen och därför känns det som att jag kommer att vara sjuk på nyårsafton. Dessutom så har jag feber och är grymt trött. Men det är väl inte en sån stor överaskning, jag var ju sjuk även förra nyåret.

Nej, jag måste ta och rycka upp mig. Jag verkar ju trots allt ha en solresa inte allt för långt bort och det måste jag ju försöka bli frisk till. Och desutom så vill jag ju träffa gurkan min i veckan om hon har tid för mig det vill säga och sen har jag dessutom lovat Ika att vi ska gå på bio. Så jag ska knyta näven och försöka göra allt som går för att jag ska bli frisk så fort som möjligt.

/Therese

Söndag

Publicerad 2008-12-28 13:47:58 i Allmänt,

Den kraxande kråkan, läs; jag, vaknade imorse och hade fortfarande ont i halsen och hostade som jag vet inte vad och vart rösten hade tagit vägen, ja det ska vi inte prata om!

Sitter här framför datorn och funderar på vad jag ska hitta på, har grymt tråkigt. Känner att det inte finns så mycket att göra när jag mest måste sitta tyst och inte säga ett ljud. Hoppas att det är bättre imorgon.

/Therese

Dags att sova..

Publicerad 2008-12-28 00:10:54 i Allmänt,

Den kraxande kråkan, jag menar alltså mig själv, tänker gå och lägga sig och sova och hoppas på att jag kan få fram några mer ord. Om inte så får jag väl tvinga i mig massor med te imorgon.

God natt
/Therese


 

Gävlebocken

Publicerad 2008-12-27 19:09:43 i Allmänt,

Nu när jag inte ska prata så mycket så skriver jag desto mer och det är du min kära läsare som får stå ut med det.
Läste på Expressen för en stund sen att Gävlebocken brann upp i år med.
Det var tidigt imorse som räddningstjänsten fick ett larm om att bocken brann och när brandmännen kom fram till Slottstorget såg de bara en rykande stålställning. Och jag tror inte att du har gått miste om bockens lite underliga historia.
År 1966 så kommer Stig Gavlén på idén om en gigantisk halmbock som skulle sättas upp på Slottstorget i Gävle. Redan på premiäråret så bränns bocken ner.
1970 bränns den ner endast sex timmar efter att bocken satts upp, men bocken sattes upp igen och denna gång blev den gjord av vass.
Men 1976 händer kanske det roligaste i bockens historia, om man får säga så?! Då förstördes den av en raggarbil. Vad tänkte de med då?!

Källor : http://www.expressen.se/Nyheter/1.1414930/gavlebocken-brann-upp-i-ar-igen, http://www.merjuligavle.se/Bocken/Gavlebockens-historia/
/Therese

Tyst som en mus

Publicerad 2008-12-27 15:29:18 i Allmänt,

Jag sitter här hemma framför den stationära datorn och lägger in massor med musik på min externa hårddisk. Jag sitter och mumsar på gott godis och har musik på i bakgrunden, allt är som det alltid brukar vara. Eller?... Nej, jag sitter här och inte säger ett ljud. För jag kan knappt prata. Imorse när jag vaknade så kom det inte ett ord ut ur min mun så nu sitter jag här och försöker prata så lite som möjligt. Det enda ljud som kan höras från mig är när jag får mina hostattacker i var femte minut typ. Och när jag öppnar munnen för att säga något så hörs det knappt. Men jag kan meddela att det är väldigt jobbigt att sitta här och vara tyst hela tiden.

/Therese

Mellandagsrea

Publicerad 2008-12-26 22:52:29 i Allmänt,

Idag har hela dagen spenderats inne i stan på mellandagsrean. Men vi åkte aldrig till klädaffärerna utan till alla elektronikbutiker. För jag var på jakt efter en extern hårddisk och Ika skulle eventuellt få en plattv till sitt rum. Och så blev fallet, Ika fick en plattv och jag fick en extern hårddisk plus ett fodral till min nya iPod. Så jag kom hem glad över mina fynd. Tänkte att jag får ta en runda på stan någon dag nästa vecka och kolla in vad klädaffärerna har att erbjuda.

Just nu funderar jag helt ärligt på att gå och lägga mig, jag är grymt trött. Och jag kan meddela att man blir grymt trött när man går och hostar hela tiden. Så jag funderar på att gå och lägga mig i min sköna säng och slå på någon bra film och somna till den.
Så blir det nya tag imorgon!

/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-12-25 20:04:29 i Allmänt,

Du kanske undrar vad jag har haft för mig hela dagen eftersom jag inte tilbringat så många timmar med att vara inne på bloggen och klottra ner massor med inlägg. Jag har mest tagit det lugnt hela dagen, ätit massor med godis och hoppats att herr halsont ska lämna kroppen så jag kan äta ordentligt igen. För det gör riktigt ont när jag ska svälja och allt som jag sväljer känns som taggtråd.
Låter som att vi ska tillbringa morgondagen inne i stan trängandes med massor med människor på mellandagsrean.

Nej, nu tänker jag gå och sätta mig framför tvn och kolla på någon grej om Abba på tv3 som började nyss.

/Therese

Massor med julklappar!

Publicerad 2008-12-25 17:53:29 i Allmänt,

Hoppas att ni hade en riktigt bra och god jul igår. För det hade i alla fall jag. Det var som vanligt när släkten samlas, det blir massor med skratt och skoj. Det var god mat på bodet och bra sällskap så jag har absolut inget att klaga på.

Och jag fick massor med julklappar, and I like them. Hör och häpna... Jag fick en ny iPod Nano en 8 GB rosa, och jag som har en redan men den är ju lite bäng som hänger sig hela tiden så det var bra att jag fick en ny. Jag fick även, ett nytt duntäcke, kudde, kläder, presentkort, lösnaglar m.m.

Har fortfarande ont i halsen och tror även att jag har feber, men jag vill inte kolla det. Och jag har verkligen ingen lust att sitta här med datorn i knät.

/Therese

God Jul!

Publicerad 2008-12-24 12:03:39 i Allmänt,

Jag är glad, snön faller utanför fönstret. Jag har ont i halsen, men det bryr jag mig inte om. Har egentligen inte tid att skriva detta inlägg för släkten kommer om två timmar.
Men vad gör det? Det är ju julafton.

Från mig till Er alla en riktigt god jul!

God Natt!

Publicerad 2008-12-23 23:20:14 i Allmänt,

Okej, jag bestämde mig ganska fort. Jag går och borstar tänderna, går och lägger mig i min sköna säng och slår på tvn och kollar en stund och sen släcker jag lampan och sover. Och håller alla tummar på att herr halsont är borta imorgon.

/Therese

Mindre än en timme kvar

Publicerad 2008-12-23 23:13:01 i Allmänt,

Ja, nu mina kära läsare är det inte så långt kvar tills julafton tar vid. Och jag har faktiskt fått tillbaka julkänslan efter att ha kollat på filmen. Och jag hörde några fåglar viska i mitt öra att det eventuellt skulle snöa inatt och då får vi hoppas att marken är täckt av ett litet lager snö imorgon när jag vaknar för att öppna årets första julklapp, det ser ju lovande ut nu när det är några minusgrader ute.

Men något som ser mindre lovande ut är att jag har haft lite små ont i halsen hela dagen och nu har det "blommat" ut ordentligt så jag skulle inte bli förvånad om jag vaknar imorgon och har jätteont i halsen och kan knappt prata. Men nu ska jag inte låta så negativ, det är ju faktiskt julafton imorgon.

Funderar på om jag ska gå och lägga mig snart. Börjar bli trött och hoppas att herr halsont vill försvinna över natten!

/Therese

6 timmar och 42 minuter kvar

Publicerad 2008-12-23 17:21:14 i Allmänt,

Ja, mina damer och herrar som ni säkert vet så är det ju inte långt kvar till julafton. Ni ser i rubriken hur långt det är kvar, i denna skrivande stund.

Därför ser jag till att lämna den sista jullåten idag, för jag vet inte hur mycket jag kommer att sitta vid datorn imorgon. Och självklart så har jag ju lämnat den bästa låten till sist. Så här har ni min favorit när det gäller jullåtar. Vilken är din?
 
/Therese

Dan före dopparedan

Publicerad 2008-12-23 17:17:39 i Allmänt,

Ja, nu är det inte långt kvar tills det är julafton, men konstigt nog så är julkänslan som jag hade för några veckor sen helt bortblåst. Kanske försvann den med snön eller började jag ladda för julen förtidigt? Så nu sitter jag här och spelar julmusik och äter julgodis förfullt. Försöker trycka in i huvudet att det är julafton imorgon och att jag kommer få öppna julklapparna som ligger under granen imorgon. Det kanske kommer att komma sen ikväll när vi sitter och kollar på Nu är det jul igen, som har blivit en tradition nu de senaste åren eftersom att det inte brukar vara så mycket på tv dagen före julafton. Jag både hoppas och tror att så kommer att bli fallet.

När jag går och lägger mig ikväll så kommer jag att längta som ett litet barn tills imorgon när jag ska få öppna alla mina julklappar!

/Therese

Snart är den här!!

Publicerad 2008-12-22 16:02:49 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät, som jag oftast gör, och tar det lugnt. Idag har jag varit städtanten Therese för hela slanten. Har börjat städa lite inför julafton och det behövdes kan jag säga.
Magen kurrar, men jag orkar inte gå och göra mat, känner mig helt borta i huvudet för att jag är så hungrig. Tror jag ska ropa på Ika och be henne göra mat.

/Therese

Söndag

Publicerad 2008-12-21 20:55:19 i Allmänt,

Som ni kanske förstod i det tidigare inlägget så var vi in till stan idag och handlade julmat. Jag hade tänkt att jag skulle träna fotboll eftersom jag inte har gjort det på flera veckor. Men eftersom att jag har fått ont i mina benhinnor efter veckans jobb så tyckte jag att det var bättre med lite vila och dessutom så har jag haft int i ryggen under en längre tid. Så jag sitter med en värmekudde mot ryggen och hoppas att det blir bättre. Så nu ser jag fram emot den 4/1 2009 då det är fotbollsträning igen.

Förresten igår så tog Real Madrid en skön 1-0 seger mot Valencia.

/Therese

Varför ska vissa alltid vara ute i sista stund?

Publicerad 2008-12-21 20:50:40 i Allmänt,

Jag armbågade mig fram bland människorna, de drog och slet i allting medans jag bara gick där och log. Jag visste att jag inte behövde bry mig om julklappar för allt var fixat och klart för cirka en vecka sen. Så jag fortsätter att armbåga mig fram till mataffären COOP där jag och min familj ska inhandla den årliga julmaten och allt som ska finnas på julen i matväg.
Så jag förstår inte varför folk inte lär sig att försöka vara ute i lite god tid när det gäller julklappar? Det måste ju kännas så grymt mycket skönare om man vet att man har allt klart ungefär en vecka innan julafton. För tänk om jag går ut nu och sa handla mina julklappar dagarna innan julafton och inser till min fasa att julklappen som jag tänkt köpa är slut.
Och det är verkligen nu som man får se hur alla personer beter sig när de vet att de är ute i sista sekund och varje sekund är jätteviktig för annars så kanske deras julklapp tar slut.

/Therese

Lördag

Publicerad 2008-12-20 16:32:48 i Allmänt,

Pizzan står i ugnen och är strax klar. Funderar på om jag ska sätta mig framför tvn under en skön filt och kolla på en riktigt bra film när jag äter pizzan. Just nu lutar det åt att det blir antingen Grease eller Sex and the city.

/Therese

Här ska det bakas pizza!

Publicerad 2008-12-20 15:30:08 i Allmänt,

Familjen åkte för en liten stund sen upp till min morbror i Örbyhus där de tänkte fira hans födelsedag, men som ni kanske märker så hade jag inte sån stor lust att följa med så jag stannade hemma.
Nu tänkte jag gå och förbereda lite inför mitt pizzabak. Hör och häpna jag tänker inte vara så lat som jag brukar vara och skjutsa in en färdig pizza i ugnen utan nu ska jag göra en egen pizza. Okej, det är köpt pizzadeg. Så jag tänkte ägna mig med det ett tag framöver, tänkte ha tomatsås, ost, skinka och tonfisk på. Låter det mumsigt?

Sen ikväll klockan 20:00 smäller det för då är det dags för Real Madrid att möta Valencia.

Hala Madrid!
/Therese

Ännu mer julklappar

Publicerad 2008-12-19 14:31:18 i Allmänt,

Kom precis på att jag hade lite julklappar kvar att slå in, så det tänkte jag sysselsätta mig med en liten stund framöver. Och samtidigt som jag slår in julklapparna så lyssnar jag ju såklart på massor med bra julmusik!

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-12-19 12:11:06 i Allmänt,

Blev inte en sån skön lång sovmorgon som jag tänkt mig, klockan kvart i nio slog jag upp mina ögon och kollade på klockan och insåg att jag skulle kunna somna om och sova en stund till men det ville inte kroppen som var helt klarvaken. Så jag gav upp vid kvart över nio och gick då upp och åt frukost och efter det så hamnade jag här och troligtvis så sitter jag här framför datorn om ingenting plötsligt inträffar.

Igår så jobbade jag för sista gången på det här året och nu hoppas jag på mer jobb nästa år. Det känns så skönt att kunna säga att nu är jag ledig tills det nya året börjar.

/Therese

Är det meningen att man ska sova också?

Publicerad 2008-12-18 19:24:59 i Allmänt,

Känner att jag har fått alldels för lite sömn de senaste dagarna, det har varit fullspäckat med jobb. Det började i tisdags då jag blev väckt klockan sju av att mobilen ringde och de ville att jag skulle jobba på Hyttan och självklart så tackade jag ja. Sen igår så var det jobb på restaurangen som gällde och då var det tidig uppgång där med, började klockan 08:30. Jag var riktigt trött när jag kom dit och jag hade säkert feber igår för jag kände mig inte riktigt kry. Arbetsdagen flöt på bra och de 570 gästerna fick sin mat och var nöjda. Det blev en lång dag på restaurangen, därav inget blogginlägg igår, klockan bara gick och gick och jag började genast tänka på att jag skulle upp och jobba idag på Hyttan också. Klockan 23:30 skrev jag ut mig och hoppades att farmor skulle köra lite fortare än vanligt hem och det gjorde hon väl och klockan 00:00 klev jag innan för dörren det blev hela 15 arbetstimmar, något trött och sliten. Jag störtade i säng men kunde verkligen inte sova. Men efter ett tag somnade jag och vaknade trött som tusan imorse när alarmet på mobilen ringde. Men som tur var så fick jag lite sovmorgon, då Eva hade hört av sig på kvällen och sagt att jag kunde börja klockan 9 och få åka med henne självklart tackade jag ja till det. Och lite dum var jag igår morse när jag glömde både mobilen och läppsylet hemma. Självklart var det då alla ville ha tag i mig.
Arbetsdagen på Hyttan idag gick helt okej trots att jag har varit grymt trött.

Nu ska jag äta lite godis och se till så att jag inte somnar alldels för tidigt. Och imorgon tänkte jag unna mig en sovmorgon.

/Therese

7 dagar och några timmar kvar

Publicerad 2008-12-16 20:48:31 i Allmänt,

För varje dag som går så kommer vi bara närmare och närmare julafton. Och du som har följt min blogg vet ju att jag försöker lägga upp en jullåt varje dag, så här kommer dagens.

Tror även att det kommer bli en tidig sänggång idag då jag egentligen skulle kunna gå och lägga mig och somna nu på bums. Men först blir det lite tv-tittande och sen den sköna sängen.
/Therese

Det blev inte som jag tänkt mig

Publicerad 2008-12-16 18:05:32 i Allmänt,

Idag blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har i allafall hållit en sak som jag skrev igår att jag skulle göra och det var ju att inte sitta vid datorn hela dagen och det har jag hållit fram tills nu. Men jag kan meddela att det inte var så svårt eftersom att mobilen ringde imorse vid sju och det visade sig vara från Hyttan. Så istället för att vara hemma så åkte jag och jobbade. Det var riktigt kul som det alltid är när jag är där och jobbar.

Något som är lite mindre kul är att det känns som jag håller på att bli sjuk, jag känner mig alldels matt i kroppen och det känns som om jag har feber. Men jag hoppas verkligen inte att jag inte blir sjuk nu till julafton och allting. Men jag skulle inte bli så förvånad om jag blev det för jag lyckas ju alltid bli sjuk när det är något kul som händer.

Nu måste jag ställa mig och stryka min jobbarblus tills imorgon då det är ett monsterpass på Ultunarestaurangen som gäller, om jag inte blir sjuk under natten.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-12-15 16:41:49 i Allmänt,

Just nu är det becksvart utanför fönstret här hemma, men det är inte så konstigt eftersom att klockan är 16:30, men under dagen så har solen visat sig och det har gjort mig riktigt glad. Jag tror inte solen har varit framme på cirka tre veckor, det känns i alla fall som det. Så vi får hoppas att solen kommer fram även i morgon.
Idag har jag varit duktig och dammsugit huset och det är väl det enda duktiga som jag gjort idag annars så har jag bara suttit här framför datorn och det ska jag verkligen inte göra imorgon. Tror du att jag kommer klara det?

Denna vecka kommer det att bli lite jobb och sen så ska jag gå och längta efter julafton, som ett litet barn.
Tisdag: Ledig. Baka knäck och lite annat smått och gott. (Längta till julafton)
Onsdag: Monsterpass på Ultunarestauragen, men jag klagar inte. Money, money (Längta till julafton)
Torsdag: Jobb på Hyttan (Längta till julafton)
Fredag: Ledig (Längta till julafton)
Lördag: Ledig, blir hemma själv hela kvällen då mamma, pappa och Ika ska upp till Örbyhus och fira min morbror och jag har ingen lust att följa med. (Längta till julafton)
Söndag: Fotbollsträning kanske? (Längta till julafton)

Nu ska jag gå och laga lite mat,
för dig som är nyfiken så kan jag medela att det blir potatis och fisk.
/Therese

8 dagar kvar och ett x antal timmar

Publicerad 2008-12-15 13:16:45 i Allmänt,

Det är måndag igen och det känns som att allting går så himla fort. Hösten började ju nyss och snart är det jul och eftersom att tiden går så fort så kommer antagligen julen vara över på noll tid och det vill jag verkligen inte. Jag älskar verkligen julen som du kanske har förståt vid det här laget. Tänk att bara kunna ägna en hel helg åt att vara med de som man tycker om och se till att de mår bra. Varför kan inte julen vara lite längre?!
/Therese

Lucia och 10 dagar och 3 timmar kvar

Publicerad 2008-12-13 20:19:20 i Allmänt,

Okej, nu blev det många inlägg på en och samma gång. Men så blir det när man kommer hem efter att inte ha varit hemma på hela dagen. För den som inte har så stor koll så kan jag berätta att det är Luciadagen idag och det har jag väl inte märkt så speciellt mycket förrutom att jag var på Luciacupen. Och så nördig som jag är så ha rjag en liten applikation som räknar ner till julafton och just nu är det 10 dagar, tre timmar och 43 minuter kvar tills julafton.
 
/Therese

Kevin Borg

Publicerad 2008-12-13 20:13:20 i Allmänt,

JAAA, han vann. Jag vet att jag är lite sen men jag hade verkligen ingen ork att starta datorn igår efter att Idolfinalen var slut och därför får det bli ett inlägg nu. Jag tycker verkligen att han var en värdig vinnare.
GRATTIS KEVIN!

Det går utför för henne!

Publicerad 2008-12-13 19:45:52 i Allmänt,

Idag åkte jag in till Diöshallen för att heja fram mitt lag, i fotboll, till massor med segrar. För den som inte är så insatt så kan jag meddela att det är Luciacupen denna helg i Diöshallen i Uppsala. Jag vet inte hur jag ska beskriva matcherna, det blev förlust i första mot Fyris vinst i andra mot Ullfors och oavgjort i sista mot Storvreta. Men det var trots allt en mysig dag i Diös. Och efter att sista matchen för Vattholmasdamlag så gick jag hem till mormor där Ika var. När vi satt och kollade på herrarnas storslalom så kom vi in på att det inte gick så bra för Anja Pärsson längre och då säger Ika: Neej, det går utför. HAHAHA!

Nu ligger jag här i min säng med datorn i knät så klart och tokladdar inför El Clásico, klockan tio smäller det.
HALA MADRID!
/Therese

Luciafirande

Publicerad 2008-12-12 21:58:36 i Allmänt,

Vid klockan hav sju så for jag och min kära familj + mormor till kyrkan för att kolla på det årliga luciatåget. Årets lucia hette Matilda och hon skötte sig bra.
Nu är det haltidsvila i idol och jag tycker ju såklart att Kevin ska vinna och det hoppas jag att du med tycker. Hör och häpna jag har till och med röstat.

Nu ska jag lite smått börja ladda inför morgondagens EL Clásico. HALA MADRID! Men innan klockan blir 22:00 så tänkte jag tillbringa några timmar i Diös hallen och heja fram tjejerna till seger efter seger, detta blir det första framträdandet för Wattholma damlag.


/Therese

Fredag

Publicerad 2008-12-12 15:09:44 i Allmänt,

Nu har jag varit duktig och gjort det som jag hade tänkt att jag skulle hinna med igår och eftersom jag tog sån tid på mig med att slå in julklapparna så hann jag inte baka. Så nu har jag bakat lite muffins som är så grymt goda, vem vet om du håller utkik så kanske receptet kommer upp här på bloggen någon gång.

/Therese

Dags för mat

Publicerad 2008-12-11 16:56:31 i Allmänt,

Nu har jag precis slagit in alla julklappar och jag kan erkänna att jag egentligen lägger ner för mycket tid på att slå in julklapparna. Men det spelar väl egentligen inte så stor roll om det tar tid att slå in julklapparna, för jag har ju verkligen all tid i världen just nu. Det är det enda jag har hunnit med sen jag kom hem efter att ha varit ute och gått med Rocko. Vilket inte blev en sån mysig promenad som jag tänkt mig, det var riktigt slaskigt på vägen och det var inte det minsta kul att gå, men jag gav mig ut ändå och gick.

Nu har jag tänkt att börja med dagens mat och för den som är nyfiken så kan jag meddela att det bli ugnspannkaka, mums filibaba säger jag.
/Therese

Dags att gå

Publicerad 2008-12-11 13:18:52 i Allmänt,

Nu tänkte jag gå och byta om, eftersom jag fortfarande sitter i pyjamas, och sen tänkte jag bege mig upp till famor och farfar för att ta en riktigt mysig lång promenad med Rocko.
/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-12-11 10:58:14 i Allmänt,

Jag kände mig verkligen som en ny människa när jag vaknade imorse, de två senaste dagarna har varit fyllda med jobb och jag har varit grymt trött när jag kommit hem efter jobbet. Och igår åt jag inte lunch förrens vid halv fyra så då kanske ni förstår hur mycket det var att göra igår. För först var det fem olika sällskap som kom och jag och Ingela hade hand om de som satt där nere i stora restaurangen, fyra sällskap, alla skulle komma vid samma tid. Men det var lugnt eftersom att 2 av sällskapen skulle ha samma rätt och det tredje skulle ha jultallrik som redan stod framme på bordet och det fjärde skulle få ren. Sen när de ätit klart runt halv ett, ett, så var det bara att duka av fort som tusan fär klockan två skulle det kommer pensionärer som skulle äta julbord. Men vi hann klart strax innan klockan två var allt klart. Även fast alla pensionärer började droppa in vid halv två.
Sen när jag jobbat klart så for jag ner till sttan så fort som möjligt med stadsbussen för att inhandla de sista julklapparna och trot eller ej. Jag är klar med alla julklappar, lite stolt eller vad jag brukar aldrig vara klar så här många dagar innan julafton.

Idag har jag tänkt att slå in de sista julklapparna samtidigt som jag lyssnar på julradio.se och sen ska jag gå ut och gå med Rocko, farmor och farfars hund och sen ska jag försöka hinna med att baka också. Tror ni att jag hinner med allt detta, den som fortsätter att följa min blogg den får se.

/Therese

Trött

Publicerad 2008-12-10 20:17:49 i Allmänt,

Känner att jag inte är så inspererad att skriva ett långt inlägg om hur dagen har varit, jag är grymt trött och skulle helt ärligt kunna gå och lägga mig och sova just nu.
I dag var det riktigt stressigt på jobbet för det var 5 olika sällskap som kom vid olika tider och då skulle det dukas av och på och ställa om borden osv. Men det var kul som vanligt.

Nu tänker jag krypa ner under en filt framför tvn med en skål med lite godis och sen lite senare så står min sköna säng och väntar på mig.
/Therese

Hard work work..

Publicerad 2008-12-09 20:57:48 i Allmänt,

Idag så var det jobb på Ultuna restaurangen som gällde. Det var kul som vanligt men jag förstår inte varför jag har så ont i kroppen. Det värker exakt överallt.
Känner att jag är riktigt trött och att det här måste ha blivit det tråkigaste inlägget på länge men man kan inte alltid vara på topp. Jag orkar inte heller slänga upp någon jullåt det får helt enkelt bli två stycken imorgon istället.

Bernt Schuster fick sparken idag, från Real Madrid, och jag vet inte om det var rätt eller inte?

Hörs imorgon när jag återkommer med förnyade krafter.
/Therese

Måndag

Publicerad 2008-12-08 19:13:55 i Allmänt,

Det blir många inlägg denna dag, men jag hoppas att du inte har något emot det. Nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå och duscha och sen kolla på 90210 klockan 20:00 på tv400. Sen måste jag plocka fram alla saker som jag måste ha imorgon då jag ska iväg och jobba på restaurangen, money money. Ska jobba där imorgon och på onsdag sen blir det även nästa onsdag och sen på torsdagen så tänkte jag passa på att jobba på Hyttan.


/Therese

Dags att återgå till verkligeheten

Publicerad 2008-12-08 13:35:43 i Allmänt,

Nu är det dags att sluta drömma och kanske göra något bra för dagen och inte sitta här framför datorn och kolla på bilder från Kretaresan 2008 eller kolla efter sista minuten resor till en varmare breddgrader.
Tänkte att jag kanske kunde börja slå in de julklappar jag köpt, för att få dagen att gå lite fortare. Och samtidigt som jag slår in julklapparna så ska jag hämta ett glas med julmust och en bunt med pepparkakor och sätta på julmusik på högsta volym. Låter inte det som en bra idé? Ett bra tips med massor med julåtar som jag oftast lyssnar på nu när det närmar sig jul är http://julradio.se/.

UPPDATERING 13:44: Nu när jag kollar ut genom mina små fönster så ser jag hur stora snöglingor faller ner på våran gräsmatta. Nu blev jag genast mycket gladare och nu ska jag försätta med julklappsinslagningen.

/Therese

Kreta 08

Publicerad 2008-12-08 12:46:35 i Allmänt,

Sitter här hemma och ute är det grått och trist och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Närmare bestämmt resan till Kreta i somras. Allt var så perfekt, varmt, sol, trevligt sällskap, underbar plats m.m. Och nu vill jag uppleva samma sak. Tänk vad skönt det var att ligga på en solstol nere på stranden cirka 30 grader varmt och man hörde hur vågorna rullade in. Jag har helt enkelt blivit riktigt less på det här vädret nu, det är grått och trist och regnar hela dagarna. Varför kan det inte vara riktig vinter med cirka en meter snö och ungeför 10 grader kallt, för om det fortsätter så här så kommer det absolut inte vara en vit jul.

Jag saknar Kreta och jag saknar att vara brun.

/Therese

De kallar sig dommare!

Publicerad 2008-12-07 23:14:38 i Allmänt,

Du som inte vill läsa att negativt inlägg borde inte läsa detta, jag ber som hemskt myckt om ursäkt att det blir ett ganska tråkigt inlägg men jag måste få skriva av mig.


Nu har det hänt igen! Dommaren avgjorde matchen mellan Real Madrid och Sevilla. Två solklara straffar blev bortdömda för real och sen har inte dommaren en aning om att Robben redan har ett gult kort och Sevilla spelarna måste påminna honom, det finns inget bättre ord att beskriva detta dommarfiasko med SKANDAL. Och det andra gulakortet var inte ens ett gult kort. Men men som det tyvärr har blivit denna säsong med den låga domarstandarden så kanske jag ska sluta klaga och inse fakta att dommarna inte kommer att bli bättre än så här. Jag kan gå med på att dommaren kan vara dålig i någon match och att man alltid kan ha otur med domsluten. Men nu har det varit så här i varenda match och det lär inte sluta än för det är långt kvar på säsongen. Det kommer alltid vara straffar för real som blir bortdömda och det kommer bli felaktiga kort och utvisningar. Jag kanske bara är bitter att matchen slutar 3-4 till Sevilla  och inte 5-3 till Real Madrid eller har jag rätt? Det är det nog ingen som kan svara på.
Men en sak kan jag med säkerhet svara på och det är att Realspelarna visade sitt hjärta för klubben i andra halvlek trots att de spelade katastrofalt i första. Men de höjde sig i andra och spelade ut Sevilla stundtals innan dommaren avgjorde matchen.
/Therese

Andra advent och 17 dagar kvar

Publicerad 2008-12-07 19:19:20 i Allmänt,

Nyss hemkommen från ett mysigt 3 års kalas där den minsta kusinen i pappas släkt fyller år, Johan. Det var riktigt trevligt med massor med skratt som alltid när man träffar de.
Annars har jag inte gjort så mycket. Det verkar som att förskylningen som var påväg in i min kropp blev rädd och vände hastigt innan den hann komma in i kroppen. För imorse när jag vaknade så hälsade inte herr halsont på så det är bara att hoppas att jag inte är fökyld imorgon när jag vaknar, för det vill jag verkligen inte vara.

Nu ska jag ladda inför matchen mellan Real Madrid, laget i mitt hjärta som du nog har förståt vid det här laget, och Sevilla. Hoppas verkligen att de kan knyta ihop säcken, som man brukar säga, och spela en bra fotboll trots att nästan alla ordinarie spelare går skadade.
Hala Madrid!
 
/Therese

JAAAA!!!

Publicerad 2008-12-06 22:48:52 i Allmänt,

Han vann! Markus Fagervall alltså jag trodde att han skulle vinna redan i första programmet, här kommer det bästa åket enligt mig utav hela programmet stjärnor på is.
/Therese

Lördag

Publicerad 2008-12-06 18:59:22 i Allmänt,

Efter Robins uttåg ur idol så finns det bara en person kvar som jag tycker ska vinna och jag tror att du vet vem jag menar om du har följt mig blogg de senaste veckorna, Kevin.

Idag har jag inte gjort så mycket, vilat upp fötterna efter gårdagens besök i Stockholm. Där shoppades det julklappar för hela slanten, hittade julklappar till de flesta och nu är det bara julklappar som måste köpas till Gurkan och Ika. Och något som gör mig riktigt glad är att det inte slösades så mycket pengar igår även fast det köptes ett laserpass, 199 kr, till pappa och en radio till mamma, 299 kr, och till mormor blev det en stor tekopp med ett gott te så allt som allt så spenderades det cirka 1000 kronor ch då ska jag få tillbaka pengar från Ika. Vilket betyder att resan med Gurkan bara kommer närmare och närmare, kanske blir det en solresa i januari?

Känns som att det är en förkylning påväg in i kroppen. Vaknade imorse med att mister halsont gjorde besök och så har jag kännt mig allmänt hännig under hela dagen så nu ska jag försöka att inte bli sjuk och gå och äta lite godis och ladda inför finalen på stjärnor på is. Nu hoppas vi att Markus vinner och sen efter det så blir det till att kolla på Britney: For the record, sen blir det nog sängen.

/Therese

NEEEEEJ!!

Publicerad 2008-12-05 22:59:54 i Allmänt,

Det som inte fick hända hände. Robin Bengtsson en utav mina två favoriter av de tre som var kvar i idol fick idag lämna tävlingen. jag kan till och med erkänna att jag röstade för första gången någon sin men det hjälpte ändå inte. :'(

Orkar inte lägga upp någon jullåt idag är alldeles för trött efter en dags julklappsshopping i Stockholm. Tror nog att nästa anhalt blir sängen.

/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-12-04 19:55:47 i Allmänt,

Veckorna bara flyger fram och snart är det jul. Idag var jag och jobbade på Hyttan och det var kul som vanligt. Imorgon är det fredag och då ska jag och Ika bege oss till Stockholm för att köpa julklappar.
Vilken chock jag fick imorse när jag vaknade 06:20 så kollade jag ut genom fönstret så klart var det alldels svart ute men utav julgranslamprnas sken så ser jag att det är alldels vitt på marken, snö det visar sig att det har snöat hela natten. Så jag gick glatt upp och åt frukost och trotsade min trötthet.

/Therese

21 dagar kvar

Publicerad 2008-12-03 19:53:58 i Allmänt,

Nedräkningen inför julafton pågår för fullt. Snart är klockan 20 och då är det dags att kolla på Roomservice och sen är det Greys Anatomy och så ska jag se till att packa ner allt det som behövs inför morgondagens jobb.























/Therese

Tynnre eller tunnare?

Publicerad 2008-12-03 16:53:51 i Allmänt,

Vad säger du tynnre eller tunnare? 
Just nu pratar de om dialekter på radion, Rix FM, och det är något som jag tycker är kul. Dialekter alltså. På något konstigt sätt så tycker jag att det är mysigt när någon pratar med en dialekt. Favoriten är ju såklart gotländska och sen kommer alla andra tätt efter.
Jag förstår inte när folk ska anmärka på ord som man säger olika. Okej, alla ord låter inte likadant på alla dialekter låt det vara så. Mamma hade en kund inne i butiken förra året och hon frågade efter en sko och då kom mamma med två olika skor och så började hon förklara vad som var skillnaden mellan de två och vid ett tillfälle så sa hon att den ena skon var tynnre än den andra och då börjar kunden skratta och frågade vad hon sa och mamma upprepade meningen igen och då började kunden skratta och säga men så kan man ju inte säga det heter ju tunnare.

Var stolt över din dialekt. Jag kommer alltid att säga tynnre och det är inget som kan ändra mig!

Nu ska jag laga mat.
/Therese



 

Det är svårt att vara populär

Publicerad 2008-12-03 16:08:52 i Allmänt,

Det är svårt att vara så populär, folk drar och sliter i mig och vill att jag ska vara med överallt jag vet itne vad jag ska tacka ja till och vilket jag ska tacka nej till, det är hårt att hetta Therese. Nej, skämt å sido. Imorgon är det torsdag som alla vet och då skulle jag eventuellt ha jobbat på restaurangen men då ingen hörde av sig i veckan och då när Kicki ringde igår och frågade om jag kunde jobba på Hyttan så sa jag såklart ja eftersom det är så kul att vara där och jobba. Men nu för några minuter sen så ringde de från restaurangen och frågade om jag skulle jobba imorgon och då var jag tvungen att säga nej och de förstod så klart min situation.

Jag verkligen känner hur pengarna bara rullar in nu och sista-minuten resan bara kommer närmare och närmare, eller vad säger vi Gurkan?

/Therese

22 dagar kvar

Publicerad 2008-12-02 20:14:16 i Allmänt,

Nu kommer du få stå ut med att jag räknar ner till julafton, jag längtar grymt mycket. Men det är kanske inte det jag längtar mest till. Jag längtar tills jag får åka till sol och värme så man kan få slippa detta trista gråa väder. Erika, när åker vi och vart?
Idag har jag inte gjort ett dugg, har mest suttit framför datorn och försökt komma på julklappar till alla. Imorgon lär jag vara hemma och inte göra så mycket och sen på torsdag blir det jobb på Hyttan, Kicki ringde idag och frågade, och på fredag ska jag till Stockholm och handla julklappar.
/Therese

23 dagar kvar

Publicerad 2008-12-01 19:50:50 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar till jul och jag har tänkt att ha en jullåt varje dag här i bloggen. Och jag börjar med en riktigt skön låt, hur kan man inte gilla denna version?

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-12-01 18:28:22 i Allmänt,

En ny vecka och nya möjligheter. Imorse tog jag en välbehövlig sovmorgon efter en fullspäckad helg med lite sömn och det känns som att hela dagen har fortsätt i samma mönster. Har tillbringat den mesta delen utav dagen framför denna dator lyssnandes på massor med julmusik och mumsat lite på min Marabou chokladkaka. Kommer att berätta om gårdagen i ett annat inlägg då jag har en känsla av att det kan bli ganska långt och sen vill jag ha lite bilder i det inlägget och jag har inte orkat tanka in bilderna från kameran in på datorn så det blir nog nästa projekt för mig om jag orkar det, annars så kommer det väl imorgon.

Tänkte sätta mig och försöka fundera ut vad jag ska ge till alla i julklapp. Och sen blir det 90210 klockan 20:00 på tv400. Älskar man Beverly Hills 90210 så älskar man även den nya spin-offen.
/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela