Therese

Så här ser jag på saken

Hemma och har tråkigt..

Publicerad 2008-02-27 10:37:11 i Allmänt,

Har fortfarande inte börjat i skolan efter sportlovet. Blev sjuk igår morse, vaknade runt 5 och mådde illa. Alla förstår nog då vad det var för fel. Så jag blev hemma från skolan och låg halvt död under hela dagen.

Men idag är jag frisk.. Så imorrn får jag gå till skolan. Låter säkert som jag tycker att det ska bli jättekul och att jag saknar det. kan väl säga att jag saknar det lite, för det är ganska tråkigt att sitta här hemma själv.

Igår blev det även klart att vi åker utomlands i sommar. Caldera Village på Kreta blev det.
image18
Det blir rikigt kul och jag längtar redan. Den 8:e juni lyfter vi från Arlanda och kommer hem den 15:e juni. Jag kommer åka med, mamma, pappa, Ika, mormor och morbror Micke.

Nu ska jag gå och äta lite kräm och senare under dagen tänkte jag kolla på sprinten från Stockholm.

/Therese

Sista dagen på sportlovet

Publicerad 2008-02-25 10:36:56 i Allmänt,

Eller egentligen så var det sista dagen på lovet igår, men eftersom att skolan valde att ha omprovsdag idag så är jag ledig en extra dag.
Sitter och funderar på vad jag ska hitta på. På denna otroligt fina vårdag, solen skinner och det är jättevarmt ute, kanske ska man gå ut och hitta på något! För här inne vid datorn har jag inte så stor lust att sitta hela dagen.

/Therese

Domaren avgjorde matchen!

Publicerad 2008-02-25 10:31:20 i Allmänt,

Igår spelade Real Madrid hemma mot Getafe. Allt började bra och Real radade upp chanser. Något som störde mig extremt mycket var den "fulle" kameramannen som inte filmade bollen utan filmade spelare utan boll. Så när Reals backlinje hade bollen eller Casillas så fick man se Raúl och van nistelrooy på topp. Så hela första halvlek satt jag och var förgrymmad över det. Första halvlek slutatde 0-0. Efter ett antal fina chanser från Arjen Robben, som visar att han vill vara med och spela nu när han är hel och frisk igen. Domaren var ganska osynlig under första halvlek.

Andra halvlek börjar och kameramannen börjar lite bättre och följer med bollen. Real äger spelet och har några fina chanser med sätter dom såklart inte. Sen kanske en halvtimme in i andra halvlek så kommer målet till Real som alla Madristas väntat på. Det är Robben som lade in den. Real spelarna springer ner och firar målet med Robben. Men han märker att något är fel och pekar på domarn. Då visar det sig att det var offside. På repriserna får man se att det är rätt. Men det är inte det som gör mig arg. Utan det är sekvensen efter. När Realspelarna springer och firar målet, så står Raúl och Van Nistelrooy och disskuterar med domarn om offsiden. Under tiden sätter Getafe igång spelet, och domarn avbryter disskusionen och springer iväg. Så Getafe kommer med fyra man mot Real Madrids två, Gabriel Heinze och Guti, och målvakten Iker Casillas. Som alla vet är Guti ingen försvarsspelare så han går bort sig ganska fort och det blir EN mot fyra. Getafe gör såklart mål på chansen för Casillas är chanslös i målet. Och Real hämtar sig inte efter denna chock och domaren avgjorde till Getafes fördel.  

Melodifestivalen!

Publicerad 2008-02-23 21:40:40 i Allmänt,

Jag säger bara, BJÖRN GUSTAVSSON.. Vilken kille, helt klockren.
Rätt låtar gick vidare till finalen denna gång, känns konstigt att säga det. Men det är sant. För annars brukar man vara missnöjd på någon låt. Visst jag håller inte med om att Caracola skulle gå till andra chansen, men Thérèse var värd den.

Det var allt från denna melodifestival från Linköping. Ser med späning framemot nästa vecka!

/Therese

Melodifestivalen

Publicerad 2008-02-23 17:13:26 i Allmänt,

Idag är det lördag och vad är det då?! Jo, Melodifestivalen och med det menas tävling. Sitter hemma hos mormor just nu och här kommer kvällen tillbringas med en rolig tävling och godis.

Igår var det Let's Dance och Mi fick lämna programmet, tycker att det var ganska rätt. Även fast jag inte tycker att Karl-Petter borde vara kvar i programmet. Sen har jag även börjat ledsna på Linda. Men hon kanske ändrar på den nedåtgående trenden.

Imorrn ska jag upp till Månkarbo, där mina kusiner bor och rida min kusins häst, Macorapid. Han har varit lite het så då tyckte min faster att det var bra om jag kom upp och red ett lite hårdare pass. Det blir kul. :) Sen imorgon kväll klockan 21:00 bänkar jag mig framför tvn och kollar på Real Madrid-Getafe. Självklart så ska Madrid vinna.
Hala Madrid!

/Therese

Tandläkarbesök

Publicerad 2008-02-22 21:19:46 i Allmänt,

Jag vet inte varför jag tycker att det inte är kul att gå till tandläkaren. Visst det är det ju ingen som tycker. Men jag tror att det kan bero på att jag var hos tandläkaren nästan varje dag när jag hade svimmat och ramlat in i köksbordet och slagit sönder två tänder. För då gick lagningarna sönder hela tiden och sen när tandställningen kom så gick alltid lagningen sönder hos tandreglerarn, för dom stog och peta och hade sig. Och när jag tog bort tandställningen för lite mer än ett år sen så har jag fått en tråd på baksidan, både uppe och nere, som håller tänderna kvar i rätt läge. Och nu idag var jag till tandläkaren i Storvreta och skulle på en koll, som jag inte har varit på evigheter, minst två år sen jag var där. Och tror ni inte att hon stog och pilla så mycket att limmet ute på ena kanten till tråden har ramlat bort. Så tråden sitter löst, visst det går ju inte att dra i den men det känns konstigt. Så jag blir helt enkelt tvungen att åka till tandregleraren på måndag när skolan börjar igen..

Åhhhh, vad jag hatar detta!!!

/Therese

Vad ska man hitta på?

Publicerad 2008-02-21 12:28:52 i Allmänt,

Kollade klart på Grey's Anatomy för en stund sen och nu sitter jag här och inte vet vad jag ska hitta på. Sitter och spelar bubbleshooter och har ingen lust att göra det hela dagen. Det är ju inget fint väder heller, så man kan inte gå ut.

Hmm, ska kanske börja läsa en bok Sushi för nybörjare av Marian Keyes.

www.bubbleshooter.net

Torsdag

Publicerad 2008-02-21 11:03:00 i Allmänt,

Idag är det mulet och det blåser ute. Varför kan inte vädret bestämma sig för om det ska vara vår och fint väder eller inte!
Ikväll är det fotbollsträning, måste gå på den eftersom jag inte hann gå i tisdags. Men det blir säkert kul det med.
Men nu har jag inte tid med det här mer, ska gå och kolla på Grey's Anatomy från igår!! Älskar den serien.
/Therese

KLAR!!

Publicerad 2008-02-20 15:03:16 i Allmänt,

Nu är jag entligen klar med städningen. Den tog lite längre tid än vad jag trot, men det är skönt nu när det är klart! Nu får vi se hur lång tid det tar innan det är lika stökigt igen(!)

Hmm, vad ska man hitta på nu, skulle vara skönt att gå ut i solen för det är riktigt skönt ute. Eller så lägger jag mig och läser en bok..
/Therese

-

Publicerad 2008-02-20 11:29:20 i Allmänt,

Trot eller ej, jag har fortfarande inte lämnat datorn och börjat städa mitt rum(!). Fastnade på Aftonbladet, där jag läste en artikel om en man som bodde på en flygplats utanför London i tre år. Han riskerar nu fängelse eftersom personalen bett honom att lämna flygplatsen ett flertal gånger, men han kom tillbaka.
Se bifogad länk

/Therese

God morgon!

Publicerad 2008-02-20 10:42:25 i Allmänt,

Har precis ätit en god frukost, som bestog av det vanliga, mackor och ett glas med juice. Solen skiner utanför fönstret och det känns som att det är vår. Varför kan inte vädret fortsätta så här(?), för det blir så grått, trist och kallt annars.

Idag står det inte så mycket på mitt schema. Har bestämmt att  jag måste städa rummet, och det menar jag verkligen. Orkar egentligen inte göra det, men får göra det ändå. Sen ikväll är det fotboll på tv Arsenal-Milan. Heja Arsenal säger jag bara. Real Madrid förlorade borta mot Roma igår med 2-1. Men det kan dom ta på hemmaplan.

Nu måste jag börja städa om jag ska bli klar idag. Kanske kommer fler inlägg under dagen..
/Therese

Shopping i huvudstaden

Publicerad 2008-02-19 19:31:44 i Allmänt,

Åkte till Stockholm idag och shoppade med mamma, mormor och Ika. Gick upp tidigt för att vi skulle åka med 09:27 tåget från Vattholma och inne i stan så skulle vi möta mormor.
   Det första vi gjorde när vi kom till Stockholm var att gå och fika. Gillar det mysiga caffét, Kaffereppet. Sen begav vi oss ut. Första anhalten var Åhléns. Hittade ingenting där och sen begav vi oss till NK, Ika hade aldrig varit inne där innan. Påvägen till NK ser jag PUMA prylar i ett skyltfönster vid Gallerian och säger att dit vill jag gå efter vi varit inne i NK. Så efter besöket på NK, så begav vi oss dit. Det visade sig att det var en PUMA affär. Jag som är helt förälskad i PUMA saker, älskar ju såklart denna affär. Kommer ihåg förra somarn när jag, pappa, mamma, Ika och mormor åkte in till Sthlm för att shoppa och då såg jag flera personer som gick runt med PUMAkassar och då gick jag och funderade på om det fanns någon PUMAbutik, eftersom det fanns Adidas och Nike. Och nu idag hittade jag den!!

Kunde suttit hemma hos Erika nu i skrivande stund, men eftersom jag skulle in till sthlm så gick det inte.. :( Riktigt tråkigt, det kommer alltid saker i mellan då när vi ska hitta på något...

Nu ska jag gå och äta lite mackor och kolla på tv.
/Therese

Söndag

Publicerad 2008-02-17 22:00:51 i Allmänt,

Fortfarande trött sen igår, trodde att jag skulle ha mer ont i kroppen idag. Men icke sa Nicke och det är jag glad för. Har ont i nacken och lite i vänster vad, men inget annat. Trodde jag skulle ha ont i ljumskarna eftersom jag var riktigt stel i dom igår...

Idag blev det en tidig uppgång, halv 9, för att vi skulle till Kista och gå på den där kursen som man måste gå på innan man börjar övningsköra. Så jag fick ingen sovmorgon som jag kände att jag behövde efter gårdagens tidiga uppgång. Men jag får väl ta ut sovmorgonen imorrn ist. Som sagt vi åkte till Kista idag och gick på denna kurs. Om ni undrar varför vi åkte till Kista, så passade vi på samtidigt som kusinen, Mikaela. Sen när kursen var klar drog vi hem till Mikaela och familjen och fikade, det var trevligt att träffa alla igen.

Imorrn ska vi in till stan. Sen vet jag inte vad som händer. sen i veckan hoppas jag att jag och Erika hittar på något, för det var ett tag sen vi gjorde det. Annars är det fotbollsträning 2 gånger denna vecka.

Tror nog att det blir en tidig sänggång denna dag...
/Therese

Trött...

Publicerad 2008-02-16 21:49:36 i Allmänt,

Klockan 05:30 slog jag upp ögonen när mobilens alarmsignal lät. Jag ville inte gå upp, men blev tvungen. Så det var bara att gå upp och äta frukost som jag gjort kvällen innan och sen gå och borsta tänderna och åka iväg till Vattholma, där det var samling klockan 06:00. Borde inte vara lagligt att ha en cup så tidigt på morgonen. Runt 7 gick vi in i hallen, först utav alla. Och klockan 8 var första matchen mot Gimo. Vi förlorade med 3-0, men det var godkänt tycker jag. Gimo vann hela cupen över Upplands Ekeby med 2-0. När matchen mot Gimo var slut kollade man på klockan och tyckte att den skulle vara jättemycket, 08:15. Shit, nu kunde jag ju legat hemma i sängen och sovit.
Nästa match var vid 10 mot Iron. Vi förlorade även den matchen 2-0, men den här var ett steg i rätt riktning. Vi hade otur på deras 2-0 mål som egentligen var ett självmål, där Olé räddade bollen och så får Pernilla den på sog och den går stolpe in. Men som man brukar säga "Bollen är rund och i fotboll kan allt hända".
Men vi tog nya tag inför den sista matchen mot Östhammar, där spelade vi bra och matchen slutade 0-0. Och där slutade även vårat cupäventyr. Men det var kul så länge det varade, så jag vill tacka alla tjejer som var med.

Melodifestivalen slutade för en kvart sen och jag vet inte riktigt vad jag tycker. En sak fattar jag inte... Hur kunde Andra Generationen gå till andra rundan??? Det är för mig ganska konstigt..

Neej, nu ska jag gå och kolla på fotboll och sen ska jag nog krypa ner i sängen och sova, det känns ganska lockande just nu.
/Therese

Äntligen lov..

Publicerad 2008-02-15 16:55:06 i Allmänt,

JAAAA, nu är det lov. Huvudet hade tagit lov redan igår och idag fick resten utav kroppen lov. Detta lov är grymt efterlängtat. Hände inte så mycket i skolan idag, åt godis på svenskan och åt godis och redigerade lite saker på medikommunikationen. Sen var det lov!!

Är rikigt trött idag, var trött redan igår. Men det känns som att det bara blev värre tills idag. Och imorrn får jag inte sovmorgon för då ska jag upp 05:30. Jaa, du läste rätt 05:30, klockan 06:00 är det samling i vattholma för avresa mot Östhammar och fotbollscup. Det blir säkert kul, men jag kommer vara grymt trött.

Ikväll är det dags för Let's dance igen, lika kul som vanligt och imorrn är det melodifestivalen.

Kan meddela att det snöar här hemma just nu och har gjort det i 2 timmar snart, jag vill inte ha mer snö . Trodde att det kunde bli vår.

Nu ska jag gå och äta mat..
/Therese

Jagad utav en lastbil...

Publicerad 2008-02-14 21:07:38 i Allmänt,

Började dagen med att skriva en uppgift på historian, den gick bra. Fortsatte sedan med ett religionsprov som  var helt knäppt. Fattade inte så mycket av det, men jag tror att jag få G. Efter detta prov slutade jag eftersom jag valt att skriva en hemtenta på naturkunskapen ist för ett prov. Så jag valde att följa med Mikaela hem och vi åkte och red. Det var hur kul dom helst även fast vi fick cykla 7km i motvind.

När vi väl var ute och red så kom det en lastbil bakom oss, vi gick åt sidan och stannade. Men när lastbilen bromsar (med lufttrycksbromsen) så får Snottra fnatt och vill dra iväg. Så Mikaela töltar framför lastbilen och jag galopperar efter Mikaela med Snottra. Måste sett kul ut när vi kom där med lastbilen bakom oss, en volvo flyttade på sig och tyckte att vi kunde rida upp där. Men det gjorde vi inte eftersom det var taggtråd där och det kunde även ligga på marken. Sen kom vi fram till vägen där vi skulle rida och lastbilen fortsatte att åka dit han skulle.. 
Sen när vi ridit klart fick vi cykla tillbaka samma väg och det blåste ännu mer denna gång. 

Sen när jag skulle ta tåget hem för att åka till träningen i Vattholma så var det problem med tågen, så det blev ingen träning för mig idag heller. 

Neej, nu ska jag gå och kolla på tv..

/Therese 

Är våren på gång?

Publicerad 2008-02-11 17:56:12 i Allmänt,

Idag sken solen och jag börjar fundera på om våren är på gång?! Det är skönt när solen värmer upp dagarna och det kanske gör att man blir piggare och det kanske gör att jag orkar att göra alla prov och hemtentan denna vecka. Imorrn börjar alla prov denna vecka, det är arbetsmiljö och säkerhet men det är inte svårt. Sen efter det måste jag fortsätta med hemtentan i astronomi. Kollade precis ut genom fönstret och såg att det är stjärnklart ute, så jag får helt enkelt ta på mig ytterkläderna och gå ut och kolla på stjärnorna till tentan..

Puss Therese 

Utklassning

Publicerad 2008-02-10 21:30:12 i Allmänt,

7-0 blev slutresultatet. Julio Baptista, Raúl *2, Arjen Robben, Guti*2 och Drenthe var målskyttarna i matchen. Nu blev avståndet till Barca större igen, eftersom dom bara spelade 1-1 mot Sevilla igår.

image17

Hala Madrid!

Melodifestivalen

Publicerad 2008-02-09 21:54:56 i Allmänt,

Vilket fiasko..... Christer Sjögren vidare till final!!!!! Vad hände.. Amy var självklar till finalen och jag tyckte att E-type och The Poodles var självklara dom med.. Men men i melodifestivalen händer allt...

Lördag

Publicerad 2008-02-09 16:55:38 i Allmänt,

Gick upp tidigt imorse för att åka iväg till träningen, 10 stycken var där men det var kul ändå. Fick det roliga beskedet att man blir tvungen att gå upp tidigt nästa lördag för att åka iväg på cupen. Var prat om att vi skulle ha samling 6 på morgonen.. Men vad gör man inte för att få spela cup.

Just nu sitter jag hemma hos mormor och väntar på att klockan ska bli 20:00 för då börjar melodifestivalen.. :) Det ska bli riktigt kul att se vilka som går vidare.

//Therese

Vispar grädde

Publicerad 2008-02-08 19:10:01 i Allmänt,

Just nu sitter jag och vispar grädde till våra semlor som vi ska äta snart..
Mums!!

Måste fortsätta vispa nu, för annars så blir jag aldrig klar :p

Fredag

Publicerad 2008-02-08 18:06:26 i Allmänt,

Idag for jag, Mikaela och Malin till Gränby Centrum och gjorde vårat projektarbete som Vaksala Hembyggdsförening vill ha. Vet inte om den kommer bli så bra, för vi satsade inte på denna uppgift, eftersom vi har ett viktigare projekt. Vi fick 7 intervjuer, men vi ville ha fler, människorna ville inte ställa upp.

Sen när vi var klara åkte jag ner till stan och strosade runt lite där, såg lite människor som man kände igen från bl.a Studentradion. Hela denna vecka har jag gått och längtat tillbaka till min och Mikaelas praktik där. Vi hade så kul och jag vill dit igen.. Jag saknar verkligen alla sköna människor.

Ikväll är det dags för Let's Dance igen, Jippie!

Neej, nu måste jag plugga!!

Puss Therese

Snart helg

Publicerad 2008-02-07 20:54:17 i Allmänt,

Vet att jag inte har varit en så frekvent bloggare dom senaste veckorna. Men nu ska jag bättra mig igen  :)

Idag fick vi reda på hur MÅNGA sidor som vi ska läsa i till religionsprovet, det måste vara upp till 50 sidor. Idag gjorde jag även en intervju med en politiker till vårat projektarbete, det gick bra och vi fick många bra svar.
Imorrn ska vi (jag, malin och mikaela) åka till Gränby centrum och göra Gränby projektet, där Vaksala Hembyggdsförening vill att vi ska skildra en dag på Gränby Centrum och det ska kunna visas om ca 50 år. Och om vi vårat bidrag vinner så får vi 4000 kronor att dela på. :)
Sen på lördag är det träning klockan 10 på morgonen, sen efter det så är det hem och duscha sen ska vi in till stan och hämta mamma från jobbet och åka vidare till mormor och kolla på melodifestivalen, vilket blir roligt.
 
Nästa vecka händer det mycket.
tisdag är det Arbetsmiljö och säkerhetsprov, det blir nog inte svårt.
torsdag är det en uppgift på historian (ist för prov som vi egentligen skulle haft)
torsdag är det även prov i religion
fredag måste hemtentan i naturkunskapen vara inlämnad, annars prov på omprovsdagen
lördag är det fotbollscup i Östhammar. Måste upp runt 6 för det är samling runt 7 i Vattholma.  :)
söndag ska jag och hela familjen åka till Kista och jag och Ika ska skriva in oss på en körskola.
Sen är det äntligen lov.

Verkar som att största delen utav helgen kommer att gå till pluggning..

Puss Therese

Boooooooooooring

Publicerad 2008-02-03 11:43:40 i Allmänt,

Jag blir gaaaaaalen.. Har så jävla tråkigt, det finns inget att hitta på.. Och vi kan inte åka iväg någonstanns heller, för Ika är inte hemma och har ingen nyckel med sig, så ifall om vi skulle åka bort så kommer inte hon in... Så jag är fånge i mitt eget hus..... 

Real Madrid spelade skitdåligt igår, slutade kolla när det var en kvart kvar.. .


Vet att jag är jävligt dryg just nu, men jag måste hitta på något och jag vet inte vad.... Jag hatar att bo på landet just nu, för det finns inget piss att göra......

Mormor ringde för en stund sen, men vi kan inte åka dit.... 

Lalalalala jag har tråkigt, kom och rädda mig...  

Jag ser det snöar...

Publicerad 2008-02-02 16:55:19 i Allmänt,

Idag har det varit ett konstigt väder, först i morse regnade det och nu snöar det..
Har inte gjort mycket idag, mest suttit framför datorn och spelat The Sims 2, det var kul för det var länge sen man spelade det.
Ikväll så är det dags för Almeria-Real Madrid, matchen börjar klockan 20:00 men Tv4Sport väljer bara att visa andra halvlek för det är friidrott från Stuttgart som slutar klockan 21:00 så jag får glatt sitta och vänta tills andra halvlek. Booring..

Nu kurrar det i magen , hoppas att maten är klar snart. Ska gå och hitta på något annat.

Puss Therese

Äntligen fredag

Publicerad 2008-02-01 19:50:43 i Allmänt,

Jippie... Fredag och det betyder att jag kan sova ut imorrn för det är ingen träning, eftersom det är pingis i hallen. Men jag klagar inte för det, för det är skönt att veta att jag kan sova ut.

Idag var skoldagen hur lugn som helst, skrev en krönika på svenskan och sen på berättartekniken så gjorde vi inte så mycket. Jag, Malin och Mikaela gick och bokade en Zoom H2 till nästa fredag för då ska vi till Gränby Centrum och göra vårat projektarbete på MDK.
 
Snart är det dags för Let's Dance. Ska gå och hämta lite godis och bänka mig framför tv:n.

See yaa!
Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela