Therese

Så här ser jag på saken

Saknar dig så oerhört mycket

Publicerad 2008-03-29 10:59:36 i Allmänt,

Nu var det två år sen du tog ditt sista andetag. Kommer fortfarande ihåg hur jag kände när mamma ringde från sjukhuset och sa att du dött, det var som att jorden gick under för mig och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag trodde att du skulle klara dig. Saknar dig så otroligt mycket morfar. 
Han åkte in på en rutinoperation, eftersom han hade ett ärr på pulsådern. Men när de hade gjort klart allting och skulle sy igen så brast allt. Under den "nya" operationen fick inte levern något syre, men läkarna trodde att den skulle klara sig, även fast de inte trodde att morfar skulle klara den andra operationen.
Efter operationen låg morfar nedsövd i över en månad eftersom han hade så svåra smärtor. För exakt två år sen ringde pappa mig när jag slutat skolan och sa att morfar hade blivit sämre och att mamma, mormor och mina två morbröder åkt upp till honom för läkarna trodde att det var hans sista timmar. Han hade fått blodförgiftning och läkarna valde att inte göra något och klockan 18:10 tog min morfar sitt sista andetag.

När morfar försvann så försvann även en bit utav mitt hjärta, den biten kommer aldrig komma tillbaka. Och ingen förstår nog aldrig hur mycket morfar betydde för mig. Min morfar var nästan allt för mig, om jag var sur kunde han och mormor komma hem och genast när morfar kom genom dörren och sa något så blev jag glad. Det är svårt att förklara för någon som inte kände min morfar hur det känns att mista en sån oerhört glad och snäll människa. För er som träffat morfar förstår nog vad jag menar.
Fan, jag vill bara dra tillbaka klockan så att allting blir bra igen. Eller att någon väcker mig ur den här hemska mardrömmen och ger tillbaka min morfar.
Och när jag fick reda på att jag aldrig mer skulle få se dig, så gick det upp för mig att jag aldrig mer kommer få höra din röst och den välkända frasen: "Hej, jag heter Björn men kallas även för Nallebjörn!"

image20
Björn Sahlin 19 juli 1942 - 29 mars 2006

Fredag

Publicerad 2008-03-28 10:47:56 i Allmänt,

Igår var det fotbollsträning och att planen såg annorlunda ut igår än vad den gjorde i tisdags var kul. Igår var det blött och isigt på vissa ställen. Sen ju längre träningen gick så blev det hårdare pch hårdare desto kallare det blev i luften.
Har ännu ondare i vaden än vad jag hade igår, vet inte vad som är fel med den, hoppas att det går över tills på söndag för då är det match mot Upplands Ekeby. Och om det inte skulle vara nog så fick jag en smäll på väntsra foten och idag är det ett stort blåmärke och lite svullet. Jag skulle inte klaga så mycket om det var högerfoten som fått smällen, men nu är det vänsterfoten och jag är vänsterfotad. Hur ska det gå, om jag fortfarande har ont i den på söndag?! Men det löser sig ju säkert, annars så spelar jag med den blåa foten och så blir den ännu blåare då.

Idag ska jag och Ika in till stan, åkte aldrig igår. Sen ska vi åka till polisen och fixa pass tills i sommar då när vi ska till Kreta.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-03-26 12:19:37 i Allmänt,

Igår var det träning som ni kanske läste igår så var jag inte så taggad att gå på den. Det blev ju inte bättre direkt när man kom dit och såg att det låg snö på planen. Då kom tanken upp i huvudet om att det skulle vara hårt och det var det. Hårt, snö och under snön var det is. Så vi var ute i ungefär en timme och halkade runt och sen gick vi in och körde fys i stället. Har lite träningsvärk idag och har ont i nacken. Vet inte vad jag har gjort med den.

Idag händer det inte så mycket, ska mest bara ta det lugnt. Och ikväll kollar jag så klart på Sverige-Brasilien. Tänk om den matchen kunde gått i Sverige istället, som den skulle gjort från början. Då kan jag garantera er att jag skulle varit där. Som Mikaela sa när det var spekulationer att det skulle bli en jubileumsmatch "Det är ju inte varje dag man får se Brasiliens landslag och det kanske är den enda chansen att se de live". Men nu valde de att spela matchen i London.

Imorrn är det träning och innan det ska jag åka in till stan med Ika.
/Therese

Godmorgon

Publicerad 2008-03-25 10:00:21 i Allmänt,

Vaknade halv 7 imorse med, har gjort det varenda dag sen jag fick påsklov. Men som tur är så kan jag somna om och vaknar några timmar senare.
Idag har jag inte tänkt göra så mycket, har fotbollsträning ikväll. Som jag inte vet om jag ser framemot, men det blir säkert kul.

Nu ska jag gå och äta lite frukost.
/Therese

Då var den över för det här året

Publicerad 2008-03-24 19:10:06 i Allmänt,

Nu är påsken förbi och den har varit lika kul som alltid. Påskägg, god mat, träffa släkten, jag tror inte att det finns något annat som slår det, förrutom julafton och ens egen födelsedag.

Har inte gjort så mycket idag, mest suttit framför denna dator och ugglat, känns som att jag kommer göra det hela lovet. Ingen kotte är ju hemma.
Ikväll ska jag såklart glutta på So you think you can dance och Parlamenet där Björn Gustavsson är med.

Neej, jag har verkligen ingen lust att klottra i denna blogg just nu, tycker att det här kändes som ett ganska onödigt inlägg.
/Therese

Genrep till Melodifestivalen 2008

Publicerad 2008-03-22 12:20:19 i Allmänt,

Nu var det lite mer än en vecka sen vi var på genrepet till Melodifestivalen, för att vara exakt en vecka och en dag. Så jag tänkte nu berätta vad som hände.

Runt klockan 17 sattde vi oss i bilen och åkte iväg mot Stockholm. Lite mer än en timme senare var vi framme och där väntade en lång kö med massor med bilar utanför Globens p-garage. Efter en stunds väntan fick vi komma in och fick en parkeringsplats. Sen gick vi mot Globen.
När vi kom fram till Globen var det grymt mycket folk och vi gick direkt och ställde oss i toakön, tror nog att vi stod och väntade i ca 5 min innna vi fick komma in på toan. Sen gick vi för att hitta våra sittplatser. Vi satt på sektion B11 och på rad ett och jag tycker att vi såg bra, även fast det skulle vara roligare om man satt på sektion A, men det kanske blir nästa år.
Klockan närmade sig 19:00 och då klev Babsan gäng ut på scenen och körde några gamla schlager låtar i ungeför en timme. Det var en tjej i Babsans gäng som sjöng Carolas Evighet bättre än vad Carola själv gör. Efter en stund gick jag, pappa och Ika ner till pappas jobbakompis som vi såg. Han har två jobb, ett i Globne och ett på Olle Olsson. När vi skulle gå ner och säga hej såg vi Anna Book i toakön och jag insåg hur kort hon är. Sa till både pappa och Ika att där står Anna Book, men såklart så såg ju ingen henne och vi gick ner på parketten för att prata med Sjöström.
Sen påvägen tillbaka sa jag till igen och efter många om och men så såg dom Anna och vi gick tillbaka till våra platser där mamma och mormor satt och vänta.
image19

Sen började showen, först ut var Charlotte Perrelli tycker att låten är helt okej, men att den inte borde vunnit.
Ni som såg finalen vet hur startordningen var och jag orkar inte dra den.
Största jubblet denna afton var när Björn Gustavsson gjorde sin första entré i den första mellanakten, där gjorde han en annan sak än det han gjorde på tvn. Han ställde sig och drog lite skämt. 
När Bjrön lämnade scenen så lade juryn sina röster, fast alla jurydistrikt lämnade inte sina röster och poängen var lottade i förväg. Kommer inte ihåg vem som låg i ledningen efter denna röstning. Sen när rösterna från jurydistriken var lämnade kom Maja Hirasawa in och körde förra årets vinnarbidrag The Woorying Kind, det var faktiskt en bra tolkning. Tycker att visa tolkningar kan låta konstigt, men det gjorde inte den här. Sen var det ett inslag om när Kristian åkt till Belgrad och undersökt hur schlagerfebern var i landet.
Efter det kom Björn upp scen igen och körde dansen och dikten. Sen när Björn lämnat scenen kom Kristian Luuk upp och berättade att han hade tittarnasröster i sin hand och han började läsa upp de, även här hade de lottat och jag har för mig att Perrelli blev utan poäng, men att Sanna Nielsen plockade hem fullpottaren som hon gjorde i den stora finalen sen på lördagen. Så Sanna vann genrepet men hon fick inte gå upp och köra sin låt igen, utan Maja Hirasawa kom upp och körde en utav sina låtar och sen var allt slut och vi åkte hem.

Det var riktigt kul och jag tror säkert att jag vill åka dit nästa år igen.
/Therese

Långfredag

Publicerad 2008-03-21 20:51:00 i Allmänt,

Kommer ihåg när jag var liten och tyckte att långfredagarna gick hur långsamt som helst, för då väntade man på påskafton.. För då fick man ju sina påskägg. 
Sen ju äldre man blev så tyckte man att det bara gick fortare och fortare. Men idag är det inte en sån dag...
Har tyckt att dagen har gått så jättelångsamt och det gör det  ju det inte bättre att det inte är ett piss på tv. Brukar alltid kolla på Let's dance och kollar på Så ska det låta i reprisen idag. Men idag har jag ingen lust att se på någon av de.. Så då blev det så att jag satte mig här..

Kanske inte blev ett sånt roligt inlägg, men ni får ha en riktigt bra påsk och äta massor med godis och god mat.
/Therese

Äntligen är det efterlängtade lovet här..

Publicerad 2008-03-20 17:30:48 i Allmänt,

Nu har jag äntligen fått påsklov. Min hjärna hade tagit påsklov igår och det märktes direkt på religionen där vi skulle skriva en liten text, tillslut lyckades jag få ihop lite anteckningar på pappret.
Idag fick vi även lite info om hur våran studentdag ska se ut.
Tycker synd om Gunilla som får stå ut med oss varenda torsdag på naturkunskapen. Det är på torsdagar på naturkunskapen och måndagar och fredagar med kicki där vi är som drygast. Men det verkar som att Gunilla tycker om oss ändå.

För er som sitter och väntar på min rapport från genrepet till melodifestivalen får vänta tills imorrn. Jag vet att jag har skjutit upp den för varje dag som gått, men jag har verkligen inte orkat skriva om det för det kommer bli ett långt inlägg eftersom jag har så mycket jag vill berätta. Så därför väljer jag en bättre dag där jag har längre tid på mig att skriva.

Har träning ikväll, men jag är så lat och stannar hemma. Har absolut ingen lust att åka iväg till träningen och gör då mina kära lagkamrater en tjänst och stannar hemma. Har fortfarande lite ont i ena benhinnan och tycker att det är bättre att vila upp den ordentligt, så slipper jag kanske en benhinneinflamation innan säsongen drar igågn på riktigt.

/Therese

Klar!

Publicerad 2008-03-19 20:58:10 i Allmänt,

Nu är jag äntligen klar med uppsatsen i Historia A. Skrev om varför Pearl Harbor anfölls. Började idag när jag kom hem vid två och är klar nu, men då har jag tagit några pauser. Uppsatsen blev 8 sidor lång och då är framsida och innehållsförteckning inräknad.

Neej, nu ska jag äntligen gå från datorn och lägga mig framför tv:n och kolla på Grey's Anatomy. Imorrn är det äntligen lov! JIPPIE!
/Therese

Varför kommer aldrig våren?

Publicerad 2008-03-18 14:31:45 i Allmänt,

Vaknade imorse och det snöade ute, hur glad blir man då på en skala från 1-10. Tycker att ni kan få gissa själva.
Det är träning ikväll, men jag hoppar över den eftersom jag har en uppsats i historia som måste skrivas och sen har jag fått ont i ena benhinnan och då tycker jag att det inte är någon idé att träna. Och jag kan säga att vädret inte gör det så roligare att träna heller.

Rapporten från genrepet till melodifestivalen kommer komma en annan dag, för jag orkar inte skriva om det nu..

Igår kom Erika med en rolig idé, vi kan dra till Norge och rensa fisk.

Jag vill ha godis nu!!!

/Therese

---

Publicerad 2008-03-17 14:15:05 i Allmänt,

Är fortfarande trött och hade lust att stanna hemma imorse när jag vaknade. Men så blev inte fallet, jag åkte till skolan och sitter här i skolan och tycker att allt är pest och pina. Mest av allt skulle jag vilja ligga hemma ocxh bara chilla och äta godis.

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-03-14 15:53:16 i Allmänt,

Äntligen var det fredag.. Snart sätter vi oss i bilen och drar till Globen och ser på genrepet till den stora finalen av melodifestivalen. Det blir grymt kul.

Idag var det en ganska chill dag. Som dom flesta andra dagarna under det här skolåret. Kommer aldrig glömma Mickes tal, som han höll idag på svenskan. Det var till alla i klassen och han symboliserade oss som glassbåtar och han skulle aldrig glömma oss.
Marcelas tal var oxå fint, det var oxå till alla i klassen. Ingrid höll ett tal till Emma.

Min helg kommer vara fullspeckad. Idag åker vi till Globen, imorrn ska jag jobba på bandyfinalen mellan Snadviken och Edsbyn och på söndag ska jag spela den första träningsmatchen denna säsong mot Storvreta på Årsta konstgräs. Det blir kul. Sen måste jag även börja på min uppsats i historia som ska vara klar på fredag nästa vecka.

Nu ska jag gå och äta lite mat.
/Therese

Skolan

Publicerad 2008-03-11 12:28:23 i Allmänt,

Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja..

Blir galen på Mikaela som sitter och sjunger på Charlotte Perrelli

"Out of the lie like a star like a hero, love will survive". Dåliga låt!/ Mikaela

"Ingen mår så bra som jag! O-oh! Hyran blev betald idag! O-oh! Och jag har lite pengar kvar! O-oh! Yeah Yeah Yeah Yeah Yeah! Den är mycket bättre". /Mikaela

Där kom det in lite melodifestival känsla i detta inlägg med. Känns som att jag kommer få in det i varenda inlägg.

Har fotbollsträning ikväll, är inte så speciellt sugen på att träna. Men är tvungen att göra det om jag ska få spela i helgen..
/Therese

Måndag den värsta dagen på hela veckan...

Publicerad 2008-03-10 19:34:57 i Allmänt,

Tycker att denna skoldag var ganska onödig, åkte till skolan och hade en lektion och på den kollade vi på en film som vi ska recensera. Ska egentligen ha två lektioner, men eftersom vi skriver uppsats på historian får vi jobba hemma en dag i veckan..

Fick även höra på radion idag att i februari och mars är dom två månaderna då flest personer är sjuka. Då är det verkligen inte ett sammanträffande att jag precis har varit sjuk. För två veckor sen var jag magsjuk och förra veckan blev jag förkyld. Men som tur är så börjar jag bli frisk igen och imorrn är det fotbollsträning och den ska jag såklart gå på, det är träningsmatcher i helgen och dom vill jag inte missa.

Duschen väntar och sen måste jag nog skriva lite på PM:et till religionen som ska vara klart på torsdag.. Åhh va skönt att det är sista veckan med religionsvikarien, för om hon hade varit kvar flera veckor till hade det seriöst blivit IG i religion och det tycker vi inte om.
/Therese

Söndag

Publicerad 2008-03-09 14:37:44 i Allmänt,

Det gick ju verkligen inte att gissa att halva tidningen skulle prydas av att Carola inte gick vidare. Hallå var det bara Carola som ställde upp med låten One love? Neej, det var väl en kille oxå med en orange sjal?! Ja, juste det Andreas Johnson var med i den låten. Men det är det ingen som bryr sig om, "för det var ju Carola som gjorde hela låten". NOT!
Som jag skrev igår så tycker jag att det var rätt att Carola inte gick vidare. För nu fick hon se att inte hela melodifestivalen kretsar runt henne. Och det är Carolas uttalanden som har fällt henne. Tycker Anders Nunstedt krönikör på Expressen uttrycker sig bra "Nu har kärleksförhållandet med svenska folket kraschat."

Byter ämne drastiskt. Real Madrid spelade ju match mot Espanyol igår och Real vann med 2-1. Raúl gjorde sitt 200:ade liga mål. Har tyvärr inte sett matchen eftersom det var något knas med bandet. Men det gör inte så mkt.

Ska gå och byta om för att snart packa in mig i bilen och ge mig av med familjen upp till Månkarbo och fira kusinen Julia som fyller år på tosdag.
/Therese

Andra chansen

Publicerad 2008-03-08 21:55:51 i Allmänt,

Jadu, kan väl egentligen inte säga att det var en skräll att Carola och Andreas inte gick vidare. Tyckte inte deras låt var så speciellt bra med dom två tillsammans. Men om Andreas hade sjungit låten så hade jag älskat den, eftersom jag inte tycker deras röster passar ihop.
Den stora skrällen som jag tycker är att Ola inte gick till final. Tycker inte om Sibels låt och fattar inte vad folk tänkte med. Men, jag ska väl inte klaga eftersom jag själv inte röstade. Men vi tävlade och nu gick jag och Ika förbi mamma. :D Ska väl inte ta ut segern i förskott, eftersom jag inte tog en ända poäng i finalen förra året.

Förkylningen har börjat släppa, men rösten mår inte så bra just nu.. Låter som en kråka när jag pratar och jag väljer att sitta här tyst framför datorn och inte säga ett ljud. Därför skriver jag ner allt jag tycker och tänker.

Samtidigt som Andra chansen gick avstappeln så spelade Real Madrid hemma mot Espanyol. Har ingen aning om hur det har gått, men jag hoppas såklart att Real vinner. Ska nog ta och kolla på matchen när jag kommer hem, bandet sitter i videon där hemma och spelar in matchen. Som borde vara slut i denna skrivande stund.
/Therese

Fredag

Publicerad 2008-03-07 18:41:18 i Allmänt,

Har inte varit så bra på att blogga under dom sista dagarna. Men det är så att jag inte har suttit vid datorn och haft andra saker för mig.

Nu är det äntligen fredag igen och Malin räknade ut att det var 8 skoldagar kvar innan det är påsklov.


Har väl inte hänt något speciellt under veckan, har blivit förkyld så jag kunde inte träna igår. Vilket var lite tråkigt, men sånt är livet. Jag får helt enkelt ta i kapp det en annan gång.


Nu idag är det bara en vecka kvar tills jag sitter i Globen och kollar på genrepet till finalen i melodifestivalen 2008. Det blir riktigt kul.


Imorrn ska vi och fira mormor som fyllde år i onsdags. Och så ska jag såklart kolla på andra chansen i melodifestivalen. Sen är det även dags för fotboll igen. Real Madrid ska möta Espanyol. Hoppas verkligen på en skön Real seger, eftersom det gått lite segt de senaste månaderna.

På söndag ska vi åka upp till Månkarbo och fira kusinen Julia som fyller år på tisdag. Det blir roligt att träffa alla igen, även fast det inte var så länge sen.


Hmm, måste börja leta efter jobb om jag ska ha något efter att jag tagit studenten. Funderar på att ta ett år ledigt, där jag jobbar och har kul. Och sen efter det året så ska jag plugga vidare. Och då får jag antingen flytta upp till Piteå eller ner till Båstad. Känner mig inte så sugen på att flytta så långt, för då är det så långt till alla. Men på ett sätt så är det skönt, för då hittar man andra kompisar med.

Men vi får se hur det blir med det, tänkte gå och äta lite godis nu och lite senare så tänkte jag kika lite på Let's Dance.

/Therese

Då var det måndag igen..

Publicerad 2008-03-03 18:58:40 i Allmänt,

Morgonen började med ett tandläkarbesök. Idag fick jag äntligen åka och limma fast tråden på basidan utav tänderna som tandhyginisten i Storvreta petade bort för 2 veckor sen. Skulle ha åkt till tandregleraren i tisdags förra veckan, men jag blev ju magsjuk då så det var lite svårt att åka då.

Hände inte så mkt roligt i skolan idag, tycker att de flesta dagarna kan vara ganska meningslösa. Men imorrn blir det kul för då ska vi jobba med våran radioteater, jippie. Den är bäst, jag kanske lägger ut den här på sidan när den är klar. 

Imorrn är det även fotbollsträning, har inte gått på en vecka eftersom hela förra veckan blev förstörd av magsjukan. Så det blir kul att komma igång igen. Det enda som tar emot lite gran är väl att jag måste gå ca 1,5 km från upptåget i Skyttorp för att komma till Örvallen.

Neej, ska gå och hitta på något annat. Kan ju inte sitta här hela kvällen.
/Therese

Lite små tankar

Publicerad 2008-03-01 18:10:54 i Allmänt,

Igår var det den 29: e februari. Det datumet inträffar bara vart 4:e år, tänk dom som fyller år den 29/2. Dom fyller år vart fjärde år. Men dom som gör det får välja om dom vill fylla år den 28/2 eller 1/3. Men tänk att inte ha en "egen" födelsedag varje år!

Gick bara två dagar i skolan denna vecka och det beror på, för er som inte läst dom tidigare inläggen, att jag varit sjuk. Har fortfarande lite problem med magen, men jag gick till skolan i torsdags. Då fick vi tillbaka vårat religionsprov som vi gjorde på torsdagen innan vi gick på lov. Jag hade en konstig känsla när jag skrev provet och det var skitkonstigt prov. Men jag tänkte ändå att jag skulle klara det. Men icke sa Nicke. Nästan hela klassen fick IG på det, det var bara ett fåtal som fick G. Och då måste det ju vara något fel på provet och våran vikare, för nästan alla elever i en klass ska inte skriva IG på ett prov. Rättningen var helt knas oxå, jag svarade rätt på en fråga om varför judiska pojkar omskärs. Men jag får 0 poäng för hon tycker att jag har formulerat det fel. Likadant var JHVH vad det står för och jag förklarade det, kanske på ett ganska dåligt sätt men jag skrev ändå vad det var. Gissa poängen.. 0 här oxå, visst jag kanske inte skulle ha full pott på den men något poäng kunde jag skrapat ihop. Sen på en annan fråga där jag hade svarat helt fel fick jag 0,5 poäng, hur gick det till?!

Ska tillbringa kvällen framför tv:n och melodifestivalen. Tävlingsdax är det oxå. Samma tävling som veckorna innan. Just nu leder mamma hela tävlingen, men jag ligger tvåa. :)

Ikväll spelar även Real Madrid mot Recrativo. Real är piskade att vinna för att behålla ledningen i ligan. Och det tror jag faktiskt att dom gör. Matchen spelas klockan 20,00. Samtidigt som melodifestivalen. Men det spelar ingen roll, för Tv4 sport väljer att visa Barca matchen istället och sänder Madrid matchen i efterhand sen vid 24.00.

Imorrn ska vi till Sthlm och fira kusinen Jossan som fyller år. Det blir riktigt kul. Så vi får se om det kommer något inlägg från mig då!

Duschen väntar på mig just nu..

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela