Therese

Så här ser jag på saken

Johan Palm

Publicerad 2008-11-30 12:26:58 i Allmänt,

Sitter och kollar på reprisen av idol från i fredags eftersom jag inte har så mycket annat för mig och just nu är det det Johan som står på scen och han böjer sig fram till en tjej i publiken som får värsta rycket och sitter och skriker och inte vet vart hon ska ta vägen.. Jag har bara en undran vad fan tänkte hon med, det är ju inte direkt en världsstjärna som står på scen. Hon har verkligen skämt ut sig.
Det känns skönt att säga äntligen så har Johan Palm lämnat idol.
/Therese

Har det varit grisar här?

Publicerad 2008-11-30 12:08:36 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen efter att ha varit borta en dag, som jag antar att du har läst så var jag iväg och jobbade igår. Vet inte hur jag ska beskriva kvällen, det var kul att jobba men sen vet jag inte hur jag ska beskriva sällskapet som kom. Det var Ikea som skulle ha personalfest och av ca 400 personer som jobbar där kom ca 100 personer. Jag kan väl säga så mycket att vissa var jättetrevliga och gjorde allt för att det skulle vara så lätt som möjligt att servera medans vissa satt som riktiga idioter och inte flyttade på sig och undrade vad man höll på med. Det kändes som att det var den bortglömda personalen på Ikea som fick gå ut på grönbete, jag lovar det såg verkligen ut som kossor på grönbete. De åt hur mycket som helst och drack ännu mer.
Något som stör mig extremt mycket är att det var en tjej som gick på toaletten och sen när honkommer tillbaka så är hennes mobil borta, alltså är det en på hennes jobb som har tagit den och då undrar jag vad man tänker med. För det kommer ju komma fram vem det är som har tagit den, men det är väl deras problem.

Nu ska jag vila upp kroppen tills ikväll då jag ska till Globen och kolla på Stockholm Horse Show.
/Therese

Pyntning

Publicerad 2008-11-28 16:50:32 i Allmänt,

Jag tror jag får nöja mig med pyntningen än så länge. Vet inte om jag vill ha mer eller om det räcker, men nu är i alla fall det viktigaste uppe, stjärnan, gardinerna och lite smått och gott och julmusiken har spelats för fullt här hemma. Men det känns som att det är något som saknas och jag ver inte vad det är, för den här riktiga julfeelingen har inte riktigt kommit än. 

Har även ringt och kollat när jag börjar imorgon och fick även några fler tider och jag känner mig jättetaskig mot Ika. Jag lovade henne att vi skulle åka till the capital och Sweden den 5 december för att inandla lite julklappar och dum som jag var så tackade jag ja till att jobba då utan att tänka på att vi hade planerat att åka till Stockholm. Men jag får prata med henne när hon kommer hem om det är okej eller om jag ska tacka nej till jobbet, men jag tyckte att det lät som att det var på kvällen så jag kanske kan åka till Stockholm och även jobba på kvällen? Eller så åker vi bara till Uppsala och tar Stockholm någon annan gång. 

Nu är det dags att laga mat. 
/Therese
  

Julen är här

Publicerad 2008-11-28 12:58:21 i Allmänt,

Nu har jag precit ätit en god lunch bestående av en toast och nu har jag bestämmt mig för att sätta på en julskiva på högsta nivå och gå ut på mitt rum och pynta som aldrig förr. Jag har lovat mamma att jag ska ta och julpynta mitt rum idag eftersom jag inte kommer vara hemma så mycket i helgen på lördag ska jag jobba som du säkert har läst här på bloggen och på söndag ska jag till the capital of Sweden.

/Therese

En dag i stan

Publicerad 2008-11-27 19:33:33 i Allmänt,

Idag var mamma ledig och självklart så åkte vi till stan idag och gjorde av med lite pengar. Men jag kanske ska tillägga att jag inte gjorde av med några pengar, jag försöker spara så mycket som möjligt eftersom det låter som att det vankas en resa till sol och värme. Och det tackar ju inte lilla Therese nej till i första taget. Hur skönt skulle det inte vara att åka iväg och bara njuta av sol och värme och slippa detta gråa och trista för en liten stund? Men för dig som började bli lite orlolig och inte trodde att du skulle få några julklappar utav mig i år behöver inte oroa sig för det kommer du få. Nej, nu ska jag återgå till ämnet.
Det var e trevlig dag i stan och vi åkte till Gränby för att checka in den nya delen utav Gränby Centrum och det såg bra ut, riktigt snyggt.
Idag när vi kom hem från stan så låg den ett paket i brevlådan adresserat till mig, gissa vad det var! Mamma Mia the movie så gissa vad jag kommer att kolla på ikväll.

Helgen kommer bli fullpackad så därför kommer jag att vara hemma och ta det lugnt imorogn för att ladda upp batterierna. För på lördag vankas det jobb, det är Ikea som kommer och har någon fest på Ultuna och det blir kul + pengar. Och sen blir det övernattning hos mormor eftersom jag kommer jobba sent och sen på söndag så ska jag till Globen och gå på Stockholm Horse Show med faster och kusin.


/Therese

Hur ska det vara så svårt?

Publicerad 2008-11-26 19:12:08 i Allmänt,

Vet inte hur jag ska beskriva min dag med de rätta orden. Det bästa kanske skulle kanske vara att kalla det kaos eller något liknande. Imorse när jag vaknade när alarmet på mobilen så kände jag verkligen för att somna om och skita i att åka och jobba. Men eftersom det låter som att det ska bli en liten utlandsresa så tänkte jag genast på att de pengarna skulle jag behöva och det skulle vara riktigt kul att träffa barnen igen som jag inte har träffat på länge, så jag tog mig upp ur sängen och satte mig och åt frukost. Gjorde mig i ordning och gick till bussen när jag kommit ner till bussen så ringer pappa och säger att det troligtvis inte kommer komma någon buss eftersom den ordinare bussen kört i diket och det kommer inte komma någon ersättningsbuss, så där står jag nere i Råstaberg och har ingen aning om hur jag ska ta mig till Hyttan. Men efter en stund så kommer Eva ut och jag frågar om jag kan få skjuts till Vattholma och jag hade sån tur att jag fick det.

Dagen på Hyttan flöt på bra och dagen gick grymt fort och det var grymt kul och helt plötsligt var det dags för mig att bege mig mot busshållsplatsen och åka hem. När jag kommer till hållplatsen får jag stå där en bra stund och efter en stund så inser jag att det troligtvis inte kommer att komma någon buss så jag ringer till pappa som i sin tur ringer till UL och frågar vart bussen är. Och då kommer det fram att han har kört en annan väg för han sa att det inte var plogat i Vattholma, bullshit det är så bra plogat som det kan bli och varför kan 823 åka fram och tillbaka men inte 813(?), så därför kommer det inte komma någon buss förrens om en och en halv timme. Så jag får snällt stå där och vänta på farfar som kommer och hämtar mig efter en stund. Så jag kommer inte genom dörren ungefär 1,5 timme efter att jag har slutat. Jag måste bara påpeka att det är bara en mil härifrån till Vattholma och jag hoppas då att du förstår min frustration.

Nu ska jag sluta klaga och hitta på något annat.
/Therese

Lever jag eller inte?

Publicerad 2008-11-25 20:29:24 i Allmänt,

Som du kanske fattar så är jag ganska trött just nu. Känns som jag blivit överkörd av en ångvält eller något liknande. Jag har jobbat i totalt 18 timmar på dessa två dagar, 11 timmar igår och 7 timmar idag, och för dig som inte har så stor koll på vad jag jobbar med så kan jag berätta att jag brukar hoppa in och jobba extra på Ultunarestaurangen.

Jag hade tänkt att skriva ett långt och roligt inlägg men just nu så står det helt stil i min lilla skalle och jag har jättestor lust att bara gå och lägga mig och sova för imorgon ska jag upp och åka till Vattholma och jobba på dagiset.

Nu ska jag försöka spara lite pengar så jag kan dra iväg på en skön sista minuten resa till ett varmt land med Erika, låter inte det underbart?

/Therese

Snöstorm!

Publicerad 2008-11-23 22:48:27 i Allmänt,

Än så länge så har den inte dragit in ordentligt. Men det är inte kul att åka bil och meterologerna sa att man inte skulle ut och åka bil om det inte var nödvändigt så då undrar ni säkert varför jag och pappa var ute och åkte. För er som har läst det tidgare inlägget så var det sen träning idag och därav anledningen till att jag och pappa var ute och åkte på den igen snöade vägen. Jag kan tänka mig hur vägarna kommer att se ut imorgon om det fortsätter så här som det gör nu. Här hemma hos oss ser man inte vart väggrenen är, det ända man kan gå på är vägpinnarna så då vet ni att det är mycket snö här.

Jag sitter och funderar på om jag ska börja göra mig i ordning för att gå och lägga mig, gå och borsta tänderna och krypa ner i min kalla säng och bara ligga och kolla på tv för att sen släcka och försöka sova. Och imorgon håller vi tummarna för att jag kommer att komma till jobbet hel utan några skador.

/Therese

Hej mitt vinterland!

Publicerad 2008-11-23 17:03:03 i Allmänt,

Snön fortsatte att falla i omgångar under hela natten och det har fortsatt hela dagen och nu hoppas jag verkligen att snön kan ligga kvar till julafton för jag vill ha en vit jul, men hoppas kan man ju göra. För denna snö som kom nu lär ju troligen inte ligga kvar tills den 24:e december.  Men som sagt det har snöat hela dagen och det ser ut att fortsätta så hela kvällen. Dessutom har det börjat blåsa och nu sitter vi bara och väntar på att helvetet ska bryta ut. Stormen alltså för den som inte fattar. Troligtvis så blir vi inte så hårt drabbade, men det lär ju märkas imorgon hur det ser ut.

Ikväll är det även dags för träning, 20-21:30, imorse när jag vaknade så kände jag att det skulle vara skönt att träna eftersom jag inte har gjort det nu på en vecka. Så det ska bli skönt att röra lite på benen.
Idag har jag varit duktig och stryckit min blus, som jag jobbar i, själv vuxenpoäng till mig.

Imorgon ska jag jobba på restaurangen, blir dag+ kväll och det ska bli kul och eftersom jag ska jobba kväll så kommer jag tillbringa natten hemma hos mormor och därav kommer det inte bli något inlägg imorgon om jag inte tar mig tid och skriver ett imorgon innan jag åker och jobbar. Men den som kikar in här får se. Sen blir det även jobb på restaurangen på tisdag.

/Therese

"Vadå är det två paket?!"

Publicerad 2008-11-22 22:05:59 i Allmänt,

Snön fortsätter att falla ner utanför vårt hus. Nu är det säkert 3-4 dm meter snö och det fortsätter att ösa ner. När vi åkte hem från Månkarbo så öste det ner och det var inte så kul att sitta i bilen påväg hem och man såg inte mer än en meter framför bilen.

Oskar fick sina paket och gick direkt iväg till sitt rum och öppnade de. Efter en stund så gick vi och kollade vad han höll på med och det visade sig att han hade öppnat det ena paketet där en biocynkle (stavning?), det är i alla fall en legogubbe för den som inte visste det, fanns och han satt och försökte att montera ihop den. Vi föreslog att han kanske skulle kolla i instruktionsboken men han är som dagt en bestämd nioåring och han visste minsann hur den skulle se ut utan att kolla i instruktionsboken. Efter en stund så inser jag att han inte hade öppnat det andra paketet från oss som innehöll något tillbehör till gubben och jag säger men Oskar du har ju inte öppnat det andra paketet. Vaaa!! Finns det ett till utbrister Oskar! Ja, det är inte lätt när man får så många paket.

/Therese

Ännu mer snö

Publicerad 2008-11-22 14:03:27 i Allmänt,

Inatt har det kommit ännu mer snö och nu är det säkert 2 dm snö och jag älskar't.
Igår tillbringade jag somsagt sagen inne i stan, det blev en heldag med mat på Cupido. Det handlades några julklappar så nu har jag börjat med det och det känns bra.
Igår fick jag även en överraskning lönebeskedet från Hyttan hade kommit och det visade sig vara mer pengar än vad jag trodde att jag hade tjänat ihop.

Nu ska jag snart gå och göra mig i ordning för att jag och pappa ska åka in till stan och sen ska vi susa upp med bilen till Månkarbo där vi ska gratta en kusin.

/Therese

Mycket skratt som alltid

Publicerad 2008-11-20 21:27:02 i Allmänt,

Kom hem för en liten stund sen från ett möte med fotbollen där vi diskuterade framtiden, förväntningar osv, ett sånt möte som jag antar att man har i alla lag. Och som vanligt blev det ett möte med mycket snack och ganska mycket allvar, tycker inte att det är vissentligt att dra upp för dig här på bloggen vad vi sa då jag antar att du inte är ett dugg nyfiken.
Annars så har jag inte gjort så mycket denna dag. Känns mest som jag har plockat ur och i tvättmaskin då Ika, min lillasyster, ska åka på dansläger i morgon och då ville hon självklart ha de kläder som låg i tvätten och då fick jag vara snäll och tvätta. Sen har jag även hunnit balansera på stenarna som ligger vid våran damm. Vi har några fiskar kvar i dammen som borde tas upp nu när det börjar bli kallare ute och vattnet blir till is ganska fort och det skulle ju inte vara så kul om fiskarna fryser fast i isen. Men jag hade ingen tur idag och fick inte upp någon. Men det måste sett kul ut när jag stod där och balanserade med en hov i handen.

Imorgon har jag tänkt tillbringa dagen inne i stan, tänkte kolla upp lite julklappar och jag har tagit på mig att jag ska köpa presenten till kusinen Oskar som ska firas på lördag så då får jag väl ta och köpa den. Sen tänkte jag även passa på att äta min middag inne i stan då jag ändå får tillaga maten och äta den själv här hemma eftersom alla kommer hem så sent. Funderar på om det kanske ska bli en sallad på Cupido?
/Therese

Dags att ta tag i saken

Publicerad 2008-11-20 15:15:58 i Allmänt,

Nu har jag bestämmt mig för att jag ska satsa helhjärtat på att försöka skaffa ett körkort. Jag känner att jag behöver det nu när jag får jobba kväll på restaurangen. Så nu ska jag till att börja med skicka in papprerna och vänta på tills jag får tillstånd att börja övningsköra, sen ska jag se till att köpa teoriboken och så har jag hört att det ska finnas något spel. Sen ska jag kolla upp hur mycket man måste kunna innan man anmäler sig till en intensivkurs och hur mycket det kostar. Sen så ska jag bara ut och köra och hoppas på att jag tar det där jäkla körkortet snart.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-11-19 16:29:43 i Allmänt,

Trots att jag inte gör så mycket vettigt om dagarna då jag inte jobbar så går veckorna så himla fort ändå på något sätt. Men det gör inte mig så mycket för då kommer vi bara närmare och närmare julafton. Jag älskar verkligen allt som har med julen att göra, det kanske märks(?). Tänk att vakna upp den 1 december och veta att det bara är 23 dagar kvar till julafton och man går och räknar ner dagarna. Man ger sig ut i julstressen och trängs med massor med människor för att få de julklappar man vill till nära och kära. Man pyntar huset med julsaker, bakar pepparkakor och lussebullar. Bygger pepparkakshus osv. Hur kan man inte längta till det?

För att längta ännu mer till julen så tänkte jag gå och göra lite mat och sen sätta mig framför tvn och kolla på Nu är det jul igen, och drömma mig bort till julen.

/Therese

Tisdag och snöfall

Publicerad 2008-11-18 20:35:41 i Allmänt,

Idag har jag tillbringat dagen inne i stan med mamma och mormor. Vi var på alla möjliga ställen och ett utav de var Ikea och där såg jag ett bekant ansikte direkt när jag gick in genom dörrarna. Det var Micke från den bästa klassen ever, RTVB, det var grymt kul att se honom igen.
Idag har det även varit ett riktigt busväder, imorse när jag vaknade så regnade det och blåste det rejält och sen helt plötsligt så övergick det till snö och nu är det ett fint vitt litet snötäcke som täcker marken här hemma och nu känner jag att julen börjar närma sig med stormsteg och det är kanske dags att börja komma på vad jag ska köpa för julklappar till alla.

/Therese

Mindre än två veckor kvar..

Publicerad 2008-11-17 20:00:32 i Allmänt,

..Nu är det mindre än två veckor kvar tills det är första advent och det betyder att det inte är så långt kvar till julafton och jag längtar grymt mycket för jag älskar allt som har med julen att göra.
Det är dessutom inte så långt kvar tills jag ska till Globen och se på Stockholm Horse Show, för att vara exakt 13 dagar.

Idag har jag inte gjort ett dugg mest suttit framför datorn och slappat.

Nu ska jag kolla på fotbollsgalan 2008.

/Therese

Fantasilös rubrik!

Publicerad 2008-11-16 19:17:44 i Allmänt,

Känner mig just nu som ett vandrande lik, vilken bra liknelse va(?), jag är grymt trött och det känns som att kroppen blivit överkörd av en ångvält flera gånger. Som jag skrev i mitt inlägg igår så skulle jag in till Ultuna och jobbakväll det var MLT som skulle ha fest och självklart så valde de restaurang Ultuna. Men innan jag åkte och jobbade så åkte vi upp till mormor och åt en supergod kycklinggryta med ris och så passade jag på att lämna lite saker så jag slapp släppa på allt sen.
Sen efter den goda maten så bar det ut mot Ultuna och kvällens arbetspass. Jag kan inte klaga över det för det var riktigt kul för vi var ett roligt gäng som hade hand om gästerna närmast scen och sen så kan jag inte direkt klaga på gästerna heller för de som jag serverade var hur trevliga som helst, de gjorde det så pass enkelt för mig som möjligt att servera och det gillar vi. Klockan gick grymt fort och helt plötsligt så var klockan 24.00 och då fick vi sluta. Jag lyckades fixa skjuts, Pia var snäll och agerade taxi. Runt 20 över ett klev jag in i mormors lägenhet. Jag gick och borstade tänderna och gick och lade mig men jag kunde inte somna, vet inte hur länge jag låg och vred på mig men efter en stund så somnade jag. Men jag vaknade och sov om vart annat så jag var riktigt trött imorse när jag vaknade vid 8 (!).
Sen när mormor kom upp vid halv nio så åt jag en riktigt god frukost för att sen åka ner till bowlinghallen och kolla på när Uppsalas två damlag spelade med DN/Expressen. Sen efter en stund så åkte vi hem och jag åker iväg till fotbollsträningen men jag är för trött att vara med så jag blev en åskådare och sen åkte jag hem och åt lite god mat och nu har jag hamnat här i min sköna fotölj framför tvn och jag antar att jag kommer flytta på mig i första taget.
/Therese

Tidsoptimist? Ja, visst!

Publicerad 2008-11-15 13:58:50 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät och läser olika bloggar, jag gör alltså något som jag inte borde göra. Jag har egentligen inte tid med detta. Jag har inte packat sakerna som jag måste ha med mig till mormor eftersom jag ska sova där ikväll efter jobbet, jag har inte fixat mig och det är mycket mer som måste göras innan vi åker in till stan om cirka 45 minuter men det är väl inte konstigt att jag sitter här just nu och skriver när jag egentligen borde göra något annat.

Som sagt ikväll ska jag jobba på restaurangen, det är MLT som kommer och äter, och jag har ett litet problem. Jag har just nu inte klart för mig hur jag ska ta mig hem till mormor då bussen hem till henne slutar gå klockan 22:00 alltså måste jag sluta runt klockan 21 och om jag inte kan sluta då så får ja helt enkelt ta en annan buss och gå från Svartbäckens vårdcentral, vilket jag inte ser fram emot så mycket. Så det är bara att hoppas på att det finns någon som jag kan lifta med ikväll. Pappa tyckte att jag kunde ta taxi så vi får väl se hur det blir.

/Therese

It's my life

Publicerad 2008-11-13 11:53:51 i Allmänt,

Känns som jag har sagt det här i varenda inlägg från denna vecka att det är grått och rengigt utanför fönstret här hemma och så även idag, varför kan det inte bli fint väder igen. Hatar den här peridoden då det bara regnar och är grått och trist hela tiden.

I denna skrivande stund så skulle jag sitta nere på Växjö Universitet och hålla på med en gruppgenomgång på de arbeten som vi skrivit, men som du vet så har jag ju valt att hoppa av den kursen. Men på något konstigt sätt så saknar jag det, jag vet inte varför, men det kan bero på att jag satt i ett rum med människor som var lika sporttokiga som jag eller så är det så enkelt att man kände sig duktig för man pluggade på universitet. Men den största anledningen just nu tror jag, att jag saknar det, för jag ligger här hemma i soffan och har grymt tråkigt.
Men jag har ännu en bisarr tanke. I somras så fick jag beskedet att jag kommit in på radioutbildningen uppe i Piteå men jag hade ju som sagt bestämmt mig för att gå på journalistikkursen nere i Växjö så jag tackade nej till radioutbildningen. Om jag inte hade gjort det så skulle jag varit uppe i Piteå just nu och jag vet inte om jag ångrar mig att jag tackade nej, men jag får ju som sagt en ny chans igen i sommar att söka upp dit igen och hoppas att jag kommer in.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2008-11-11 15:51:55 i Allmänt,

Grått och trist ute idag med men än så länge har det inte kommit något regn. Nu går jag bara och väntar på att vintern och snön ska komma, men det kommer väl inte bli en jul fylld med massor med snö i år? Det har ju inte varit så de senaste jularna så varför ska det vara så i år? Men det får vi väl se när den 24 december kommer!

Idag har jag inte gjort så mycket. Pysslat lite med Tensta Bandys lagsida, vet inte riktigt om jag är nöjd och jag kommer troligtvis ändra på den mer för just nu har jag inte så stor koll på om det är de färgerna som de vill ha så jag får höra när pappa kommer hem.

Nu hör jag att pastavattnet börjar koka så det är kanske dags att slita sig från datorn och börja laga lite mat?!
Snälla ta mig till ett varmare land med sol och värme!

/Therese

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2008-11-10 20:05:45 i Allmänt,

Satt precis och kollade i min kalender och insåg att jag skulle vara påväg ner till Växjö imorgon för att sedan tillbringa både tisdag och onsdag där nere, men så är inte fallet nu när jag har valt att hoppa av kursen. Känns lite konstigt nu när jag tänker på det att jag aldrig mer kommer att åka ner dit. Men en sak som gör mig glad är att jag har genom att inte åka ner till Växjö sparat lite mer än 1500 kronor och det tackar jag inte nej till.

Vill passa på att gratulera Kalmar till guldet i allsvenskan, vet att jag är lite seg men jag har glömt bort det varje gång jag publicerar ett litet inlägg. Trots att jag inte har så stor koll på allsvenskfotboll, men det lilla som jag har koll på så är det rätt att Kalmar vann.

Nu ska jag kolla på Färjan.
/Therese

Ny vecka

Publicerad 2008-11-10 16:39:40 i Allmänt,

Ny vecka och nya äventyr, det ända som är inbokat på min kalender än så länge denna vecka är jobb på lördag och troligtvis träning på söndag beror på hur jag mår efter jobbet som jag tror kommer bli ganska sent.
Idag blåser det riktigt ordentligt här hemma och ibland så öser till och med regnet ner, så det känns ju inte direkt som att det är den bästa dagen. Och något som gör denna dag lite sämre är att jag tror att jag börjar bli sjuk för jag känner mig så där häning och trött som jag brukar göra innan jag blir sjuk, men jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk för jag vill jobba på lördag och hitta på många roliga saker innan dess.

Just nu är jag riktigt sugen att klicka hem en resa med biljetter till Madrid, Spanien, för att gå på matchen mellan Real Madrid och Villareal.

Ikväll är det Prision Break.
/Therese

Farsdag

Publicerad 2008-11-09 16:26:28 i Allmänt,

För dig som inte har lagt märke till det så kan jag berätta att det är farsdag idag. Och denna dag har då tillbringats uppe hos farmor och farfar där hela släkten på pappas sida var, så det blev ett kombinerat farsdagfirande och födelsedagsfirande eftersom farmor fyllde år för två veckor sen.

Fattar inte vad som är fel md blogg.se just nu, varje gång jag ska logga in så blir det fel och varje gång jag ska publicera ett inlägg så blir det fel och jag måste oftast skriva om eftersom autospar inte gått igång. Eller igår när jag tryckte på spara och publiceraknappen så stod det att det inte blivit publicerat. Så jag tryckte surt på bloggknappen för att se hur mycket som autospar sparat och när jag kommer in där så ser jag att inlägget som jag nyss skrev hade blivit publicerat, skumt!

/Therese

Du är min man...

Publicerad 2008-11-08 22:05:07 i Allmänt,

Jag kan nog inte beskriva med ord vad jag känner just nu, glädje massor med glädje. Gonzalo Higuaín du är man of the match. Matchen mellan Real Madrid och Malaga är precis och jag vet inte vad jag ska säga om den. Real spelade lite bättre än vad de har gjort på länge, men som vanligt så vill domaren visa att han också är där och dömer lite konstigt på visa ställen men jag ska inte klaga så mycket. Matchen slutar 4-3 till Real Madrid och Higuaín gör fyra mål och han är helt enkelt bäst.

Hala Madrid!

Grått och trist

Publicerad 2008-11-08 15:25:50 i Allmänt,

Idag har jag inte sett solen en ända gång. Det är totalt grått ute och så har det varit hela dagen, riktigt tråkigt tycker jag. Så en dag som denna har jag inte gjort ett skit, har mest suttit framför tvn och kollat på Beverly Hills 90210 men det tackar jag ju inte nej till.

Igår var det idol för hela slanten och om jag ska vara ärlig så tyckte jag att det var rätt person som åkte ut. Jag har redan nu listat ut vem som kommer vinna idol, men jag kommer inte att avslöja vem jag tror att det är. Men jag kan säga att jag har tre favoriter och en utav de tror jag kommer att vinna sen är det upp till dig om du vill lista ut vem du tror att det är. Favoriterna är Robin B, Robin E och Kevin.

Ikväll så ska jag bänka mig framför tvn med en godisskål i knät och kolla på laget i mitt liv, Real Madrid.

/Therese

Flashbacks

Publicerad 2008-11-08 15:18:30 i Allmänt,

Jag vet inte hur många gånger jag försökte publicera detta inlägg igår? Det verkade nästan som att blogg.se inte ville att jag skulle publicera det. Dessutom så vet jag inte hur många gånger som jag blev tvungen att skriva om det när det inte blev publicerat. Men nu gör jagett nytt försök och hoppas att det funkar. 


Jag följde med Ika till skolan imorse, GUC det betyder att det är min gamla skola som jag gick ut i somras. Det var första gången som jag var tillbaka där sen jag tog studenten. När jag kom in genom dörrarna så började minnena tillbaka. Det är nog svårt för den som inte var där att förstå. Men den 5 juni så var GUC fylld med massor med förväntansfulla treor som skulle ta studenten. När man kom in i gallerian den morgonen så såg man bara människor med sina vita kläder och vita mössor. Nu så här i efterhand så måste det nog ha varit en utav mina bästa dagar i mitt liv och jag skulle gärna uppleva studenten igen. Tror nog att många håller med mig.
Jag trodde aldrig att jag skulle sakna en lärare så mycket som jag har gjort sen jag tog studenten i somras. Ni som gick i älskade RTV3B vet nog vilken lärare jag menar. Det är en lärare som alla elever älskar, Kicki. Och jag träffade henne igår och det var grymt skönt, det fanns så mycket att prata om. Hon blev på något konstigt sätt som en kompis för oss. Så det var riktigt skönt att träffa henne. Och det visade sig att hon kanske hade några jobbförslag åt mig, och det tackar jag verkligen inte nej till.

Förresten MTV galan var grymt mycket bättre än förra årets, tror jag inte behöver säga mer.
/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-11-06 20:10:33 i Allmänt,

Idag har vädret visat sig från sin fina sida och solen har skinit hela dagen, så därför försökte jag tillbringa så många timmar som möjligt ute. Och eftersom det var så fint väder så kunde jag inte låta bli att gå en liten promenad, vilket kanske inte var så bra nu i efterhand eftersom jag troligtvis har fått benhinneinflammation i högerbenhinna. Så nu blir det troligtvis ingen träning på söndag.
Just nu sitter jag och funderar på om jag ska vara hemma imorgon och sortera cd-skivor eller om jag ska följa med Ika till GUC och hälsa på lite gamla lärare. Just nu låter det andra alternativet roligare, men orkar jag verkligen gå upp så tidigt? Men det återstår väl att se i morgon hur jag gjorde.

Nu är det mindre än en timme kvar tills årets MTV-gala börjar, hoppas att den är bättre än vad förra årets var.

/Therese

Fotboll på spanska

Publicerad 2008-11-05 22:47:45 i Allmänt,

Som den lilla fotbollsnörd som jag är så har jag suttit och kollat på fotboll halva kvällen. För er som är lite insatta så vet ni att det var champions leauge både igår och idag. Idag spelade laget i mitt hjärta, Real Madrid, mot Juventus. Denna matchen visades på Viasat Fotboll men eftersom att vi inte har den kanalen så fick jag helt enkelt sätta mig vid min datorn och leta upp en stream. Från början hittade jag en stream som sände ut det som Viasat Fotboll sände ut därmed svenska kommentatorer, jag började glatt kolla på fotbollen och efter en stund så blir det bara svart i den rutan där det nyss var fotboll.. Det visar sig att den streamen gett upp och jag fick leta upp en annan med spanska kommentatorer.
Så det kanske är dags att lära sig spanska så att jag fattar vad de säger, när vi var på Kreta i somras så kollade jag på fotbolls EM med grekiska kommentatorer fattade inte så mycket bara några enstaka ord och det är väl ungefär det som jag gör nu.
Men jag klagar inte huvudsaken är att jag får se laget i mitt hjärta.

Det var rätt att Barack Obama vann presidentvalet i USA.
/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-11-05 18:26:52 i Allmänt,

Idag tog jag tag i saken och lämnade huset, kände att jag inte kunde sitta här hemma hela veckan och inte göra ett dugg. Jag kan säga att det var trevligt även fast jag strosade runt i alla affärer själv. Jag hade ett mål med dagen och shoppingen. Det var att hitta en vinterjacka, för mamma lovade mig en igår när jag hade städat och varit så duktig. Så det första jag gjorde var att gå in på Stadium och jag hittade en jacka direkt som jag kunde tänka mig, men jag köpte den inte utan gick runt och kollade i alla andra affärer för att se om det möjligtvis fanns en annan jacka. Under genomgången i alla olika butiker på jakten efter en ny vinterjacka hann jag slinka in på Kappahl och köpa ett par ribbstickade leggings och knästrumpbyxor. Det visade sig att jag inte hittade någon annan jacka så jag gick tillbaka till Stadium och köpte jackan + ett pannband som jag ska ha sen när vi går ut och börjar träna igen.
Sen när klockan blev 14:19 så åkte jag nöjd hem med alla de saker som jag köpte. Jag blev inte ens så speciellt irriterad över att tåget var sju minuter försenat.

Just nu ser det inte ut som att det blir någon träning för mig på söndag, då jag troligtvis har fått benhinneinflamation i högerbenet efter allt spring/jobb på stengolven ute på Ultunarestaurangen.

/Therese

En liten förändring

Publicerad 2008-11-05 17:34:04 i Allmänt,

Nu är jag en liten bit påväg med den nya förändringen är på bloggen. För er som är uppmärksamma så har det kommit upp en liten musikspelare i menyn till höger. Där kan ni lyssna på musik medans ni läser min blogg.

Hoppas att ni blir glada utav denna lilla förändring, vem vet det kanske kommer något mer inom de närmsta dagarna?!

/Therese

Bakom mina solglasögon..

Publicerad 2008-11-04 18:42:15 i Allmänt,

Idag har jag hållit mig sysselsatt hela dagen och därför har jag inte haft tid med datorn eller bloggen förrens nu. Idag har jag varit duktig då jag har börjat att sortera i olika lådor här hemma, jag kastar det som jag tycker borde kastas och behåller det som jag tyceker ska behållas. Och när jag drar ut en låda så hittar jag massor med gamla solglasögon, självklart var jag tvungen att testa alla. Tyvärr så blev det inga bilder på detta då jag insåg att min kamera inte hade något batteri. Kan säga att jag hittade många roliga och fula solglasögon och jag fattar inte hur mamma och pappa kunde ha på sig de? Men det kommer antagligen man säga om de som vi har på oss nu idag om några år.
Blir kul att se deras reaktioner när de snart kommer hem och får se hur mycket jag har rensat undan, har gjort mer än vad jag blev tillsagd att göra. Men så blir det när jag börjar med en sak, när jag väl har börjat så kan jag lika gärna fortsätta.

Kan meddela att det kommer att bli lite förändringar på denna blogg inom de närmaste dagarna. Jag kan avslöja att det kommer att tillkomma några funktioner, men inget utav designen kommer att ändras. Mer får du inte veta!

/Therese

3 november

Publicerad 2008-11-03 17:25:34 i Allmänt,

Jag var duktig och gick ut och gick. Segheten i benen försvann, vilket var skönt, men nu mår inte mina benhinnor så bra. Varje gång jag reser mig upp och ska börja gå så drar det grymt mycket i de, det känns ungefär som att de har dragit ihop sig, det är inte skönt kan jag säga. Så nu funderar jag på om jag måste invenstera i ett par nya motionskor eftersom de jag har nu inte verkar vara så bra.
Nu ska jag gå och göra lite nytta, vattna blommorna.
/Therese

Måndag

Publicerad 2008-11-03 11:58:31 i Allmänt,

Har lite tråkigt och jag vet inte vad jag ska ta och hitta på. Funderar på om jag ska gå ut och gå lite så att jag kan få bort den slöa känslan som jag har i mina ben sen gårdagens träning. Och sen när jag kommer hem så kanske jag kan slå på en bra film, Sex and the city kanske?
Woho, ikväll är det Prision Break.

/Therese

Jag vill..

Publicerad 2008-11-03 11:49:53 i Allmänt,

..ha ett fast jobb så jag har en fast inkomst, vilket jag inte har nu..
..åka till England och shoppa..
..åka till New York..
..åka på en skön solsemester..
..ha julafton nu..
..ha en mysig kille att gosa med om nätterna..

/Therese

Skavsåren återvänder

Publicerad 2008-11-02 17:41:30 i Allmänt,

Idag var det dags för fotbollsträning. Skrev ju igår att jag inte hade så stor lust att åka iväg och träna men imorse när jag vaknade så hade jag en sån grym lust att åka iväg och träna och sagt och gjort. Jag åkte iväg till Vattholma och drog på mig mina inomhusfotbollsskor och sprang så mycket som kroppen orkade. Det var grymt kul att träna idag och jag tror att hela säsongen kommer bli likadan något som kanske inte var lika kul, därav rubriken, är att mina skavsår kom tillbaka. Sen efter träningen åkte jag hem och åt pizza, det var riktigt mumsigt.
Sitter och väntar på att klockan ska bli 19.00 så jag kan få se laget i mitt hjärta, Real Madrid.

Känns lite konstigt att säga det men de närmaste veckorna så har jag absolut ingenting inbokat. Förrutom ett jobb den 15 november på Ultunarestaurangen. Så om du vill hitta på något så tycker jag att du verkligen ska höra av dig och så får vi hoppas att det inte har dykt upp något jobb.
/Therese

Lördag

Publicerad 2008-11-01 22:01:31 i Allmänt,

Idag åkte hela familjen in till stan och hälsade på mormor, men innan vi åkte upp till mormor så blev det lite olika stopp på de olika teknikvaruaffärerna i Uppsala för Ika bestämmde sig för att hon ville köpa en ny stereo för sin lön från sommarjobbet i somras.

Imorgon vankas det träning och tro det eller ej jag längtar faktiskt till den på något sätt.

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela