Therese

Så här ser jag på saken

Tisdag

Publicerad 2008-09-30 21:11:13 i Allmänt,

Idag var jag på mötet på arbetsförmedlingen och det var nog det mest onödigaste mötet jag varit på, det stod på pappret att det skulle ta cirka 2 timmar och då hade jag räknat ut att allt skulle klaffa perfekt och att jag skulle hinna gå på stan en stund innan jag skulle sätta mig på bussen ut mot Ultuna. Men det visade sig att mötet gick fortare än va de hade räknat med, först och främst så var mötet helt ointressant för allt det där visste jag sen de var i skolan i våras och informerade oss och sen visade det sig att mötet varade i 40 min. Min tidsplan sprack direkt och jag fick fler timmar att slå ihjäl än vad jag tänkt, så jag gick i några affärer och sen valde jag att gå och sätta mig på mammasjobb och vänta tills jag skulle sätta mig på bussen.
När jag väl var ute på Ultuna så var alla stressade till tusen. Det var SLUs rektor som fyllde år och de hade mingel uppe på loftet ca 250 personer kom.
Fick även reda på att jag skulle jobba imorgon börjar klockan nio. Och idag fick jag även ett glatt besked, när jag kom hem så låg det ett kuvert adresserat till mig som varken mamma eller pappa hade öppnat. Så jag öppnar det med stor spänning och inser att det är min lön som kommer komma in på kontot imorgon, gissa om jag blev glad.

/Therese

"Frös benen av mig"

Publicerad 2008-09-29 21:34:57 i Allmänt,

Kom hem från träffen med laget för cirka en halvtimme sen. Det var en rolig stund med många skratt och låten vi kommer sjunga är bäst.
Men nu tänkte jag komma till rubriken, jag kanske inte riktigt frös benen utav mig men det kändes som det. Åkte moppe dit och tillbaka redan på ditvägen tyckte jag att det var lite kallt och då hade jag vinterjacka och vintervantar, tycker att det är tillräckligt med varma kläder men det var det icke. Påvägen hem var det ju ännu värre. Redan vid Örkälla så började kylan sprida sig upp i benen, jag kan då påpeka att jag inte kommit en sån lång bit på vägen och har cirka en kvart tjugo minuters moppefärd kvar, kände då att detta skulle bli en lång resa. Med den isande kylan som spred sig upp från benen så kom det helt plötsligt ut en katt påvägen och genast for hjärtat upp i halsgropen, det var faktiskt det enda djuret som jag såg under hela resan för annars brukar det krylla av råddjur osv. Sen efter bygdegården fick jag en bil bakom mig som aldrig bländade av och där bakom låg personen i ca 500 meter till och jag såg absolut inte ett skit och började funderar på när jag skulle pka ner i diket. Undrar vad man som person tönker med när man ligger bakom en moppe med hellyse "Äsch det är ju bara en moppe, den behlver jag ju inte ta hänsyn till han/hon ser väl ändå inget?" Varför ska man då blända av för bilar och inte moppar, för det är ju inte första gången som detta händer, syns jag inte eller?

Nej, det var inte meningen att jag skulle dra upp det där om hellysen, men jag bara slank in på det och har irriterat mig så grymt mycket på det.
Nu tänkte jag gå och torka och platta håret inför morgondagens jobb.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-09-29 15:48:31 i Allmänt,

Idag har det varit otroligt bra väder, tycker att det är helt otroligt att det fortfarande kan vara så varmt ute på dagarna och vid den här tiden på året så brukar regnet bara ösa ner och allt är trist och tråkigt men så är det än så länge inte i år.
Dagen har tillbringats på förskolan Hyttan i Vattholma, där kommer jag att vikariera lite då och då för dig som inte visste om det. Ungarna är hur gulliga som helst, känner att jag kommer att trivas där. Blir jobb där igen om en vecka.
Imorrn är det dags för det där konsitga mötet på arbetsförmedlingen som jag skjutit på hela tiden och sen efter det mötet så ska jag ta en runda på stan för att sedan runt klockan 13.00 befinna mig på Ultuna restaurangen och jobba, pengarna de bara rullar in. Måste hålla koll på hur mycket jag får så jag vet när jag är tvungen att börjar skatta.

Nej, nu ska jag skriva ut en bild till ikväll då vi ska ha en träff, alla tjejer i laget ska fixa lite inför avslutningen på lördag. Som förövrigt kommer bli det sista jag gör i Skyttorpsdamlag eftersom det inte finns kvar efter denna säsong.
Efter det så blir det mat, makaroner och bacon.

/Therese

Vilket vackert väder

Publicerad 2008-09-28 16:30:33 i Allmänt,

Det har varit en otroligt fint väder idag, tycker att det är skönt att septembervädret visar sig från sin bästa sida. Idag har jag tillbringat en stund ute i det sköna vädret. Något som är mindre kul är att min lön från Ultuna restaurangen just nu lyser med sin frånvaro. Vet att de senaste dagarnas jobb inte skulle kommit med i denna löneperiod eftersom jag själv måste meddela hur många timmar jag jobbat och jag fick reda på det en dag försent och därför kommer det antagligen dröja en hel månad innan jag får den lönen. Men den första lönen som jag skulle fått för den första gången jag jobbade där är ett mysterium, farmor fick mitt kontonummer och allting och jag trodde att hon skulle fixa det. Men just nu verkar det inte så, så jag får väl ta och knappra ihop ett mail och fråga vart den är..

Nu börjar magen kurra och det börjar bli läggligt med lite mat, tur att mamma och pappa håller på med maten. Grillat och potatis med sås, mums..

/Therese

Lördag

Publicerad 2008-09-27 19:50:33 i Allmänt,

Som jag skrev i det tidigare inlägget så har jag inte gjort så mycket nytta idag, om jag ska vara ärlig så har jag antingen suttit framför denna dataskärm eller så har jag suttit framför tvn. Men jag har gjort lite nytta i alla fall, Ika tvingade ut mig på en promenix rundan på cirka 4.8 km. Sen när mamma kom hem från jobbet så åkte pappa iväg och köpte pizza, mums, och till den så kollades det på Arn. Riktigt bra film och jag vill genast se tvåan.
Men den filmen kommer jag inte se än för det vankas fotboll. La Liga närmare bestämmt Real Madrid åker och gästar Real Betis och jag hoppas på en seger, det kommer inte bli lika lätt som förra matchen.

Hörs imorgon.
/Therese

Tråk väder

Publicerad 2008-09-27 12:29:55 i Allmänt,

Idag är det ett riktigt pissigt höstväder, det är grått och trist och det är helt blä helt enkelt. Idag kommer det inte göras så mycket. Än så länge har jag tagit en skön varm dusch och så har jag hjälpt pappa att sätta ihop Ikeabokhyllan som mamma bestämmde att vi skulle ha i hallen. Milda makter, bara för att jag skrev att det var grått och trist väder ute, solen visade sig precis och ett fint ljus spred sig över allrummer här hemma. Det är de här dagarna som man börjar tänka på hur skönt det bara skulle vara att åka utomlands, nu när jag har jobb och får pengar så är det ju inte omöjligt att åka iväg på en skön utlandstripp i vår. Är det någon som är på, Grekland skulle vara ett passande resmål.

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-09-26 19:22:21 i Allmänt,

Idag har det varit en sån här slapp dag då jag inte orkat gjort så mycket. Lite nytta har jag gjort då jag valde att dammsuga huset frivilligt, hörde du frivilligt. 
Igår var jag ju till Hyttan, ett dagis i Vattholma för dig som inte visste, och hälsade på. Det blev bestämmt redan igår att jag ska komma och prova att jobba på måndag och sen tisdag den 7/10 ska jag jobba en hel dag. Det ska bli riktigt kul och det känns jätteskönt att jag har två olika jobb som jag kan variera mellan. Kommer ihåg när farmor ringde mig för någon månad sen och frågade om jag ville jobba på restaurang Ultuna, då trodde jag bara att det skulle blir ett engångsjobb. Men det blev det icke, nu har jag nästan jobbat någon dag varje vecka och jag trivs verkligen där borta.
/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-09-25 11:52:02 i Allmänt,

Är det bara jag som tycker att denna vecka har gått fort, det är redan torsdag. Idag är det strålande väder ute, solen skiner och löven på träden börjar ändra färg till röd orange gula och jag kan till och med erkänna att det är en perfekt höstdag som jag tänker försöka tillbringa så mycket som möjligt ute, det är såna här höstdagar som jag älskar man går ut och känner den friska luften och man känner att man klarar av att göra allt. Jag har lite som jag måste göra idag, innan jag går ut måste jag tvätta håret och sen ska jag leta fram vägbeskrivningen till Hyttan så jag hittar dit och sen är det kanske dags att ge sig av mot Vattholma. Funderar ganska starkt på att cykla dit, är det för att det är en fin höstdag eller är jag bara sjukare än vanligt?
Igår somnade jag med ett leende på läpparna då matchen mellan Real Madrid och Sporting Gijon slutade 7-1 och Realspelarna fullkommligt krossade Sportingspelarna.

Något som oroar mig lite grand är vart alla mina läsare har tagit vägen??
/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-09-24 21:35:53 i Allmänt,

Idag blev det en lite längre arbetsdag än vad jag tänkt mig från början, men jag klagar inte det är ju så grymt kul att vara där och jobba. Det är skönt att ha något att göra på dagarna och det kommer att bli fullt dagarna fram över kommer jobba en hel vecka om två veckor och sen när jag får lite olika jobb på dagiset i Vattholma, som jag ska besöka imorgon, så kommer det att blli ännu mer att göra. Och ju mer jag får att göra dessto mer pengar kommer jag att få.
Fick en rolig överraskning när jag satte mig ner och läste tidningen och insåg att Real Madrid spelar ikväll och tv4 sport väljer att visa den, snacka om att jag blev glad när jag såg det hade för mig att det skulle vara en veckomatch om någon vecka men den visade sig vara tidigare än vad jag hade trott. Så nu vet ni vart jag kommer att tillbringa resten utav kvällen, framför tvn kollandes på laget i mitt hjärta Real Madrid.
/Therese

Tisdag

Publicerad 2008-09-23 19:40:46 i Allmänt,

Upp relativt tidigt imorse för att åka in till Uppsala och jobba. Det gick bra, känns roligare och roligare för varje gång för ju mer jag får jobba dessto bättre känns det när jag vet hur allt ska gå till och vart alla saker står osv. Ska jobba imorgon med och hoppas att det blir något mer nästa vecka.
Hade egentligen tänkt att jag skulle träna idag eftersom jag börjar bli friskare. Men jag var jättetrött och orkade inte med så mycket igår på träningen och därför tyckte jag att det inte skulle vara så snart om jag var med idag, för det brukar oftast vara lite hårdare träning på tisdagar.

Snart så börjar idol och sen efter det så är det vem kan slå filip och fredrik, sen får vi vad jag hittar för skojigt på tv.
/Therese

Är det verkligen så smart?

Publicerad 2008-09-22 15:49:35 i Allmänt,

Har varit lite duktig och gjort lite saker här hemma, därmed kan ni inte kalla mig lat även fast jag egentligen är det. Vet att man inte ska träna när man är sjuk men jag vill så grymt gärna vara med ikväll på träningen och måndagsträningarna brukar ju vara lugna så då ska det ju egentligen inte vara något problem. Det värsta är ju om jag blir sjuk igen, men det ska väl inte hända? När jag var liten och spelade i 89:laget så tränade jag jämt även fst jag var lite förkyld, fattar egentligen inte hur man vågade för efter jag fick det där halsviruset, med prickarna i halsen som jag och Erika kallade för Arne, fråga mig inte varför, så fick jag träningsförbud i över en månad och det är efter det som jag har börjat tänka mg fr om jag ska träna eller inte när jag börjar bli förkyld.
Nu funderar jag på om jag ska ta och gå och laga lite mat, vet inte om jag ska göra potatis och fisk eller makaroner och falukorv.
/Therese

Måndag

Publicerad 2008-09-22 11:43:12 i Allmänt,

Ny vecka och nya äventyr, blogglusten är tillbaka redan efter en dag. Denna vecka ser än så länge inte ut att bli lika smockad som förra, ska jobba imorgon och på onsdag på torsdag ska jag åka och besöka dagiset där jag kommer att vara "ring in" vikarie och där i mellan tänkte jag klämma in lite fotbollsträning även fast jag fortfarande är lite sjuk.
Funderar på om jag ska vara snäll och göra något här hemma eller om jag ska fortsätta att vara lat och bara sitta här med datorn i knät och göra absolut ingenting.
Dagens låt..
 
/Therese

Söndag

Publicerad 2008-09-21 18:12:53 i Allmänt,

Denna dag har den mesta tiden tillbringats inne i stan både hos mormor, på Ikea och på Gränby. Det har varit en mysig dag och har har hittat nya jobbkläder som jag tänkte inviga på tisdag, i denna skrivande stund så kom jag på att jag måste höra av mig till arbetsförmedlingen och meddela att jag inte kan/har lust att komma på deras möte som de ska ha på tisdag. Tycker att det är mycket viktigare att åka iväg och jobba och få ihop lite pengar. Har egentligen inte så mycket mer att skriva, känner att jag är inne i en liten bloggbrists svacka. Här har ni dagens låt.
/Therese

Dagens låt

Publicerad 2008-09-20 17:50:24 i Allmänt,

I somras så försökte jag lite smått att försöka lägga in en bild på min blogg varje dag som kallades för dagens bild som oftast beskrev något utav dagens händelser. Nu funderar jag på om jag ska ta upp det igen eftersom det ganska fort rann ut i sanden. Men denna gång tänkte jag ta det ett steg längre och troligtvis kommer det bli lättare. Jag har tänkt införa dagens låt, och det kommer dyka upp allt ifrån nya till gammla låtar. Får se hur länge jag kommer att hålla på med detta.
 
/Therese

Jag lämnar små spår.

Publicerad 2008-09-20 13:17:29 i Allmänt,

När man är förkyld som jag är då är pappersnäsdukarna mina bästa vänner, de förljer med mig vart jag än går. Och eftersom att de förljer med mig överallt så finns de också överallt. Jag råkar ibland glömma bort pappersnäsdukarna och då ligger de kvar på bordet eller vart det nu är och lämnar ett litet spår. Så just nu är det inte så svårt att se vart jag befinner mig om dagarna här hemma. Jag går från sägen till köket därifrån går jag antingen till datorn eller till tvn, och så fortsätter jag hela dagen.

Nu tänker jag näst intill dränka mig i nässpray och sätta mig på moppen och brumma iväg mot Skyttorp och kolla på tjejerna eftersom jag inte fick spela matchen idag, för om jag hade spelat så hade jag inte suttit här vid detta tillfälle.
Och något som är skönt idag är att solen skiner och det gör mig lite gladare och lite friskare.

/Therese

Trött och sjuk..

Publicerad 2008-09-19 22:53:45 i Allmänt,

Som du kanske har förståt i mina tidigare inlägg så har jag blivit sjuk. Trodde att jag skulle klara mig från att bli förkyld denna höst men icke sa nicke och nu sitter ja här i min fotölj med datorn i knät och snörvlar och nyser. Vet inte vad som är värst, att veta att det inte finns någon medicin som botar detta eller att jag troligtvis inte kommer att spela den sista B-lagsmatchen i Skyttorpsdamlag någonsin imorgon. Tror nog att det blir en blandning mellan båda två, för jag kan bara gå och hoppas på att jag ska bli frisk. Det bästa sättet att bli frisk från en förskylning hörde jag på Rix FM igår och det var att sova. Men det jobbigaste som finns är när man går och lägger sig och inte kan andas med näsan utan måste andas genom munnen och det är grymt mycker skönare att sitta upp än att ligga ner.
Funderar just nu på om jag ska gå och borsta tänderna och krypa ner i sängen och bädda om mig riktigt skönt och ligga och mysa och kolla på filmen Fast and the furious som just nu går på femman. För jag är grymt trött efter veckans alla bravader och en lång och skön sömn är ganska behövlig just nu och så får jag hoppas att jag är frisk nog att åka och spela fotboll imorgon.
/Therese

Pengarna de bara rullar in

Publicerad 2008-09-19 18:51:17 i Allmänt,

Upp tidigt imorse även fast kroppen inte ville det. Åka in till Resstaurang Ultuna och jobba ett pass till idag, jobbade även ett igår också. Tycker att det är riktigt kul att jobba där för det finns så många olika roliga människor. Nu visar det sig att jag kommer att jobba på tisdag och onsdag även nästa vecka. Så jag kommer att ringa till arbetsförmedlingen och medela att jag inte kan komma på det där konstiga mötet på tisdag. Just i denna skrivande stund så funderar jag på att skriva av mig från arbetsförmedlingen, det känns helt lönlöst att vara inskriven där när jag som gått som har ett jobb.

Tycker denna låt kan sammanfatta min dag.
/Therese

Vart tog orken vägen?

Publicerad 2008-09-18 16:56:05 i Allmänt,

Hade planerat att jag skulle skriva ett inlägg när jag kom hem från jobbet, men jag känner varken lusten eller orken. För lilla jag har gått och blivit sjuk, förkyld och ont i halsen huvudet dunkar lite fint också.
Får se om det kommer något inlägg ikväll, men annars så sammanfattar jag min dag så här, kul och jobbig.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-09-17 14:23:49 i Allmänt,

Efter en skön och lång sovmorgon så sitter jag här i soffan med datorn i knät. För några timmar sen så avnjöt jag en riktigt god frukost framför tvn kollandes på idol från igår. Idag ska jag bara ta det lugnt med tanke på att jag ska jobba både imorgon och på fredag och jag börjar bli sjuk, kände det redan igår, jag har ont i halsen och börjar bli förkyld. Ikväll så är det fotboll på tv, Manchester United mot Villareal på tv6 det är Champions Leauge som gäller. Tror inte jag ska kolla på den eftersom Real spelar samtidigt och jag hade hellre sätt att de visade den matchen istället så jag får se om jag hittar någon streem eller något så jag kan se matchen via datorn. Dagens lyxproblem kanske?

Åh, imorse när jag vakna så kom mamma in med en sak det var en stor platta med en säck under. Den första tanken var när jag såg den var varför ska jag få en balansplatta. Men det visade sig att det inte var en balansplata utan ett laptopstöd. Tackar så grymt mycket för det, det var jättebra.

/Therese

En lång dag= Långt inlägg

Publicerad 2008-09-17 14:14:38 i Allmänt,

För er som inte vet så spenderades gårdagen nere i Växjö, det var dags för kursstart på den distanskurs som jag valt att läsa. Malin kom hit på måndagskvällen för att vi skulle kunna åka direkt till Sthlm central. Det blev en tidig uppgång, närmare bestämmt så ringde alarmet klockan 03:35. Det varken låter eller ser bra ut. I alla fall upp så tidigt och pappa är snäll och skjutsar oss till centralen, kommer fram dit runt klockan 04:50, stationen har inte ens öppnat vid den tiden så vi får snällt stå ute i den kyliga tidiga Stockholmsmorgonen. Sen när allt öppnade så var det bara att sätta sig på tåget mot Alvesta som gick 05:10. Tågresan gick bra och i Alvesta klev vi av och åkte, typ Upptåg, mot Växjö där vi klev av och åkte buss ut mot universitet. Sjukt billigt var det att åka buss, 14 kronor kostade en biljett det kommer man ju ingen stanns på i Uppsala.
Dagen flöt på en i ganska normal takt. Det visade sig att jag och Malin var de enda som precis hade tagit studenten och alla andra som var där var journalister eller hade jobbat som det på något sätt. Men jag tror att det är en bra klass på många sätt, även fast vi bara kommer att träffa den 4 gånger. Det känns lite konstigt att exakt hela klassen är sportnördar och jag och Malin har redan hittat två stycken som vi kan prata fotboll med.
Ibland märker man att Sverige är bra litet. Igår hade vi tre olika föreläsare, en hette Tobias och var någon doktorand inom idrott, en annan hette Calle och tränade Mats Wilander i tennis och har varit förbundskapten i svenska landslaget i tennis och så kommer vi till det märkligaste den tredje hette PG han hade spelat badminton i Uppsala och på flera olika ställen,  jag tyckte att jag kände igen honom redan från början men jag tänkte inte mer på det. Det var sen när vi skulle presentera oss själva som jag sa att jag spelar fotboll i Skyttorps damlag och då säger han att han har bott i Storvreta och varit idrottslärare i Skyttorp. Så jag antar att det är han som vi hade som vikarie när Uffe sluta, får fråga det nästa gång. 

Vid klockan 17 så var allt slut och jag och Malin åkte ner till stan, i Växjö riktigt mysig stad, och åt lite mat på Donken och sen gick vi bara och vänta på att klockan skulle bli 20:10 så att vi skulle få åka hem. Anslutningståget mot Alvesta blev försenat men vi han ändå med tåget mot Stockholm, väl på det tåget så hade det antagligen blivit dubbelbokat eller så hade de satt sig på fel plaster, för när vi kommer på så sitter det folk på våra säten men vi orkar inte bråka så vi sätter oss på två andra. Där får vi sitta under hela resan tills vi kommer mellan Nyköping och Stockholm, det är då cirka en timme kvar på tågresan, då kommer det två tjejer och säger att vi sitter på deras plats då det visar sig att de suttit i bistron under hela resan så då får vi flytta på oss igen. Vi kommer in till centralen 23:56 och ska då ta pendeln mot Märsta som går 00:20 så det blev en liten väntan som gick ganska fort. När vi väl kommer till Upplands Väsby så står det inget Upptåg inne på perongen, genast börjar tankarna gå och man står och funderar på om det är inställt eller om det har åkt, men så ropar de upp att tåget är försenat pga fordonskada. Jippie tänkte vi då det kommer ju ta evigheter innan vi kommer att komma hem, men tåget kom ganska fort ändå och det visar sig att de var tvugna att byta tåg för de körde på en älg mellan Gävle och Tierp.
Så jag kom hem vid 02:00 och gick då och la mig och somnade på stört, även fast jag inte kände att jag var trött efter att ha varit uppe i 22,5 timmar.

/Therese

Välgörenhet

Publicerad 2008-09-17 13:46:08 i Allmänt,

Alla blogginlägg som har länken http://www.uppdragbarn.se/ i sig så lovar Vattenfall att ge 20 kronor till Childhood. Jag brukar oftast inte vara så mycket för insamlingar, men i detta fall så tycker jag att det är en enkel och bra sak att göra.
Så gör som mig lägg in länken på din blogg du med.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-09-15 21:27:26 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät, som vanligt, har tvn på i bakgrunden och hör lite smått vad som sägs i allt knappande på dessa tangenter. Känner att jag och Malin är väldigt sociala just nu, hon sitter med sin dator och jag sitter med min. Borde egentligen kanske ligga och försöka sova nu med tanke på att vi ska gå upp vid fyra, men jag är inte ett dugg trött så därför sitter jag här och klottrar i denna blogg. Hoppas att du tycker att det är kul.
Orkar inte dra hela besöket på arbetsförmedlingen, tycker att de är grymt dryga och jag ska på ett nytt möte om en vecka.
Sen var jag iväg på fotbollsträningen med möte efter och där kom beskedet att vi troligtvis kommer att hetta Wattholma nästa säsong. Orkar inte berätta om varför det blir så men du kanske förstår varför. Och jag vet egentligen inte vad jag tycker.

Nu måste jag gå och bre mackor inför morgondagen.
/Therese

Den kommande veckan

Publicerad 2008-09-14 22:55:09 i Allmänt,

Tänkte berätta i lite korta drag om vad som kommer att hända nästa vecka, hoppas att du kommer ha överseende med att det kanske inte blir så mycket bloggande.

Imorgon måndag: In till arbetsförmedlingen, är tvungen att gå på något infomöte. Sen till kvällen är det träning som jag inte ska medverka på men ska åka och kolla eftersom det är möte, kommer inte bara för att det är fika, ska även gå och möta Malin som kommer med tåget.

Tisdag: Upp tidigt som sjutton, runt halv fyra närmare bestämmt. Bli skjutsad till Sthlm central hoppa på tåget mot Växjö. Cirka 3,5 timme senare framme i Växjö och dax att bege sig till Växjö universitet för kursstart av den distanskurs som jag valt att läsa. Klockan 20:10 går tåget mot Sthlm. Framme runt klockan tolv, därefter ska jag åka pendeln mot Upplands Väsby och sen ska jag åka Upptåget mot Uppsala, därefter väntar sängen.

Onsdag: SOVA. Sen ska jag troligtvis åka och kolla in dagiset där jag kanske ska vikariera.

Torsdag: Jobba lunch på restaurang Ultuna. Träning på kvällen.

Fredag: Jobba lunch på restaurang Ultuna.

Lördag: Troligtvis spela match hemma mot Norrskedika, beror på om jag blir uttagen eller ej. Eller så hittar jag kanske på något med Erika.

Söndag: SOVA! Kanske hittar på något med Erika?

/Therese

Plugg

Publicerad 2008-09-14 18:52:27 i Allmänt,

Ja, nu har jag suttit och läst lite mer än hälften av det som jag måste läsa och tänkte att jag kunde spara lite till imorgon också. Till min stora fasa så upptäckte jag att det största och tjockaste häftet var på engelska, enegsla utav alla jäklaspråk. Jag läser en kurs på svenska och är då tvungen att läsa ett häfte på cirka 50 sidor på engelska. Hur är detta möjligt?
Men nu ska jag inte gräva ner mig så mycket i det, utan det är bara att läsa och se glad ut, upptäckte att det mesta som måste läsas kan jag redan så jag är ganska stolt.
Nu ska har jag tänkt att jag ska börja ladda lite smått inför matchen mellan Real Madrid-Numancia, hoppas på den första liga segern för denna säsong.
/Therese

Söndag

Publicerad 2008-09-14 16:32:45 i Allmänt,

Sitter här som vanligt med datorn i knät och kollar på tv, tror det börjar bli en dålig vana fast det får väl du som läsare avgöra om du tycker det.
Idag har jag inte gjort så mycket, känns som jag laddar batterierna för den följande fullspäckade vecka som kommer nästa vecka.
Funderar just nu på om jag ska ta och plugga(!) lite. Noterade ni ordet plugga? Känns konstigt när jag skriver det för när jag tog studenten i sommras så trodde jag inte att jag någonsin skulle behöva säga att jag ska plugga. Men tro det eller ej, jag ska nu plocka upp skolböckerna en än gång. Måste läsa på lite innan jag ska ner till Växjöpå tisdag. Men just nu känner jag inte så stor lust att göra det, som vanligt alltså.
/Therese

Läggdax?

Publicerad 2008-09-13 23:04:16 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät framför tvn på mitt rum som vanligt. Kom hem för en liten stund sen från stan, Ika skulle dansa på Drabanten, eftersom det är kulturnatten så dansar de alltid där, och först tänkte jag inte att jag skulle följa med för jag kände att jag intehade så stor lust och att jag var trött och helst utav allt bara ville gå och lägga mig. Men ju närmare "avgångstiden" som mamma och pappa hade satt ut så kom jag på att det bara skulle vara så tråkigt att vara hemma själv så jag följde med in. Jag har aldrig insett det roliga med kulturnatten, det kan vara för att nästan hela Uppsala är då fyllt till bredden med massor av fulla ungdomar som tycker att de är så coola.

Som sagt så sitter jag ju här med datorn i knät och jag funderar riktigt starkt på att gå och borta tänderna och kryp ner under mitt varma täcke i min otroligt sköna säng och lägga mig och kolla på någon film och sen tänkte jag stänga mina två bruna ögon och sova för jag är otroligt trött och skulle kunna gå och lägga mig nu.

Godnatt
/Therese

Lördag

Publicerad 2008-09-13 13:59:40 i Allmänt,

Har varit hemma en stund nu sen jag kom hem från matchen, i alla fall så länge så att jag har hunnit äta lite lunch trycka i mig lite godis och hamnat framför tvn med datorn i knät.
Upp tidigt imorse och när mobilen ringde så hade jag inte direkt så stor lust att gå upp. Det första jag tänkte var varför jag hade ställt mobilen så tidigt och sen kom jag på att det var fotbollsdax så det var bara att gå upp och äta frukost och bege sig till samlingen i Skyttorp. Matchen mot Gimo gick okej, vi spelade 0-0 och det tycker jag vi ska vara nöjda med även om det skulle varit skönt med en seger.

Har inte så stor koll på vad som kommer hända ikväll, funderade ett tag på om jag skulle åka iväg till Skttorp och kolla på fotboll men jag orkade inte göra det sen när jag väl kom hem. Just nu känns det som att jag bara vill vara hemma hela helgen eftersom jag kommer ha en fullbokad vecka nästa vecka.

/Therese

Fredag

Publicerad 2008-09-12 22:32:08 i Allmänt,

Sitter här framför tvn med datorn i knät och kollar på Paradise Hotell som gick för x-antal år sen. Det är kul att se gamla dokusåpor som gick för några år sen som man tyckte var kul när man var lite yngre. Och en dokusåpa som jag skulle vilja att den startar igen är Big Brother. Vet inte varför men jag tycker bara om den dokusåpan helt enkelt, kan vara för att jag är ett sådant dokusåpafreak.
Men det var ju egentligen inte detta som jag skulle skriva om. Det skulle egentligen bli ett ganska tråkigt inlägg där jag tänkte berätta att jag ska snart gå och lägga mig eftersom jag ska gå upp tidigt imorgon för vi har match borta mot Gimo klockan 10. Vem väljer att spela en match klockan 10? Och eftersom matchen börjar klockan 10 så betyder det att det är samling klockan 8:15. Då måste jag gå upp runt halv åtta och det var länge sen jag gjorde det på en lördag.

Så det är väl bara att säga godnatt.
/Therese

Rolig händelse

Publicerad 2008-09-12 13:35:17 i Allmänt,

Vi är alltid fyra stycken som åker moppe till och från fotbollsträningarna och igår var det inget undantag. Efter träningens slut så gick vi alla till våra moppar, Frida, Sandra och Lisa. Och när alla står och lägger ner sakerna i moppen och vi gör oss klara för avfärd så säger Frida att det är lite roligt att nästan alla har "vespor" medans Sandra har en "crossmoppe" och då säger jag ungefär att det är ju för att Sandra är så cool, därför har hon en sån moppe. Sekunden senare så står Frida och viker sig av skratt och jag och Lisa undrar varför hon gör det och så står Frida och pekar mot Sandra och vi vänder oss dit och kolla. Då ser vi hur Sandra ligger ner på marken med moppen och blinkersen blinkar och både jag och Lisa viker oss av skratt. Frida ska då gå och hjälpa Sandra, men det slutar med att Frida lägger sig i gräset och skrattar.
Sen när alla har lugnat ner sig efter en stund så visar det sig att det var någon lampa på Sandras moppe som började blinka och poff så ramlade både hon och moppen.

Tror nog inte att du fattar vad som är så roligt men jag skrattar fortfarande så fort jag tänker på det.
/Therese

Vilken överraskning

Publicerad 2008-09-12 12:41:03 i Allmänt,

Imorse klockan tio ringer telefonen här hemma och jag var helt säker på att det var pappa som ringde, så jag svarar och inser ganska fort att det inte var han utan farmor. Hon lät glad som vanligt och undrade om jag ville jobba nästa vecka, onsdag, torsdag och fredag.
Var lite tveksam på onsdagen eftersom jag inte vet när jag kommer komma hem på tisdagnatt från Växjö. Men jag tackade glatt ja till de andra dagarna. Det blir samma jobb som jag hade sist ute på Restaurang Ultuna, jag tyckte att det var helt okej då när jag jobbade där sist och det är ett ganska lätt jobb. Så nu blir det lite mer pengar på kontot efter de dagarna, har nästan lust att jobba alla tre för då skulle jag på 1800 kronor och det tackar man ju inte nej till.

Sen blev det en ännu större överraskning för cirka en halvtimme sen då min frissör Jessica, som även är min släkting, ringer och säger att hon kanske har ett jobb åt mig. Det var en kund som hon hade för några dagar sen som sa att de behövde vikarier ibland på något dagis i Vattholma och genast så tänkte Jessica på mig och hon ringde då för en stund sen och gav mig ett telefon nummer som jag tänker ta och ringa upp och höra vad det är för jobb.

Sen har jag dessutom sökt jobb på Barista i Uppsala, så det känns som att det börjar ljusna rejällt på jobbsidan.
/Therese

11 september

Publicerad 2008-09-11 21:12:59 i Allmänt,

Jag vet inte vad just du tänker på när du hör datumet 11 september, du kanske har någon släkting eller något liknade som fyller år vad vet jag men jag tänker i alla fall på två ganska hemska händelser. Den första bilden som kommer upp i mitt huvud är när det andra utav de två tvillingtornen, World trade center, på Manhattan, New York, blir stäffat av ett kapat flygplan. Jag kommer aldrig glöma den dagen det var den 11 september 2001 och jag och min kompis Ninni hade precis kommit hem från skolan och slog på tvn och trodde att det var en film som vi såg på när vi såg planet träffa ena tornet. Och jag kan fortfarnade sitta och tro att planet ska fortsätta genom tornet. Jag har fortfarnade lite svårt att fatta att det egentligen har hänt. Så mina tankar går självklart till de som mist någon/några i denna otroligt hemska händelse.

Den andra händelsen som jag kommer att tänka på är Anna Lind mordet, för fem år sen.
Jag kommer ihåg att jag var sjuk och var hemma, redan den 10 september hade Anna blivit knvihuggen men jag var ovetande om detta och morgonen den 11 september 2003 vaknar jag upp och slår på tvn och kollar in texttv och där står det att Anna Lind blivit knivhuggen och senare under morgonen så avlider hon av de svåra skadorna. Så mina tankar går naturligtvis också till hennes nära och kära.

Den 11 september så kommer dessa bilder alltid komma upp i mitt huvud.
/Therese

Bilder från gårdagen

Publicerad 2008-09-11 14:24:47 i Allmänt,

Här kommer lite bilder från gårdagen som jag lovade lite smått i det förra inlägget.
Dessa byxor gick jag in på Vero Moda och köpte innan jag for till Kista.

Dessa byxor gick jag in på Vero Moda och köpte innan jag for till Kista.

Uppvärmning, Henke Larsson skjuter.

Sverige har en hörna i mitten utav andra halvlek.


Orkar inte lägga upp några mer bilder om du vills e fler så finns det inne på min bdb, 3see.bilddagboken.se. Tror inte att det händer så mycket idag, konstigt nog har jag inte sån stor lust att hitta på någonting. Funderar just nu om jag ska åka och träna ikväll eller om jag inte ska det.
/Therese

Fotboll

Publicerad 2008-09-11 13:27:49 i Allmänt,

Igår så åkte ju jag, pappam min kusin Jossan och faster Stina till Råsunda och kollade på Sverige-Ungern. Kan ju säga direkt att varekn vädret eller spelarna visade sig från sin bästa sida. Det regnade nästan hela matchen fast det var ju inget spöregn utan sånt här fint regn, kan det verkligen regna fint? Men om jag ska nämna något om matchen så kan jag ju säga att första havlek var katastrofal och jag satt hela tiden och hoppades att 0-0 skulle stå sig till halvtidsvilan, för ett tag kändes det inte som det. I halvtid kom det ut små söta ungar som sparakde upp bollar från planen upp på läktarna jag hade otur och fick tyvärr ingen. Sen började andra halvlek och stundtals så tycker jag att det var bra spel och första målet av Kim Källström var hur snyggt som helst och det andra av Samuel Holmén var inte så dåligt det heller.
Största besvilkelsen under matchen måste ha varit Zlatan som jag inte tycker gjorde så mycket rätt och matchens lirare blev såklart Sebastian Larsson som jag alltid har tyckt om ända sen han blev utagen i landslagstruppen. På tilläggstidens sista sekundrar så gör Ungern ett tröstmål, så matchen slutar 2-1. Kan ju inte säga att detta inte var en sån underhållande match, men alla vinster räknas och det är på hemmaplan som man måste vinna om man ska ta sig till VM.
Kan komma bilder senare under dagen om jag orkar lägga in de på datorn.
/Therese

Onsdag

Publicerad 2008-09-10 12:52:30 i Allmänt,

Har stressat som sjutton de senaste minutrerna när jag kom på att det skulle vara enklare att åka med 13:27 istället för 14:27. Så då åt jag lunch på fem minuter, sprang ut och hämtade posten, plockade ur och i diskmaskin, hängde upp tvätten och så har jag även hunnit att fixa mig. Det måste vara rekord när det gäller mig och eftersom jag alltid kommer på sakerna i sista sekund så får jag väl skylla mig själv lite grand, men jag är sån och kommer alltid att vara sån. Och nu när jag kollar ut genom förnstret så inser jag att det regnar, men jag ska trotsa regnet och sätta mig på moppen och brumma iväg mot Vattholma. Men har jag tur så slutar det att regna innan jag åker för det är i alla fall tio minuter innan jag åker.

Får se om jag skriver något ikväll när jag kommer hem annars så hörs vi nog imorgon.
/Therese

Uppe med tuppen

Publicerad 2008-09-10 09:18:23 i Allmänt,

Har varit vaken ett bra tag nu och just nu funderar jag på om jag ska gå upp och äta frukost. Sen har jag inte så mycket planerat, vill helst bara att dagen ska gå så fort som möjligt så jag får åka in till stan och shoppa lite grand och sen väntar jag på att pappa ska sluta jobba och vi ska bege oss till Kista och kusinerna där det blir lite god mat och sen ska jag, pappa, faster Stina och kusin Jossan, bege oss till Råsunda.

Nej, nu ska jag gå upp och äta lite frukost.
/Therese

Lerigt värre

Publicerad 2008-09-09 20:37:46 i Allmänt,

Kom hem från träningen för en liten stund sen. Kan meddela att jag är ganska blöt och geggig så en dusch skulle verkligen pasa bra just nu, men jag har sån otur att den är ockuperad just nu utav min lillasyster.

Sen efter duschen ska jag sätta mig under en varm filt och mysa framför tvn och vänta på att Sex and the city ska börja sen ska jag stänga mina två ögon och sova i några timmar för att sen vakna upp och inse att det är onsdag och att jag ska åka till Råsunda och se på Sverige-Ungern och innan dess så ska jag troligtvis shoppa lite.

Hörs imorgon!
/Therese

Träningsdax

Publicerad 2008-09-09 18:03:51 i Allmänt,

Jag kommer att trotsa regnet och åka iväg och träna. Ska i vilen sekund som helst, eller när jag har avslutat detta inlägg, gå och byta om till träningskläder och sätta mig på moppen och brumma iväg mot Skyttorp i regnet.

Önska mig lycka till, tror jag kommer att behöva det!
/Therese

Regnig tisdag

Publicerad 2008-09-09 11:54:37 i Allmänt,

Det har regnat konstant sen jag vaknade imorse, det känns ju riktigt lockande att sätta sig på en moppe ikväll och brumma iväg till träningen och sätta på sig de blöta fotbollsskorna som är blöta från igår. Regnet måste vara det värsta med hela hösten för annars så kan det vara ganska mysigt när alla löv på träden ändrar färg och får den där mysiga röd, gula färgen och när hösten kommer så kommer ju även kylan och då letar jag genast fram mina mysiga tofflor och varma sköna filtar och fixar en mugg med varm rykande choklad. Funderar faktiskt lite smått på att göra en nu eller så gör jag en senare ikväll när jag kommer hem från träningen.

Sitter och längtar tills imorrn då jag ska få åka och kolla på Sverige-Ungern. Nu funderar jag på om jag ska gå ut och hämta posten i regnet och sen äta lite lunch, magen kurrar lite smått, och sen så kanske jag sätter mig och gör ett eller två halsband från det där setet som jag berättade om igår.
/Therese

Tidsfördriv

Publicerad 2008-09-08 16:22:57 i Allmänt,

Jag hittade på något kul så att jag fick tiden att flyga iväg. Förra sommaren då jag, mamma, pappa, Ika och mormor for in till the capital of Sweden, Stockholm, så gjorde vi ett trevligt litet besök på Panduro och där hittade jag olika halsbandsset som jag skulle sitta och göra från grunden. Alltså jag, Therese, som inte har så mycket tålamod skulle sätta sig och göra halsband, men jag tyckte att det verkade som en kul grej och köpte hem några olika sorter. Och för någon vecka sen så kom det hem ett brev från Panduro där jag kunde få ett stort sett med massor av halsband så då var mamma och pappa så snälla och beställde det åt mig. Och då idag när jag hade så grymt tråkigt så kom jag på att jag kunde börja med något utav de olika halsbanden och det slutade med att jag gjorde två olika och nu har klockan gått riktigt fort och det är skönt för det betyder att jag snart får åka iväg och röra på mig, träna fotboll.

Men nu ska jag gå och hjälpa mamma med maten, spaghetti och köttfärsås står på menyn. MUMMA!
/Therese

En helt vanlig måndag

Publicerad 2008-09-08 10:43:53 i Allmänt,

Jaha, då har en he vecka gått och en ny har börjat, har ingenting planerat idag så jag kommer väl att tråka ihjäl när ungefär halva dagen har gått. Det är grått och trist ute och det känns som att mitt liv är det samma just nu. Fattar inte varför det ska vara så svårt att hitta ett jobb?

Kan dra lite kort om vad som kommer hända i veckan..
Idag: Ingenting, träning ikväll.
Imorgon: Ingenting, träning på kvällen.
Onsdag: In till stan på dagen åka in till kusinerna i Kista och lite senare så ska jag åka och kolla på Sverige-Ungern.
Torsdag: Ingenting, eventuellt så kanske jag ska träffa Maria som det var år och dar sen jag såg annars så blir det väl träning på kvällen.
Fredag: INGENTING
Lördag: Troligtvis upp tidigt för att åka på match borta mot Gimo.
Söndag: Ingenting.
Där har ni min otroligt intressanta vecka.
/Therese

Gympapass?

Publicerad 2008-09-07 18:06:09 i Allmänt,

Kom hem för en liten stund sen och insåg att det inte var så stor idé att sätta sig på moppen och brumma iväg mot Skyttorp, skulle inte hinna se så mycket utav matchen så därför åkte myskläderna på och marbouchokladkakan åkte fram och nu sitter jag här med datorn i knät under en varm och gosig filt.
Tänkte dra lite kort om dagen.
Upp tidigt imorse, klockan halv nio för att vara exakt. Trött som ett djur eftersom jag inte sov så bra vet inte varför, är du precis som jag som somnar nästan på engång när du gått och lagt dig och sen om du möjligtvis inte kan somna på en gång så ligger du och vrider och vänder på dig i några timmar och tillsut efter många om och men så somnar man? Men upp klev jag och fixade i ordning mig och sen så åkte vi iväg mot Kista runt klockan tio och var framme strax efter halv elva. Då gick vi ner tillsammans med alla andra till Kistakyrka och väntade på att allting skulle börja. Konfirmationen var i somras men eftersom min kusin inte var hemma så fick hon göra det nu. Känns som jag stod upp mer än vad jag satt ner i kyrkan, funderade ett tag om det var et gympapass jag var på eller om jag var på något annat.
Sen cirka en timme och tio minuter senare gick vi upp till lägenheten och åt lite god smörgåstårta och sen på det blev det prinsesstårta. Sen efter några timmar satte vi oss i bilen och for hem igen.

/Therese

Marabou Amigo

Publicerad 2008-09-06 22:06:36 i Allmänt,

Nu trodde du väl att du skulle slippa mig för denna kväll men icke sa nicke. Jag kom på att jag bara måste berätta om
den nya upptäckten som jag gjorde idag. För några dagar sen så fick jag veta att det kommit ut en ny Marabousmak och tänkte genast att den måste jag smaka, vid denna tidpunkt hade jag ingen aning om vad det var för smak. Men eftersom att jag älskar choklad och Marabou är bland det bästa jag vet så måste jag smaka den, eftersom jag har gillat de senaste påhitten som marbaou daim, diggistive, non stop osv. Och denna nya Marabou Amigo innehåller sombreros och trot eller ej jag älskar den, konstigt va?
Så nu tycker jag att du ska göra precis som mig, testa den nya Marabou Amigo.
/Therese

Halvtidsvila

Publicerad 2008-09-06 19:44:23 i Allmänt,

Sitter här i soffan med datorn i knät, as usual, i halvtidsvilan och jag kan ju inte direkt tycka att matchen är direkt underhållande. Hoppas verkligen att andra halvleken blir bättre och synd att Linderoth blev skadad och blev tvungen att lämna planen efter bara två enstaka minuter spelade.
Även fast det än så länge bara står 0-0 så både hoppas jag och tror jag att Sverige kommer att lyckas få in bollen i mål på något sätt, även fast målvakten i Albanien är riktigt duktig. Just nu sitter jag och längtar tills på onsdag. Tänk att sitta där på plaststolen och det spelas någon musik i högtalarna som man inte riktigt lägger märke till och sitter med en stor förväntan med blicken mot spelargången och när man tycker att man skymtar en svenskspelare och mycket riktigt så kommer målvakterna ut och värmer en liten stund senare kommer även hela laget. Sen går allting så fort och matchen är igång och stämningen är på topp. Sen går man förhoppningsvis därifrån med ett leende på läpparna, jag älskar att se Sveriges landslag spela.

/Therese

Lördag

Publicerad 2008-09-06 17:16:25 i Allmänt,

Kom ut från duschen för ett tag sen och innan dess så kom jag hem från en trevlig dag på stan med familjen och sen så åkte vi upp och åt lite mat hos mormor och nu har jag hamnat framför tvn med datorn är knät. För er som är intresserade så kollar jag just nu på Miami ink.

Imorgon åker jag och familjen in till Kista och hälsar på släkten och kollar på när Mickan konfirmeras, det ska bli kul och jag hoppas att jag får lite tid att gå ner och checka in lite kläder i Kistagallerian. Sen kanske jag har lite tid över när jag kommer hem och vi får se om jag åker och kollar på tjejerna när de spelar en utav matcherna.

Hoppas att ni inte bli allt för ledsna om det inte kommer något inlägg imorgon. Nu ska jag sätta mig och ladda inför matchen mellan Albanien-Sverige. "Vi är svenskafans allihopa"
/Therese

Storstädning

Publicerad 2008-09-05 17:42:05 i Allmänt,

Idag har jag städat exakt varendra vrå och låda inne i mitt rum och jag kan erkänna för er att det behövdes. Fattar inte hur man kan samla på sig så mycket skit eller hur lyckas jag hitta leksaker sen jag var liten som jag trodde att jag hade städat ur förlänge sen. När jag såg de där leksakerna så får jag genast flashbacks till då när man var i den åldern och lekte med sakerna. Eller när jag kollade i en låda som jag har haft i mitt skrivbord i flera år som det stort och tydligt står HÄSTSAKER, där i har jag hittat diverse saker som jag fått från hästklubben Pollux och från flera olika ställen. Nu var den lådan ganska tom eftersom jag har gett bort det mesta till min lilla kusin Julia som fick sin dröm uppfylld att få en egen häst, det kanske ni förstår att jag oxå hade som dröm när jag var liten och kan väl säga att den drömmen fortfarade finns kvar i mitt huvud därav den lådan som jag hade ifall om jag möjligtvis skulle få en häst. Men nu till saken i lådan så hittade jag mina samlarkort på olika hästar som jag samlade på när jag var liten och det var riktigt kul att kolla på de igen. Och när jag satt och kolla på korten så kom jag att tänka på när jag var i 9-10 års åldern och Spice Girls var stora och de var mina stora idoler och jag hade nästan allt med de på och jag hade även då samlarkort och de här var då med Spice Girls på då såklart. Kommer ihåg när vi var några tjejer i klassen som alltid uppträde till de på "roliga timmen", jag fick alltid vara Geri (stavning). Hittade de inte nu och har för mig att jag har kastat de för några år sen men efter en stunds letande så hittade jag skivan som spelades förfullt för cirka 10 år sen. Nu slog jag på den och började lyssna på låtarna och inser att jag fortfarnade kan texten till låtarna.

/Therese

Jag visste att detta skulle hända

Publicerad 2008-09-05 11:17:06 i Allmänt,

Idag så händer det absolut ingeting, jag har ingenting som jag har lovat att göra här hemma, så det slutar väl med att jag kommer sitta här framför datorn hela dagen.
Var ute och hämtade posten nyss och då var det ett brev till mig från arbetsförmedlingen, jag visste inte vad jag skulle vänta mig när jag öppnade brevet. När jag tar upp pappret och läser så inser jag att de tycker att jag ska söka ett diskarjobb på terassen en krog i Uppsala. Den annonsen har legat uppe hela sommaren och de har fortfarande inte hittat någon. Nu känner jag mig tvingad att söka den tjänsten även fast jag inte har någon lust eller sån stor möjlighet att ta det jobbet eftersom det är lite svårt att komma hem när det är ett nattjobb, hade de tänkt att jag ska gå en mil för att jag ska komma hem.
Det var precis det här som jag förväntade skulle hända när jag skrev in mig som arbetssökande på arbetsförmedlingen, de kommer skicka en massa olika jobb som de tycker skulle passa till mig vilket inte jag kommer att tycka.
/Therese

Skinande rent

Publicerad 2008-09-04 13:48:46 i Allmänt,

Nu har jag dammsugit och dammat exakt hela huset, förrutom garaget då. Kan väl säga att det itne var så roligt eftersom jag hatar att städa, men har man lovat mamma så får man ju ta och göra det. Nu tänkte jag bege mig ut i blåsten och hämta pappas cykel, tur att det är sol ute för då blir det i alla fall lite varmare. Sen lovade jag även pappa att jag skulle fixa en grej på bandyns hemsida, får se till att fixa det och sen så ska jag se vad jag belönar mig själv med ikväll för jag känner mig så otroligt duktig. Kanske blir lite glass och ett varmt skönt bubbelbad?
/Therese

Fast i soffan

Publicerad 2008-09-04 11:40:59 i Allmänt,

Har fortfarande inte förflyttat mig ifrån soffan och lämnat datorn och börjat städa. Hamnade ut på idols hemsida på tv4 och kollade på lite olika klipp som vi inte fick se igår på tv, hittade bland annat Joel Karlsson som gick ut samtidigt som mig på GUC. Bästa klippet är den personen som väljer att sjunga Pokemonlåten och jag vet inte vad han ser ut som eller hon som sjöng DaBuzz låten.
Tycker att den nya juryn är mycket bättre än den förra och även fast det inte är så stor förändring på själva programmet i sin helhet så känns det ändå lite proffsigare.

Nej, nu ska ja ta och lämna denna sköna soffan och datorn för att byta om, jag kan ju inte gå runt i pyjamas hela dagrana även fast det är hur skönt som helst och sen ska jag ta itu med städningen.
/Therese

Torsdag

Publicerad 2008-09-04 11:03:02 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät och har radio på i bakgrunden, sitter och funderar på vad jag ska ta och hitta på idag. Lovade mamma igår att jag skulle dammsuga huset så jag får väl göra det. Och för ett tag sen så ringde pappa och frågade ifall om jag kunde gå och hämta hans cykel i Råstaberg för han kommer vara borta med jobbet över natten och då är det ju onödigt om cykeln står där nere. Så då har jag två saker som jag måste göra, men det andra alternativet som jag måste göra känns ju inte så lockande nu när det nästan blåser storm ute och då ska lilla jag bege mig ut, då kommer jag ju att blåsa bort.

Kände mig duktig igår när jag beställde en utav böckerna som jag måste ha till kursen, nu ska bara den andra boken beställas och tågbiljetterna hem och tillbaka sen är allt klart och då är det bara att vänta tills den 16/9 och säga Växjö here I come.

/Therese

Regnet stoppar inte mig

Publicerad 2008-09-03 16:39:33 i Allmänt,

Jag trotsade de gråa och regntunga molnen imorse och satte mig på min moppe och brummade iväg mot Vattholma och Upptåget. Efter en stunds brummande så tycker jag att jag hör hur det börjar falla regndroppar mot min hjälm och några sekunder senare så fullkomligt vräker det ner, men det stoppar inte Therese från att fortsätta brumma på moppen och när jag väl kom fram så var jag inte så blöt.
Det första jag gjorde när jag kom in till stan var att gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig som arbetssökande, som det så fint heter. Det visar säg att jag är tvungen att gå på något infomöte nästa vecka. Sen efter den stunden på arbetsförmedlingen så gick jag tillbaka till station och köpte ett ungdomskort så jag slipper betala varje resa. Sen ick jag och satte mig på mammas jobb en stund och lite senare gick vi ner till stan på hennes lunch och hittade lite fina kläder. Vem vet det kanske kommer upp en bild någon gång.

/Therese

God morgon

Publicerad 2008-09-03 09:48:18 i Allmänt,

Vaknade för en liten stund sen men jag har inte orkat gått upp än, det är så varmt och skönt i sängen efter att jag lade i mitt vintertäcke i påslakandet.
Men jag funderar på om jag ska masa mig upp snart eftersom jag bestämde för några dagar sen att jag skulle åka in till staden idag. Och när jag väl är där inne så har jag bestämmt mig för att göra besöket som jag måste på arbetsförmedlingen. Just nu har jag bestämmt att jag ska åka 11:27 tåget, men vi får se hur fort det ändras och jag tar ett senare tåg.

/Therese

Bra musik i höstrusket

Publicerad 2008-09-02 16:18:01 i Allmänt,

Här är den musik som förgyller mina trista och gråa dagar i detta höstrusk. 

Chris Brown- Forever
Lady Gaga- Just Dance   
Rihanna- Take a bow
Kate Perry- I kissed a girl


Nu ska jag snart ta och laga lite mat, det ser ut att bli pasta och någon pastasås.

/Therese

Tråkigt, därav ett tråkigt inlägg

Publicerad 2008-09-02 14:38:53 i Allmänt,

Ligger här i min säng med datorn i knät och funderar på vad jag ska ta och hitta på. Det är grymt tråkigt väder ute och då har jag ingen lust att gå ut.
Funderar på om jag ska åka iväg och kolla på träningen ikväll eftersom jag inte har något annat för mig.

Detta blev ju ett väldigt intressant inlägg.
/Therese

Rubrik?

Publicerad 2008-09-02 09:21:03 i Allmänt,

Godmorgon alla morgonpigga läsare, har varit  vaken en bra stund nu. Ska ju iväg till frissan klockan 11:00 och därav en tidig uppgång.

Nu ska jag gå och äta frukost.

/Therese

Hemma igen

Publicerad 2008-09-01 21:36:35 i Allmänt,

Kom hem från träningen för ett tag sen, kan väl inte direkt säga att det var kul eftersom jag har ont i knät så klev jag av redan i uppvärmningen och stod och kollade på resten utav träningen. Nu i efterhand så kanske jag inte skulle varit med på träningen överhuvudtaget men eftersom måndasgträningarna är lugna så trodde jag att det skulle gå, men det gjorde det icke. Så det blir vila resten utav veckan och hoppas på att det bli bra till nästa.

/Therese

Varför tar det sån tid?

Publicerad 2008-09-01 15:59:23 i Allmänt,

Jag sitter här med en kurrande mage och vill börja laga mat men jag vet inte när Ika har lust att komma hem. Gick precis in på hennes scema och kolla när hon skulle sluta, klockan 14:00 stod det. Och klockan är 15:58 just nu och jag funderar på vart hon kan ha tagit vägen. Om jag har räknat rätt så ska hon varit hemma för en stund sen.

Får väl helt enkelt ta och ringa och höra vart hon är och när hon tänker komma hem..

/Therese

September

Publicerad 2008-09-01 14:50:46 i Allmänt,

Idag så blev det månaden september och det är väl den månad som man mest förknippar med hösten och är det inte riktigt höstväder ute nu?! Det blåser och det är kallt det är pågränsen till att stora regndroppar ska falla ner från den stora gråa himlen och inne så är det rått och kallt. Och med hösten så kommer även förskylningarna och det känns som jag har en påväg nu igen även fast jag aldrig blev riktigt förkyld sist när jag sa att jag var förkyld. Men förhoppninsvis så går det över.

Vet att jag inte har nämnt något från matchen mellan Deportivo och Real Madrid från igår. Men jag vet inte om det finns några ord som kan beskriva hur dåliga de var igår och Real har inte besegrat Deportivo på deras hemmaplan sen 1991.

/Therese

Måndag

Publicerad 2008-09-01 09:58:29 i Allmänt,

Ny vecka och nya möjligheter, så kan man väl säga? Har faktiskt lite saker att göra denna vecka. Idag ska jag vara hundvakt och sen ikväll är det träning som jag antagligen inte kommer vara med på eftersom jag har jätteont i knät. Imorgon ska jag iväg och klippa mig, har ingen aning hur men det kommer jag nog på tills imorgon. Sen är et även träning den kvällen och den är jag hoppningsvis med på. På onsadag funderar jag på om jag ska åka in till stan och göra ett litet kort besök på arbetsförmedlingen och sen ska jag leta upp ett par stövlar som jag blivit helt kär i. Sen har jag inget att göra på några dagar förrutom träning torsdag och sen på söndag ska la familja bege sig till Kista för kusinen konfimeras.

Nu ska jag äta frukost för magen börjar kurra.
/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela