Therese

Så här ser jag på saken

Tisdag

Publicerad 2009-03-31 11:57:37 i Allmänt,

Idag hade jag tänkt tillbringa så många timmar som möjligt ute i solen men till min stora besvikelse så blåser det nästan lika mycket idag som det gjorde igår. Fast solen den finns där, men det är alldels för kallt så jag tillbringar även denna dag inne. Tänkte att jag kanske kunde sätta mig ner och läsa den andra Stieg Larsson boken i millenium triologin, flickan som lekte med elden. Sen ska jag även ta och fixa lite med Ikas presenter, hon fyller år imorgon.


/Therese

Måndag

Publicerad 2009-03-30 12:27:02 i Allmänt,

Ja då var det måndag igen. Det blev en lugn och skön helg i helgen, var hemma och slappade i lördags och igår åkte vi in till mormor och firade en kusin som fyllde år. Idag tänker jag fortsätta på temat slappt. Hade egentligen tänkt att jag skulle kunna sitta ute i solen i några timmar och läsa bok. Solen lyser för fullt utanför fönstret men till min stora besvikelse så blåser det halvt storm utanför fönstret så jag tror att det blir en dag inomhus istället. Har lite tvätt som måste tvättas och lite program som måste installeras på datorn efter tömmningen.

/Therese

I still miss you!

Publicerad 2009-03-29 20:20:19 i Allmänt,

Nu har det gått tre år sen du tog sitt sista andetag på denna jord.
Det är fortfarande helt ofattbart och jag hoppas fortfarande att det är en hemsk mardröm och att någon snart nyper mig i armen och säger att det inte har hänt!

Jag saknar dig så otroligt mycket morfar, du var älskad!


Björn Sahlin 19 juli 1942 - 29 mars 2006


/Therese

Lördag

Publicerad 2009-03-28 18:30:07 i Allmänt,

Sitter här och lyssnar på massor med skön fotbollsmusik och laddar inför kvällens match mellan Portugal-Sverige. Hoppas ju såklart på vinst. Men jag tror tyvärr att det blir ganska svårt och att Portugal är ett nummer för stort. Men jag hoppas såklart att jag har fel och att Sverige vinner matchen.

/Therese

Let's dance

Publicerad 2009-03-28 15:52:16 i Allmänt,

Återigen tycker jag att det var fel person som vann Let's dance. Visserligen så är Magnus också en värdig vinnare men man ska kora den person som är den bästa dansaren och utan tvekan var det Laila Bagge. Och jag köper inte snacket med att hon kunde dansa innan hon började programmet. Men för den som har läst på lite mer kan konstatera att det är inte pardans hon hållt på med utan något helt annat så hon har fått lärt sig exakt lika mycket som Magnus har fått gjort. Sen har kanske Magnus fått kämpa lite mer än Laila men det är en helt annan sak. Lailas bästa framträdande var självklart det sista shownummret som de visade upp igår, det var magiskt. Kan tom säga att det är det bästa jag sett i de fyra Let's Dance säsongerna och troligen kommer vi inte få se något liknande.

/Therese

Något på ingång?

Publicerad 2009-03-28 13:51:50 i Allmänt,

Sitter här och är grymt trött, trots att jag har sovit över 10 timmar i natt. Har en känsla av att det kan vara en förkylning eller något liknade påväg in i kroppen, det var trots allt ett tag sen jag var förkyld.
Har gått och små plockat lite saker inne på rummet, jag kan meddela att det var behövligt, det sista packades upp från Egypten resan.

De senaste dagarna längtar jag grymt mycket tillbaka till veckan i Egypten med Erika. Varje gång när jag ser reklamen på tv där de vill att man ska åka till Cypern och de hoppar i från en båt så längtar jag så otroligt mycket tillbaka till Egypten. Okej, det är inte samma känsla som Kreta. Men det var så otroligt skönt nere i Egypten om man bortser från de påflugna egypterna. JAG VILL TILLBAKA!!!

/Therese

Fredag

Publicerad 2009-03-27 19:46:29 i Allmänt,

Då var det fredag igen och denna dag har jag jobbat, riktigt hårt. Nej, ska jag vara helt ärlig så var det inte alls jobbigt att jobba idag för allt var fädigdukat till jag kom, för det är två praoelever på restaurangen just nu som hade dukat så fint. Så jag behövde bara köra finlirret, lägga fram smör ställa fram dricka ut med bröd och en chokladbit. Sen var det bara att vänta på att gästerna skulle komma. Sen var det så skönt att praoeleverna ville ställa ut potatisen och såsen och det fick de absolut göra för mig. Så då behövde jag och Pia bara servera köttet. Sen när de ätit upp började jag duka av och sen när alla hade gått så gick jag och satte mig och åt lunch och då började Lovisa och Olivia, praosarna, att duka av så när jag hade ätit klart så var allt avdukat och klart! 

Sen när jag slutat for jag ner till stan och kikade i butikerna och kollade om de fått in något nytt och lite smått och gott hittade jag som kanske köps in vid nästa löning. Men idag köptes det i alla fall ett par solbrillor och present till Ika. 

Snart går jag och bänkar mig framför tvn och kollar på Let's dance, Heja Laila!

/Therese

Laga mat?!

Publicerad 2009-03-26 16:11:52 i Allmänt,

Magen börjar lämna ifrån sig lite små ljud för att visa att den börjar bli hungrig. Jag försöker ignorera ljuden en lite stund till för jag orkar inte ställa mig och laga mat. Jag vet inte ens vad jag ska laga för mat, vet att det finns bacon och korv i frysen. Av någon anledning så blev jag väldigt sugen på makaroner med stekt korv, vet inte varför, men troligtvis så blir det de jag kommer att ställa mig och laga om sisådär en halvtimme!
/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-03-26 10:38:11 i Allmänt,

Idag är det strålande sol utanför fönstret och termometern visar att det är flera plus ute, om det inte skulle vara för den där jäkla snön så skulle det verkligen känns som en riktigt fin vårdag. Så jag tänker försöka tillbringa så många timmar som möjligt ute i solen. Tänkte att jag kunde börja läsa den andra boken i millenium serien, Flickan som lekte med elden, av Stieg Larsson. Jag plöjde igenom den första boken, Män som hatar kvinnor, nere i Egypten.

Sen måste jag även ta och fixa lite med datorn som kom hem igår efter lite service, nu är det inte min lilla kärlek vi pratar om utan den datorn som jag har suttit och bråkat med den senaste tiden. Det har blivit en ny hårddisk och ett nytt grafikkort och så blev den tömd igår så då får jag sätta mig ner och lägga in allt på den igen. Men jag klagar inte för nu har vi en dator som gör som vi vill och den får inte damp när vi vill öppna ett program som vi vill men inte den.

Sen måste jag också ta och stryka mina arbetskläder tills imorgon då jag ska iväg och jobba lunch på restaurangen.

Nu väntar solen!

/Therese

Eurovision song contest

Publicerad 2009-03-25 14:21:58 i Eurovision Song Contest,

 
Turkiet                                          Irland                                            Ryssland

Polen

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-03-25 11:04:34 i Allmänt,

Halloj på er alla läsare!
Idag är det onsdag och inget står inplanerat i min kalender, kan meddela att den är ganska tom, så jag funderar på om jag ska ta en dag framför datorn eller tvn. Vilket låter bäst? Sen måste jag ta kontakt med min handledare på arbetsförmedlingen, kom på att jag skulle gjort det i måndags Ouups, måste berätta hur min situation ser ut med jobb. Tycker helt ärligt att det är onödigt för min situation har inte ändrats ett dugg. Men men jag får väl helt enkelt ta och knappra ihop ett mail och skicka iväg det.
Fick ett sms från Ingela nyss där hon undrade om jag hade lust att jobba lunch på fredag och självklart sa jag.... JA.. Vad annars jag tackar ju absolut inte nej till att tjäna lite pengar.

Tänkte att jag skulle dra igång med att lägga upp lite fler bidrag som ska vara med i Eurovision Song Contest i Moskva i maj. Känner att jag har varit lite dålig på det den senaste tiden, så inom en snar framtid kommer det att komma upp lite fler låtar/bidrag här på bloggen.

/Therese

Hur lyckades jag?!

Publicerad 2009-03-24 17:33:12 i Allmänt,

Just nu sitter jag och är otroligt sur på mig själv. Jag har lyckats raddera min mappen med alla favoriter, som man har i internet. Har ett svagt minne av att jag tyckte att mappen låg helt fel och var helt onödig och jag tog då och kastade den i papperskorgen och tömde den sedan. Det är inte förrens nu som jag insåg vad det var för mapp jag kastat då jag i förtvivlan insåg att jag inte har några utav alla mina miljoner länkar kvar om olika bilder på tatueringar som jag kunde tänka mig. Och nu är det ännu värre, eftersom jag inte har någon mapp till favoriterna så kan jag inte ta och spara nya favoriter. Så nu sitter jag här och är sur över det och funderar på hur jag möjligtvis skulle kunna fixa en ny mapp till favoriterna utan att blåsa datorn helt, jag vet att det låter som att jag inte kan något om datorer vilket inte är fallet. Vet du möjligtvis hur jag gör så får du gärna höra av dig.

/Therese

Det är inte roligt!

Publicerad 2009-03-24 15:52:09 i Allmänt,

Jag vill inte ha mer snö. Jag vill ha sommar, sol och värme. Inte någon kall blåsig dag med massor med snö.
Idag var jag iväg till Ultuna och jobbade och det gick bra som vanligt. Känns ganska skönt att veta att det kommer komma in lite pengar på kontot nästa månad.
Har en förpackning med Toblerone liggandes brevid mig och jag känner att det verkligen inte är bra. För jag sitter och tar bit efter bit och tänker hela tiden "Åhh, va gott! Bara en till!" Det är inte bra att lägga chocklad brevid mig som är så chokladtokig. Tror nog att den kommer att vara slut om några minuter.

Sitter och planerar för fullt inför min blivande tatuering. Har hela tiden varit prat om att jag ska göra en nallebjörn, men hela tiden har det gnagit i huvudet om att jag skulle kunna tänka mig att ha bokstaven T. Men eftersom jag aldrig har kommit på hur jag skulle vilja ha den så har jag skjutit bort tanken. Men nu har det börjat falla på plats och snart har jag nog en färdig tatuering och då ska jag bara åka in till Stockholm och boka en tid.

/Therese

Fantasilös rubrik

Publicerad 2009-03-22 19:00:31 i Allmänt,

Är riktigt trött idag, trodde att jag skulle vara tröttare än vad jag var igår men det var idag som trötthetens klubba slog mig hårt i ansiktet. Som du säkert har förstått så har det varit en fullspäckad och rolig helg. I fredags blev det jobb fram till klockan 00.00. Sen hem så fort som möjligt till mormor för att sova i några timmar för att sen på lördag morgon befinna sig på Studenternas klockan 9.00. Orkar inte dra något om bandyfinalen. Om du inte redan har sett det så vann Västerås över Edsbyn med 4-5.

Imorgon blir det ett besök hos Jessica, min frissör, och sen på tisdag vankas det jobb på Ultuna.

Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag sätta mig ner och smaska i mig lite godis.

/Therese

Fredag

Publicerad 2009-03-20 10:09:07 i Allmänt,

Tycker att du börjar bli lite dålig på att kommentera, så jag hoppas på en uppryckning inom en snar framtid. Ikväll vankas det jobb eller jag börjar klockan 14:00 men jag antar att gästerna inte kommer förens klockan 18 eller 19:00, så det blir en lång kväll och sen sänggång hemma hos mormor i stan. Men det ger mig pengar i alla fall och pengar tackar jag verkligen inte nej till just nu.
Sen imorgon blir tidig uppgång hemma hos mormor för då ska jag iväg och jobba på bandyfinalen. Jag ska stå och sälja korv och hamburgare. Och om det är så att du ska till bandyfinalen så tycker jag att du ska komma och hälsa på mig. Jag kommer att stå bakom huvudläktaren i Tenstas kiosk, den är röd och gul.
Sen på söndag hoppas jag på en riktigt lång och skön sovmorgon.

Nu ska jag ta och lägga in lite musik på iPoden och sen är det nästan dags att börja med lunchen snart, tonfisksallad mums.
Så vi hörs på söndag igen då jag har laddat upp batteriena igen.
/Therese

Är det ett skämt eller?

Publicerad 2009-03-19 13:16:38 i Allmänt,

Vem är det som skämtar med mig, kan meddela att det inte är ett dugg kul?! Just nu faller det stora vita snöflingor ner utanför fönstret. Jag trodde att vi hade bestämmt att snön skulle vara borta tills att jag kom hem från Egypten. Sen när den inte var det så var jag inte glad över att möta snön när vi klev av planet på Arlanda. Och nu när snön nästan har försvunnit och känslan av att våren börjar knacka på dörren så börjar det snöa igen!

Tror jag går i ide och kommer fram sen när våren är här på riktigt och snön är borta för länge sen.

/Therese

Vad ska jag göra nu då?

Publicerad 2009-03-19 11:05:00 i Allmänt,

Jag trodde igår när jag satt och funderade på vad jag skulle ta och hitta på igår att det skulle ta hela dagen att dammsuga, tvätta, duscha och lite mer. Men nu inser jag att jag hade fel. Klockan är nu några minuter över 11:a och jag har redan hunnit dammsuga och tvättmaskinen är igång. Alltså har jag inte så mycket mer "to do" på min lista idag. Så nu funderar jag allvarligt på vad jag ska vad jag nu ska hitta på.
/Therese

Våren är här..

Publicerad 2009-03-18 16:21:40 i Allmänt,

Nu är våren här, solen skiner och snön är snart borta. Dessutom så såg jag tre svanar påväg hem från jobbet och när man ser svanar så vet man att det är vår. Men bara för att jag är glad att det är vår så betyder det inte att jag inte vill tillbak till värmen.

Tänkte dra något om dagens arbetspass men inser att det kanske inte är så intressant och så känns det som att det kan bli ganska långt så därför beskriver jag det bara med ett ord: KAOS.

Förresten om du försökte gå in på bilddagboken igår och kolla på bilderna så kan jag meddela att något var fel med bilddagboken så därför kom det inte upp några bilder. Men jag gör ett nytt försök ikväll så då borde de finnas uppe för den som är intresserad.

/Therese

Bilder

Publicerad 2009-03-17 19:31:33 i Allmänt,

Här kommer det lite bilder från Egypten, som jag lovade, men som jag sa innan så kommer det komma upp betydligt mer bilder på bilddagboken så jag tycker att du borde kolla upp de med.

Vårat hotellrum  
1. Vårat hotellrum
2. Utsikt från våran balkong.
3. Stranden


  
4. Hotelllobbyn
5. Ett hus mitt ute i vattnet
6. Krokodilen


Orkar inte lägga upp några mer bilder här på bloggen då det tar så lång tid att ladda upp bilderna. Därför tycker jag att du borde kolla på min bilddagbok istället, där kommer bilderna garanterat dyka upp.
/Therese

.

Publicerad 2009-03-17 16:55:12 i Allmänt,

Funderar på om jag ska ska gå och börja laga lite mat. På menyn idag står det ris med chicken bits och currysås, mums filibaba. 
Känner att jag har varit riktigt duktig idag och har gjort massor med saker som måste göras, not. Jag har bara tillbringat dagen med att ligga i soffan med datorn i knät eller så har jag läst bok, En shopaholics bekännelser. Men man ska ju få ha en sån dag då man inte gör något speciellt. Jag skulle verkligen inte ha något emot att ligga på en strand med massor med sol just nu, varför inte Egypten?!

Ikväll lovar jag att det kommer att dyka upp lite bilder från Egypten. Det finns ju trots allt ganska många bilder och dessutom så finns det mycket mer än det jag berättade om igår att berätta om.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-03-17 11:04:06 i Allmänt,

Börjar bli lite smått rastlös över att vara hemma igen. Men jag hoppas att det bara är tillfälligt för imorgon och på fredag vankas det jobb på Ultunarestauragen, money money money. Sen på lördag kommer jag vara grymt trött då jag troligtvis slutar runt klockan 01:00 och sen ska jag vara nere på Studenternas vid 9:00 ungefär för då ska jag jobba på bandyfinalen. Men jag klagar inte för det är grymt kul att vara där för det är en sån grym stämmning och nu hoppas och vill jag att Sirius ska vara i final nästa år eller året efter det.

/Therese
 

Will go back!!

Publicerad 2009-03-16 20:01:50 i Allmänt,

Du som har vänat på inlägget om resan till Egypten behöver inte vänta längre, äntligen så kommer inlägget som jag har skjutit upp för jag har en känsla av att det kan komma att bli ganska långt.

Torsdag: Äntligen var vi iväg efter en lång längtan efter sol och värme. Vi fick en smärre chock när vi klev av planet och mötes av värmen. Efter lite mer än en timmes väntan i diverses köer, passkontroll, kontroll av vissum och ännu en passkontroll, så var vi äntligen påväg mot hotellet. Efter att ha checkat in hotellet som vi skulle bo på i en vecka så bestämmde jag och Erika att det var dags att gå ut och kolla in staden. Vi blev ännu chockade då vi mötes av skrikande egypter som ropade alla möjliga saker till oss. Chockade som vi var sprang vi verkligen fram över stadens gator utan att kolla in i en enda butik. Våran räddning blev en italiensk restaurang i ett hörn vid ett hotell där vi fick sitta i fred och samlade mod till att den gå tillbaka till hotellet.

Fredag: Första besöket på stranden blev en besvikelse då jag insåg att den var ganska liten. Men till våran stora glädje så var stranden endast öppen för hotellgäster och därav inga påflugna egypter, trodde vi. Tills alla olika försäljare ville sälja allt möjligt. Vi tackade vänligt nej till allting och hoppades på att de skulle lämna oss i fred. Denna dag träffade vi Michael på stranden, han hade en liten parfymbutik på stranden, vi fick en varsin tom liten parfymflaska. Vi vet fortfarande inte varför vi fick de?!

Lördag: Var på stranden på förmiddagen och sen på eftermiddagen blev det dopp i poolen. Vi började tycka lite mså synd om poolkillen vid hotellet som hade ett gigantiskt arbetspass från cirka 8:00 på morgonen till ungefär 23:00 på kvällen vissa kvällar. Och han stod i gassande sol hela dagarna och slet och drog i solstolar till alla hotellets gäster. Vi tyckte inte att det var jobbigt att gå ut på stan om kvällarna då vi var vana med att de skrek efter oss och valde inte att stanna vid någon kille som undrade vart vi kom ifrån och vad vi hette. Därav fick vi nog några fula kommentarer efter oss på arabiska.

Söndag: Känns som att vi nästan gjorde samma sak varje dag stranden på fm och poolen em och stan kvällen. Men jag har absolut inget emot det för vi försökte fånga alla sol som kom i våran väg. Tror även att var denna dag som vi fick våran andra parfymflaska, tom denna gång med, så städaren måste undrat om vi började samla på de eller något med så många små lådor som det stod på rummet.

Måndag: Idag var det bara bad nere vid poolen på hotellet och en tripp på stan på kvällen.

Tisdag: Första och enda utflykten på hela resan. Vi var ganska sugna på att åka till pyramiderna, efter att Erika hört sig efter lite gran får vi veta att var en bussresa på cirka 6,5 timmar och det kände man sig inte så sugen på så ett sånt besök får bli vid nästa resa. Men tillbaka till utfykten. Vi skulle åka ut med båt till ett rev där vilda delfiner höll till och simma med de och även snorkla. Men halvägsut så var det så stora vågor så det blev inga delfiner utan bara snorkling vid Giftun Islands, vilket inte var helt fel enligt mig trots att jag verkligen ville simma med delfinerna. Korallreven och fiskarna var helt underbara. Denna dag var den enda gången som vi åt egypisk mat och det var den lunch som serverades på båten.

Onsdag: Paniken började infinna sig i kroppen då jag insåg att det var sista dagen innan hemresa. Så denna dag försökte vi fånga så mycket sol som möjligt innan solen gick ner. När Erika gick upp på rummet för att hämta något så fick hon en smärre chock när hon öppnade dörren och insåg att det låg något på hennes säng. När hon tog ett steg in så insåg hon att det var städarna som gjort en krokodil av våra handdukar och lagt den på hennes säng. Erika tvingade mig att spela biljard vilket jag inte ångrar nu i efterhand då det var grymt kul och dessutom så vann jag.

Torsdag: Hemresan stod för dörren och jag ville verkligen inte hem. Vi fick en chock först då vi insåg att vi skulle tillbringa över tre timmar på flygplatsen. Men vi insåg när vi väl kom fram att det var välbehövligt då vi fick stå en timme i kö utanför flygplatsen för att komma in och kolla igenom väskorna. Sen var det dags för incheckning och sen skulle vi gå igenom en vissumkontroll sen skulle ytterligare en gubbe kolla så att vi verkligen fått en stämpel i passet och sen skulle vi gå igenom ytterligare en väskkontroll innan vi kom in i gaten. Sen när vi landade på Arlanda så ville vi inte gå ut planet utan tänkte sitta kvar och vägra gå av.

Ojj, det blev en ganska lång text. Hoppas att du har orkat att läsa dig igenom hela texten. Kommer att komma upp lite bilder någon annan dag och om de inte kommer upp här på bloggen så kommer de att komma upp på bilddagboken, men då säger jag till.

Vill dessutom passa på att tacka Erika för denna otroligt roliga vecka med mycket skratt. Hoppas att du tycker likadant och att vi kommer att sitta på ett plan igen om ett år till varmare breddgrader.

/Therese

Måndag!

Publicerad 2009-03-16 18:19:13 i Allmänt,

Ja, då var man tillbaka i verkligheten. Jag skjuter upp inlägget om Egypten hela tiden, jag vet, men jag lovar att det kommer komma ikväll. Saknar det så grymt mycket, sol bad och värme slår allt just nu.
Denna dag har jag tillbringat i stan. Växlade tillbaka de kvarvarande pengarna från resan och sen så hittade jag även presenter till Erika, som fyller år idag. Sen hittade jag även en tröja på H&M som köptes. Jag var ute efter en långärmad vit t-shirt som jag skulle kunna använda till min svarta väst från Gina, men hittade ingen och därför fick det bli en helt annan.

Måste avsluta detta inlägg med att än en gång gratta Erika som blir stor idag, 20 år. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!

/Therese

8975 personer!

Publicerad 2009-03-15 11:19:02 i Allmänt,

Shit vad många det kom och kollade på semifinalen mellan Sirius och Edsbyn, hela 8975 personer hade letat sig ner till Studernas. Och vilken stämmning det var trots att Edsbyn vann med 7-1. Om Sirius hade kunnat satt sina målchanser de första minuterna så hade det varit ett annat slutresultat men istället så slarvar Sirius och bjuder Edsbyn på två mål och då var det kört.

Sen har vi melodifestivalen som jag inte vet vad jag ska skriva om. Det kunde ju verkligen gå hur som helst eftersom att det var ganska många bra bidrag. Jag hade ju såklart mina favoriter, EMD, och jag ringde och röstade. Det var en artist som jag verkligen inte ville skulle vinna, sen kändes det nästan som att vi kunde skickat vem som helst men inte henne, Caroline Af Ugglas. Jag satt med hjärtat i halsgropen när hon ledde inför den sista publikpoängen och jag brast ut i ett stort jubel då Malena får poängen och vinner över Ugglas. Så jag säger bara lycka till i Moskva Malena. Även fast jag inte är ett oprafan så var låten helt okej.

Sen när melodifestivalen var så slut så böt jag snabbt över till TV4 sport där Real Madrid mötte Athletic Bilbao. Det var en tuff match med många gula kort plus två röda, de röda drabbade Athletic. Matchen slutade 2-5 till Real Madrid.

/Therese

Bandy är kul!

Publicerad 2009-03-14 12:04:02 i Allmänt,

Jag är fortfarande lite små kluven om att vara hemma i kylan igen. Jag lovar att jag inte ska fortsätta älta detta men det var verkligen pest och pina att komma hem till kyla och slask igen. Förstår du hur besvikna vi blev då vi insåg att det inte skulle vara vår när vi kom hem?! Det enda som var bra var att träffa nära och kära och att få sova i min sköna säng, resten är piss.

Men jag kommer att förtränga det idag i och med att jag ska gå och kolla på det andra laget som har tagit en plats i mitt hjärta, Sirius, idag spelar de den 4 semifinalen. Hoppas verkligen att du kommer ner till Studan och hejar fram Sirius till en seger. Men jag funderar på hur många lager kläder jag måste ha på mig? Det är ju så kallt!

Jag kommer att skjuta upp inlägget om resan så länge, kan komma imorgon eller så kommer det helt enkelt någon gång nästa vecka!
/Therese

Varför är det så kallt?!

Publicerad 2009-03-13 15:49:12 i Allmänt,

Sitter här och vill tillbaka till värmen nere i Egypten. Saknar värmen, sol och bad. Att något som sol kan vara så efterlängtat och få en att må så bra är egentligen inte så konstigt. Jag skulle vilja sätta mig på ett flyg ner till Egypten igen, vi hann ju inte se pyramiderna och så fick vi aldrig se delfinerna.
Just nu undrar jag egentligen varför jag utöverhuvudtaget brukade gilla vädret här hemma i Sverige. Det är ju alldeles kallt och slaskigt. Usch och fy säger jag bara, sitter under en varm filt fullt påklädd här med datorn i knät och har inte gjort så mycket mer än att börjat packa väskan lite smått. Det är jobbigt att packa en väska men det är dubbelt så jobbigt att packa upp. Jag tror helt enkelt att jag skiter i att packa upp och åker till Arlanda på en gång och hoppas att de har en resa till Egypten inom en snar framtid.

/Therese

I'm home

Publicerad 2009-03-12 21:26:42 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka i det otroligt kalla och snöiga Sverige. Vi fick en chock när vi klev av planet i Hurghada, Egypten, av värmen. Men den största chocken fick vi nästan nu ikväll då vi klev av planet och mötes av snö och kyla. Vi hade hoppats på att snön skulle vara borta tills vi kom hem och att våren skulle stå för dörren, jag hade trots allt blivit förvarnad för att det hade snöat så jag blev inte så förvånad när vi landade och såg att det var alldeles vitt på marken.

Det får bli ett inlägg om resan någon annan dag, kanske imorgon. Nu tänker jag ta och packa upp lite ur väskan och sätta mig ner och äta min äggmacka!

Förresten är det kul att se att jag inte verkar ha tappat så många läsare medans jag var borta. Nu kommer jag att spotta ur mig inlägg som aldrig förr.

/Therese

Still alive

Publicerad 2009-03-10 21:41:23 i Allmänt,

Har kommer en liten halsning fran Egypten. Tankte egentligen bara meddela att jag lever och snart kommer hem till Sverige. Pa torsdag lyfter flyget mot Sverige, det ar bade skont och trakigt att behova aka har ifran.

/Therese

Ses om en vecka!

Publicerad 2009-03-04 20:44:06 i Allmänt,

Nu kommer det inte att komma några inlägg på en vecka eftersom jag flyger långt, långt bort. En flygresa på cirka fem timmar för att vara exakt. Om jag inte får bloggabstinens eller något och letar reda på ett internetcafé och slänger iväg ett inlägg det vill säga. Men annars så får du hade så bra och vi hörs när jag kommer tillbaka. Hoppas att du inte kommer att sakna mig allt för mycket och att du kommer att fortsätta checka in på bloggen och se om jag har skrivit något nytt?!

Enligt mig, den bästa låten i årets Eurovision så denna låt kommer att lyssnas på repeat ner och hela tiden under Egypten resan!

/Therese

Hungrig

Publicerad 2009-03-04 16:18:51 i Allmänt,

Magen skriker efter mat men jag orkar verkligen inte laga mat, får väl helt enkelt ta mig i kragen och gå och slå på ugnen och börja skala potatis. För dig som undrar så blir det potatis och fisk med sås.
Funderar om jag ska gå och duscha innan jag börjar laga mat eller om jag ska laga mat och äta först innan jag går och duschar. Vilket problem va?

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-03-04 11:31:51 i Allmänt,

Har hamat här framför datorn ska fixa med lite musik till iPoden. Tycker jag är ganska duktig som har packat väskan på mindre än en timme, visserligen så låg alla kläder framme. Jag har bara lite saker kvar som ska packas, medecingrejer som mamma skulle fixa idag, sen är jag helt klar. Vilket känns ganska skönt för då har jag hela dagen kvar till att duscha, snabbstäda mitt rum och lägga in madrasserna. 
Tror inte att jag har fattat det än att vi åker imorgon, antar att jag kommer att fatta det på flyget eller när vi är där nere. 

/Therese
 

Blev en...

Publicerad 2009-03-03 14:19:59 i Allmänt,

...Snögubbe.
Började med att jag skulle gå ut och skotta bort den snö som kom igår men det slutade istället med att jag gjorde en snögubbe istället.


Nu ska jag börja packa, eller i alla fall lägga fram det som ska packas och sen åker det i resväskan imorgon antagligen!
/Therese

Borde jag sitta här?

Publicerad 2009-03-03 13:00:37 i Allmänt,

Jag vet egentligen inte om jag har tid att sitta här med datorn i knät eller om jag egentligen borde börja packa ner allt som jag ska ha med mig på torsdag. Jag brukar alltid vara en sån som är ute i god tid och skriver en packningslista på allt jag ska ha med mig. Så det kanske är dags att börja packa nu eller ska jag göra en liten revolt och packa imorgon dagen innan avresa?

Sitter fortfarande och är lite smått små sur över att jag kommer att missa en sån otroligt bra match på torsdag. Jag är helt övertygad om att Sirius kommer att slå Vetlanda på torsdag och jag hoppas på bättre väder så att Sirius kan visa upp sitt bästa spel. Och om de vinner på torsdag så väntar semifinal bäst om fem matcher mot Edsbyn. Tänk, jag säger tänk, om Sirius går och vinner mot Edsbyn och hamnar i Sm-final redan i år. Vem hade kunnat tro det när de för ett år sen spelade om sin överlevnad i den högsta serien och i år är de med och slås om segern.

Haha, blev lite offtopic där men jag kan inte ro för det när det har kommit in ett till lag i mitt hjärta.
/Therese

Vilken match!

Publicerad 2009-03-03 11:32:20 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Matchen igår var helt otrolig först och främst så visade sig inte vädret från sin bästa sida utan det började snöa och det är ju inte det bästa vädret när det vaknas bandymatch. Så ismaskinerna och traktorn var ute och jobbade med isen ända fram tills matchstart. Dommarna tog beslutet att matchen skulle spelas 3*30 minuter istället för 2*45 min som det alltid brukar vara för att det skulle bli sportsligare. Sagt och gjort matchen började och Sirius var det bättre laget men de luckades aldrig att sätta någon utav sina målchanser i första den första halvtimmen de lyckades tom missa en straff i snöyran. I den andra halvtimmen så gör Vetlanda 0-1 och då kändes allt kört trots att Sirius var det bättre laget på banan, men det var inte en enkel match att spela pga all snö. Dommaren blåser av den andra halvtimmen och isbilarna och traktorn kommer ut och gör sitt jobb och jag står helt ärligt och tror att matchen och kvartsfinalerna är över för Sirius del. Men de bevisade för mig att så inte var fallet för i den 66 minuten så kvitterar Sirius och hoppet tänds igen. Jag stod med hjärtat i halsgropen de resterande minuterna då Vetlanda fick någon strö chans lite då och då. Dommarna blåser för full tid och ismaskinerna och traktorn kommer ut för det stunder sudden eftersom de behöver ett avgörande. 2*15 minuter golden goal meddelades det. Första kvarten går och inget mål kommer. Bland de sista minutrarna i den sista 15 minutern så gör Sirius 2-1, Erik Sundin blev matchhjälte, och matchen är avgjord och det var en otroligt skön känsla det kändes som vi vunnit sm-guld eller något liknade, hela studan kokade. Så efter tre timmar så var matchen avgjord. Nu väntar den tredje och sista kvartsfinalen på torsdag, vilket jag missar vilket är lite surt just nu.

Sen att bara ta sig därifrån sen var en annan sak, kommer i ett annat inlägg!

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-03-02 16:24:27 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem efter en dag på stan. Följde med pappa när han skulle växla pengarna åt mig till resan på torsdag. Och sen gick jag upp på stan och köpte en väst på Gina Tricot, se bilden nedan, och sen hittade jag inget mer så jag gick och satte mig på mammas jobb och väntade på att jag skulle kunna åka hem. Och när jag sitter där på jobbet så får jag syn på ett par romarsandaler som jag inte sett innan, så jag provar de och bestämmer genast att de ska följa med ner till Egypten, även bild på dessa nedan. Sen när klockan började närma sig två så gick jag till Kvarnen och köpte lite godis som ska hänga med ner till Egypten.

Nu ska jag strax gå och laga lite mat för att sen göra mig i ordning för att åka in till stan igen och kolla på bandy, Sirius-Vetlanda på Studenternas. Ingen rast ingen ro som det heter.

Kollade precis ut genom fönstret och inser att det har börjat snöa, varför kan inte snön försvinna. När den väl börjar töa bort så blir det kallt igen och ännu mer snö kommer. Jag vill ha vår nu så jag kan börja använda mina vårskor som står och skriker i garderoben.


/Therese

Melodifestivalnörd

Publicerad 2009-03-01 22:53:36 i Allmänt,

Jag vet att jag är en melodifestivalnörd och jag står för det. Har precis tippat hur jag tror att det kommer gå i andra chansen då jag inte är hemma på lördag när andra chansen går av stapeln. Därför har det spelats massor med melodfestival låtar på min dator hela kvällen för att jag ska kunna lista ut hur jag tror att det kommer att sluta.
För dig som inte vet eller har förståt så har vi en tävling här hemma när det är melodifestivaltider. Vi, familjen + mormor, tippar hur vi tror att det kommer att gå och sen får vi poäng beroende om de har hamnat på rätt plats eller inte. Jag kan meddela att det inte alltid är så enkelt. Igår kammade jag till exempel hem noll poäng men jag ligger fortfarande två i hela tipset med 65 poäng och Ika leder med fem poäng mer. Så nu ska mitt tips tejpas ihop och inte öppnas förrens på lördag när allt ska avgöras. Helst hade jag sett att någon låser in det i ett kassaskåp där bara enstaka personer kan kombinationen och sen när det är dags så leveras brevet så att ingen ska ha kunnat läst mitt tips, men så kommer det nog tyvärr inte bli. Har du något bra tips på vart jag kan lägga pappret?!

Jag bestämmde mig för en liten stund sen för att jag ska åka in till stan imorgon på dan och göra de sista små köpen som behövs inför resan på torsdag, solkräm, godis. Sen tänkte jag även ta en titt in på Rut mfl och hopppas på att mössan har kommit in. Sen på kvällen så ska jag på bandy, Sirius-Vetlanda.

/Therese

Slapp mig ej

Publicerad 2009-03-01 19:05:08 i Allmänt,

Du trodde kanske att du skulle slippa mig idag, men så är icke fallet. Men om du hade velat slippa mig så antar jag att du inte klickar in här på min blogg.
Kom hem för lite mer än en och en halv timme sen. Var en riktigt mysig dag i Kista med mycket skratt och gott sällskap. Kusinen Johan, 2 år, är lite rolig. Min faster ringde nyss och pratade med mamma om bröllopsskor, i och med att hon ska gifta sig den 31 maj, och då hade Johan helt plötsligt sagt i bilen påväg hem från Kista:
J -Imorgon ska jag hem till Hasse och Bitte och leka.
Min faster: Jaha, ska du åka dit själv?
J - Nej, pappa ska med!
Haha, vet inte riktigt om du förstår det roliga men jag tycker att det är otroligt sött.

Igår spelade Real Madrid mot Espanyol och vann med 2-0 så just nu så skiljer det bara 4 poäng mellan Barca och Real. Så just nu tänker jag sätta mig och kolla på matchen mellan Barcelona och Atletico Madrid och hoppas på att Atletico vinner så att avståndet står sig.

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela