Therese

Så här ser jag på saken

Måndag

Publicerad 2009-11-30 11:24:29 i Allmänt,

Julmusiken är påslagen och skolböckerna framplockade, en maskin med tvätt är igång, här ska det tentapluggas. Imorgon är det tenta i statsvetenskap och ett litet nutidskryss ska även vara med. Sen ska det även städas lite i lägenheten någon maskin till ska tvättas. Där har du min dag.

Igår blev det en heldag nere hos Linnea. Hjälpte henne med att bära hem en säng som hon köpt, känns i armarna idag kan jag meddela. Måste ha varit en rolig syn då när två tjejer kommer bärandes på en säng mitt i Båstad.

Lördag

Publicerad 2009-11-28 17:43:43 i Allmänt,

Idag har det blivit en heldag med Linnea, riktigt mys. Vi avslutade det hela med att besöka Båstads julmarknad. Den får ett stort fett IG. Vart var den? Det kanske var max 10 stånd utspridda. Enligt mig borde det inte får kallas julmarknad, dags att rycka upp sig lite där Båstad!
Nu ska vi börja ladda inför kvällen får se om det blir utgång på Pepes, är inte så sugen tyvärr. Men träffa några klasskompisar ska jag ändå göra!

Fredag

Publicerad 2009-11-27 18:31:49 i Allmänt,

Nu är personresearchuppgiften inskickad och klar. Den gick bra. Sen har jag kollat på Stockholm Horse Show på svtplay. Missar det i år eftersom jag är här nere i Skåne och det kan tyckas vara lite tråkigt. Därför är jag riktigt glad över att SVTplay visar varje pass på deras hemsida. Så ikväll blir det godis kollandes på idol samtidigt som SHS står på datorn.

Dagens gärning

Publicerad 2009-11-26 19:17:32 i Allmänt,

Idag har jag varit snäll och hjälpt Mganus och Stefan med deras hemsidor. Så jag har suttit hemma hos Magnus och Linnéa nästan hela dagen, möcket trevligt. Sen när jag skulle bege mig därifrån så började regnet ösa ner och det blev bara värre ju längre jag kom. Så jag såg ut som en dränkt katt när jag kom innanför dörren!
Imorgon ska jag ta reda på allt om Jill Johson, en skoluppgift. Vet du om att man kan få reda på grymt mycket om en person bara man vet personnummret.

Vart är solen?

Publicerad 2009-11-25 15:52:47 i Allmänt,

Gaaah vad trött jag är. Det är det gråavädrets fel vet inte när jag såg solens strålar sist. Skulle verkligen inte sitta fel med lite sol och varför inte värme på direkten. Det spelar ingen roll hur många timmar man sover man är lika trött ändå. Idag blev det en kortis i skolan då vi skulle ha gruppmöte med Pia om radio historia projektet, slutade med att jag ska ta hand om hemsidan.
Trots att kroppen är så trött så blir det troligtvis bowling ikväll. Känner att man behöver göra något skoj och då passar ju bowling perfekt en dag som denna.
Nu är man ledig tills på tisdag då det vankas journalistiktenta igen och sen kör vi det sista rycket med nyheterna innan vi går på jullov den 18 dec. Så denna helg blir det plugg och lite mer plugg och så ska vi se till att klämma in en uttgång på Pepes med klassen på lördagen och sen på söndagen är det EL CLÀSICO.

Ska ställa mig och laga mat, blir potatismos med fiskpanneter.

Kan verkligen inte få nog utav denna låt, I like it ALOT!!!!!

Huvudvärk och Velvet

Publicerad 2009-11-24 18:15:43 i Allmänt,

Sitter här med världens huvudvärk har haftden nästan hela dagen, riktigt jobbigt. Så jag ska nog bara skicka in min webbdesignuppgift och sen så ska datorn stängas av och så är det bara att hoppas att den är borta imorgon. Idag var det skola igen där vi gick igenom hur man gör en personresearch och sen fick vi även en gruppuppgift där vi skulle kartlägga en person och det blev Velvet, artisten. Det var skoj och kul att veta hur mycket man egentligen kan få reda på.

Nu ska jag ställa mig i duschen och hoppas på att huvudvärken i alla fall släpper lite och sen blir det lite glass på det.

Båstad

Publicerad 2009-11-23 18:43:31 i Allmänt,

Då var man tillbaka i regninga och blåsiga Båstad igen efter nästan en vecka hemma. Det var riktigt skönt att vara hemma och det behövdes, nu är batterierna laddade och det är inte långt kvar tills det blir jullov.
Tänkte sätta mig ner och göra webbdesignuppgiften så man blir av med den och att man sen kan börja på nästa som jag såg har kommit upp.
Imorgon är det skola igen.

Onsdag

Publicerad 2009-11-18 22:22:33 i Allmänt,

Riktigt skönt att sitta hemma i fotöljen med familjen i soffan tittandes på tv, den enda som saknas är pappa som är på bandyträning. Ännu skönare är det att vi åkte hem igår och inte idag då det blåser storm nere i Skåne och vi hade troligtvis inte kommit hem idag om vi hade åkt då. Då är jag alltså ännu gladare över att jag slipper uppleva ovädret då det inte är kul när det blåser mycket, hoppas Båstad står kvar när jag kommer ner på måndag igen.
Idag har jag och Ika bakat muffins efter att hon kommit hem från skolan, mums.
Imorgon blir det stan och ett besök hos frissören ska bli några förändringar som du kommer att få se sen. Och sen efter besöket där så blir det förhoppningsvis en träff med Mickan, skulle vara kul att träffa den tjejen igen.

Hemma!!!!!

Publicerad 2009-11-17 22:27:56 i Allmänt,

Yeah nu sitter jag hemma i soffan och kollar på tv. Riktigt skönt kan jag säga, kommer att bli många dagar hemma då jag åker ner på måndag igen.

Måndag

Publicerad 2009-11-16 21:00:06 i Allmänt,

Sitter här i soffan med datorn i knät, Frida sitter brevid och kollar på Ullared på kanal 5. Vi har suttit och spelat Singstar sen vi kom hem från skolan där vi hade en intressant föreläsning med Britt-Marie Citron som har skrivit om de uppmärksammade Motalafallet. Idag blev det även klart att vi inte har någon lektion på onsdag och måndag nästa vecka alltså betyder det att jag åker hem redan imorgon och åker ner igen på måndag igen, skoj att kunna stanna kvar lite längre hemma!

Nu ska det packas lite!

Söndag

Publicerad 2009-11-15 15:02:18 i Allmänt,

Blev lite otippat utgång igår på Club Båstad blev helt plötsligt bestämmt så då var det bara att kasta på sig något och bege sig iväg. Mötte Sabbe och gick hem till Goffe och Andreas där det var lite folk innan vi drog till Club Båstad, det var skoj.
För några timmar sen skickade jag in min uppsats riktigt skönt att bli av med den. Nu ska jag bara läsa de sidor som måste läsas inför morgondagens lektion. Har även hunnit md att tvätta en maskin innan Eva åkte iväg. Nu ska jag bara ta och städa hela lägenheten då det behövs, så man slipper tänka på det i veckan innan man åker hem på onsdag.

Woho Team Ola vann körslaget!!

Lördag

Publicerad 2009-11-14 17:38:54 i Allmänt,

Har inte blivit några inlägg då denna dag har fyllts av plugg och ännu mer plugg. Och därför ville jag inte tråka ut dig med massor av prat att det är så tråkigt osv.
Verkar som att morgondagen också kommer att fyllas av plugg då jag vill ha det mesta utav denna nya hemsidan klar tills jag åker hem nästa vecka så man slipper sitta och pilla på den hemma. På onsdag åker jag hem och laddar upp batterierna inför slutspurten inför julen, ska bli riktigt skönt och det kommer verkligen läggligt.

Kan verkligen inte få nog utav denna låt, den går på repeat hela tiden!

Fredag

Publicerad 2009-11-13 13:28:25 i Allmänt,

Journalistiktentan är avklarad och det var med en konstig känsla som man lämnade in den. Jag tycker att det kändes som att det gick bra och att jag har klarat mig. Men vem vet den konstiga känslan kanske betyder att jag inte har klarat den.
Nu sitter jag och lyssnar på julmusik och ska skriva klart uppsatsen i organisation och kreativitet det är inte mycket kvar att skriva. Ska referera till böckerna och det borde gå ganska snabbt. Sen ska den skickas in och då är det skönt att man slipper tänka på den något mer sen är det bara att börja på nästa hemsideuppgift! Men den ska inte vara inne förens den 30:e så det är en stund kvar.

Ikväll blir det Idol och fredagsmys med godis och Coca Cola!

En ny favorit

Publicerad 2009-11-12 22:21:14 i Allmänt,

För en liten stund sen så var det första avsnittet av tv4s nya serie Glee slut. Jag som är en liten musikalsucker Grease är en utav de bästa filmerna jag vet och jag var bara tvugnen att kolla in denna serie och jag blev verkligen inte besviken. Ser verkligen fram emot nästa avsnitt nästa vecka och det är skönt att den just går på torsdagar då det inte är något annat på tv vid just den tiden!

Torsdag

Publicerad 2009-11-12 13:06:16 i Allmänt,

Gårdagens bowling var kul 210 poäng på två serier är väl helt okej.
Idag är det tänkt att jag ska ägna hela dagen åt plugg inför morgondagens journalistiktenta. Men jag har alltid varit en sån person som inte pluggar så mycket inför proven för jag lär mig det mesta på lektionerna och då när jag sen sätter mig ner för att plugga så visar det sig att jag kan detta. Nu får jag samma känsla inför denna tenta och jag har läst igenom allt som ska läsas och tycker att det mesta sitter. Får ta och gå igenom det sen igen. Nu får jag väl sätta mig ner och skriva på Organisation och kreativitets uppsatsen, ska vara inne på måndag och är snart klar med den vilket är grymt skönt. Sen får det även ta och bli lite städande av lägenheten.

Onsdag

Publicerad 2009-11-11 17:04:56 i Allmänt,

Då var det onsdag och även idag har det varit grått och trist väder här nere i Båstad, visserligen så är det svart ute nu då mörket har fallit och gatulyktorna tänts. Känns inte som man sett solen på evigheter och det känns även som motivationen har fått sig en törn. Att plugga inför journalistiktentan tills på fredag känns inte allt för kul och kreativitets uppgiften som ska vara inne på måndag känns inte lockande den heller, tyvärr. Kan säga att min hemresa hem till Uppsala kommer ganska bra så man kan ladda upp batterierna igen. Men något som känns lockande är att vi snart kommer att få börja sända. Woho som jag längtat! Känns som man gått i en evighet och väntat på detta nu och nu händer det snart!

Nu ska jag göra mig min middag som kommer att bli makaroner med bacon, mums mums. Och sen blir det lite plugg och sen tror jag nog att det blir lite bowling ikväll! Och så blir det en heldag med plugg imorgon!

Tisdag

Publicerad 2009-11-10 19:29:09 i Allmänt,

Idag var Janne Kotschak son till Radio Nords skapare Jack S Kotschak och föreläste för oss. Det var riktigt intressant. Radio Nord var en utav Sveriges första kommersiella radiostationer som startades i mars 1961 och upphörde i juni 1962 pga den svenska regeringen. Men på denna tid så hette det inte kommersiellradio utan piratradio eftersom det på den tiden fanns ett radiomonopol som SverigesRadio hade.
Vi fick även lyssna på några utav de reklamspottar som de sände ut och det var riktigt kul att höra hur det kunde låta.

Ikväll blir det en tidig sänggång då jag är riktigt trött. Så det blir inget plugg ikväll utan jag skjuter upp det tills imorgon!

"Välkommen hem"

Publicerad 2009-11-09 19:07:57 i Allmänt,

Sitter här och lyssnar på EMDs julskiva som kom ut idag. Jag sitter bara och myser och nästan smälter med i sångerna, I like. Dessutom som jag nämde tidigare så går pengarna till ett gott syfte.
Känns lite konsigt att sitta och lyssna på jullåtar nu när regnet öser ner utanför fönstret.

Idag blev det en lång dag i skolan Kerstin Brunnberg kom och hade en gästföreläsning, var intressant. Och innan det så tog jag nöffnöffsprutan. Kändes ingenting när jag tog den men för några timmar sen började det kännas som att jag har träningsvärk i vänsterarmen så nu vet jag att det har börjat verka i alla fall. Blev pannkakor till middag och sen lite senare blir det glass på det, mums mums. Sen som den fotbollsnörd som jag är så blir det ju självklart fotbollsgalan på tv4 kl 20:00.

Jag är så glad över alla otroligt underbara människor jag träffat här nere i Båstad.Det är alltid någon som frågar hur man mår och alla är så omtänksamma. Det är många som jag verkligen kommer att hålla kontakten med efter att skolan är slut och det är dags att bege sig ut i arbetslivet. Ni vet vilka ni är! <3

Måndag

Publicerad 2009-11-09 07:38:47 i Allmänt,

God morgon tidig uppgång imorse. Börjar ju inte förens vid 10 men här sitter jag klockan strax för halv åtta och jag har redan ätit frukost och jag ska precis ta och göra mig iordning och ska snart sätta mig på cykeln och bika iväg till vårdcentralen. Där ska jag ta nöffnöff sprutan och sen efter det så får vi se vad klockan är vem vet jag kanske åker och våldgästar Frida efter att jag är klar om jag har tid på mig innan skolan börjar.

Idag släpps förövrigt EMD s julskiva Välkommen hem. Det som är speciellt med denna skiva är att den endast går att köpa på ICA och pengarna går till Unicef så idag tänkte jag checka in om ICA här nere i lilla Båstad har den, annars så får Ika köpa den hemma i Uppsala för där finns den garanterat!

Farsdag

Publicerad 2009-11-08 18:49:20 i Allmänt,

Har inte glömt bort det!!

Grattis på farsdag pappa! Hoppas att du hade en bra dag!

Söndag

Publicerad 2009-11-08 17:05:33 i Allmänt,

Veckorna bara flyger iväg innan vi ens tänker på det så kommer det att vara jul och så är den helt plötsligt över och så sitter man i skolbänken igen.
Imorse levde datorn sitt egna lilla liv och ett tag trodde jag tom att den blivit "sjuk" och ett virus hade tagit över datorn. Så nu har jag bestämmt mig för att införskaffa ett riktigt virusprogram som kostar pengar. Det som jag har nu är det inget fel på eftersom det är det bästa gratisprogrammet som finns ute men nu känner jag mig inte säker och därför får jag nu lägga ut pengar på ett ordentligt virusprogram.
Annars så skulle jag ha pluggat idag var det tänkt men det har inte blivit så mycket utav den varan. Åkte ner till Frida imorse och hjälpte henne med hemsidan och där har jag varit nästan hela dagen. Så nu ska jag ta och ställa mig i duschen och sen ska jag plocka fram godisskålen och dra igång plugget som skulle göras idag.

Lördagsmys

Publicerad 2009-11-07 20:55:53 i Allmänt,

Okej, det blev inte så mycket mer plugg efter att jag gjort klar hemsidan utan det blev lite slö surfande tills jag for ner till Sabbe och Amanda. Sen hem igen och det visade sig att jag fått en tid för vaccination mot svininfluensan så på måndag så far jag iväg till vårdcentralen igen och blir vaccinerad. Jag har bestämmt mig för att göra det trots att jag först hade bestämmt mig för att inte göra det men på måndag gör jag det alltså. Sen blev det en sen middag beståendes av pasta med ost och skinksås, riktigt gott. Nu sitter jag i soffan med ett glas Coca Cola på bordet och godsiskålen full med godis. På datorn spelas det lite julmusik samtidigt som körslaget står på tvn. Fick sån julkänsla konstigt nog när jag cyklade hem från Sabbe och Amanda, det är ju trots allt runt 7 grader varmt och ingen snö så långt ögat kan nå. Vem vet jag kanske får se snö när jag åker hem om lite mer än en vecka.

Nej, nu får klockan ticka på så att den någon gång blir 22:00 så jag får se mitt älskade lag!

Bygget klart!

Publicerad 2009-11-07 14:22:18 i Allmänt,

Nu har jag avslutat bygget på hemsidan för denna gång. Jag anser mig vara klar med den och jag kan väl säga att jag är nöjd. Nu ska bara mappen zippas och så ska den skickas iväg så är denna uppgift klar och då är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i nästa uppgift!

Bygget pågår

Publicerad 2009-11-07 11:20:41 i Allmänt,

Hemsidebygget pågår förfullt och nu börjar jag bli nöjd med färgen och lite annat så om två timmar så är jag nog klar med den så som jag vill ha den för denna gång. Idag står det ju som sagt plugg på schemat men jag sak även trycka in lite fotboll på denna dag också som den fotbollsnörd som jag ju egentligen är. Först blir det cupfinalen mellan AIK-IFK Göteborg hemma hos Sabbe och Amanda och sen ikväll 22:00 så bänkar jag mig framför tvn och kolla på det laget som ligger mig varmast om hjärtat Real Madrid mot Atletico Madrid, HALA MADRID!

Men innan dess så ska det hinnas med lte plugg. Hemsidan ska bli klar och sen har jag även tänkt att den indviduella uppgiften i Organisation och Kreativitet ska blir klar idag så jag kan plugga inför journalistiktentan, som är nästa vecka, imorgon.

Dags för fredagsmys

Publicerad 2009-11-06 18:27:38 i Allmänt,

Då var denna skolvecka slut men bara för att skolan är slut för denna vecka så betyder det ju inte att man har skolsaker att göra ändå. Hela helgen kommer att bli en plugghelg. Det är bara plugg som gäller hela helgen med undantag för Real matchen mot Atletico imorgon annars så ska det läsas till ögonen inte orkar mer eller då när ploppar ut htmlkoder ur öronen. Ska dra igång med plugget nu och sen vid 20:00 blir det idol och så får det vara slut för pluggandet idag och att jag drar igång på allvar med det imorgon!

Hemsidebygge

Publicerad 2009-11-05 19:56:57 i Allmänt,

Mitt bygge av min hemsida går framåt. Har jobbat med den lite till och från under dagen och nu ligger det lite saker uppe på den men den är på långa vägar klar för jag är inte nöjd med den hittills, som den perfektionist som jag är hehe. Men jag tar och avslutar bygget för dagen och återupptar det jobbet imorgon.
Nu ska jag sätta mig framför tvn och kolla på mammas pojkar och sen ska jag försöka kolla på MTV music awards på datorn, har inte kanalen på tv.

God morgon

Publicerad 2009-11-05 10:38:51 i Allmänt,

Mötes av denna syns när jag drog upp persiennerna imorse när jag vaknade, kolla bilden. Snön har även hittat ner till Skåne även fast jag tror att den inte kommer att bli så långvarig men det ärändå mysigt. Nu börjar julkänslan infinna sig i kroppen som alltid ungefär en månad innan jul, det var nog snön som gjorde det.

Nu ska jag sätta mig ner och börja med min hemsida, htmlkoder hit och htmlkoder dit.

Sov gott

Publicerad 2009-11-04 22:46:04 i Allmänt,

Funderar på att ta och krypa ner i sängen och lägga mig och läsa en stund innan jag släcker lampan för kvällen.

Imorgon är det mycket som ska göras.
*Måste börja med hemsidan och helst ska den göras klar, så man slipper den i helgen.
*Någon uppgift som vi fick på journalistiken i måndags, när jag var hemma och var sjuk, (fattar egentligen fortfarande inte vad jag ska göra men det löser väl sig) som ska redovisas på fredag.
* Sen borde jag också börja på den indviduella uppgiften i Organisation och Kreativititet.

Skulle vara skönt om allt blir klart imorgon om vi bortser från Organisation och Kreativitet grejen för då kan man använda hela helgen åt plugg till journalistiktentan nästa vecka!

Onsdag

Publicerad 2009-11-04 19:23:19 i Allmänt,

Idag har det varit en jobbig dag i skolan alltså inte jobbig på det sättet. Utan en jobbig dag för huvudet det har varit mycket lyssna. Först på morgonen hade alla grupper sina redovisningar av webbradiostationerna och där hade nästan varje grupp en redovisning på runt 20-30 min så runt tolv tiden var vi klara och då satt det inte fel med lunch kan jag säga, magen kurrade efter lunch. Och sen efter lunchen så var det bara att sätta sig ner och lyssna igen men denna gång var det på de som ska hålla våran webbaserade webbdesignkurs, det fanns många frågetecken som de kom och rättade ut. Så efter denna skoldag så var huvudet ganska trött och med en förkylning på det så blir det ännu tröttare. Men som tur är så är förkylningen påväg bort så snart slipper jag den.
För en stund sen så föll det faktiskt lite snö här nere i Båstad men nu hör jag hur regnets droppar träffar fönstret.

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan och bara slappa imorgon blir det skönt med en ledig dag och sovmorgon. Imorgon ska det även pluggas till tusen!

Tisdag

Publicerad 2009-11-03 10:16:16 i Allmänt,

Sitter här och smaskar på ett äpple. Kom hem från vårdcentralen för lite mer än en halvtimme sen. Efter de prover jag fick ta så visade det sig att det bara är en sketen liten förkylning jag har i kroppen och att det inte var några större problem med mig, skönt.
Så nu sitter jag här i lägenheten och väntar på att tiden ska gå så jag kan röra mig ner mot radion och ha gruppmöte inför morgondagens redovisning. Men innan dess så ska det hinnas med lite plugg och så ska jag göra dagens lunch som blir tonfisksallad, mums filibaba!!

Bilder från Halloween

Publicerad 2009-11-02 21:18:18 i Allmänt,

Här kommer lite bilder från Halloween vissa är tagna utav Frida och vissa är tagna utav mig, fler bilder finns på facebook.

 
       

1. Jag och Sarah
2. Goffe
3. Linnéa eller är det drottning Silvia
4. Sarah, Amanda och Annas kompis Anna
5. Anna, Linneá och Beatrice
6. Magnus och Jonas dansar

Måndag

Publicerad 2009-11-02 12:19:33 i Allmänt,

Sitter här i lägenheten och snörvlar blev ingen skola idag. Blev ett besök nere på vårdcentralen iställe där jag pratade med en distriktssköterska som tyckte att jag skulle boka in en tid för provtagning för att se om jag har någon bakterie i kroppen eller om det bara är ett sketet litet virus.
Men jag är lite små sur över att jag missar dagens föreläsning då hon som har gjort filmen om Knutbymorden skulle komma och ha en föreläsning. Verkar jätteintressant! Men jag får se om jag måste dra mig ner till radion sen vi kanske måste ha gruppmöte inför redovisningen på onsdag av webbradiokanalen. Men annars så blir det en lugn dag hemma med lite plugg. Hade tänkt att jag skulle tvätta min tvätt som måste tvättas men är det då inte typiskt att Eva inte är hemma och att jag då inte kommer in i tvättstugan?!

Söndag

Publicerad 2009-11-01 13:00:13 i Allmänt,

Ligger i soffan med datorn i knät och mår piss huvudet dunkar, näsan rinner och halsen bultar. Jag vill INTE bli sjuk igen tycker att jag har varit det så att det räcker nu. Det är som en ond cirkel när en blir sjuk så blir nästa och så går det runt runt. Får se om det blir någon skola imorgon!

Igår var det Halloween först lite häng hemma hos Amanda och Sabbe det var kul och sen drog vi vidare till Pepes där det var halloweenkväll. Det var helt okej fast de kanske borde fundera på vad de spelar för musik för igår var den riktigt dålig och jag bestämmde mig ganska fort för att gå hem då jag inte kände mig helt hundra.

Idag ska jag bara ligga här i soffan och se alla repriser som går och se och äta godis och hoppas på att jag mår bättre imorgon!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela