Therese

Så här ser jag på saken

Halloween

Publicerad 2009-10-31 18:12:54 i Allmänt,

Blev som jag skrev tidigare ett besök i Göteborg. Jag och Ika sprang runt lite inne på nordstan innan vi satte oss och åt lunch på Pizzahut innan det var dags för Ika att sätta sig på tåget och åka hem mot Uppsala. Tråkigt men sant det är riktigt tomt här i lägenheten utan henne. Men jag får ju som tur är åka hem snart igen och träffa alla.
Efter att hon satt sig på tåget så gick jag ner till nordstan igen och shoppade lite kläder innan jag satte mig på tåget mot Båstad igen. Nu sitter jag i lägenheten med ett dunkade huvud och en rinnande näsa håller fan på att bli sjuk igen, orkar inte med detta. Tror nästan att det får bli ett besök till vårdcentralen nästa vecka för jag orkar inte med detta, kan ju inte vara sjuk hela tiden.

Real Madrid-Getafe står på tvn och jag ska snart ta och göra mat och sen får jag ta och göra mig i ordning för att sen åka ner och träffa klasskompisarna och det är dags för halloweenparty, får se hur mycket jag orkar med i kväll.

Fredagsmys

Publicerad 2009-10-30 22:44:29 i Allmänt,

Nu sitter jag och Ika med ett varsitt glas med Coca Cola och en skål med godis och en med naturgodis framför oss samtidigt som idol står på tvn.
Blev bio under kvällen som planen var. Den var riktigt bra och den var värd pengarna. Sen så skyndade vi oss hem för att laga mat, det blev en sen middag halv 9.
Nu ska jag snart ta och stänga av datorn och fortsätta att kolla på idol och hoppas på att inte Eddie åker ut. Det är helt otroligt att han inte sitter säkert denna gång också det är sjukt, han var ju inte bland de sämsta idag.

Imorgon blir det Göteborg med Ika innan hon sätter sig på tåget mot Uppsala. Sen på kvällen blir det först fotboll i form av Real Madrid-Getafe och sen blir det Halloween fest för hela slanten. Först blir det förfest hemma hos Sabbe och Amanda och sen blir det Pepes för hela slanten!

Fredag

Publicerad 2009-10-30 15:19:00 i Allmänt,

Dagens skoldag blev väldigt kort, en timmes branschbesök från Store tunes. Var intressant även fast jag själv har lärt mig att vissa saker utav de saker som de nämnde inte stämde. Men det var ändå en skön dag. Nu sitter vi i lägenheten och degar framför en varsin dator. Middagen har köpts in och idag bjuds det på tacos i Therese restaurang. Men vi har planer på att äta det tills idol då när vi kommer hem efter bion som vi planerar på att gå och se. Vi har inte köpt några biljetter utan tänkte köra på den stilen att vi går dit och kollar om det finns några biljetter kvar om det inte finns det så struntar vi i den och går hem och äter mat. Det är ju inte sån stor deal om det inte finns några biljetter kvar för filmen kommer ju ändå att komma ut om några veckor och då kan vi ju se den då.
Imorgon är det Halloween på Pepes men innan dess så är det dags för Ika att åka hem, tråkigt men sant. Funderar faktiskt på att dra med henne till Göteborg och ta en shoppingtur runt på Nordstan i och med att hon kommer ha runt två timmar att slå ihjäl när hon ska vänta på tåget till Sthlm. Men vi får se om mina pengar tilllåter en tur till Göteborg.

.

Publicerad 2009-10-29 20:37:04 i Allmänt,

Nu sitter vi i soffan och mumsar i oss popcorn och lite godis samtidigt som vi kollar på både mammas pojkar på tv4 och på rosa bandet galan på tv3. Blev en lyckad dag i Halmstad. Hittade allt som jag hade tänkt att jag skulle ha på mig på lördag. Tuniken och skärpet kan jag även ha sen i vanliga fall också vilket jag var ute efter, jag är riktigt nöjd. Sen om jag ser ut som en pirat på lördag är en annan sak. Sen åkte vi hem och åt mat bestående av makaroner och bacon och sen blev det glass på det.

Igår på bowlingen så spelade vi fyra serier och det var riktigt kul och det gick bra fick 444 poäng på de fyra serierna och Ika fick 344 poäng. Vi skrev även ut resultaten så du, mamma och pappa, kan se att vi verkligen fick det.

Imorgon är det dags för skola igen. Branchbesök står på schemat så det blir en kort och skön dag och sen ska jag bara umgås med Ika. Troligtvis blir det bio på kvällen. Michael Jackson This is it är det vi har tänkt att se, tänk att den visas i lilla Båstad.

Torsdag

Publicerad 2009-10-29 09:57:47 i Allmänt,

Nu ska jag och Ika göra oss i ordning för att åka iväg till Halmstad och shoppa. Skoj skoj. Har inte mer tid just nu för att skriva detta inlägg.
Hörs sen!

Onsdag

Publicerad 2009-10-28 18:53:10 i Allmänt,

Jag och Ika sitter i soffan och degar. Har precis avnjutit lite glass, vi lyxar till det, och innan det var det potatis och fisk med sås som bjöds på till middag. Men innan det var vi ute och gick i vackra höst Båstad.
Idag var vi även en stund nere på radion var lite som skulle göras till grupparbetet. Men jag gjorde väl inte så mycket men jag var ändå där.

Om lite mindre än en timme så ska vi bege oss till bowlingen och bowla lite. Vi funderar på om vi ska ta och skoja till det lite och spela fyra serier istället för två. Sen blir det någon bra film som slås på här nere.

Tisdag

Publicerad 2009-10-27 22:27:22 i Allmänt,

Nu har jag äntligen tid för bloggen. Har varit en fullproppad dag först skola där vi hade journalistik idag med och idag fick vi ett ämne och sen så skulle vi leta reda på olika infallsvinklar och källor. Det var kul. Sen när lektionen var slut för dagen så var det dags för grupparbetet igen och vi valde att inte fortsätta filma utan spelade bara in små snuttar som ska användas på presentationen. Jag och Stefan gick från radion strax efter 18 och då stack jag in på Ica och handlade det som behövdes hem. Och sen var det hem och packa upp varorna ner och prata med Eva om att ett element läckte vatten men det åtgärda hon på direkten. Sen var bara att sätta på sig jackan och gå iväg till stationen och möta upp Ika som kom med tåget.
Nu sitter jag och Ika i soffan och kollar på dödlig fångst på Discovery det är ett riktigt bra program, om du har möjlighet att se det så tycker jag att du ska göra det.
Imorgon är jag egentligen ledig men ska ner till radion en snabbis.

Natti natti..

Publicerad 2009-10-26 23:17:16 i Allmänt,

Nu tänkte jag ta och krypa ner i min säng för att kunna orka med morgondagen som innehåller mycket skoj.
Bjuder på en låt innan jag går och lägger mig.

"Korva inte till det nu!"

Publicerad 2009-10-26 19:38:23 i Allmänt,

Blev en riktigt lång dag i skolan idag. Först var det journalistik och en gästföreläsare om nyheter. Leif Eriksson från SR Gävleborg kom och berättade om nyheter mm. Det var en rolig föresläsning med en rolig övning. Sen när skolan var slut så var det dags för filminspelningen med gruppen. Den är inte klar på långa vägar så den kommer att fortsätta imorgon. Och troligtvis i övermorgon. Imorgon kommer ju Ika ner hit, ska bli riktigt skoj, hon stannar tills på lördag.
Så nu ska jag ta och städa lite inför imorgon och sen ska jag sätta mig i soffan och bara slappa.
Förresten idag blev elementen luftade och nu börjar de bli varma, I like!

Måndag

Publicerad 2009-10-26 09:11:13 i Allmänt,

God morgon!
Sitter och kollar på nyhetsmorgon böt över för en stund sen då när vakna med the voice tog slut. Ska snart göra mig i ordning och fara ner till skolan journalistik står det även på dagens schema och en heldag. Sen måste det göras jinglar och så måste jag hem och städa lite snabbt. Imorgon kommer Ika hit, det blir skoj.

Drömmer mig bort...

Publicerad 2009-10-25 20:09:48 i Allmänt,

Vädret har inte visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna. Det har varit grått och trist och regnet har fallit lite då och då det har helt enektl blivit riktig höst som håller på att gå över till vinter. Då kan man inte ro för att man börjar drömma sig bort till varmare breddgrader. Tänk att bara kunna åka bort en vecka till sol och värme och ladda upp batterierna lite och att kroppen får lite färg. Den senaste utlandstrippen var i våras med Erika då vi flög till Egypten en helt undeber vecka som bara var fylld med massor av bad och solning.

Sommaren 2008 Kreta med familjen


Våren 2009 Egypten med Erika

Hahaha

Publicerad 2009-10-25 13:51:51 i Allmänt,

Jadu gårdagen blev lyckad men ändå inte lyckad. Började kvällen med att kolla på första halvlek mellan Real Madrid och Sporting jag var nära att stänga av tv redan efter 20 minuter för Real spelade så jävla dåligt, ursäkta språket. Men jag satt kvar och såg hela första halvlek och när domaren blåste av så satte jag mig på cykeln och cyklade ner till Linnea där delar av klassen var. Det var trevligt med mycket skratt och prat. Sen var det dags att dra till Pepes när vi kommer dit så är det stängt trots att det står på hemsidan att det ska vara öppet. Så då drog vi till Club Båstad där det var lika dött som vanligt. Då betsämmde sig delar utav klassen att dra till Halmstad men då valde jag att cykla hem istället och sova.

Nu sitter jag och försöker plugga lite samtidigt som reprisen av körslaget står på i bakgrunden!

Lördag

Publicerad 2009-10-24 19:03:06 i Allmänt,

Sitter i soffan i min lägenhet och lyssnar på musik och pratar med Ika på msn. Funderar på att smått göra mig i ordning för en kväll med klassen. Men först ska det kollas på fotboll. Jag hade lite problem ikväll då jag både vill se matchen mellan Real Madrid och Sporting och träffa klasskompisarna. Så det får bli en liten kompromiss klasskompisarna får klara sig utan mig en stund medans jag kollar på första halvlek i matchen! Och sen blir det utgång på Pepes.

No time..

Publicerad 2009-10-24 12:27:16 i Allmänt,

Ska göra mig i ordning och bege mig ner till Lyckan torget och möta upp Frida. Tänkte att vi kunde gå och kolla in en butik här nere i Båstad. Det finns ju inte så många butiker här nere två Ica, FEM banker och några butiker lite här och var. Så man går ju inte direkt runt och tänker på att man vill ha nya kläder. Men nu har jag och Frida bestämmt oss för att vi ska checka in den butiken.
Har fått en ny vana varje morgon när jag äter frukost, när jag inte har något i skolan eller börjar sent, då gör jag i ordning min frukost och sen slår jag på en bra film på datorn och kollar på den när jag äter min frukost, riktigt mys.
Nej, nu har jag inte tid med detta vi höres mer sen!

Dags för fredagsmys

Publicerad 2009-10-23 19:56:57 i Allmänt,

Nu är det dags för fredagsmys. Coca colan är upphäld och godisskålen framplockad dessutom har myskläderna åkt på och nu ska det bara goffas i godis och mysas framför idol.
På tal om idol jag har följt årets American Idol och fick ju en favorit Adam Lambert. Han kom tyvärr två fast han var den bättre utav de två. Fast det kanske är bra att han kom två för det brukar ju oftast gå bättre för de än för vinnaren. Nu har i alla fall Adams första singel kommit ut and I like it!

..

Publicerad 2009-10-23 15:41:00 i Allmänt,

Sitter nere på radion och funderar på om jag ska gå till Ica och handla och sen cykla hem. Jingelmakandet är klart för denna gång och nu hoppas jag att vi får en riktigt bra jingel som går att använda i våran presentation om två veckor.
För någon timme sen var även Robin Bengtsson, trea från förra årets idol, här nere på radion. Han ska spela på ett event imorgon här nere i Båstad. Amanda gjorde en intervju med honom, skoj skoj.

Nej, nu ska jag dra till Ica magen börjar kurra så det kanske är dags för mat.

Fredag

Publicerad 2009-10-23 12:43:47 i Allmänt,

Fick en skön sorvmorgon imorse eftersom det inte är några lektioner idag. Men ledig är jag ändå inte, ska snart bege mig ner till radion för att möta upp Stefan för att göra lite jinglar till våran webbradio som ska används på redovisningen. Ikväll är det inget planerat tror det blir en lugn och skön kväll hemma framför idol. Sen måste jag även hinna med lite plugg, så det kanske är bra att det blir en kväll hemma.
Imorgon blir det väl också lite plugg och sen på kvällen blir det utgång på Pepes Bodega.

Torsdag

Publicerad 2009-10-22 16:22:39 i Allmänt,

Blev en ganska kort dag i skolan idag. Sändnigstudion gick fort och mötet gick gallant allt i princip klart vilket är riktigt skönt. Så sen när jag kom hem så har jag suttit och klippt klart våran ljudpresentation till våra journalistiklärare och jag blev alldeles nyss klar med det.
Så nu är det bara att sätta sig ner och börja med nästa grej och det är frågorna om lagar och marknad, där ska jag bara renskriva frågorna och skicka in till Christer.
Sen ska det vara slut på plugg för denna dag!

Inte okej

Publicerad 2009-10-22 09:12:05 i Allmänt,

Gårdagens Champions Leauge match mellan Real Madrid och Milan var inte så mycket att hurra för mig som madridista. Jag vet inte vad jag ska säga. Det kan inte fortsätta så här, Real hade kunnat "döda" matchen i första men nu gör de inte det och släpper in Milan i andra halvlek och då kom på 1-1, 1-2, 2-2 och 2-3. Det duger inte!

Nu ska jag skaka av mig gårdagens förlust och göra mig i ordning för att cykla ner till radion och ha lektion, tror vi ska leka lite med sändningsprogrammet mm. Sen är det möte för det är inte lång tid kvar tills vi ska vara klara med våra webbkanaler. Så nu är det bråda tider då allt ska bli klart, samtidigt som vi har lite annat som måste göras.

Woho!

Publicerad 2009-10-21 20:06:04 i Allmänt,

Detta gick ju smidigt. Trodde inte att jag skulle få in allas ljudinspelningar idag men nu har alla kommit in förrutom Carros men den har jag lite överseende med eftersom hon ligger sjuk hemma. Så jag sa faktiskt att det var okej om det kom in imorgon!
Så imorgon kommer det att gå en glad Therese till skolan.

Nu börjar vi ladda inför kvällens fotbollsmatch!


UPDATE: Carros bidrag kom in för lite mer än en timme sen så nu är alla insalg inne så imorgon är det bara att sätta sig ner och sätta ihop allt!

Onsdag

Publicerad 2009-10-21 16:31:37 i Allmänt,

Dagen flöt på snabbt och enkelt. Har gått igenom etiska regler förrut men det var skönt att gå igenom de igen så man kände att de satt och det är verkligen inte fel med repetition ibland.
Nu ska jag sätta mig ner och redigera mitt bidrag till inslaget till journalistiklärarna och sen får vi hoppas att de resterande bidragen från gruppen ramlar in under kvällen. Annars så blir det en sur Therese som går och träffar gruppen imorgon. Man missar aldrig en deadline!

Till middag idag blir det pasta med ost och skinksås.

Ikväll blir det fotboll för hela slanten. Marängerna från Madrid, Real Madrid, tar emot Milan på Santiago Bernabeu stadion. Hala Madrid!!

Hur ska jag göra?!

Publicerad 2009-10-21 09:25:03 i Allmänt,

Gårdagskvällen var rolig trots att jag spelade urkasst, inget gick som jag ville. Men det var kul att spela fotboll med klassen och nu ska vi verkligen se till att få igång tjejerna i klassen så startar vi ett lag för det skulle kännas bra att röra på sig lite. Har fått en fin bula på benet från en smäll men det är bara att bita ihop.
Ska snart göra mig i ordning för att cykla ner till skolan och ha journalistik och etiska regler. Sen måste jag hem och redigera mitt inslag som ska bli en presentation utav varje person i gruppen som journalistiklärarna vill ha.


...

Publicerad 2009-10-20 19:12:03 i Allmänt,

Dagens föresläsning med Reklamombudsmannen var intressant även fast jag egentligen inte förstod vad vi skulle ha för nytta utav det.
Sen var det dags för redaktionsmöte. Jag vet inte vad jag ska säga om det kan kanske vara lättare om man försöker jobba som grupp och att man lyssnar på varandra?! Tillslut så löste det sig och vi kommer att bli klara på den utsatta tiden.
Ikväll är det sparka fotboll som gäller. Jag ska springa tills jag stupar!
Sen imorgon tar vi tag i skolan igen och det är dags att börja med de olika arbetena som ska in om några dagar!

Tisdag

Publicerad 2009-10-20 09:13:39 i Allmänt,

God morgon!
Idag verkar det inte bli så mycket till fint väder, det är grått och trist, men vem vet solen kanske letar sig fram. Vaknade imorse vid halv åtta av att det var någon som stod och snickra det är inte okej. Det var tänkt att jag skulle sova en timme längre men det var bara gå upp och gilla läget.
Idag väntar en riktigt lång dag i skolan först är det skola och sen redaktionsmöte. Det är bara att tänka 0-0 som vi brukar säga!

Godnatt

Publicerad 2009-10-19 23:12:07 i Allmänt,

Tänkte bara kika in här och säga god natt innan jag kryper ner i sängen och sluter mina två bruna och hoppas på att jag vaknar utvilad och pigg imorgon.
Har faktiskt hunnit med lite pluggande innan det blev en film och imorgon blir det redaktionsmöte efter den långa lektionen så då måste jag vara pigg och utvilad.
Lägger in Aquas comebacklåt, så att du har något att lyssna på medans du läser detta inlägg. Aqua var för övrigt ett utav mina favoritband när jag var liten!

Måndag

Publicerad 2009-10-19 20:18:26 i Allmänt,

Ny vecka och nya kurser idag började journalisken på riktigt. Idag gick vi igenom lagar och dess betydelser. Så nu känns det inte som några problem att sätta sig ner och skriva på hemuppgiften som vi fått. Det var även denna vecka som vi börjar på allvar med de långa dagarna från 10-16. Kan meddelas att det känns lite tungt i huvudet idag men det är nog lugnt om några dagar. Sen efter att lektionen var slut så blev jag kvar på radion då jag, Sabbe och Amanda satte oss och gick igenom uppgiften i journalistiken. Sen kan jag även meddela att vi fick reda på resultatet på våran tenta som vi skrev för ungefär två veckor sen. Jag blev godkänd med tre poäng i från VG.

Det är även denna vecka som det är meningen att vi ska börja den webbaseradekursen webbdesign och jag tror aldrig det har varit så rörigt runt en kurs. Det är ingen i klassen som har någon aning om vad vi ska göra och det känns allmänt virrigt så jag hoppas att det löses.

Imorgon ska jag förövrigt ta och röra lite på mig. Imorgon ska det spelas fotboll med några killar från klassen, ska bli riktigt kul.

.

Publicerad 2009-10-18 15:26:47 i Allmänt,

Kom hem för en stund sen från radion. Det var riktigt kul att torrsända med tjejorna, vi blir ett bra team i framtiden! Nu måste jag verkligen ta tag i läsandet av boken samspel i grupp kom cirka 5 sidor igår och nu ska jag komma betydligt längre. Sen blir det lite mat och sen lät det som att tjejerna skulle komma och kolla på Vem kan slå Filip och Fredrik.

Nu ska jag limma fast boken vid händerna så att den blir läst!!!!

Söndag

Publicerad 2009-10-18 10:15:29 i Allmänt,

Godmorgon!
Har precis avnjutit en god frukost bestående av risgrynsgröt med socker, kanel och mjölk.
Ska göra mig iordning för att cykla ner till radion och träffa Sabbe och Amanda. Nu ska det torrsändas för fulla muggar. Vi ska helt enkelt bli bäst.
Nu kör vi!

Hmm?

Publicerad 2009-10-17 15:45:06 i Allmänt,

Sitter och läser lite i mina kursböcker har fortfarande ett par som jag inte har läst och en utav de böckerna är samspel i grupp. Jag har flera gånger försökt öppna den och börja läsa den men varje gång så efter ett tag ger jag upp då jag känner att jag inte orkar läsa den boken. Nu har jag läst de andra böckerna som ska vara lästa tills journalistiklektionen på måndag och nu tänkte jag att jag skulle göra ett försök med samspel i grupp boken.
Jag öppnar boken och sätter mig till rätta. Börjar läsa den men det går inte det tar stopp redan efter första sidan. Jag måste ta mig igenom boken för det måste skrivas en uppsats om hur våran grupp har fungerat och då ska boken läsas. Så nu ska jag sätta fast boken i händerna och den ska in lämna de förrens boken är utläst!!!

Lördag

Publicerad 2009-10-17 13:11:44 i Allmänt,

Idag har det blivit lite mer städande så nu är lägenheten skinande ren. Har lite plugg framför mig som måste göras. Samtidigt som jag läser det som måste läsas så smaskar jag på resterna av Marabou chokladkakan som köptes igår.
Just nu är det inget som är inplanerat denna dag men jag hoppas vi hittar på något ikväll. Även fast jag med blandade känslor säger det. För klockan 20:00 så spelar laget i mitt hjärta mot Valladolid och det vill jag ju inte missa, så antingen blir det en hemma kväll fylld med fotboll eller så hittas det kanske på något med några ifrån klassen.

Hahaha

Publicerad 2009-10-16 22:36:44 i Allmänt,

Skulle gå in på tv4:s idolsajt och kolla lite. Men till min förvåning så dyker det upp en bild på Knäckebrödsdansen som var med i Talang 2009. Undra om de har problem på tv4?!

Halvtidsvila

Publicerad 2009-10-16 22:05:54 i Allmänt,

Nu är det halvtidsvila i idol. Dagens tema var Michael Jackson och det var mycket som var bra och även lite som var dåligt. Men jag har haft en favorit enda sen det börja, eller jag har egentligen flera favoriter, men det är en som växt fram som en utav de större favoriterna. Och det är Eddie som har blivit en av de stora favoriterna, lyssna och njut.

Dags för fredagsmys

Publicerad 2009-10-16 20:42:44 i Allmänt,

Jag känner mig som en ny människa efter besöket på Kallbadhuset med några i från klassen. Det bjöds på dopp i havet, 6 grader, och i bubbelpoolen ute där det var betydligt varmare, 38 grader. Sen satt vi inne i relaxavdelningen och kollade ut över havet och bara tog det lugnt. Detta måste verkligen göras om. Sen begav jag mig hemåt i blåsten och kylan. Till middag idag blev det pizza.
Nu sitter jag här med ett glas med Coca Cola och en Marabou chokladkaka och kollar på Idol. Är det fredagsmys så är det!

Fredag

Publicerad 2009-10-16 14:03:54 i Allmänt,

Sitter här uppe i min lägenhet nere i Båstad. Regnet faller sakta men säkert ner utanför fönstret lite tidigare föll även några snöflingor. Så vintern kommer nog ner till Båstad ska ni se. Har precis avnjutit en sen lunch bestående av lite rester från gårdagen, spaghetti och köttfärsås. Ska ta och packa en väska för snart ska jag ta och kasta mig ut i regnet på cykeln och cykla ner till Kallbadhuset och möta up några från klassen. Nu ska det bastas, badas och pratas till tusen.
Måste även ta och kolla igenom kyl och frys för att se vad det är som måste handlas.

Godnatt

Publicerad 2009-10-15 23:22:22 i Allmänt,

Nu är det dags för mig att säga godnatt. Ska krypa ner i min säng och läsa lite innan jag släcker lampan och stänger mina två bruna. Imorogn väntar som sagt lite städning, chattandes med Ika på msn, plugg och bastu och bad med några från klassen!

Torsdag

Publicerad 2009-10-15 20:17:39 i Allmänt,

Idag var det introduktion för journalistikkursen som vi ska gå tills vi går på jullov. Tyckte redan från början att det verkade vara en rolig och bra kurs och nu har jag fått det bekräftat. Det ska bli riktigt kul och det tar inte alls emot att gå heldagar istället för halvdagar som vi har varit bortskämda med sen vi började. Sen efter dagens introduktion så stannade jag kvar ett tag på radion och pillade lite i sändningsprogrammet och på mixerbordet, kändes bra och jag bara väntar på att få dra igång.
Imorgon är jag ledig, eller egentligen inte är tänkt att vi ska jobba med våran uppgift som vi fick på dagens journalistikgenomgång men vi kom överens om att göra det nästa vecka. Men det blir nog lite plugg imorgon ändå och så måste det städas och sen vid 15 så är det bestämmt att vi ska bada bastu och sen kasta oss ut i det kalla havet.
Hörde och såg på vädret att det eventullet kan komma lite snö här nere i Båstad till helgen.

Går inte utanför dörren

Publicerad 2009-10-14 20:07:07 i Allmänt,

Jag kommer inte att lämna lägenheten ikväll. Ändrade planer. Skulle ju ner till Sabbe och Amanda och kolla på matchen. Men nu har jag ångrat mig det har blåst hela dagen men har bara blåst mer och mer ju längre in på kvällen vi kommit och nu vågar jag inte sätta min fot utanför dörren. Så det blir en kväll hemma framför tvn där visas det Sverige-Albanien och på datorn kommer det att vara Portugal-Malta.

Hoppas huset står kvar över natten!

Fotboll är livet

Publicerad 2009-10-14 17:37:51 i Allmänt,

Dagens föreläsning var väl inte så mycket att hänga i granen, som man brukar säga. Det enda som var bra var att vi fick uppgiften på papper och förklarad för oss och sen den lilla gruppuppgiften var kul. Sen var jag in på ica och handlade risgrynsgröt, kanel, socker och mjölk. Så imorgon blir det risgrynsgröt till frukost, gaah vad jag längtar till julen. Börjar nog snart med en nedräkning inför julen som jag alltid har. Handlade även lite clementiner som alltid är ett måste på hösten och runt julen.

Ska snart ställa mig och laga mat, blev en sen middag idag. Och sen börja ladda inför kvällens fotbollsmatcher. Tänk om Malta vinner mot Portugal och Sverige mot Albanien!!!

"Time to say goodbye"

Publicerad 2009-10-14 17:25:53 i Allmänt,

Livet tar slut någon gång och denna gång verkar det göra det för dig Findus. Min söta lilla katt kommer troligtvis slippa lidandet har konstaterats att han troligtvis är blind. Tråkigt men sant men som sagt livet tar slut någon gång. Och du har faktiskt levt riktigt länge hela 17 år tror nog nog att du har levt, riktigt länge för att vara en katt. Trots att det gör ont i mitt hjärta att inte kunna vara där och säga hejdå så gjorde det ännu ondare i hjärtat när vi blev tvugna att lämna bort dig till min faster för att Ika var allergisk. Det var inte kul.

Onsdag

Publicerad 2009-10-14 11:29:37 i Allmänt,

Börjar klockan 13:00 idag och har enbart en föreläsnig, där vi ska gå igenom en uppgift som ska göras, så jag har fått en skön sovmorgon. Sen ikväll får vi se vad som händer. Det är ju onsdag och då brukar det bowlas men inte ikväll. Ikväll ska det kollas på fotboll inte på Sverige utan troligtvis på Portugal.
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka iväg till skolan, har inget att göra här hemma så då kan jag lika gärna cykla ner till radion och se om det är några där och sen vänta på att föreläsningen ska börja.

Michael Jackson Boyzon och mycket mer

Publicerad 2009-10-13 15:59:35 i Allmänt,

Dagens lektion var jätterolig. Vi gick igenom sändningsprogrammet mastercontrol och själva mixerbordet lite fort. Sen när Hasse tyckte att han var klar och när vi inte hade några frågor så fick vi ställa oss och köra lite. Så jag, carro, linnea och stefan satte oss och körde lite och jag tycker att det kändes bra trots att jag inte kände på mixerbordet snacket flöt på riktigt bra och det var riktigt skojsigt.

Har även fått höra via flera olika personer att det har snöat uppe i Uppsala och att det är riktigt kallt. Här nere har inte snön kommit än och jag antar att vi får vänta ett tag till men kylan har även kommit hit och jag skulle inte tacka nej till min varma vinterjacka som jag har hängandes hemma i min garderob. Har en annan vinterjacka här nere men skulle inte tacka nej till den som hänger hemma.

Måndag

Publicerad 2009-10-12 14:49:43 i Allmänt,

Ny vecka nya tag nu börjar vi även med två nya kurser, vi rejsar fram. Idag hade vi lite programlederi på schemat vilket var helt okej. Men det är imorgon som den roligaste lektionen börjar. Det är då vi ska in i voicetrackstudion och få känna lite på mixerbordet. Det är identiskt med det som står inne i sändningstudion. Jag längtar tills jag ska få sitta och pilla på reglarna imorgon, gilla till 1000%. Idag slog det mig hur mycket jag saknar Tisdagschill och alla de sändningar som jag och tjejerna gjorde över 98,9, det var grejer det. Sen på torsdag drar även journalistikkursen igång.
Nu ska jag springa ner och hämta min tvätt som precis blev klar!

Tack för allt!

Publicerad 2009-10-11 21:11:57 i Allmänt,

Trots att jag de senaste matcherna har sållat mig till gruppen som har skrikit efter Lars Lagerbäcks avgång så betyder ju inte det att jag är tacksam för det han har gjort i landslaget under de 11 år som han har suttit som förbundskapten. Han har ju trots allt tagit oss till alla de senaste årens olika mästerskap.

Söndag

Publicerad 2009-10-11 13:20:20 i Allmänt,

Igår blev det en skön och lugn kväll hemma. Sabbe och Amanda kom och kollade på matchen med mig det var skoj och måste självklart göras om. Sen efter Sverigematchen så knappade vi snabbt in Portugalmatchen på datorn och kollade på den så det blev en riktig fotbollskväll fylld med godis, chips och popcorn. Självklart blev det även en kväll fylld med massor av skratt och prat.

Idag känns förkylningen bättre och pepa pepa att jag är frisk imorgon och slipper gå och nysa hela tiden. Nu har den jobbiga hostan börjat komma som alltid kommer i slutet av en förkylning så jag ska ta och äta lite utav den glass som jag har i min frys för att lindra halsen som gör lite ont då när det kommer en hostattack. Just nu står reprisen av idol påslagen på tvn sitter bara och väntar på att klockan ska ticka för 17:10 går reprisen på Grey's Anatomy som visades i onsdags som jag missade.

Avgå Lagerbäck

Publicerad 2009-10-11 13:16:48 i Allmänt,

Ställer mig i kön som alla andra och tycker att Lars Lagerbäck borde avgå. Har tyckt det ett tag nu men jag har förstått att han måste avgå själv och att han inte kommer att bli sparkad. Spelar inte hur dåligt Sverige spelar han får vara kvar i vilket fall som helst. Så nu hoppas jag att han tar sitt förnuft till fånga och inser att det behövs lite nytt blod i landslaget och att föryngringen måste komma igång ordentligt. Visst jag har inget emot Henrik Larsson och Anders Svensson men hallå kolla vilka vi har på bänken Marcus Berg, Sebastian Larsson och en som inte ens är uttagen Emir Bajrami det är våran framtid.


Lördag

Publicerad 2009-10-10 13:20:05 i Allmänt,

Har inte rört mig från soffan sen de senaste inlägget, latmasken inom mig har kommit fram, men jag mår faktiskt bättre nu än vad jag gjorde imorse när jag vaknade. Så jag ska gå och ställa mig i duschen för att få känslan av att man känner sig lite piggare och fräschare, så ska vi nog se till att jag är fit for fight till ikväll. Just nu är det inte klart vart vi kommer att se matchen men det löser sig nog under dagen!

Dr Mugg

Publicerad 2009-10-10 09:13:44 i Allmänt,

Det har varit en jobbig natt då man har vaknat lite då och då av att näsan har varit igentäppt så jag var lite trött imorse då när jag vaknade vid halv 9. Då gav jag upp och gick upp och slog på tvn det visade sig att det var Dr. Mugg på tv4. Det var något som man kollade på när man var liten.
Ska snart äta frukost och sen får vi se vad som händer idag. Så som jag mår nu så stannar jag kvar hemma själv i min lägenhet och kollar på Danmark-Sverige matchen själv. Men jag ska försöka sova lite under dagen och hoppas att det blir bättre.

Idol

Publicerad 2009-10-09 21:51:53 i Allmänt,

Ligger i soffan och kollar på idol och smaskar på godis, som den godisråtta jag är. Som jag skrev i tidigare inlägg då verkar inte förkylningen vilja släppa och det är nog en ny förkylning på ingång då jag nyser som en tok och näsan bara rinner. Så därför har det inte blivit något städande idag. Har mest legat i soffan och antingen surfat runt på datorn eller så har jag läst lite i kurslitteraturen.
Något som har slagit mig idag är hur tråkigt man egentligen har när man ligger hemma och är sjuk. Speciellt här nere i Båstad när man bor själv i en lägenhet och man har ingen att prata med,. För när man var sjuk och var hemma från skolan så kom ju alltid någon hem och gjorde en sällskap efter skolan eller jobbet. Då pratade man på som en tok och de fick skavsår i öronen och de ville bara att man skulle bli frisk så man kunde åka till skolan och prata.

Dags för fredagsmys

Publicerad 2009-10-09 12:19:08 i Allmänt,

Det är fredag och jag är ledig. Vilket är riktigt skönt min förkylning verkar inte vilja ge med sig så det blir en lugn kväll hemma framför idol med godis. Idag skiner solen i ett vakert Båstad efter en blåsig natt trodde jag inte att det skulle vara så här fint väder idag.
På dagens schema står det städa och handla. Måste även skicka tillbaka utav böckerna som jag fick igår då jag insåg att jag inte kommer att behöva de. Sen måste jag läsa igenom lite utav den kurslitteratur som jag har ligger här hemma.

Dränkt katt

Publicerad 2009-10-08 16:40:23 i Allmänt,

Hemma igen efter en dag fylld med två tentor. Båda två gick bra så jag är godkänd i båda nu väntar jag bara på resultatet i den tredje. Skönt att ha det överstökat och nu är det bara att rikta in sig på de kurser som börjar nästa vecka. När jag satte mig på cykeln för att cykla till Ica Gamlegården för att hämta ut mitt paket, med böckerna som kom idag, så öppnade sig himmlen fullkomligt och regnet bara öste ner. Så nu sitter jag här hemma i min längenhet och både ser och känner mig som en dränkt katt.

Nu ska jag göra i ordning pannkakor som får bli min middag idag och sen så blir det glass till efterrätt skulle jag tro eftersom att det står ett glasspaket i min frys och varför står det där när man kan äta upp det!

Inte populärt..

Publicerad 2009-10-08 11:21:27 i Allmänt,

Kvällen igår blev lyckad först hem till Linnea och Magnus för lite singstarspelande och massor med prat och skratt. Något som däremot inte uppskattades av min hals var allt sinstar spelande men det är ju bara att stå sitt kast. Idag gör det ont i den igen och jag hostar som en tok, hoppas att det går över fort. Sen efter en stund så gick vi till bowling som har blivit våran tradition på onsdagar eftersom man får spela två serier för 33 kr/st. Kul var det i alla fall.
Är så glad över att jag har hamnat i en klass med så underbara människor. Ni förgyller min dag, tack!

Nu sitter jag och laddar för de två sista praktiska tentorna, klockan 13:00 är det dags för första och sen vid 14:30 är det dags för den andra.

Singstar

Publicerad 2009-10-07 18:22:43 i Allmänt,

Nu har det planerats inför kvällen. Det blir singstar hemma hos magnus och Linnea så jag packar ner mina singstar spel och sätter mig och cyklar ner till de om en liten stund, sen får vi se vad det blir kanske blir det bowling?

Onsdag

Publicerad 2009-10-07 13:30:20 i Allmänt,

Dagen tenta gick bra jag svarade på allt utom två saker så den borde jag ha klarat, det kändes bra i alla fall. Imorgon är det dags för den praktiska tentan och den är jag inte ett dugg nervös för. Jag har redigerat i adobe audition förrut och varför skulle jag då inte klara det imorgon och ett mixerbord är inte så svårt att koppla in det heller.
Ikväll får vi se vad som händer just nu är det inget bestämmt men vi får se vad som händer!

The D-day

Publicerad 2009-10-07 08:41:55 i Allmänt,

Efter en stormig natt tycker jag att det är ett under att huset står kvar. Nu ska jag göra mig i ordning för att cykla iväg till skolan för att skriva den första tentan. Jag kanske borde vara nervös, som jag har skrivit tidigare, men konstigt nog så är jag inte det. Men vem vet det kanske kommer när jag sätter mig ner och ska börja skriva den.

Promo

Publicerad 2009-10-06 19:04:37 i Allmänt,

Nu har jag fixat problemet med den ljudfilen som jag ville ladda upp på youtube. Så nu har du möjlighet att höra vad det är jag har för mig idag när jag var i skolan.

"When love takes over..."

Publicerad 2009-10-06 15:26:54 i Allmänt,

Dagens promo inspelning gick bra. Är inte helt nöjd men det brukar jag ju oftast inte heller vara då när jag har spelat in något. Vi skulle i alla fall göra en promo för att David Guetta skulle komma till Pepes Bodega och ha konsert, på låtsas nu alltså. Hade tänkt att jag skulle få upp den här på bloggen så att du kan få höra den men just nu så jobbar youtube mot mig och inte med mig som jag tycker att det borde göra. Så den kanske kommer upp under kvällen om du har tur. Sen efter det så var det dags för redaktionsmöte vilket gick bra och det känns som att vi är på rätt spår igen, eller är jag helt ute och cyklar?
Nu ska jag plugga lite inför morgondagens tenta och sen är det dags för att laga mat. Idag blir det spaghetti med köttfärsås med ketchup och kanske lite majs till självklart så dricks det ju ett glas mjölk till, mumma.

Tisdag

Publicerad 2009-10-06 08:32:10 i Allmänt,

Godmorgon!
Vaknade imorse av att det gjorde ont i halsen igen, men jag ska skjuta bort den tanken en ond hals ska inte få hindra mig.
Just nu har jag ätit frukost bestående av o'boy med mackor, mums. Sitter och kollar på vakna med The Voice det är ett måste varje morgon när man vaknar tidigt. Ska snart göra mig i ordning för att cykla iväg till skolan idag ska det göras promos och sen är det redaktionsmöte. Sen ska det kanske pluggas lite ljudteknik.

Måndag

Publicerad 2009-10-05 18:32:23 i Allmänt,

Då var det dags för en ny vecka. Denna vecka bjuder på min första tenta någonsin borde jag vara nervös. Kanske ska jag plugga som en tok och slita mig i håret och inte veta vart jag ska ta vägen?! Nej, jag är lugn som en filbunke. Ska bege mig ner till Linnea om en liten stund och plugga lite och sen får vi se om man blir nervös eller inte. Men det känns inte som att det borde vara något att bli nervös för, det här sak jag ju kunna sen innan så varför skulle jag inte kunna det nu?!
Det var riktigt skönt att träffa alla klasskompisar igen och dagens Workshop med Peo var riktigt rolig imorgon blir det fortsättning på den då vi ska spela in våra Promos, skoj skoj säger jag bara.
Sen när jag kom hem från skolan så passade jag på att städa lite och sen så blev det dags för lite matlagning idag bjöds det på stuvade makaroner med köttbullar här i Therese restaurang, mums fillibaba.

Nej, nu ska jag gå ner och prata med min hyresvärd lite börjar fundera lite smått på när hon ska slå på värmen då det börjar bli ganska kallt här uppe i min lägenhet. Och efter gårdagens storm så är det ju nästan ett under att huset står kvar.

Iker Casillas

Publicerad 2009-10-05 13:50:57 i Real Madrid, laget i mitt hjärta!,

Gårdagens match mot Sevilla var ju inte så mycket att hura för som Real suporter. Det märks att laget fortfarande inte är riktigt samspelt och att det är något som fattas. Men något som är glädjande är att Iker Casillas återigen visar att han är världens bästa målvakt. Han gjorde ett par riktigt svettiga räddningar under gårdagen och det var tom två stycken som var två givna mål men vem var inte där och räddade bollen?! Jo Casillas, helt otroligt här nere får du sen en utav räddningarna!

Ängelholm eller Köpenhamn?!

Publicerad 2009-10-04 19:00:14 i Allmänt,

Är tillbaka i Båstad igen efter en skön helg hemma. Därför tar det nu emot lite när man kommer ner till ett stormigt Båstad och att det dröjer ett tag tills man träffar familjen igen. Men det är bara att bita ihop och imorgon när jag träffar mina underbara klasskompisar så kommer det vara bortglömt.
Flygningen ner till Ängelholm gick bra trots att det länge var osäkert om vi skulle landa i Ängelholm eller om vi skulle bli tvugna att flyga till Köpenhamn för att landa där istället pga den kraftiga vinden. Jag kan ju meddela att det inte var den roligaste inflyningen som man gjort.
Nu ska jag ta och äta lite godis och hoppas att klockan går fort så jag får se laget i mitt hjärta, Real Madrid, spela mot Sevilla klockan 21:00.

Lördag

Publicerad 2009-10-03 19:29:32 i Allmänt,

Har ägnat dagen, precis som igår, åt att nörda lite The Sims 3. Man måste ju ta vara på minuterna nu medans man är hemma. Imorgon flyger jag ner till Båstad igen. Mot regn och rusk fast det har ju inte varit så mycket bättre väder här uppe idag.
Ska snart gå och plocka åt mig lite godis och hälla upp ett stort glas med kall Coca Cola. Hostan har blivit lite bättre och idag har jag tvingat i mig en kopp med te i hopp om att den blir ännu bättre.
Sen vid klockan 20 så bänkar jag mig framför tvn och kollar på Körslaget på tv4. Det är en kör från Uppsala med denna gången och man måste ju kolla och se om det är någon som man känner igen.

Försvinn bort från mig

Publicerad 2009-10-02 23:31:41 i Allmänt,

Hostan har inte blivit bättre utav allt tedrickande denna dag. Vill att den ska försvinna nu det är jobbigt att gå runt och hosta hela tiden. Och eftersom det är jobbigt så blir man trött så därför tänker jag nu krypa ner i min säng och sova och hoppas att hostan är snällare imorgon.
Förresten så gick alla mina favoriter vidare i idol.

The sims 3

Publicerad 2009-10-02 19:56:41 i Allmänt,

Som sagt idag har jag inte gjort så mycket mer än suttit framför datorn och nördat The Sims 3 till 1000. Har endast gjort små avbrott för att gå på toa, äta mat, hämta posten, vattna blommorna. Har även lyckats pressa i mig nästan två koppar med te känns en aning bättre i halsen så imorgon hoppas jag att jag inte hostar lika mycket.
Ska alldeles strax gå och joina föräldrarna framför tvn, med en godis skål och ett stort glas Coca Cola. Först blir det nog Dobidoo och sen Skavlan.

Fredag

Publicerad 2009-10-02 10:58:11 i Allmänt,

Solen skiner i ett annars ganska höstigt Onslunda. Löven har sakta börjat ändra färg från den gröna till de lite mer gul, orange, röda färgen. Men trots det fina vädret så sitter jag här inne framför datorn och hostar. Har bestämmt mig som den tehatare jag är att få i mig en kopp med varmt ryckande te i förhoppnning om att hostan då släpper. Har precis beställt de sista kursböckerna till de avslutande momenten nu till hösten hela 1192 kronor gick det loss på.
Nu ska jag sätta mig och nörda The Sims 3 lite grand.

Torsdag

Publicerad 2009-10-01 20:00:07 i Allmänt,

Blev en heldag i stan idag. Först ett besök på Ikea där jag kom ut med en klocka som ska ställas i mitt fönster vid tvn. Sen åkte vi hem till mormor och fikade lite för att åka upp till Gränby och där sprang vi in i några butiker.
Idag blev det även bestämmt att jag åker ner med ett tidiagre flyg än det som jag tänkt då ungdomsbiljetterna var slut.
Blir lite småsur över en liten skitsak egentligen. I tisdags tänkte jag att jag skulle sättta mig ner och beställa Beverly Hills 90210 säsong 6 för att den skulle då komma hem tills jag var hemma här och då hade jag kunnat ta med mig den direkt nu när jag åker ner sen igen. Det var egentlgen länge sen som den kom ut men jag har inte tagit tag i saken och beställt den. Men nu när jag skulle göra det så var den ju såklart slut. Och nu när jag gick in för en liten stund sen för att kolla på en annan sak så söker jag ju bara på lite skoj på boxen och självklart så finns den ju nu. Men den hinner ju aldrig komma innan jag åker ner nu igen. Så det blir väl en betsällning tills Ika åker ner och hälsar på mig i Båstad om cirka tre veckor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela