Therese

Så här ser jag på saken

Onsdag

Publicerad 2010-12-22 21:04:14 i Allmänt,

Inte långt kvar nu till julafton, endast 1 dag och några timmar. Julkänslan börjar sakta men säkert infinna sig. Idag har det slagits in lite julklappar och så har hela huset blivit städat aå nu skiner det i varje vrå och hörn. Men något som kanske inte skiner lika mycket just nu är min lilla stackars rygg. Hade ont i ryggen efter jobbet förra torsdagen och efter det har den inte blivit riktigt bra då jag egentligen aldrig har kunnat vila den. Nu känns den ganska bra efter allt städande idag och allt sittandes på golvet medans jag slagit in julklappar. Så nu sitter jag med en värme kudde på ryggen och ett glas med julmust på bordet. Hoppas att den känns bättre imorgon för att ha ont i ryggen är ju inte det roligaste som finns.

Om en timme är det fotboll som gäller. Det är dags för spanska cupen och Real Madrid möter Levante. Hala Madrid!

Tisdag

Publicerad 2010-12-21 23:01:24 i Allmänt,

Har hela dagen gått och trott att det är onsdag när det egentligen är onsdag. Skum känsla och nu på kvällen känns det som att det är fredag, skumt. Kan kanske bero på att jag är helt ledig nu fram tills julafton, inget jobb eller måndagschill, så man kan ju säga att jag gått på ett kort men litet jullov.

Nu blir det sängen, då jag är riktigt trött, får väl bli en utförligare rapport på mina dagar imorgon.

Ont!

Publicerad 2010-12-17 22:19:04 i Allmänt,

Om jag hade ont i kroppen i morse när jag vaknade är det bara förnamnet av vad jag har nu. Skulle jag ha varit smart så kanske man inte skulle suttit ner nästan hela dagen och bara slappat utan rört på sig lite mer. Men latmasken inom mig kom fram idag förrutom den stunden som jag var ute och skottade på uppfarten.

Imorgon blir det bandy på morgonen och sen blir det nog till att städa mitt rum.

Fredag

Publicerad 2010-12-17 11:51:50 i Allmänt,

Shiiit vad det snöar! Snöade hela dagen igår och nu snöar det och blåser igen. Jag får nog ta tillbaka det där om att snön kommer att försvinna innan jul, för nu är det ju bara en vecka kvar och under den tiden kan ju inte så här mycket snö försvinna fast vem vet imorgon kanske det är alldeles grönt på marken.

Idag känns det i alla fall i kroppen att jag jobbade igår, ont i axlar, rygg och ben. Blev mycket bärande igår på stora kaffetunnorna fram och tillbaka. Började klockan 10 och slutade kl 21. 11 timmar är väl en ganska okej arbetsdag. Något som varierar på jobbet på Ultuna blir lunchtiderna, alltid lika kul, igår åt vi lunch vid kl 16. Helt normalt. Eller det kändes som att man egentligen åt middag eftersom klockan var så mycket. Men det blir lite upp och ner vända världen när man jobbar på Ultuna, men det är bara kul.

Snart ska det göras lite julgodis tillsammans med Ika och sen måste det nog skottas lite snö skulle jag tro. Sist men inte minst så måste jag med min träningsvärk ta fram fido, dammsugaren, och mata den lite. Börjar få husdjur ute på mitt rum. De trivs bäst i hörnen har jag lärt mig och de är oftast gråa och fula.

Onsdag

Publicerad 2010-12-15 23:01:37 i Allmänt,

Besöket till kungliga huvudstaden gick bra. Frågorna kanske är många... Vad gjorde jag där, var det julklappar jag köpte eller var det bara en täckmantel för något helt annat?! Några julklappar blev det i alla fall inte eller det kan ju alltid bli något utav de kort som jag fick med mig hem, men det är inget som är planerat. Nu har du fått en liten vink - ett kort. Vadå för kort? Jo jag ska berätta!

Idag var jag och min lilla syster yster modeller för en dag på The Studio. Det var sjukt kul och en upplevelse i sig. Vi blev sminkade och hela tjota ballongen med hårstayling med. 3 st klädbyten hade vi med oss var. Olika poser som skulle intas. Många av de inte ett dugg naturliga och ganska många av de föll sig automatiskt. Kom hem från Stockholm lite fattigare men massor med foton rikare. Det är något som man troligtvis aldrig kommer att göra igen, men det var grymt kul.

Imorgon är det tillbaka i verkligheten igen då är det dags att dra på sig jobbarkläderna och sticka till Ultuna och jobba ett, troligtvis, monsterpass. Men det ger cash på kontot så jag klagar inte!


Tisdag

Publicerad 2010-12-14 16:06:15 i Allmänt,

Sista måndagschill igår för denna säsong. Men självklart så är vi ju tillbaka i radion igen efter en liten julledighet, 17 januari.

Idag har jag varit ledig exakt hela dagen, så skönt att bara vara hemma och inte göra ett skit. Men nu är det slut på lugnet i alla fall i två dagar. Imorgon far jag och systeryster till huvudstaden och gör lite saker. Resultat kommer du att få senare, om jag är snäll. Kanske blir det även någon julklapp som handlas.
Och sen på torsdag blir det jobb igen på restaurangen! Förväntar mig ett monsterpass från morgon till kväll, men det klirrar gött på kontot när lönen kommer infarandes.

Lördag

Publicerad 2010-12-11 21:08:27 i Allmänt,

Blev en tur in till stan idag för att fixa lite födelsedagspresenter till lilla kusinen Johan som fyllde år i onsdags. Vi ska upp och gratta honom imorgon. Sen åkte vi upp och hälsade på hos mormor och åt lite mat. Och som alltid blir det riktig god mat hos henne!
Mormor kom hem från Thailand i onsdags fick ett Lacoste-linne från henne, tack så mycket det var fint!
Sen efter maten hos mormor så åkte vi vidare till Gränby Centrum och där blev det även lite julklappar inhandlade, så nu är det inte så många kvar. 

Torsdag

Publicerad 2010-12-09 21:58:27 i Allmänt,

Idag har jag hela tiden gått och tänkt att det är fredag, vet inte varför. I tisdags tyckte jag att det kändes som att det var måndag, på jobbet. Men idag har jag i alla fall haft en ledig dag och städat lite i mitt rum. Jag har även hunnit med en liten promenad med Rocko. Skönt var det även fast det blåste lite kallt. Men det var ändå skönt att vara ute i friskaluften. 

Imorgon blir det lite pill med Måndagschill. Bidrag till Studentradiopriset ska klippas och så ska hockeyreportaget redigeras ihop så att det kan sändas på måndag då det även är sista sändningen innan det blir lite julledigt i radion.  

Tisdag

Publicerad 2010-12-07 18:48:24 i Allmänt,

Jobb idag, på restaurangen, och Måndagschill igår. Det händer saker hela tiden, men det är skoj. Jobb imorgon och sen ska jag vara ledig på torsdag. På fredag blir det ett besök till stan igen för att pyssla lite med Måndagschill.
Får se om jag kanske hinner smita in och ta en drop in tid hos någon frisör imorrn. Mitt hår har väl sett bättre dagar även fast det egentligen inte är så slitet, men det behövs verkligen en liten uppfräschning. Drop in tider är inte riktigt min grej, känner jag. Jag har en frisör som jag brukar gå till, nu är hon visserligen mammaledig, och så har jag en reserv. Tycker det är skönt att gå till en och samma för då vet jag vad jag får. Men jag måste nog ändå slinka in imorgon för så här kan det ju inte se ut nästa vecka när jag ska iväg på lite saker!

Söndag

Publicerad 2010-12-05 15:41:50 i Allmänt,

Snart är helgen över och det har varit skönt att få sova lite efter veckan med lite mindre sömn än vanligt och ganska mycket jobb. Men jag klagar inte då det är skönt med pengar! Något som kanske är mindre roligt är att jag börjar känna mig lite krasslig. I veckan började jag nysa en massor och det har bara fortsatt och nu har även huvudet hakat på. Okej huvudet nyser inte men det känns som att det är proppat med bomull. Hoppas inte att jag blir sjuk då jag har jobb och lite annat inplanerat nästa vecka, men det skulle inte förvåna mig då mamma är förkyld nu.

Lördag

Publicerad 2010-12-04 19:50:21 i Allmänt,

Slut i hela kroppen. Att vara servitris är inte a pice of cake! Det ska bäras på allt möjligt, porslin som ska fram, det ska dukas, det ska serveras, det ska dukas av det ska gås dit och massor med andra saker. Så om du tycker att servitris är ett lätt jobb kanske ska tänka om lite grand. Men det är ett väligt roligt jobb. Men som sagt att lyckas jobba ihop drygt 40 timmar på fyra dagar är inte illa pinkat tycker jag. Men det känns i kroppen och det ska bli skönt med tre dagars vila för på tisdag är det dags igen. Men då blir det inte jobb hela veckan utan kör bara på onsdagen också om inget annat händer.
Massor med pengar kommer alltså att komma infarande på kontot när lönen ska betalas ut i slutet av december, det gillar vi!

Nu blir det lördagsmys eftersom jag missade fredagsmyset igår då jag jobbade till kl 23:30.

Torsdag

Publicerad 2010-12-02 22:57:59 i Allmänt,

Jobb, jobb och lite mer jobb! Igår blev det en arbetsdag på 13,5 timme och idag blev det väl bara hälften utav det. Och imorgon blir det ett monsterpass på en cirka 10 timmar. Det blir en ganska fin lön man kommer att få i jul! Tyvärr blir ju bloggen lite lidande när jag jobbar som jag gör och kommer hem på kvällarna och är helt slut! Det känns som att kroppen behöver några dagar att återhämta sig innan jag jobbar lite igen. För det gör ont i axlar, ryggen och i fötterna! Men som sagt ingen vila imorgon utan det får vi ta på söndag eller något sånt.

Nu blir det i alla fall sängen så jag orkar gå upp när mobilen ringer imorogn halv åtta. Vilken sovmorgon jag får efter att ha gått upp kvart över sex varje morgon sen i tisdags.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela