Therese

Så här ser jag på saken

Söndag

Publicerad 2010-01-31 19:20:52 i Allmänt,

Matchen igår mellan Deportivo och Real var bra. I första halvlek spelade Real Madrid ut Deportivo, fullkomligt, och målen kom helt rättvist. Och ett utav målen kan du ju se i inlägget under. Det är helt sjukt att man tar och klackar i ett sånt läge, är väl bara Guti som kan göra det.

Idag har det inte gjorts så mycket. Pratat lite med familjen där hemma och det är nu klart att jag åker hem om cirka två veckor, då vi inte har så mycket på schemat här nere, skönt att åka hem tycker jag. Sen var jag faktiskt duktig och gick ut och rörde lite på mig, vinden riktigt bet i kinderna på mig.

Snart är väntan över

Publicerad 2010-01-30 21:44:47 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar till avsparken mellan Deportivo och Real Madrid. Har varit en lång väntan om man säger så. Det har varit diversie skitprogram som plöjts igenom allt för att få tiden att gå.
 
Under dagen har jag också insett hur mycket jag saknar alla där hemma. Hur skönt det skulle vara att krypa ner i min egna säng med mitt sköna dunntäcke. Dra alla dåliga vitsar för mamma och pappa, de där som man får be de skratta åt för att de är så dåliga. Eller att små gnabbas lite med Ika. Det är vid såna här stunder som man inser hur mycket ens familj och hem betyder för en.
Men jag ska vara stark och inte ge upp. Utan nu ska jag knyta näven i fickan och ge mig själv denna chans, som man endast får en gång i livet.
Istället ska jag nu längta tills jag får åka hem och träffa alla!

Lördag

Publicerad 2010-01-30 15:38:17 i Allmänt,

Idag händer det inte mycket här nere i Båstad. Stora delar har tillbringats framför tvn, liksom igår, med korta uppehåll för lite städning. Och dagen kommer att fortsätta i samma anda hela kvällen. Sitter och väntar på att Real matchen ska börja, 22:00, men det är några timmar kvar.

Fredag

Publicerad 2010-01-29 13:47:44 i Allmänt,

Då har det blivit fredag och idag står det inte heller något på schemat. Tog en liten promenad imorse för att jag inte skulle sitta inne hela dagen, skönt att få lite frisk luft. Ikväll åker godisskålen fram och det ska kollas på let's dance. Idag kom pengarna in på kontot, så nu är hyran betald, sköönt!

Torsdag

Publicerad 2010-01-28 12:55:01 i Allmänt,

Imorse när jag vaknade så kunde jag knappt ta mig ur sängen. Har ont i kroppen efter gårdagens skottning. Tur att det inte är någon skola idag. Imorgon kommer pengarna infarandes på kontot i 100 km/h vilket är skönt så jag kan betala hyran.
Nu är vi lediga i fyra hela dagar om man räknar med helgen. Det har ju inte direkt varit någon hårdstart av denna termin, vilket kan tyckas vara skönt. Så vi får se vad jag tar och hittar på. Det är ju inte direkt som hemma!

Insnöad?

Publicerad 2010-01-27 19:27:35 i Allmänt,

Nepps, har inte blivit insnöad än. Nu har faktiskt snöandet övergått i regn så jag antar att jag slipper att gå ut och skotta något mer denna kväll. Var ute för lite mer än en timme sen och hoppasdes då på att det var sista gången för ikväll. Dörren fungerar fortfarande den med men det kanske inte är så konstigt då jag antar att det är runt 0:an, har inte termometer. Men antar även att det kan bli lite kinkigare då det blir kallare om några dagar.

Onsdag

Publicerad 2010-01-27 14:42:26 i Allmänt,

Trodde inte att jag sulle få se så mycket mer snö här nere i Skåne efter jullovet, men jag hade riktigt fel. Just nu är det snöstrom här nere, inte kul. Har redan skottat min lilla altan två gånger och antar att det blir fler besök ute i snön för att skotta fram gången till min dörr och i en förhoppning om att dörren inte fryser fast denna gång, men jag antar att det är en ganska stor risk att det inträffar även denna gång.



Idag blev det en kort dag i skolan då Robban skulle gå igenom mailsystemet och lite annat, som de införde på radio båstad under hösten. Nu väntar två dagar ledigt, vilket är ganska segt kan jag tycka.

Tisdag

Publicerad 2010-01-26 20:59:53 i Allmänt,

Idag var det dags för introduktionen till lektionen i rörlig bild. Även fast jag gått rörlig bild i gymnasiet så tycker jg att det ska bli riktigt kul, för våran grupp är helt klart bäst. Så det var kul och det var många idéer som kom fram när vi satt och spånade på slutprojektsfilmen i denna kurs.
Sen följde jag med Linnet hem till de och checkade in lägenheten. Där blev jag kvar en stund och jag och Bea satt och snackade om allt mellan himmel och jord. Så glad att jag har er två tjejer!

Nu ska jag ta och kolla på lite So You Think You Can Dance och sen vid 22 blir det Paradise Hotel för hela slanten och sen väntar sängen då det är skola imorgon!

Båstad

Publicerad 2010-01-25 15:52:58 i Allmänt,

Imorse runt 8-tiden satte jag mina fötter på planet som skulle ta mig ner till Ängelholmsflygplats. Det var med blandade känslor som jag klev på planet. Det skulle bli kul att träffa alla klasskompisar igen men skittråkigt att lämna allt där hemma. De senaste dagarna har faktiskt tankarna gått fram och tillbaka och frågorna har varit många och den största frågan har faktiskt varit, om det är värt det?! Är det verkligen det här jag vill?! Jag vet att drömyrket har varit sen en längre tid tillbaka att jobba med just radio. Så varför ska jag då vara så dum och hoppa av en utbildning som ger mig chansen att få den möjligheten. Och jag känner mig själv så bra så jag vet att jag skulle ångra mig ganska mycket om jag väljer att hoppa av nu och inte ge utbildningen en riktig chans.
Så jag har i princip bestämmt mig för att hålla ut detta år och känna hur det känns på praktiken och så och så får vi ta ett beslut till sommaren och se om det blir Båstad sen i höst med.

Ibland kan det kännas som en pusselbit i ett pussel som inte passar.

Lördag

Publicerad 2010-01-23 10:14:07 i Allmänt,

God morgon!
Idag blir det en tur till Stockholm för att fira Mikaela som fyllde år för ungefär två veckor sen, ska bli skooj.
Sen så ska jag och Ika ta och städa lite snabbt här hemma så att det är fint. Sen får vi även se om jag tar och kollar lite på webbrapporten och ser om det är något som ska ändras, annars så skickas den in.

Har varit sugen på dessa skor ett tag nu och frågan är om de ska bli mina?!


Bilden är tagen från: http://www.bjornborgfootwear.se/

Fredag

Publicerad 2010-01-22 11:01:50 i Allmänt,

Igår blev det en dag i stan, träffade först Mickan en snabbis då honhade lite andra saker för sig. Men snäll som hon är kommer hon ändå ner till stan trots att hon egentligen inte har tid. Sen mötte jag upp Ika efter att hon slutat skolan, nu skulle det köpas hårfärg. Sen hem och färga hennes hår och jag blev faktiskt nöjd med resultatet, tror även att hon också blev det.

Idag ska jag bara sitta och nörda The sims 3 till 10000 innan det är dags att lägga sig framför tvn och kolla på diverse program ikväll, med undantag för de små saker som måste göras.

Onsdag

Publicerad 2010-01-20 18:00:48 i Allmänt,

Då har man varit duktig och skrivit klart webbrapporten, den blev faktiskt bara sju sidor, riktigt skönt att den är klar. Började idag vid 11 och blev klar fem timmar senare. Nu är det bara lite korrigeringar kvar att göras och sen ska den lämnas in, ska bli så skönt att lämna in den i vetskap att det är det sista vi gör i webbkursen och efter detta behöver jag inte mer tänka på denna sjuka kurs. Börjar kännas lite tungt i huvudet efter massor med stirrandes på denna skärm. Så det får bli kollandes på en annan skärm, haha tv:n, i några timmar ikväll. Blir lite handboll, precis som igår. 
Imorgon ska jag in till stan och träffa Mickan, ska bli kul att träffa henne igen då det var ett tag sen! 

Tisdag

Publicerad 2010-01-19 20:09:36 i Allmänt,

Dagarna bara går och det börjar sakta men säkert att närma sig nerfärd till Båstad igen, på söndag flyger jag ner. Det är med blandade känslor som jag säger att jag ska ner till Båstad igen. Det ska bli kul att träffa alla igen men samtidigt är det så skönt här hemma!
Idag blev det en tur in till stan, Ikea besöktes bland annat. Nu sitter jag framför tv och kollar på Mästarnas mästare på Svt1 och sen ska jag lämna mamma och pappa här framför tvn och bege mig ut till mitt rum och kolla på lite handboll.

Imorgon ska jag ta tag i webbuppsatsen som ska in på söndag och som måste göras.

Söndag

Publicerad 2010-01-17 14:18:15 i Allmänt,

Bläää jag har fått ett tråkigt besök i min kropp. Det är herr halsont som är på besök och det är en konstig känsla i min hals. Hoppas verkligen att det bara är en skitsak som snart försvinner ur min kropp, vill inte bli sjuk!
Har suttit framför tvn hela dagen och kollat på massor med sport och det känns som att dagen kommer att fortsätta i samma mönster. Ska sätta mig ner och redigera ihop ett litet klipp från lord of the dance i fredags, vilket var riktigt bra. Och sen var det inte helt fel att träffa Erika heller, då det var år och dar sen känns det som, det var många minnen som gicks igenom.

Sen om jag orkar så sätter jag mig ner och börjar med uppsatsen på webbmedian!

Fredag

Publicerad 2010-01-15 08:43:52 i Allmänt,

Tidig uppgång idag, ska in och träffa den bästa Erika. Var länge sen jag träffade den flickan så det kommer inte en dag för sent.
Sen ikväll ska jag gå på Lord of the rings med mamma, Ika och mormor. Hoppas även att det blir bra. Så det blit alltså en heldag i stan, tur att det inte är så jäklans kallt så att man inte fryser om fötterna.

Nu ska jag gå och ringa till farfar och säga att han inte behöver skjutsa mig till tåget!

Torsdag

Publicerad 2010-01-14 11:13:49 i Allmänt,

Igår spelades det The sims 3 för fulla muggar innan jag åkte in och kollade på bandy, Sirius-Broberg. Hade förväntat mig att det skulle hinna bli lite mer bandy detta jullov innan jag drar ner till Båstad igen. Men så blev inte fallet två matcher som skulle gått under denna period har blivit flyttade och därav inte så mycket bandy, tyvärr.  Sirius vann i alla fall igår med 7-4, vilket var jäkligt skönt.

Idag ska julen städas ut här hemma och det är jag som fått det ärofyllda uppdraget. Men jag gör nog så att jag drar lite på städandet och drar igång The Sims ett tag och sitter och nördar mig lite där och samlar kraft inför städandet!

Tisdag

Publicerad 2010-01-12 14:22:33 i Allmänt,

Bowlingen igår gick bra och det var kul och för en gång skull spela på en bana som är lite bättre än de där nere i Båstad, som kan klassas som riktigt festbanor som inte underhålls lika flitigt som de i Fyrishallen. Så igår blev det en hel dag inne i stan, myys.
Idag görs det inte många knop, sitter mest framför datorn och nördar lite The Sims 3. Men lite viktiga saker har jag ändå lyckats hinna med. Praktikplatsen är checkad och klar, vilket känns oerhört skönt. Det är inte riktigt klart än vart jag kommer att vara men någonstanns på MTG-koncernen blir det i alla fall, vilket blir otroligt skoj och lärorikt.
Nu ska jag vattna blommorna och sätta mig ner och nörda lite sims igen. Skjuter hela tiden bort den 10sidiga rapporten på webbmedian som ska vara inne i slutet av nästa vecka. Får sätta mig och skriva den någon dag då motivationen infinner sig. 

Söndag

Publicerad 2010-01-10 22:10:39 i Allmänt,

Jaha, då har en till vecka snart gått till ända och det har faktiskt hunnits med lite saker denna vecka, även fast det var vissa saker som inte blev gjorda. Igår var släkten här och det var riktigt trevligt. Blev mycket skratt och Wii-spelande.
Imorgon ska vi in till stan och bowla lite och sen blir det kanske en snabbrunda i butikerna nere på stan, vem vet man kanske hittar något fynd. Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda.

2009 året som gått!

Publicerad 2010-01-10 14:38:49 i Allmänt,

Lite sen, men nu kom den i alla fall kan komma en lite längre summering någon annan dag!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japps, flyttade drygt 60 mil ner till Båstad för att börja plugga radio.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften har jag aldrig gjort för jag vet att jag aldrig kommer att hålla de!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej!
5. Vilka länder besökte du? Egypten, Hurghada, med Erika i Mars. Vill tillbaka!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Hmm, inget som jag kommer på nu!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 5 mars, då jag och Erika flög till Egypten!
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag började plugga nere i Båstad så jag får chansen att kunna jobba med mitt drömjobb i framtiden!
9. Största misstaget? Ingen aning?!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara lite förkylningar!
11. Bästa köpet? Det finns så mycket! Bla resan till Egypten
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resan till Egypten
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaa, massor med saker!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Det finns så många låtar. Men Baby Goodbye spelades varm i min iPod under våren.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hmm! Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest ännu mer och jobbat mer
17. Vad önskar du att du gjort mindre? ?
18. Hur tillbringar du julen? Med släkten och nära och kära!
19. Blev du kär i år? Hehe!
20. Favoritprogram på TV? Åhh, det finns så många. 90210, Grey’s mm
21. Bästa boken du läste i år? En shopaholics bekännelser och Stieg Larsson triologin.
22. Största musikaliska upptäckten? Adam Lambert!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Fick så mycket. Men den bästa presenten var nästan när jag fick reda på att jag kommit in nere i Båstad.
25. Något du önskade dig men inte fick? Var det säkert!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Grillfest, som vanligt när jag fyller år, med släkten!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns det säkert.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Som vanligt!
29. Vad fick dig att må bra? Det mesta. Att vara med mina vänner och nära och kära!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? HAHA!
31. Vem saknade du? Morfar
32. De bästa nya människorna du träffade? Det finns några guldkorn i den nya klassen. Ni vet vilka ni är, ni betyder mycket! ♥

Isen sprack

Publicerad 2010-01-06 18:40:23 i Allmänt,

Var tänkt att vi skulle in och kolla på Sirius-Edsbyn, bandy, på Studenternas. Men in i det längsta var det oklart om det skulle bli något pga den kraftiga kylan som har drabbat detta avlånga land. Men efter en stund stod det på Sirius hemsida att matchen skulle bli av så jag och pappa åkte in. Allt verkar okej och spelarna värmer upp i kylan och efter en stund så meddelar de att isen har spruckit på flera ställen, för tjock och för kallt, därför ställdes matchen in. Så det var bara att åka hem till värmen igen!

Efter måndag kommer tisdag

Publicerad 2010-01-05 18:18:38 i Allmänt,

Denna dag har tuffat på som ett ånglok liksom alla andra dagar. Lite tråkigt men sant, faktiskt ganska skönt ändå! Kommer att komma en årsummering. Men vet inte när jag sätter mig ner och skriver den!

Måndag

Publicerad 2010-01-04 21:38:32 i Allmänt,

Ny vecka och nya möjligheter som man brukar säga. Denna vecka är det lite saker som händer. Sirius-Edsbyn på Studenternas. Mamma fyller år. Ska ringa och tjata lite på programchefen på Lugna Favoriter ihopp om en praktikplats. Klämma in ett besök till stan och även lite bowling med mormor och Ika kanske. Sen ska mamma firas. Och sen är det nog något som jag glömt.

Idag har jag pysslat hela dagen med mammas ena present om kanske inte ens blir en present om han inte kommer till Sverige för en konsert i sommar. Men snälla som vi är så har vi även andra presenter hon ska få.

Erika!!! Ska vi hitta på något nästa vecka, som det ser ut nu är det inget inbokat!

I'm alive

Publicerad 2010-01-03 17:15:50 i Allmänt,

Jag lever, även fast det kanske inte verkar så här på bloggen. Har verkligen legat i lä när det gäller bloggning, fy på mig jag lovade ju dig att jag skulle skärpa mig. Då får det komma en liten summering av de senaste dagarna.

Nyårsafton: Var en lugn och skön nyårsafton även detta år. Konstigt nog lyckades jag inte dra på mig någon förkylning, brukar ju annars lycka bli ganska sjuk till just nyår. Började dagen med det årliga mopperacet som går varje år vid nyår. Det var skoj som vanligt.

Nyårsdagen: Gjordes det inte mycket. Blev mycket tv-tittande.

Igår: Åkte jag först iväg med farmor och farfar och kollade på min kusin Julia när hon tävla. Sen hem och värma upp kroppen för att sen åka in till stan och hämta ut min kamera som kommit in till Elgiganten, så nu har jag en ny kamera. Nu ska det bara införskaffas en ny mobil men det får komma senare.

Idag: Har det inte gjorts så mycket. Har mest spenderat dagen framför tvn och så kommer det att se ut resten av kvällen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela