Therese

Så här ser jag på saken

Onsdag

Publicerad 2010-03-31 21:47:41 i Allmänt,

Dagen på praktiken var lika kul idag som vanligt. Blev lite försenad till praktiken tack vare att Upptåget blev försenat och sen blev även pendeln försenad. Men jag kan väl inte direkt säga att jag blev försenad eftersom vi egentligen får komma och gå när vi vill.
Blev lite voicning först på morgonen och sen var vi med på programmötet. Och sen fick vi feedback på våra voicar som vi gjort, skit skoj.

Imorgon blir det även då lite voicning, skönt att komma in i Lugna formatet och systemet och man känner sig varmare och varmare i kläderna ju fler voicar man gör. 
Sen efter praktiken blir det lite födelsedagsfirande av Ika som fyller år, hon är ett rktigt litet aprilskämt hehe!  

Tisdag

Publicerad 2010-03-30 20:14:17 i Allmänt,

Andra dagen på praktiken och lika kul var det även denna dag, trots att vi inte hade lika mycket att göra. Imorgon vankas det lite torrvoicning och sen är det stationsmöte och sen blir det förhoppningsvis lite feedback på sändningen.
Nu tänkte jag sätta mig ner och showpreppa lite inför morgondagens torrsändning så man slipper sätta sig ner och göra det imorgon när man kommer till radion.

Saknad

Publicerad 2010-03-29 22:10:30 i Allmänt,

Trots att det nu gått fyra år så är du fortfarande oerhört saknad! Går inte att beskriva med ord!


Björn Sahlin 19 juli 1942 - 29 mars 2006

Måndag

Publicerad 2010-03-29 22:05:40 i Allmänt,

Första dagen på praktiken och jag stormtrivs i MTG-huset på Ringvägen i den kungliga huvudstaden. Det kommer att bli en rolig praktik med många roliga människor. Idag blev det först en liten introduktion och sen kastades jag och Amanda ut på stan med en bandare för att spela in lite olika saker och sen blev det även lite torrvoicning, skoj skoj.

Nu ska jag gå och fixa håret och sen får det nog bli sängen för mig då jag är riktigt trött.

Söndag

Publicerad 2010-03-28 20:59:12 i Allmänt,

Har ju inte direkt varit något aktivt bloggande från min sida de senaste dagarna. Kan ju meddela att det inte är så mycket som har hänt.
Men idag blev det ett snabbt besök uppe hos kusinerna i Månkarbo för att kolla in det nya fölet som anlände igår kväll. Hon var riktigt söt. Sen åkte vi hem till mormor där det blev lite mat innan vi åkte till kusinen i Herrhagen som fyller år i veckan.

Imorgon börjar praktiken på MTG och Lugna Favoriter. Det ska bli riktigt skoj och man börjar bli lite smånervös.

Torsdag

Publicerad 2010-03-25 18:12:59 i Allmänt,

Då var man hemma i lugnets vrå igen efter drygt tre dagar nere i Båstad. Nu blir det praktik för hela slanten. riktigt skönt ska det bli.
Får se om jag tar en tur in till stan imorgon eller om jag blir hemma och nördar lite The sims 3.

Våren och sommaren försvann snabbt

Publicerad 2010-03-21 22:02:30 i Allmänt,

Precis när man trodde att våran var här så försvann den lika fort och vintern och snön är här igen. Idag kom det över 2 dm på några timmar.
Det är skönt att vara hemma och ännu skönare är det att veta att jag snart kommer att vara hemma på heltid i lite mer än en månad.
Idag blev det bandyfinalen för hela slanten. Vilket jävla väder, förstörde hela finalen. Men trots allt tror jag att det blev publikrekord.

Imorgon ska jag nörda massor med The Sims och sen måste det bokas en biljett ner till Båstad igen tills på tisdag och en biljett hem tills på torsdag.

Torsdag

Publicerad 2010-03-18 19:45:28 i Allmänt,

Veckan har gått riktigt fort, det är redan torsdag. Det betyder att det är hemresa imorgon. Ska bli riktigt skönt att komma hem. Det blir en liten snabbvisit hemma och sen far jag ner hit till Båstad igen i några dagar för att sen komma hem på allvar. Det är dags för den efterlängtade praktiken.
Idag har jag både ont i nacken och i ryggen och därav har jag en jobbig huvudvärk som inte vill ge med sig. Dessutom blev det dåligt med sömn inatt då vi frst hade en liten klassfest och sen när man har en nacke som gör ont är det svårt att sova. Så lite sömn och en ond nacke gör att huvudet även vill vara med och göra lite ont. Det får nog bli en tidig sänggång ikväll.

Just nu verkar det som att min hyresvärds dotter har födelsdagskalas och just nu sitter de och spelar på ett piano. Jag antar att jag inte behöver påpeka att det inte låter så speciellt fint.

Onsdag

Publicerad 2010-03-17 10:11:06 i Allmänt,

Trots att man inte har något att göra om dagarna så tuffar de ändå på och det är redan onsdag. Det betyder att det snart är det dags för hemfärd.
Idag är molnen tillbaka och det verkar tyvärr inte som att det blir någon sol idag. Så därför passar jag på att städa.
Jag har en konstig huvudvärk som trycker på sidan, hade liknade huvudvärk igår och misstänker att det är någon form av migrän. Till råga på allt så har jag skitont i magen. Ikväll är det bowling med klassen och till dess så hoppas jag att magonten och migränen har släppt.

Erika 21

Publicerad 2010-03-16 18:07:56 i Allmänt,

Idag är det inte vilken dag som helst. Utan det är Erikas födelsedag. Grattis vännen!

Tisdag

Publicerad 2010-03-16 15:33:50 i Allmänt,

Idag spelades båda uppgifterna i berättarkursen in, det gick bra. Det blev även ett besök nere på radion då jag inte har någon usbsladd till H4:an. Det är riktigt skönt väder här nere så jag hängde med Linnea hem till henne och där satt vi ute i solen i några timmar innan jag var tvungen att fixa tvätten som låg i tvättmaskinen och väntade på mig. Så nu är det sista tvättat inför hemresan på fredag.
Hade en plan om att jag skulle sätta mig ute i solen igen efter att jag fixat tvätten och att jag skulle redigera ljudfilerna sen under kvällen. Men det blev inte riktigt så utan solen har gått i moln och här sitter jag och har precis redigerat klart båda uppgifterna.

Imorgon hoppas jag på att solen visar sig igen så man kan få lite mer färg i ansiktet.

Måndag

Publicerad 2010-03-15 19:25:31 i Allmänt,

Ny vecka och denna vecka liknar alla andra veckor. Massor med tomma dagar då man inte har något att göra. På dessa två veckor som det är kvar innan det är dags att gå på praktik är det endast tre utav de dagarna som är skoldagar. Dessutom är två av de där vi ska spela upp lite olika saker som vi har gjort och den tredje är ett studiebesök från SBS Radio. Lite segt om man säger så.

Idag har det inte gjorts så mycket. Hasse hade sitt lilla infomöte imorse och sen efter det satte jag mig och voicade mina två timmar som ska sändas ikväll mellan 22-00, Radio Båstad är kanalen som vanligt.
Sen efter det blev det en promenad i vårsolen med Amanda och Goffe.

Melodifestivalen

Publicerad 2010-03-14 11:03:44 i Allmänt,

Återigen så röstar vi inte fram den bästa låten. Visserligen är smaken som baken och det finns säkert många där ute som tycker att Anna var den värdiga vinnaren, troligtvis eftersom att hon fick flest röster. Men jag tycker som sagt inte att det var rätt vinnare. Jag tycker att Eric Saade skulle vunnit då jag tycker att den låten är bättre och jag tror faktiskt att den låten har en större chans än Annas då jag tror att den lät blir en i mängden. Men det är väl bara upp till låten att förvåna mig.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och göra klart berättarteknik grejerna. Eller i alla fall skriva manuset och så får jag spela in det någon annan dag. Det ska ju trots allt vara klart tills på torsdag så det är ju en stund kvar.

Lördag

Publicerad 2010-03-13 11:07:22 i Allmänt,

När jag vaknade imorse var det disigt och grått ute och det såg inte alls kul ut och jag trodde inte att jag skulle få se solen idag, vilket jag trodde igår. Men så fel jag hade. Det sprack upp ganska fort och nu skiner den för fullt. Så idag blir det en liten promenad ute i solen och ett besök till Ica för att köpa lite mjölk och juice. Sen ska jag försöka sitta i solen så mycket som mjöligt för att få lite färg i ansiktet.

Comeback

Publicerad 2010-03-12 21:54:33 i Allmänt,

Ser du vem som har placerats in i Salem Al Fakirs melodifestivalbidrag i finalen i Globen?!


Jo, det är Björn Gustavsson!

Fredag

Publicerad 2010-03-12 17:19:36 i Allmänt,

Ingen skola idag, men jag klagar inte. Här har det kollats på diverse sporter under dagen. Började morgonen med lite alpint och gick sen över till lite friidrott och sen över till lite skidskytte och sen tillbaka till friidrotten igen. Har även börjat fundera lite smått på hur min personberättelse ska låta och vara. Jag vet hur inledningen ska vara och på ett ungefär hur slutet ska vara men sen vad som ska vara där i mellan är en bra fråga.

Det har ju inte varit så värst roligt väder här nere i Båstad de senaste dagarna. Solen och vårvärmen har varit som bortblåst några dagar och det har varit grått och disigt så att man knappt kunnat sett skolan ifrån fönstret. Och idag snöade det till och med i kanske 20 minuter. Men nu är all dimma borta och man kan tom se till Halmstad på andra sidan bukten. Nu får vi hoppas att även solen kommer de närmaste dagarna.

Glömde ju en sak..

Publicerad 2010-03-11 20:00:06 i Allmänt,

Kom på att jag glömde en sak i inlägget under.. Idag fick vi nämligen reda på hur det gick på tentan i intervjuteknik som vi skrev för lite mer än en vecka sen och jag fick VG, riktigt nöjd.

Torsdag

Publicerad 2010-03-11 18:40:31 i Allmänt,

Idag var det dags för lite skola efter några dagar utan lektioner. Men det blev inte så mycket till lektion i cirka en halvtimme fick vi förklarat för oss hur och vad som skulle skrivas på vfu-rapporten. Nästa vecka blir lite mer ansträngande då det är två långa lektionsdagar. Ena är berättartekniken, torsdag, där vi har två uppgifter som ska spelas upp, ska försöka göra de i helgen. Sen på fredag är det branchdag, SBS Radio kommer ner och häsar på oss, roligt. Sen blir det hemfärd för att gå på bandyfinalen, söndag, och sen bär det av ner till Skåne och Båstad igen på tisdag troligtvis.
Därimellan hoppas jag på att klämma in någon sändning också! :)

Vädret

Publicerad 2010-03-10 10:25:20 i Allmänt,

Tidig uppgång idag då jag har hand om vädret, har varit nere på radion sen kl 8. Men jag klagar inte, det är kul att göra vädret. Idag står det faktiskt inte så mycket på schemat, det är bara vädret som ska fixas fram till klockan 20. Sen ska man sätta sig ner och fundera ut lite hur man ska göra berättartekniksuppgifterna.
Imorgon är det lite skola igen, då vi ska gå igenom hur vi ska skriva VFU-rapporten.

Tisdag

Publicerad 2010-03-09 10:02:14 i Allmänt,

Jag har fortfarande ont i nacken och efter en helg på en luftmadrass så mår den tyvärr inte så mycket bättre. Lite massage skulle nog inte sitta helt fel och en värmekudde på detta tror jag nog att den skulle må lite bättre.

Ska ta och göra mig i ordning för att gå ner till radion och fixa och dona lite innan jag ställer mig och voicar in mina två timmar som ska sändas ikväll!

Måndag

Publicerad 2010-03-08 18:34:48 i Allmänt,

Idag har det inte gjorts mycket, som vanligt tänker väl troligtvis du då. Hasse hade ett litet kort möte imorse och sen blev det ett litet kort möte med Per, där han gav mig lite tips om hur mina prator ska bli ännu bättre än vad de redan är.
Nu ska jag sätta mig ner och skriva rapporten i rörlig bild. Men insperationen står på noll och jag har verkligen ingen lust att göra den. Men jag vet även att om jag skjuter upp den så tills imorgon så kommer det bara att ta ännu längre tid så därför är det bättre att göra den nu.

Imorgon är det ingen skola men det blir ändå ett besök nere på radion. Blir sändning mellan 20-22.

För ett år sen

Publicerad 2010-03-07 21:54:44 i Allmänt,

Åhh vad det skulle sitta fint med en resa till lite varmare bredgrader med sol och bad och få en lite brunare kropp än vad den är nu.
För ett år sen precis så befann sig jag och Erika i Egypten. Det var en riktigt skön vecka fylld med massor med sol och bad. Skulle verkligen vilja göra om en liknande resa igen.. Erika när åker vi??!

   

Söndag

Publicerad 2010-03-07 21:45:21 i Allmänt,

Då var man tillbaka i Båstad igen efter en helg hos Malin i Vara. Och ska jag vara rälig så trodde jag inte att det skulle finnas en håla som var ännu mer död än vad Båstad är just nu och shit vad fel jag hade. Vara är betydligt dödare än Båstad det finns knappt en kotte ute på gatan kl 10 en söndags morgon.
Gårdagens match mellan Real-Sevilla var världens match. Den måste nästan upplevas för att förstå vad jag menar. Andra halvlek var helt sanslös från Real Madrids sida.

Torsdag

Publicerad 2010-03-04 20:23:30 i Allmänt,

Idag var det inte heller en allt för ansträngande dag. Började dagen med att spela in dagens lilla uppgift där vi skulle berätta/beskriva en omgivning. Och sen var det en snabb liten redigering och sen var det dags för uppspelning och det gick bra. Sen var skoldagen slut.

Imorgon ska det bara voicas lite och sen så ska jag sätta mig mot tåget mot Göteborg och sen vidare till Vara, jag ska hälsa på Malin.

Onsdag

Publicerad 2010-03-03 18:17:20 i Allmänt,

Då var ännu en skoldag förbi och denna var väl inte direkt den som jag kommer att hurra för om några år, tyvärr. Det blev endast repetitioner för mig denna gång igen.
Har i alla fall lycktas boka biljetterna till Vara i helgen då jag ska åka och hälsa på Malin. Nu börjar vi räkna dagarna för hemfärd och praktiken!

Ikväll blir det bowling med några från klassen.

Låten som alla kan

Publicerad 2010-03-02 21:44:53 i Allmänt,

Det börjar råda någon form av melodifestivalfeber nere på radion och det är en låt som alla går och trallar på. Det kan kanske bero på att vi var några som spelade den på repeat imorse. Men låten som jag pratar om är i alla fall Timoteijs Kom. Det går ju inte att inte tycka om den låten, jag blir glad när jag hör den.

Tisdag

Publicerad 2010-03-02 18:39:36 i Allmänt,

Om det inte gjordes mycket i skolan igår så var det ju inget jämfört med idag. Dagen började med att jag gick ner till radion för att fixa dagens väder och spela in det. Sen var det bara att vänta tills rörlig bild lektionen skulle börja. Och sen när den väl börjat så gjordes det inte mycket. Men trots att vi inte gjorde så mycket så blev ändå våran film redigerad och klar. Det är bara några små justeringar som ska göras innan publicering.

Måndag

Publicerad 2010-03-01 15:50:12 i Allmänt,

Idag stod det tenta i intervjuteknik på schemat. Kan väl inte direkt säga att den var så svår, svarade på allt så jag borde bli godkänd. Sen så hände det faktiskt inte så mycket mer i skolan, ganska tråkigt faktiskt.
Igår var det runt 5-8 grader och snön smälte faktiskt riktigt fort. Imorse när jag vaknade så snöade det ute igen. Det verkar som att det aldrig ska bli vår.
Nu ska jag dra ner och hämta tvätten som borde vara klar vid det här laget och sen ska jag börja laga mat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela