Therese

Så här ser jag på saken

Måndag

Publicerad 2010-05-31 21:21:59 i Allmänt,

Ny vecka det betyder att det är hemfärd imorgon, det gillar vi! Idag har det blivit mycket gjort i skolan. Vi började med en utav de roligaste kurserna i ljudmedian idag, Pro tools. Nu har vi ju haft två lektioner innan i pro tools men nu har vi ett riktigt proffs på plats och här ska det göras två promosar. Riktigt skoj ska det bli. I gymnasiet så tyckte man att man bara gjorde så dåliga jinglar och att det var lite tråkigt då man inte hittade någon insperation. Men shit vad kul det är. När man väl vet hur man ska göra så går det ganska enkelt. Och när det är så kul så är det svårt att sluta. Vid sex tiden gick jag från radion. Då hade jag även hunnit med att voica in mina timmar mellan 02-04. Så det hanns med mycket idag.

Imorgon blir det som sagt hemfärd, flyget lyfter vid 13 så jag borde vara i Uppsala vid 15 tiden om allt går som det ska. Skönt att komma hem så tidigt för det gör ju att jag får tid att gå på stan lite och spana in någon rolig studentpresent till Ika.

Nu ska jag packa det sista som måste packas ner och sen ska jag kolla om det är något på tv och efter det blir det sängen.

Söndag

Publicerad 2010-05-30 19:14:28 i Allmänt,

Inte många dagar kvar tills jag är hemma i några dagar, ska bli riktigt skönt. Men det blir inte direkt någon vila när jag är hemma för jag har ett reportage som måste göras.

En förkylning på väg in i kroppen plus för lite sömn gör att det är en ganska död Therese idag. Så det får helt enkelt bli en tidig sänggång ikväll. Min hyresvärd hade fest igår som höll på till halv 3 så det var lite svårt att somna efter finalen i esc, därav för lite sömn. Hoppas att förkylningen försvinner under natten.

Imorgon är det heldag i skolan och sen blir det packning och lite städning för att sen göra sig klar för hemfärd på tisdag.

Lördag

Publicerad 2010-05-29 17:13:16 i Allmänt,

Känns som att jag börjar bli sjuk. Huvudet hänger inte riktigt med och halsen känns som den alltid brukar göra när man börjar bli sjuk, nästan som att det känns som man har feber. Men det är bara att hoppas att det inte bryter ut ordentligt, vill inte bli sjuk.

Blev en halvdag nere på radion idag. Satt och gick igenom Selector ännu mer och det känns som att det börjar sätta sig ganska bra nu. Men det är bara att fortsätta att nörda sig ända fram tills jag åker hem nästa vecka för att vara helt säker på att jag kan det.

Solen lyser utanför fönstret just nu så jag ska bara ta och diska disken efter maten, spaghetti och köttfärsås, och sen går jag nog ut och sätter mig ihopp om att få lite färg.
Sen blir det lite fotboll Sveriges träningslandkamp innan jag kollar på finalen i ESC.

Åska och muller

Publicerad 2010-05-28 22:34:27 i Allmänt,

Blev nästan en heldag nere på radion. Det skrevs en promo till mitt reportage och sen så blev det lite pill i selector. Sen blev det även bestämmt att jag och några till kommer att sända live i våra pass som vi får from nästa vecka. Riktigt skoj ska det bli, alltid kul och sända live och det var ju ett tag sen man gjorde det. Så det ser jag verkligen fram emot. Men något som jag längtar ännu mer till är att jag snart får åka hem, ska bli så skönt att komma hem på riktigt igen.

Tror att det får bli en ganska tidig sänggång idag. Huvudet har inte varit min bästa kompis idag, kan bero på att det är åska i luften och därav huvudvärken som man kan få vid åska. Det har mullrat till och från här nere nu under kvällen och nu börjar det komma in lite mörkare moln så det blir nog till att slå av datorn och krypa ner i sängen och hoppas på bättre väder imorgon. Då det troligtvis blir ännu mer pill i selector, jag ska bli bäst på programmet.

Fredag

Publicerad 2010-05-28 10:57:31 i Allmänt,

Anna gick inte vidare igårdagens semifinal i Eurovision Song Contest. Men jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag faktiskt inte trodde att hon skulle göra det då jag redan vid finalen i melodifestivalen sa att den var alldels för osynlig. Men det känns faktiskt konstigt att Sverige inte har något bidrag i finalen. Fast känslan var värre då Sverige inte kom till FotbollsVM i Sydafrika i sommar.

Ska göra mig i ordning för att gå ner till radion och leka lite i selector. Måste lära mig programmet ordentligt innan jag åker hem nästa vecka, för då jag kommer ner igen så har vi pratiskt prov i programmet.

Torsdag

Publicerad 2010-05-27 18:13:52 i Allmänt,

Har haft aircheck med Per idag det gick bra fick lite saker som jag skulle tänka på. Sen gjorde jag klart båda inlämningsuppgifterna i Pro Tools. Ska bara skriva lite kort om vad jag har gjort med varje uppgift och om det var några problem som jag stötte på under processen sen ska de skickas in. Skönt att ha de klara för att kunna koncentrear sig helt på Selector de här närmaste dagarna innan man far hem. Sen när man kommer ner till Båstad igen blir det massor med saker som måste göras, det är ett reportage som ska klippas en promo till den ska göras. Sen ska det även göras en Avatarpromo sen en tenta och ett praktiskt prov på det och sen är hela kursen klar.

Nu ska jag slå på Spotify och höja volymen för nu blir det städning fram tills att Eurovision Song Contest Semi 2 börjar. Tror det blir tufft för Anna att gå vidare.

Onsdag

Publicerad 2010-05-26 21:58:03 i Allmänt,

Lektion i selector idag. Blir till att sitta och pilla i programmet ganska mycket tills vi ska ha det praktiska provet. Känns som att det behövs för att allt ska sätta sig. Sen spelade jag även in nöjesnyheterna som är en utav uppgifterna i pro tools så den ska sättas ihop imorgon.

Imorgon är det inga lektioner men det blir troligtvis en lång dag nere på radion ändå. På morgonen har jag aircheck med Per och sen så ska uppgifterna i pro tools fixas och sen blir det pill i selector för hela slanten.

Therese favorit

Publicerad 2010-05-25 21:51:15 i Eurovision Song Contest,

Sitter just nu och kollar på semifinal 1 i Eurovision Song Contest och det är mycket dåliga låtar. Men min absoluta favorit har precis varit, Belgien. Jag fastnade för låten direkt när jag hörde den för några veckor sen och den är fortfarande min favorit och den kan nog bli farlig om den går vidare till final.

Blåsigt

Publicerad 2010-05-25 20:06:36 i Allmänt,

Vädret har bara blivit bättre och bättre ju längre dagen har gått men fortfarande så blåser det sjukt mycket ute. Men det blev i alla fall ett besök nere på Centercourten för att kolla in då mustachkampen kom till Båstad. Först spelade de tennis och sen paddlade de kajak. Det var tänkt från början att de skulle segla men eftersom att det blåste så mycket så fick de paddla inne i hamnen.

Nu kollar jag på Ugly Betty och sen blir det första semifinalen i Eurovision Song Contest från Oslo.

Tisdag

Publicerad 2010-05-25 09:10:14 i Allmänt,

Blev en ganska tidig uppgång idag då jag har hand om väderuppdateringarna hela dagen mellan 9-20 på Radio Båstad. Och vädret är lite speciellt idag då det ena stunden öser ner regn och sen helt plötsligt skiner solen.
Har nu gjort några uppdateringar och sitter nu och väntar på att lektionen ska börja. Blir lite lektion i Pro tools idag. Ska sen göra klart inlämningsuppgifterna till just den kursen. Och sen får vi se om vädret tillåter mig att gå ner till Centercourten för att kolla när mustachkampen intar Båstad.

Måndag

Publicerad 2010-05-24 18:54:40 i Allmänt,

Nere i Båstad igen, inte långt kvar nu. Idag stod det föreläsning och workshop i musikläggning på schemat. Riktigt rolig och intressant lektion och på slutet fick vi även försöka hitta på en station som inte fanns eller om det fanns några brister inom någon station och att man skulle kunna utnyttja det. Det var lite roligt att 3/5 grupper kom fram till att det var samma station som fattades. 

Nu har jag troligtvis tvättat för sista gången här nere i Båstad. Slängde in två olika maskiner under eftermiddagen som nu står och torkar. Har ju drygt bara två boende veckor kvar här nere så då ska jag väl klara mig på de kläderna som jag har nu utan att tvätta. 

Imorgon väntar lite skola i form av Pro tools och om vädret sen tillåter så blir det nog ett besök nere på Centercourten då Robban, Gert och gänget i mustachkampen kommer på besök här i Båstad.

Lördag

Publicerad 2010-05-22 18:34:38 i Allmänt,

Gårdagen i Kungsan var riktigt skoj. Riktigt varmt och skönt och dessutom var det ett riktigt bra ös på publiken. Innan jag drog till Stockholm och Rix FM festival så tog jag även en liten tur inne i Uppsala för att se om det var något som föll mig i smaken. Hittade lite smått och gott men det var inget som fick följa med hem. Köpte två böcker som jag tänkte läsa i sommar.

Idag har jag bara suttit och latat mig i solen och nu till kvällen så blev det grillning, underbart gott. Och sen får det hela avslutas med Champions Leaugefinalen ikväll.

Imorgon far jag ner till Båstad igen för att vara där nere i lungefär en vecka för att sen åka hem till Ikas student och vara hemma i några dagar. Sen följer Ika med mig ner och är där nere med mig sista veckan. Det är inte långt kvar nu och det är riktigt skönt. Sen blir jag hemma på riktigt igen!   

Torsdag

Publicerad 2010-05-20 18:55:55 i Allmänt,

Har varit dött här på bloggen i några dagar nu, har helt enkelt funnits annat att göra. Dessutom är jag hemma och jag försöker njuta utav det fina vädret som inte verkar komma till Båstad. Fick en chock när jag klev av planet på Arlanda i tisdags. Det var så varmt och kvavt och nästan alla gick i shorts och sandaler och där kom jag fullt påklädd och svettades som en tok.

Igår blev det studentskiva på BJ. Det var Ikas och den var helt okej men draget kanske inte var det bästa. Idag har jag suttit ute i solen och njutit av den och det var 28 grader i skuggan, galet. Hade vi haft poolen uppe så hade jag definitivt tagit ett dopp.
Imorgon blir det först ett besök inne i stan innan jag fortsätter in till huvudstaden för att kolla på RIX FM festival.

Måndag

Publicerad 2010-05-17 18:58:03 i Allmänt,

Ny vecka och en halvdag i skolan på det var inte helt fel. Började lite smått att pilla i Selector och imorgon blir det pill i Pro tools. Det blir skoj och sen blir det även förhoppningsvis hemfärd på kvällen. Allt beror väl på aksmolnet när och hur det kommer in. För just nu har det kommit in här nere men än så länge är det bara zon2 och det går att flyga i. Annars om det inte går något flyg imorgon får jag väl sätta mig på ett tåg, för hem ska jag.

Nu ska jag packa lite och sen blir det showprepp inför morgondagens sändning. Gör även väderuppdateringarna hela dagen. Kanalen är Radio Båstad 96,1 eller det går lika bra att lyssna på hemsidan.

Söndag

Publicerad 2010-05-16 10:33:49 i Allmänt,

Kom på igår att jag kunde boka flygbiljett hem. Går då in på SAShemsida och försöker då boka den vanliga ungdomsbiljetten som jag brukar. Men inget fungerade och jag fick igång deras egna chattfunktion så då fick jag till svar att de byter plattform på sidan och därför fungerar det inte att boka ungdomsbiljetter just då. Men jag skulle testa senare igen, men det fungerade inte under kvällen. Så nu imorse när jag vaknade så fungerade det, men då är det samma problem som det var sist att det inte går att betala med mitt kontokort. Men det går ju alltid att lösa. Men sen på nyhterna så kommer besked om att ett nytt askmoln kan vara påväg in mot Sverige. NU håller jag tummarna om att det inte påverkar mitt flyg.

Lördag

Publicerad 2010-05-15 13:33:17 i Allmänt,

Det är lite varannan dag väder här nere i Båstad. Igår var det skapligt och idag så öser regnet ner. Just i denna stund har det faktiskt blivit ett litet uppehåll. Men det får nog bli en innedag idag i vilket fall som helst. Hade annars planerat att jag skulle ner på vårmarknaden som det är här i Båstad idag och även gå in på radion och hälsa på flickorna, Bea och Linnea, som sänder live hela dagen från Lyckantorget. Men jag får helt enkelt nöja mig med att lyssna på de via datorn istället. Och jag får pyssla med något annat. Jag har tänkt att jag ska sätta mig och gå igenom låtarna på min iPod för av någon konstig anledning hittar den bara de låtarna man lessnat på när man lyssnar. Kan också bero på att det var ett tag sen som jag gick igenom min låtlista på iPoden och nu tar jag tag i det på riktigt.


Bild från ett regnigt Båstad.

Fredag

Publicerad 2010-05-14 19:16:05 i Allmänt,

Känns som att det skulle vara lördag men så är icke fallet. Dagen tillbringades till en början nere på radion där jag gick igenom programmet selector.
Sen blev det lite fotboll med Linnea, Magnus och Sheriffen. Riktigt skoj men jag vet en som kommer att ha ont i vänster lår imorgon.... Jag, kände av det efter en lite stund men fortsatte ändå.

Inför Eurovision Song Contest 2010

Publicerad 2010-05-13 11:03:18 i Eurovision Song Contest,

Efter att ha suttit och lyssnat igenom alla bidrag till ESC2010 lite snabbt så har ajg fått fram några favoriter. Det är verkligen ett balladår som alla säger. Och konstigt nog blir man glad när man hör en upptempolåt trots att den egentligen är ganska dålig så tycker man ändå att den är ganska bra för att den bryter av mot något annat än balladerna. Trots det så tror jag ändå att det är en ballad som vinner för det finns faktiskt några riktigt bra ballader som ger mig rysningar och det är ett gott tecken.



Tror faktiskt att Norge har en liten chans att vinna i år. Låten är mäktig och allt beror på ifall han lyckas att träffa alla toner i finalen. Jag ratade denna låt tidigare då jag inte tyckte att den var tillräckligt bra. Men ju mer man lyssnar på den så växer den och med tanke på motståndet så står den sig ganska bra i det.

Onsdag

Publicerad 2010-05-12 18:48:14 i Allmänt,

När det regnar ute är det en sån dag som man bara vill ligga nerbäddad i soffan med choklad och kolla på bra filmer. Men går man i skolan så är det bara att klä på sig och ge sig ut i regnet. Smart var jag ju även att jag inte packade med mig regnjackan när jag åkte ner. Den hänger kvar hemma på galgen i tvättrummet. Men jag var i alla fall smart och tog med mig paraplyt så jag blev inte dyngsur när jag gick till skolan.
Idag var det föreläsning på journalistiken om reportage det var intressant. Nu ska jag sortera ut mina olika förslag till vad jag ska kunna tänkas göra för reportage. Får tänka på det nu de kommande dagarna och sen skicka in ett förslag och hoppas att de tycker om det.

Tisdag

Publicerad 2010-05-11 17:45:01 i Allmänt,

Skola idag och det blev lite prat om hur fortsättningen med kursen ser ut. Men det kan fortfarande ingen ge besked om men nu har vi i alla fall fått lite information så nu är det bara att vänta på det slutgilltiga beskedet. Sen blev det även en liten introduktion i programmet Selector och vi fick även se inlämningsuppgifterna för pro tools.

Imorgon är det dags för lite journalistik då reportagekursen drar igång och då blir det en föreläsning med Micha Arlt.

Måndag

Publicerad 2010-05-10 18:10:00 i Allmänt,

Ny vecka och det betyder att jag ni befinner mig nere i Båstad igen för några veckors plugg. Och jag kan ju direkt säga det att jag inte tycker att det är så speciellt kul att vara här nere. Skulle hellre vara hemma men det är bara att bita ihop och tänka att jag är hemma om ca en vecka igen då Ika har studentskiva och sen så ska jag troligtvis jobba på Rix FM festival i Stockholm när det drar igång. Så förhoppningsvis så går den här veckan fort och sen är jag hemma i några dagar för att sen åka ner igen för att sen vara här nere i ca en vecka och sen drar jag hem igen. Och sen är det ungefär bara en vecka kvar här nere efter det och då får jag sällskap utav Ika.

Lördag

Publicerad 2010-05-08 19:58:15 i Allmänt,

Sista dagen på praktiken igår. Tråkigt men sant, har varit en riktigt rolig tid i MTG-huset med alla underbara människor. Hoppas att jag får chansen någon dag att komma tillbaka.

Idag blev det en tur in till stan för att besöka min gamla skola, GUC gymnasium, för att kolla in Ikas och deras lilla "examens arbete". Lite kul att vi båda har gått samma skola och samma linje från början innan vi valde olika inriktningar. Sen blev det lite mat uppe hos mormor innan vi åkte hem i regnet.

Imorgon kommer hela tjocka släkten hit och firar pappa som fyller år på måndag. På måndag är det förövrigt den dag som jag far ner till Båstad igen, det är även det lite tråkigt. Men det är bara att intala sig att det är drygt en månad jag ska vara där nere och under den tiden kommer jag troligtvis åka hem två gånger.

Dags att börja tagga inför fotbollsmatchen ikväll. Det är ikväll som Real Madrid vinner ligan medans Barcelona förlorar den eller tvärtom.

Torsdag

Publicerad 2010-05-06 21:17:29 i Allmänt,

Neeej det är bara en kvar på praktiken och jag vill verkligen inte lämna stället imorgon. Har trivts så otroligt bra där uppe med alla underbara människor.
Idag har det vanliga gjorts på praktiken först lite voicning, sen massor med skratt, lunch och ännu lite mer skratt, uppdaterade hemsidan med nöjesnyheterna och sen blev det ännu lite mer skratt.

Onsdag

Publicerad 2010-05-05 21:42:23 i Allmänt,

Redan onsdag och det betyder att det inte är många dagar kvar på praktiken och det betyder också att det inte är så många dagar kvar tills jag åker ner till Skåne igen. Och känslan om att jag inte vill åka ner infinner sig i kroppen och man går och intalar sig att det bara är en månad och jag åker troligtvis hem två gånger under den dryga månaden som jag är nere.

Idag var det en skön dag på praktiken var äntligen tillbaka i voicetrackstudion igen efter att det har varit tjockt inne i studion. Det var skönt att komma igång igen och Hasse tyckte att det lät ännu bättre denna gång. Sen fick jag även hjälpa Thomas med att uppdatera nöjesbloggen på hemsidan.

Nej, nu börjar Grey's Anatomy igen, time to go!

Tisdag

Publicerad 2010-05-04 19:49:51 i Allmänt,

Idag var det ingen vanlig dag på praktiken. Gå in på Rix FMs hemsida så ser du vad jag menar. Pupperty of penis var på besök hos Morgonzoo, mer behöver jag nog inte säga. Sen fortsatte dagen som vanligt.

Nu ska jag förbereda lite inför morgondagens voicning och sen så blir det lite inför Eurovision Song Contest på SVT1, hoppas att det är bättre låtar denna gång.

Måndag

Publicerad 2010-05-03 21:55:54 i Allmänt,

Här har det varit dött ett tag nu. Förkylningen har inte brytit ut än men jag har ändå inte haft tid för bloggen. Praktiken tuffar på som vanlig och på fredag är det sista dagen, tråkigt men sant. Tur att man bara ska vara nere i Båstad i drygt en månad. Sen är jag hemma igen.

Blev en lugn Valborg i år var på praktiken till 14:00 och då åkte jag hem och slöa medans familjen åkte upp till kusinerna i Örbyhus. I söndags blev det ett besök in till stan och då köptes det en ny mobil, blev en samsung med touchskärm.

Nu blir det nog sängen då jag ska upp tidigt imorgon då jag ska vara med i studion hos rix morgon zoo när deras gäster kommer, du får höra om det mer imorgon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela