Therese

Så här ser jag på saken

Lördag

Publicerad 2012-12-22 15:22:38 i Allmänt,

Dan före dan före dopparedagen säger man va? Riktigt mysigt med julen om du frågar mig, så jag kan ju i alla fall säga att jag längtar. Visserligen är det ju inte riktigt samma sak som när man var liten men det är ändå något mysigt med det hela och en spänd förväntan.
 
Förkylningen börjar sakta men säkert att lämna min kropp och det är jag otroligt glad över att det ändå gick så fort för de brukar ju kunna bli långvariga nu i dessa årstider. På slutet satte sig förkylningen på halsen så fort jag öppnade munnen för att prata blev det mest lite krax krax men som sagt nu är jag så gott som frisk igen.
 
Imorgon far jag hem och firar jul på riktigt och mysigt ska det bli, sen på juldagen ansluter även sötisen myyys.
 
Om jag inte kikar in något mer de närmsta dagarna kan jag inget annat än att önska dig en riktigt god jul!

Måndag

Publicerad 2012-12-17 14:34:50 i Allmänt,

Jobbhelgen är förbi och här sitter jag nedbäddad med en rikigt elak förkylning. Skulle ha jobbat idag men fick ringa och sjukanmäla mig på jobbet igår, medan jag jobbade. Borde inte ha jobbat igår heller men det är så galet svårt att få någon att hoppa in på helgen med så kort varsel så jag tog en för laget och ställde upp, även om jag fick ångra det igår kväll när jag mådde pyton. Blir hemma från morgondagens jobb med så jag kanske lyckas bli frisk till julen i alla fall.
 
I torsdags mötte jag upp sötis på Ikea och handlade ett nytt skrivbord och två dvdförvaringar. Nu börjar jag verkligen bli nöjd med vardagsrummet, det var fint innan också men det kändes som att det var något som fattades. Nu är det bara lite småsaker kvar bland annat en tavla.
I fredags åkte vi in till Stockholm och handlade julklappar, blev lite fattigare men nu är i stort sett alla julklappar färdiga vilket är jätteskönt. Det är i stort sett bara pappas julklapp kvar och köpas och den ska jag och Ika fixa på onsdag.
 
Nu sitter jag och väntar på att herr sötis ska kliva in genom dörren så att jag får lite sällskap.

Onsdag

Publicerad 2012-12-12 23:06:37 i

Jobbdagen på Ultunarestaurangen är över. Ligger nedkrupen i min OnePiece i soffan hemma, riktigt skönt. Även om det gör ont i kroppen efter ett arbetspass, med alla tunga lyft, så är det ändå positivt att kvällen går så snabbt. Så snart har jag nog tänkt krypa ner i sängen och imorgon får jag äntligen träffa sötis igen. Ska möta upp honom på Ikea imorgon bitti, myyyys.

Tisdag

Publicerad 2012-12-11 22:51:37 i

Sitter uppkrupen i OnePiecen i fotöljen hemma hos mamma och pappa. Kom hem hit för några timmar sen. Sötis är kvar hemma i Väsby saknar honom något enormt, det är sjukt att man vänjer sig så snabbt med att ha någon vid sin sida i stort sett hela tiden. Nu har vi ju ändå varit tillsammans i lite mer än ett år så då är det inte lika jobbigt och vara borta några dagar men det känns ändå att det är något som saknas.

Dagen har tillbringats i stan tillsammans med Emma, blev några julklappar inhandlade. Jag tänkte att i år ska jag ha alla julklappar klara någon vecka innan jul men ändå sitter jag här och har väl bara i stort sett hälften av alla julklappar klara, inte bra.

Imorgon är det jobb på Ultuna som gäller, ska nog bli skoj. Kvällsjobb är det som gäller så lite pengar rullar det nog ändå in.

Måndag

Publicerad 2012-12-10 14:19:47 i Allmänt,

En ny vecka är här och vi har kommit några dagar närmare julafton. Jag överlevde snöstormen i onsdags. Var helt vit efter att ha gått några meter från porten och det var fasiken vitt överallt insåg helt plötsligt att jag inte visste om jag gick rakt fram eller om jag sickzackade mig fram, lite läskigt. Och eftersom man inte såg allt för långt framför sig så dök helt plötsligt en kille på Bringmopeden upp från ingenstanns. Trodde inte att det skulle komma så många kunder ner till jobbet men till min förvåning kom det ner ett par, idioter om jag får säga så. Överallt hade de sagt att man inte skulle ge sig ut på vägarna om man absolut inte behövde det. Frågan är om de som kom ner och köpte parkettgolv, trälim och några skruvar verkligen behövde ge sig ut i trafiken och riskera att fastna i en snödriva. Jag tillbingade i alla fall den största delen utav jobbdagen till att skotta snö då det inte kom någon och plogade förens vid lunch dagen efter snöslungan fick vi inte igång heller.
 
Helgen har passerat i ett naffs. Vi stannade kvar i Väsby hela helgen och bestämmde oss för lite mys efter att ha vart ute och flängt de senaste helgerna då jag inte jobbat. Tyvärr var det en liten kusin Johan som hamnade i kläm då jag fick reda på i torsdags att vi skulle åka upp och fira honom i lördags. Stog i valet och kvalet över att åka och jag valde OnePiecen och sötis, kanske inte helt rätt men så fick det bli. Igår kom mamma, pappa och Ika hit och hämtade oss så blev det en tur till Steninge slott och deras julmarknad. Hade aldrig varit där innan, vilket mamma pappa och Ika varit, så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Mycket folk var det såklart men på något sätt var det ändå lite mysigt och jag kom därifrån med ett positivt minne, dessutom kom vi ju därifrån med lite julklappar som förhoppningsvis blir uppskattade. Så det var helt klart en lyckad dag och lyckad helg i helhet med massor av mys.
 
Idag har jag tillbringat några timmar att slå in de julklappar som har legat och väntat och även de som köptes igår. Några julklappar är kvar att köpas, jag älskar att slå in julklappar så jag klagar inte. Sötis julklappar har även de blivit inslagna han har listat ut var de har legat så då tog jag det säkra före det osäkra att slå in de två julklappar om ligger här, resten ligger hemma.
 
Den här veckan bjuder som vanligt på lite jobb. Imorgon ska jag fara hem och förbereda mig för ett litet gästjobb på Ultunarestaurangen, där jag jobbade en hel del förut men nu inte alls lika mycket. Sen blir det förhoppningsvis lite julklappsshoppning, ett besök till Ikea tycktes jag höra talas om också. Sen till helgen blir det jobb på vanliga stället. Alltså en fullbokad vecka, men jag klagar inte!

Onsdag

Publicerad 2012-12-05 12:00:18 i Allmänt,

Veckans sista jobbdag är här och jag sitter uppkrupen under filten idag igen lyssnandes på lite julmusik och knappandes på datorn. Jag har absolut ingen som helst lust att gå ut idag för utanför fönstret är det snöstorm, gick ut med soporna för en liten stund sen och det var inte ett dugg mysigt. Det är bara att hoppas att dagen går snabbt, men det gör den väl troligtvis inte när alla kunder håller sig hemma förhoppningsvis. 
 
När jag gick upp och åt frukost imorse insåg jag att det var snö inuti köksfönstret?! Så jag började morgonen med att skotta lite snö! ;)
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2012-12-04 12:09:23 i Allmänt,

Dagarna flyger verkligen förbi och snart är julen här som kändes ganska långt borta för några veckor sen. Och eftersom dagarna bara flyger förbi hamnar bloggen i skymundan, men du kan vara lugn du har absolut inte missat något.
Första advent är förbi och den spenderades på jobbet, inte allt för mysigt kanske. Men sen på kvällen tändes i alla fall första ljuset i ljusstaken och några lussebullar och julmust blev det också. Och eftersom vi verkligen var ute i sista stund så fanns det knappt några lussebullar kvar på Ica. Fy på mig som inte bakade några egna.
Julkänslan har infunnit sig i kroppen, kanske tack vare all snö och kyla som kommit och snön verkar inte ta slut. Idag har de utfärdat en klass två varning för mycket snö här i stockholmsområdet och uppland, galet skönt med massor av snö så som det ska vara inför jul. Julpyntet har åkt upp, har köpt helt nytt, och jag är i stort sett nöjd några små saker som ska fixas sen är jag nog helt nöjd inför i år, har i stort sett haft fria tyglar och har bara fått höra bra saker av hjärtat så det måste betyda att jag lyckats eller så säger han bara så för att vara snäll.
 
Sitter i min onepiece uppkrupen under min otroligt sköna filt och lyssnar på julmusik om några timmar ska jag infinna mig på jobbet för att jobba fram till halv nio. Har egentligen inte större lust skulle hellre åka och handla massor med julklappar, men det får vänta några dagar till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela