Therese

Så här ser jag på saken

Lördag

Publicerad 2009-02-28 14:06:59 i Allmänt,

Huvudvärken släppte aldrig igår spelade ingen roll hur många alvedon jag tog. Känner att huvudvärken sitter kvar idag med men inte lika mycket som igår så imorgon är den förhoppningsvis borta. Ska snart gå och byta om, vi ska in till stan och hämta mamma på jobbet för att sen åka till mormor för att kolla på melodifestivalen, tror det blir mjukisbyxor och skönaste mjukiströjan orkar inte sätta på mig något annat och vi ska ju trots allt bara till mormor. Ika ska på inflyttningsfest hos en från folkdansen och därav anledningen till att vi åker in till mormor.
Får se om jag tar med mig datorn till mormor eller om jag lånar hennes, men förvänta dig inget inlägg ikväll då jag ska försöka vila mitt huvud så mycket som möjligt. Därför kommer jag stänga av datorn efter att detta inlägg är publicerat.

Tror inte att det kommer komma något inlägg från mig imorgon eftersom vi ska till Stockholm men allt beror på hur jag mår och när vi kommer hem.

/Therese

God natt?

Publicerad 2009-02-27 16:33:46 i Allmänt,

Jag funderar allvarligt talat på att gå och lägga mig och sova, för jag är grymt trött. Har inte sovit ordentligt på två nätter sen är inte mitt huvud att leka med heller. Har tagit en alvedon men det hjälper inte ett dugg så jag funderar på om jag ska gå och göra lite mat och sen krypa ner i min sköna säng och hoppas på att det blir bättre.

Nu är det absolut inte alls många dagar kvar tills vi åker till Egypten och det är inte förens för några dagar sen som jag verkligen har förståt att vi ska åka iväg, det ska bli grymt kul och det känns som att kroppen behöver lite sol och värme. Visserligen så har det varit riktigt skönt väder idag med. Men lite färg på kroppen skulle inte sitta fel nu när det är slaskigt blött här hemma. Om vi har riktigt tur så är all snö och slask borta tills vi kommer hem och att våren sakta men säkert har börjat infinna sig.

Ikväll ligger jag nerbäddad i min säng och äter godis och chokladpudding och kollar på lets dance.

/Therese

Skön dag

Publicerad 2009-02-26 19:34:18 i Allmänt,

Det blev en skön dag uppe hos mormor, efter att vi ätit lite god mat och fikat så styrde mamma bilden mot Gränby Centrum där även Ika skulle ansluta. Blev ett par byxor på H&M som får följa med till Egypten och trosor som alltid behövs. Var även sugen på att köpa ett par jeansleggings på Vila men det var grymt lång kö och jag orkade verkligen inte stå i den för att bara pröva ett par leggings.
Efter att vi kollat klart i alla butiker så åkte vi och hämtade pappa på jobbet och begav oss hem.

Blev lite glad idag då jag insåg att restaurangen ringt mig och jag ringer genast upp och det visar sig att de undrar om jag kan tänka mig att jobba den 20 mars och det är klart jag kan det. Det strömmar ju inte in jobb direkt. Så nu vet du vad jag kommer att göra den 20 mars och det är absolut inte det datumet du ska boka in om du vill göra något med mig!

/Therese

Time to go

Publicerad 2009-02-26 11:45:06 i Allmänt,

Nu måste jag verklige ta och slita mig från datorn och gå och göra mig i ordning. Har verkligen inte tid att sitta kvar här nu.

Hörs när jag kommer hem sen!

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-02-26 11:15:32 i Allmänt,

Sitter här med datorn i knät ny duschad och fräsch. Vet inte riktigt om jag mår bättre eller sämre det positiva är att febern inte har slagit ut och att jag då kan åka in till stan och kanske hitta något roligt i de nya affärerna som öppnat på Gränby Centrum.
Jag är verkligen i akut behov av en klipptid, jag har verkligen gått för och väntat för länge på att klippa mig och så brukar jag inte göra. Jag får helt enkelt försöka styra upp det här och ringa min frisör och hoppas att jag kan få en tid nästa vecka innan vi far till Egypten.
Förresten om exakt en vecka vid denna tid så sitter jag och Erika på ett flyg mot sol bad och värme. Längtar grymt mycket till det.

/Therese

Blev inte riktigt som jag tänkt mig

Publicerad 2009-02-25 22:45:08 i Allmänt,

Matchen mellan Real Madrid och Liverpool blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hittade en bra stream med engelska kommentatorer och bra bild men efter en kvart så dog den och jag fick börja leta efter en ny och det tog en bra stund innan jag hittade en som fungerade. Så har det fortsatt i stort sett hela matchen så jag har inte en sån där känsla som man brukar ha om de har gjort en bra eller dålig match. Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om matchen. Matchen slutade 0-1 till Liverpool och nu måste Real göra mål borta i England om två veckor då returen väntar. Jag kommer tyvärr att misa matchen eftersom jag befinner mig på varmare breddgrader. Men sånt är livet och jag hoppas verkligen att Real går och vinner den matchen.

Nu tänkte jag ta och krypa ner i min säng och hoppas att jag känner mig friskare imorgon och att febern aldrig "slår ut" ordentligt.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-02-25 20:20:17 i Allmänt,

Vet inte om det känns som att jag är bättre eller sämre. Sitter och laddar inför Champions Leaguematchen mellan Real Madrid och Liverpool. Känns som att det kan komma att bi en skön seger. Funderar på om jag ska gå och ta mig lite glass och hoppas att det känns bättre efter det och sen hoppas jag även att febern inte har brutit ut ordentligt imorgon då är det bestämmt att vi ska in till stan, mamma är ledig, vi ska åka och hälsa på mormor och sen hoppas jag även på en liten tur till Gränby Centrum som öppnar några nya butiker ikväll.

Nej, nu laddar vi för matchen förfulla muggar.


HALA MADRID!



 

/Therese

Neej, det får inte hända...

Publicerad 2009-02-25 15:03:17 i Allmänt,

Har inte kännt mig på topp de senaste dagarna huvudet har kännts fullproppat med bomull och allmänt häning helt enkelt. Jag har försökt göra allt som står i min makt för att inte bli sjuk. Men det verkar inte fungera! För just nu känns det som om febern börjar ta över min kropp och att halsen börjar gör så där ont som den gör när jag börjar få feber. Trots att jag inte vill bli sjuk så är det kanske bra att jag blir sjuk nu och inte nästa vecka då jag och Erika flyger till sol och värme.

Nu hoppas jag på ett megasnabbt tillfrisknande så jag är frisk till helgen då vi ska till Stockholm och fira en kusin och det låter även som att det vankas lite shopping och sen på måndag så ska jag och pappa på bandy.

/Therese

Semeldagen

Publicerad 2009-02-24 21:38:33 i Allmänt,

Äntligen så vill blogg.se sammarbeta med mig. Har inte kunnat logga in på hela kvällen då jag har haft lust att klottra ner lite. Men nu när jag sitter och kollar på tv så känner jag att jag inte har så stor lust.

Så jag tänkte bara säga grattis till kronprinsessan Victoria och Daniel till deras förlovning, om du på något konstigt sätt har lyckats att unvika deras förlovning som syndes på varenda tvkanal exakt hela dagen.
Sen tänkte jag även säga att jag ätit semla, mums.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-02-24 12:44:52 i Allmänt,

Idag skiner solen utanför fönstret här hemma och jag funderar på om jag ska gå ut och hämta posten och sen får vi se om jag tar en liten promenad i det fina vädret, det enda som talar emot att jag gör det är att vägen är ganska isig och jag har inte så stor lust att ramla.

Sen måste jag vattna blommorna och eventuellt så kommer jag även att dammsuga eller så väntar jag med det tills imorgon så jag får något att göra då.

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-02-23 19:57:00 i Allmänt,

Det blev ingen bad hair day mössa från Rut mfl idag då de var slut så jag får kolla igen nästa gång jag är på stan och hoppas på att den finns. Kom hem med ett linne från Vila som jag har gått och kollat på länge och nu fick de följa med hem, får se om det kommer upp en bild på den här på bloggen. Var även nära att köpa jeanslegginsen som finns på Vila men jag var inte riktigt nöjd med de så det blev inget köp.

Nu ska jag gå och ta lite glass och sen ska jag kolla på 90210 på tv400 sin börjar klockan 20:00.

/Therese

Några fler!

Publicerad 2009-02-23 18:47:08 i Eurovision Song Contest,

Här kommer några bidrag som har blivit klara för Eurovision Song Contest 2009
 
Grekland                                         Norge                                          Storbritannien              
                    
/Therese

Dag i stan

Publicerad 2009-02-23 16:36:54 i Allmänt,

Jag lever om det är en trevlig själ där ute som undrar. Du kanske trodde att jag har gått och dött eller något då jag inte har skrivit något i bloggen under dagen. Men som jag skrev igår så åkte jag in till stan, det var trevligt.
Nu måste jag börja med maten så den är klar tills alla kommer hem. Kom hem för en liten stund sen och måste börjar laga mat det första man gör när man kommer hem, kul? Neej, inte precis.

Hörs sen!

/Therese

Tripp till stan?

Publicerad 2009-02-22 17:48:03 i Allmänt,

Kom hem för en liten stund sen från farmor och farfar, det blev god mat och trevligt sällskap. Trots att det kanske skulle varit ännu trevligare om kusinerna från Stockholm också hade kommit men som sagt så har de ju drabbats av magsjukan och den vill inte jag ha nu så jag tackar för att de inte kom. Det lät som att de skulle komma ut i veckan så det är ju bara att hoppas att de kommer och hälsar på mig här hemma med.

Sitter just nu och funderar på om jag ska ta en liten tripp in till stan imorgon och förhoppningsvis kanske köpa bad hair day mössan.

Nu blev jag väldigt sugen på lite glass så det ska jag nu gå och göra.

/Therese

Söndag

Publicerad 2009-02-22 12:54:36 i Allmänt,

Hade tänkt att jag skulle knappra ihop ett inlägg om Real Madrid efter den match som Real spelade igår, de först
45 min var helt magiska. Men jag orkar inte knapra ihop något inlägg nu så jag besprara dig på det som inte har så stor lust att läsa om det. Ska snart gå och byta om, sitter än så länge i pyjamasbyxor, och vi ska vara uppe hos farmor och farfar om en timme och äta lite mat. Det var tänkt att kusinerna från Stockholm också skulle komma men så blev inte fallet då de har drabbats av magsjuka, lite tråkigt tycker jag då det skulle vara kul att träffa de. Men jag antar att vi ska till de nästa helg då kusin Josefine fyller år.

/Therese

Real Madrid in my heart!

Publicerad 2009-02-21 22:02:42 i Allmänt,

Det verkar som att det här är min dag idag. Real Madrid går och vinner övertygande mot Real Betis med 6-1 och till min stora glädje så vinner även Espanyol över Barcelona med 2-1 och Real knappar sakta men säkert in avståndet upp till ledande Barcelona, ligan är inte körd än. Hala Madrid!

Sen gick även favoriterna EMD vidare till finalen i Melodifestivalen. Jag tyckte redan efter att jag lyssnat på låten, en minut på svts hemsida, att den var bra. Men nu var den ännu bättre.

Nu ska jag smälta allt det här, känns som jag svävar på moln. Kommer verkligen somna gott ikväll med ett stort leende på läpparna!

/Therese

Lördag

Publicerad 2009-02-21 17:57:24 i Allmänt,

Har varit riktigt lat och suttit framför tvn med datorn i knät exakt hela dagen, men man måste ju få ha sånna dagar också då när man inte orkar göra någonting. Som sagt så är det ju melodifestivalen, deltävling tre, ikväll i från Leksand. Jag har tänkt att jag ska berätta hur jag tror att det kommer gå ikväll efter att ha lyssnat på låtarna en andra gång, på svts hemsida. Jag tror att EMD och Molly Sandén går direkt till Globen och att BWO och Velvet går till andra chansen. Nu får vi se hur många rätt jag kommer ha!

/Therese

Ligger fortfarande före..

Publicerad 2009-02-21 11:13:11 i Allmänt,

Jag förstår fortfarande inte varflr jag fortfarande ligger en dag före. Igår kändes det som lördag och idag tycker jag att det känns som söndag, men nog om det. Det är lördag idag och det innebär melodifestival och även lite fotboll med laget jag älskar. Men innan allt det sätter igång så blir det nog en dag i soffan med datorn i knät kollandes på massor med sport.

/Therese

Nere för räkning..

Publicerad 2009-02-20 22:58:46 i Allmänt,

Jag tror jag ger mig snart. Ögonen knns som sandpapper och jag tror knappt att de kan hållas uppe med ett par klänyppor heller. Så jag får helt enkelt ta och kasta in handduken som det så fint heter på boxningspråket, förövrigt så var det rätt att George och Maria åkte ur Lets dance även fast jag inte tycker att Carl-Jan eller Elisabeth borde vara kvar heller. Han även med att kolla på Jan Brinck och Briars, pratar om dressyr, avsked i Sverige, ja jag är en hästtokig tjej med för dig som inte visste.

Nu ska jag gå och borsta tänderna för att krypa ner i min otroligt sköna säng och slå på Discovery och kolla på LA ink.

Ville egentligen bara säga godnatt, men det blev lite längre än beräknat.

/Therese

Tror jag saknar det..

Publicerad 2009-02-20 18:56:11 i Allmänt,

Sitter och kollar på lite olika fotbollsbilder på mig som jag hittade i en låda här hemma för några dagar sen. Genast började tankarna att börja vandra om jag ska fortsätta spela fotboll eller om jag ska ta ett ordentligt break och verkligen försöka hitta tillbaka till den glöden som jag hade när jag var lite mindre. För just nu vet jag varken om jag tillhör laget eller om jag inte gör det. Det finns ju faktiskt en anledning till att jag inte spelar fotboll just nu, har ett litet break som det så fint heter, men jag känner inte att det är någon idé att berätta vad som ligger bakom det. Tycker bara att de närmaste och inblandade bör veta.

Just nu känner jag att jag har ett litet sug efter fotbollen och att det skulle vara riktigt kul att bara sparka på den där lilla trasbollen. Men samtidigt så känner jag en oro som säger att det kommer att sluta exakt likadant denna gång. Så för dig som saknar mig på fotbollsträningarna så finns det kanske en liten, liten chans till att jag står där på en träning med innefotbollsskorna på mig!

/Therese

Får fixa ett personligt bowlingklot

Publicerad 2009-02-20 18:14:59 i Allmänt,

Var, som du kanske läste i det tidigare inlägget, iväg och bowlade. Det gick bra trots att jag aldrig hittar ett klot som passar mina fingrar. Jag kan ha klotet med nr 8 men det är egentligen alldeles för lätt och jag bowlar rent utasagt skitdåligt med det då jag överanstränger mig och kastar fel och den rätta tyngden för mig är egentligen nr 10 men då är problemet att jag har alldeles för smala fingrar och då håller jag krampaktigt i klotet för att inte tappa det och då går det nästan ännu sämre och jag får jätteont i fingarna, så jag har väl inte de bästa förutsättningarna men jag klagar inte utan kämpade på ändå.
Det var kul att bowla igen, senast vi gjorde det var på Gotland, och självklart så vann jag ju över Ika. Hoppas att vi åker och bowlar snart igen.

Nu ska jag gå och hämta en skål med godis och vänta på att Lets dance börjar. Har förövrigt lyssnat på morgondages melodifestivallåtar och jag tycker att EMDs låt är bäst. Och jag lovar att jag inte tycker det för att jag är ett EMD fan utan jag tycker verkligen att den är bra. Om du också vill lyssna på de så tycker jag att du ska gå in på SVT/melodifestivalen.

/Therese

Nu är det äntligen fredag!

Publicerad 2009-02-20 08:59:57 i Allmänt,

Hela veckan har jag gått och trott att det är fredag och nu är det äntligen fredag. Men jag har egentligen inget som jag har att se fram emot eller jo okej vi ska ju bowla idag. Men annars så blir det en slapp helg med massor med godis och melodifestivalen. Men jag tror att anledningen till att jag hela tiden längat efter fredagen är att då betyder det att veckan snart är slut och då kommer vi bara närmare datumet med stort D, 5:e mars. Om du för ovanlighetns skull har missat vad som händer då så tycker jag bara att jag behöver sammanfatta det. Sol, bad och värme med den bästa Erika i Egypten. Längtar grymt mycket..

Men som sagt idag är det fredagoch då ska vi in och bowla, ska spöa Ika. Vaknade dessutom för cirka två timmar sen av att jag var klarvaken och hade skit ont i magen så efter många försök att somna om så gav jag upp och gick upp och åt frukost och satte mig framför tvn med datorn i knät kollandes på Vakna med The Voice. Men just nu ångrar jag mig då magonten har försvunnit och nu har jag blivit grymt trött och skulle kunna gå och lägga mig och somna igen men det är ingen idé då jag är tvungen att göra mig i ordning snart.

/Therese

Glass i stora lass?

Publicerad 2009-02-19 13:25:20 i Allmänt,

Sitter här framför tvn lyssnandes på Justin Timberlake, Rock your body, med datorn i knät och funderar på om jag ska ta och gå och hämta lite glass som jag vet ska finnas i frysen om inte någon har ätit upp den. Men lat som jag är vet jag inte om jag orkar resa på mig eftersom jag sitter så skönt i soffan. Dessutom måste jag gå och duscha då jag har hört lite skvaller om att det ryktas om att det blir bowling imorgon och om det inte blir det så blir det en dag i stan. Skulle vilja ta ett besök in på Rut mfl imorgon för jag är lite sugen på att köpa bad hair day mössan, se bilden. Men jag antar att det besöket får vänta då de troligtvis blir en tur till Gränby Centrum, men det är ju inte fyskam det heller då Gränby Centrum ryckt upp sig och helt plötsligt planerar att bli en av Sveriges största köpcentrum.

Nej, glassen och duschen väntar! Dessutom måste mina senaste skor inpregneras, så jag har lite att göra.


Denna mössa skulle passa perfekt de dagar då håret inte visar sig från sin bästa sida. Så denna mössa införskaffas inom en snar framtid.


/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-02-19 12:00:55 i Allmänt,

Ja, då var det torsdag även fast hjärnan på något konstigt sätt är inställd på att det är fredag. Idag har jag inget planerat utan tänker väl sitta här med datorn i knät framför tvn och hoppas på att jag hittar något intressant program att kolla på för att fördriva denna dag. För den som undrar hur det gick i kampen mellan mig och datorn igår så kan jag meddela att jag vann kampen. Jag stängde av datorn och gick och slog på min lilla älskling och allt gick mycket fortare.

/Therese

Dagens I-landsproblem

Publicerad 2009-02-18 19:04:44 i Allmänt,

Ännu en gång så väljer tv4sport att inte visa Real Madrid matchen på lördag, men denna gång är det istället för en annan fotbollsmatch. Så denna gång är jag inte lika sur som i helgen. Så nu accepterar jag att jag är tvungen att få se matchen på datorn via någon spansk-stream med en spansktalande kommentator.
Men jag har hela tiden trott att matchen ska spelas på söndag och då hade jag inget problem med det. Men nu när jag har insett att matchen spelas på lördag och inte på söndag. Och inte nog med att den spelas på lördag utan matchen börjar klockan 20:00 den som är uppmärksam och vet att jag är en melodifestivalnörd vet att det blir en kollision då i och med att melodifestivalen börjar exakt samma tid. Som tur så har jag min kärlek, min lapptop, och via den så kan jag kolla på matchen samtidigt som jag kollar på melodifestivalen på tvn.

Dagens I-landsproblem? Vad skulle du kolla på, melodifestivalen eller en fotbollsmatch med Real Madrid?

 eller



 

/Therese

Therese vs datorn

Publicerad 2009-02-18 12:52:29 i Allmänt,

Ja, då var det den här fajten igen. Datorn lever sitt egna lilla liv och gör absolut inte som jag vill. Det verkar som att det inte spelar någon som helst roll att det är jag som har tagit hand om datorn mest och fixat den om något varit fel. Men den verkar absolut inte bry sig om det och den ger igen för allt som den blivit utsatt för.
Nu kan du säkert undra varför jag inte satte mig vid min lilla älskling, min lapptop som införskaffades i somras, och jag kan meddela att jag tänker just samma sak just nu. Men det enklaste svaret jag har på denna fråga är att jag var lat och inte orkade gå ut på mitt rum och hämta den och denna dator stod redan på. Så nu får jag min bestraffning, kanske är det från min dator som ligger och är sur inne på mitt rum för att jag inte använder den?!

/Therese

Uppmärksam?

Publicerad 2009-02-17 17:15:41 i Allmänt,

Du som är uppmärksam kanske har märkt att jag har tagit bort min musikspelare här på bloggen. Anledningen till att jag tog bort den är för att den mesta musiken inte fungerade i spelaren av vissa anledningar.

Men om du saknar musiken på bloggen får gärna lämna en kommentar så kanske jag lägger in en igen!

/Therese

Kurrar i magen

Publicerad 2009-02-17 17:13:31 i Allmänt,

Idag har jag varit duktig och dammsugit hela huset+ storstädat mitt rum. Kan meddela att det behövdes, lite senare ska jag även ta tag i alla dessa miljoner skor som jag har och rensa och se vad jag behöver ha för skor till sommaren/hösten. Ja, jag älskar skor och kommer alltid att göra det. Jag brukar säga att man aldrig kan ha för många skor.

Nu kurrar magen för fullt och eftersom Ika är hemma hela veckan så är det hon som får stå för matlagningen denna vecka i och med att jag annars alltid brukar göra maten. Så nu står Ika och förbereder maten, det blir ungspannkaka med bacon mums filibaba.

Ikväll kollas det på Mästarnas mästare och 24, I love it.


/Therese

Man glömmer så fort

Publicerad 2009-02-17 11:48:23 i Allmänt,

Känns inte som att det var så länge sen man slutade skolan men jag har redan glömt bort att det alltid är sportlov vecka 8. Fick en chock då Ika sa förra veckan att hon är ledig denna. Genast började jag fundera och efter en stund så kommer jag på att det kanske är sportlov och det var det, haha. Att man kan glömma bort det så fort det som var de stunder som man längtade mest till under alla de år i skolan, sportlov, jullov, sommarlov, påsklov och höstlov.

/Therese

Åt vilket håll ska jag gå?!

Publicerad 2009-02-16 17:01:35 i Allmänt,

Det känns som att jag fumlar i mörkret och inte vet vart jag ska eller för en ännu enklare beskrivning. Jag står vid ett vägskäl och inte vet vilken väg jag ska ta. Antingen så blir det den stora och säkra eller så blir det den lite mindre, kommer en förklaring på det.

Den stora vägen är den väg som jag går nu, försöka hitta ett jobb som jag ska kunna leva på och efter att ha bott hemma ett tag är det dags att flytta hemifrån och troligtvis ingen möjlighet att jobba med drömjobbet, radio. Detta är alltså den säkrare vägen. Där jag vet att jag alltid kommer att ha nära och kära runt omkring mig.

Den lite mindre vägen är att jag flyttar upp till Piteå till hösten och börjar plugga en treårig radioutbildning. Har en större möjlighet att jobba med radio. Men jag flyttar längre ifrån det säkra med nära och kära som alltid ställer upp i vått och torrt. Var redan i höstas påväg upp till Piteå men det slutade med att jag valde en distanskurs i Växjö.

Just nu känner jag mig en aning förvirrad och har absolut ingen aning om vilket beslut jag kommer att fatta.

/Therese

Eurovision Song contest

Publicerad 2009-02-16 15:21:42 i Eurovision Song Contest,

Nu kommer jag plåga er med lite Eurovision låtar som blivit klara för semifinalerna i Moskva, Ryssland.
 
Islands bidrag                             Litauens bidrag                        Moldaviens bidrag

??

Publicerad 2009-02-16 10:38:22 i Allmänt,

Vaknade vid halv nio imorse och var helt klarvaken trots att jag somnade sent. Försökte somna om men det fungerade inte så jag gav upp och slog på tvn och hoppades på att det skulle vara något skoj på den, men det var det ju såklart inte.
Funderar på vad jag ska ta och hitta på idag. Jag är blir rastlös så himla fort nu när jag inte har jobbat sen den 20 december. Känner att jag verkligen behöver ett jobb nu men det finns ju inte så mycket jobb att söka. Tänkte att jag ska ta och kolla upp lite olika jobb idag och hoppas på att det blir något napp. För efter resan att jag kommer hem från resan med Erika så kommer det inte finnas så mycket pengar kvar på mitt konto och de pengar som finns kvar kommer att gå till min tatuering som jag måste åka och boka tid till. Och efter att tautaeringen är klar så kommer det så gott som vara tomt på kontot. Snälla ge mig ett jobb, jag tar nästan vad som helst för lite pengar.

/Therese

Laget i mitt hjärta!

Publicerad 2009-02-15 19:43:33 i Allmänt,

Du kanske tycker att det är jobbigt att för det mesta läsa om laget i mitt hjärta, Real Madrid. Jag vet inte om du är en person som inte tycker att fotboll inte är så intressant eller så är du helt av en barcasupporter som inte alls vill läsa om Real Madrid.

Tänkte berätta lite kort hur det kom sig att Real Madrid blev laget i mitt hjärta. Under många år hade jag koll på Real Madrid, jag var väl runt 10 år när jag "upptäckte" de första gången. Men när man är så liten så brukar man ju heja på det laget som ens idol spelar i och i mitt fall så var det Arsenal eftersom Fredrik Ljungberg spelade där. David Beckham var även en idol under den tiden. Och sen när just David Beckham lämde Manchester United för Real Madrid så väcktes intresset på direkten då när tv4+ valde att visa alla Reals matcher. Nu i efterhand kan det också ha varit en bidragande orsak att just tv4 valde att börja visa La Liga fotboll. Och efter att David Beckham kommit till klubben så är jag fast. Jag är och kommer alltid att vara en Madridista, tills döden skiljer oss åt som det brukar heta i äktenskap.



PS. Real vann matchen mot Sporting Gijon med 0-4.

/Therese

Söndag

Publicerad 2009-02-15 18:02:02 i Allmänt,

Nu är jag hemma efter en hel dag på Studenternas, var och kollade på Sirius-Edsbyn. Trots att Sirius har varit bra hela säsongen så trodde jag på en förlust men Sirius visade att jag hade fel. Matchen slutade 4-4 men det var Sirius som gick för segern i andra halvlek. Men nog om bandysnack nu, jag är ganska säker på att det inte går hem här på bloggen.

Nu sitter jag och kollar på matchen mellan Real Madrid och Sporting Gijon. Real leder matchen med 2-0 och raul har jag gjort sitt 308:e mål och där av Reals bästa målskytt genom tiderna. Det andra målet gjordes av Huntelaar väldigt behövligt då det känns som att han inte fått den start som han velat i Real.

Igår kollade jag såklart på melodifestivalen som den melodifestivalnörd som jag är. Favoriten igår var självklart Måns Zelmerlöw, han är även en mina favoriter i hela tävlingen den andra är EMD. Jag tycker även att låten visade att den kan hålla internationellt och jag både hoppas och tror att han vinner hela finalen i Globen.

Nu börjar andra halvlek, i fotbollen, igen!

/Therese

Kommer jag att göra det?

Publicerad 2009-02-14 11:24:48 i Allmänt,

Har fastnat i soffan med datorn i knät och har en marabou chokladkaka, Amigo, brevid mig som jag smaskar på. Har en känsla av att jag inte kommer att lämna soffan idag, kände att det var riktigt skönt att sitta här och ha tvn på i bakgrunden. Men egentligen borde jag inte sitta här utan städa mitt rum istället. Men när jag är tvungen att göra något så vill jag inte göra det och speciellt inte städa mitt rum. Men det är verkligen nödvändigt så jag får väl ta och masa mig upp ur soffan och städa mitt rum.


/Therese

Duktig

Publicerad 2009-02-13 15:19:38 i Allmänt,

Hör och häpna idag har jag tagit tag i mig själv och gjort ett riktigt jobbigt träningspass, stod på crosstrainiern i ca en halvtimme och sen lite styrka på det så nu känner jag mig riktigt duktig. Sen har jag varit ännu duktigare och betalat min del av resan till Erika så nu är jag drygt 4000 kronor fattigare, men det är det värt. Eller hur Erika?

  Detta är skorna som jag är olyckligt kär i..                                 
  Här har vi de otroligt sköna Clarks Natalie. Var lite osäker på den gröna färgen först men att de var så otroligt sköna övervägde allt.        

/Therese

          

Äntligen!!!

Publicerad 2009-02-12 21:27:02 i Allmänt,

Woho, efter tre timmar så kommer jag äntligen in på bloggen och jag får möjlighet att skriva något. Men eftersom att blogg.se har krånglat så mycket idag så har jag varken ork eller lust att knappra ihop ett vettigt inlägg. Därför kommer bilderna på skorna komma upp imorgon då jag antar att blogg.se inte orkar ladda upp bilder idag.

Utan jag nöjer mig med att säga, det var en trevlig dag i stan med mamma och mormor det åts semla och god mat.

Det var allt för mig återkommer imorgon och hoppas att blogg.se fungerar bättre då.

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-02-12 11:00:11 i Allmänt,

Ska snart gå och duscha för att sen bege mig in till stan med mamma, som är ledig från jobbet, för att åka och hälsa på mormor. Funderar på om jag ska ta mina nya pjucks, men jag tror att jag ångrar mig direkt nu när jag skrev detta eftersom de måste impregneras först och det orkar jag inte göra nu så det får bli en annan gång. Förstår om du är nyfiken på hur mina nya skor ser ut och jag lovar att det kommer komma upp en bild på de inom en snar framtid. Kan avslöja så mycket att det kanske inte är en färg som många förknippar med mig, där fick du något att fundera på.

/Therese

En dag i stan

Publicerad 2009-02-11 18:23:39 i Allmänt,

Blev en skön dag i stan idag. Satt en hel del på mammas jobb och ibland kunde jag även vara riktigt snäll och hjälpa till. Efter att ha suttit på jobbet en stund så gick jag ut på stan men insåg ganska snabbt att jag inte skulle hitta något så jag gick och köpte lite lunch och gick tillbaks till mammas jobb och åt den.

Du som känner mig vet att jag älskar skor av alla dess slag, jag skulle aldrig kunna få för lite av de. Det kan vara därför jag blev utsedd till klassens dojja. Och idag kom jag hem med ett par nya skor. Kunde även ha blivit två par men de andra paret var inte riktigt bra. Så nu har jag blivit olyckligt kär i ett par skor. Funderar lite smått på att köpa de ändå och lägga i en halvsula och hoppas att det fungerar då. Lovar att det kommer komma upp bilder på skorna senare.

Nu ska det kokas kaffe, för mamma och pappa kommer hem snart.

/Therese

Morgonpigg?

Publicerad 2009-02-11 08:54:23 i Allmänt,

Hej hopp alla morgonpigga läsare. Blev en natt till inne på kontoret eftersom lukten inte lämnat mitt rum och därför vaknade jag tidigt imorse. Denna dag tänktr jag tillbringa i stan, så om du har vägarna förbi så tycker jag att du ska höra av dig.

/Therese

Inte nu igen!!!

Publicerad 2009-02-10 18:42:41 i Allmänt,

Tvn har varit min bästa vän idag. Har knappt lämnat den, det har kollats på allt möjligt dåliga serier och några bra filmer. Har lite ont i ryggen idag då jag sov inne på madrasser på kontoret pga att det luktade rent utsagt skit ute på mitt rum. Pappa var ute och körde lite med snöslungan igår och efter att han har varit inne ett tag så tycker jag att det luktar konstigt. Mamma höll med efter en stund men sa att det kunde vara pappa som lukta eftersom han kört snöslungan. Pappa gick ut i garaget och kollade om det var snöslungan som luktade och det var det. Det visade sig att det läckte bensin och du som har varit hemma hos mig vet at jag har mitt rum vägiväg med gargaget så nu vet du kanske varför jag inte hade så stor lust att sova i mitt rum. Blir nog en natt till inne på kontoret då det fortfarande luktar lite smått.

Kom på nyss att biljetterna till Sveriges vm-kval mot Danmark den 6 juni på Råsunda ska släppas vilken dag som helst. Så jag gick in på svenskafotbollsförbundets sida och det visade sig att biljetterna släpptes imorse och tog slut på 45 minuter. Tråkigt men sant.

Nu låter det som att mamma, pappa och Ika kommer hem. Pappa pratade om att han skulle köpa semlor, hoppas!

/Therese

Inte min dag..

Publicerad 2009-02-09 18:54:59 i Allmänt,

Imorse vaknade jag verkligen på fel sida, det är helt enkelt inte min dag. Jag återkommer imorgon om jag är på humör.

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-02-09 11:58:12 i Allmänt,

Då var det måndag, alltså en ny vecka med nya möjligheter. Har väl egentligen inte så mycket inplanerat denna vecka. Hade tänkt hinna med ett besök i Uppsala, kanske åka hem till Erika och sen på söndag har jag tänkt att kanske gå på bandy, Sirius-Edsbyn. Men som sagt inget är planerat så det är absolut ingenting som säger att mina vecka kommer att bli så.

Blev inget blogginlägg igår då vi åkte in till mormor och åt god mat och sen när vi kom hem var jag alldels för trött för att sätta mig framför datorn och skriva något vettigt, som om jag någonsin skriver något vettigt..

Nu ska jag gå ut i solen och hämta posten och sen ska jag avnjuta en god tonfisksallad till lunch.

/Therese

Vad hände?

Publicerad 2009-02-07 21:43:23 i Allmänt,

Jag är i chocktillstånd.. Caroline af Ugglas?? Vad tänker svenska folket med?? Neej, jag vet inte vad jag ska skriva. Återkommer imorgon då chocken har lagt sig. Nu ska det kollas på fotboll.

Hala Madrid!

/Therese

Melodifestivalen

Publicerad 2009-02-07 12:52:33 i Eurovision Song Contest,

Sitter och läser lite olika nyheter och de mesta handlar om melodifestivalen. Jag har lyssnat igenom de låtar som ska tävla ikväll nere i Göteborg på Svt's hemsida. Jag tycker att alla låtar är ganska tråkiga och så har det oftast varit nere i Göteborg. Där hamnar de svagaste starfältet och det är även där alla skrällar kommer ifrån förra året Christer Sjögren, året innan läraren Marie Lindberg och några år innan dess Caroline Wennergren.

Nu har även Sveriges motståndarländer börjat utse sina bidrag och några länder är redan klara med sina uttagningar, du kommer självklart att få se de här på bloggen när de är klara. Nu har jag hittat några som är klara för Eurovision song contest 2009 i Ryssland.
Danmark, min favorit hitills tillsammans med FinlandFinland, ingen rocklåt i år
Rumäninen.
/Therese

Lördag

Publicerad 2009-02-07 11:33:13 i Allmänt,

Idag har jag tänkt att bara ta det lugnt, efter städdagen igår så känner jag att det behövs. Men jag har tänkt att jag ska baka pollykakan idag igen, nu hoppas vi på att den blir bättre än den förra. Och sen ikväll så ska jag kolla på melodifestivalen!

/Therese

Here we come!!!

Publicerad 2009-02-06 18:30:39 i Allmänt,

Ja nu är resan bokad. Den 5:e mars så drar jag och Erika till Egypten. Det ska bli skitskönt med sol, bad och värme!


Eftersom att datorn inte vill göra som jag vill så blir det en helt randombild.
/Therese

Inte en lugn sekund

Publicerad 2009-02-06 17:14:00 i Allmänt,

Denna dagen har jag bara städat, blev klar för ungefär en timme sen. Så nu kan jag med stolthet säga att hela huset är rent och fint, förrutom mitt rum som jag tar och städar någon annan dag. Mitt i allt städande kommer de och skrapar vägen här utanför. Kan erkänna att det behövdes. Men jag blev inte det minsta glad när jag insåg att det hade bildats en stor snövall på våran infart så jag blev tvungen att gå ut och plogga. Sen när jag kom in kastade jag mig in i duschen och efter det fortsatte jag städa.

Nu tänkte jag spela mitt körkortspel lite och sen ska jag slappa framför tvn och goffa i mig massor med godis, det tycker jag att jag är värd efter en sån här dag.

/Therese

Idag händer det grejer

Publicerad 2009-02-06 09:51:44 i Allmänt,

Sitter här framför datorn med en stor kopp varm choklad med grädde, hare precis avnjutit en riktigt god frukost. Snön faller utanför fönstret och jag hoppas att det fortsätter snöa hela dagen, tycker det är lite mysigt när det snöar ute.

Idag har jag mycket som ska göras. Jag har lovat att jag ska städa huset, damma, dammsuga, torka golvet ja you name it. Sen ska blommorna vattnas, ska kolla upp lite grejer åt Erika som har med bokningen av våran resa att göra. Lite försäkringstjafs och liknande. Sen tänkte jag avnjuta en lång och skön dusch. Sen ska jag även spela lite på körkortsspelet. Sen är jag nog klar för dagen och jag kan sätta mig ner framför tvn och goffa i mig massor med godis.

/Therese

Mums

Publicerad 2009-02-05 19:24:26 i Allmänt,

Pappa och mamma kom hem från jobbet för en stund sen och pappa öppnar glatt dörren och säger jag fick godis utav Sjöström idag. För dig som inte vet vem Sjöström är så är det en jättesnäll jobbarkompis till pappa som oftas kan fixa allt mellan himmel och jord. Då när pappa sa att han hade godis med sig hem så tänkte jag att det kunde vara någon påse gott och blandat eller något liknande. Men jag hade fel, döm bilden själva men det är väl lite mer än en gott och blandat?!


/Therese

Vart tog strömmen vägen

Publicerad 2009-02-05 11:25:04 i Allmänt,

Åt en god frukost med mackor och varmchoklad. Satte mig framför datorn och avnjöt den goda frukosten. Allt gick så lugnt och fint och helt plötsligt så blir skärmen svart och allt bara tystnar. Fan, strömavbrott. Inte kul, det varade i ungefär 20 minuter. Men nu är strömmen tillbaka och har varit det i cirka en halvtimme. Snart ska jag gå och göra mig i ordning för en tur med Rocko.

Jag kan också lugna Erika, det är troligtvis ingen insfluensa i min lilla kropp för idag mår jag bättre!

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-02-04 19:37:36 i Allmänt,

Känns som att mina ögonlock väger ett ton och jag skulle kunna lägga mig ner i min säng och somna på direkten. Men jag hade inte tänkt att gå och lägga mig nu utan ska vara uppe ett tag till. Först tänkte jag installera trafikskolespelet, körkort here I come. Och sen tänkte jag sätta mig framför tvn och kolla på made in sweden.

Tänkte även äta lite glass och hoppas att jag blir lite piggare. Hoppas verkligen inte att det är inflensan eller något liknande som är påväg att ta över min kropp. För jag vill verkligen inte bli sjuk igen.

/Therese

Jag sa ju att jag inte ville....

Publicerad 2009-02-04 14:33:52 i Allmänt,

Ja, då sitter man här och snorar ändå. Har på något konstigt sätt lyckats bli förkyld även fast jag gjort allt som stått i min makt för att inte försöka bli det. Men det är väl som alltid om någon i familjen blir sjuk så blir jag också det även om jag inte för så länge sen var sjuk. Men nu hoppas jag verkligen på ett snabbt tillfrisknande, för så här kan vi inte ha det när det stundar en utlandstripp.

Idag kom det ett paket adresserat till pappa med posten men jag förstod direkt vad det var så jag fullkomligt slet upp paket.... Det var mitt körkortspel så nu vet du vad jag kommer att göra om dagarna då jag inte sitter och klottrar här i bloggen. Nu ska här satsas 110% på ett körkort.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-02-03 10:32:02 i Allmänt,

Hör och häpna kära läsare. Jag tror jag börjar bli förkyld, suck. Jag hoppas verkligen att det är så utan att det bara känns så, för jag hoppas innerligt att Ika, min lillasyster, inte har smittat mig.
Idag är mamma ledig och det betyder att vi ska åka till stan, Therese är glad. Känner för att shoppa lite kläder.

Thats all for to day folks!

/Therese

Lunchtips

Publicerad 2009-02-02 13:11:17 i Allmänt,

Har precis ätit lite lunch bestående av fattiga riddare. Tycker att det är en passande och lätt lunch att göra. Kan också ätas till frukost. Här har du receptet om du är intresserad. Jag brukar strunta i kanelen och ha socker och sylt istället.

4 port

4 skivor vitt bröd eller vetebröd
1 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1/2 dl vetemjöl
smör

Till servering
kanel och strösocker (sylt)


Gör så här:

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Strö kanel och socker på riddarna och servera.


/Therese


 

Måndag

Publicerad 2009-02-02 12:18:34 i Allmänt,

Ja, då var det måndag igen. Ny vecka nya möjligheter och igår blev det även en ny månad, februari, för den som inte hänger med. Måste först börja med att meddela att jag har angivit fel fakta i ett utav de senaste inläggen och det är i det där jag skrev om att Raul har tangerat målrekordet i Real Madrid. Jag skrev att han har gjort 306 mål och det ska givetvis vara 307 mål.

Som sagt det är en ny vecka och jag har inget inplanerat denna vecka förrutom att jag har lovat mamma att jag ska hjälpa de på jobbet någon dag. Ska då stå och packa upp skor som kommer in.

Nu tänkte jag först gå och hämta posten och sen blir det lunchtime!

/Therese

Vissa ska helt enkelt inte vara ledare!

Publicerad 2009-02-01 22:16:49 i Allmänt,

Kom hem för ungefär en timme sen, var ju iväg och kollade på bandy. Fötterna börjar sakta men säkert att tina upp, trots att jag har de varmaste skorna så fryser jag om fötterna. Matchen mellan Tensta och Danmark U var bra trots att Tensta slarvade ganska mycket. Men nu ska jag inte fördjuppa mig i matchen för det var ju inte det som jag ville ta upp. Matchen slutade i alla fall 5-1.

Men det är en sak jag absolut inte förstår. Om man är ledare för ett lag så ska man agera som en sådan inte komma fram efter matchen och fråga vad fan de höll på med. Visst en lagledare får bli sur när han/hon inte tycker att det går bra. Men det ska absolut inte gå ut över något annat lag och sen kan man inte komma och anklaga ett lag för ditt och datt då när hans lag gör det värre! Neej, vissa ska helt enkelt inte vara ledare!

/Therese

Therese tipsar!

Publicerad 2009-02-01 15:16:45 i Allmänt,

Har du ingen aning om vilken musik som du ska lägga in på din iPod/mp3 m.m. Då tänkte jag tipsa om lite bra musik.


/Therese

Makeover!

Publicerad 2009-02-01 14:44:38 i Allmänt,

Sitter här nyduschad och fräsch och inser att jag verkligen måste göra något med mitt hår. Slingorna från i somras är påväg ur, det är tråkigt och ja det är verkligen inte så som jag vill ha det. Jag måste helt enkelt ta arslet ur vagnen och boka en klipptid, som man brukar säga. Men då har jag ett litet problem och det är att min frisör befinner sig på varmare breddgrader. Så jag vet inte om jag ska vänta tills hon kommer hem eller om jag ska gå till någon annan frisör, det återstår att se men något måste jag verkligen göra med håret för så som det ser ut nu så får det verkligen inte se ut...

Ikväll tänkte jag följa med pappa och kolla på när de ska möta Danmark i bandy, var ett tag sen jag var och kollade på de och det ska såklart bli kul. Dessutom blir det skönt att komma ut lite.

Till min stora besvikelse så vann ju tyvärr inte team Erik körslaget, jag och mamma konstaterade att han antagligen inte kan komma etta utan två för det kom han i idol med. Men till min stora glädje så vann Real Madrid över Numancia med0-2. Och inte nog med det kaptenen Raul tangerar legendaren Alfredo Di Stéfanos målrekord i real med 307 mål, det ni!

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela