Therese

Så här ser jag på saken

Söndag

Publicerad 2011-01-30 17:14:26 i Allmänt,

Helgen har varit lugn och skön, som den brukar helt enkelt. Igår blev det ett litet besök till radion för att gå på medlemsmöte för att få reda på lite saker som händer på radion.
Vi håller även på och renoverar lite i hallen - nytt golv och ny färg på väggarna, så nu börjar det äntligen bli klart. Jag sitter och väntar tills det är dags för mitt rum att få sig en lite uppfräschning, det var ju trots allt ett tag sen. Men det kommer väl innan sommaren hoppas jag.

Imorgon blir det studentradion och Måndagschill. Du har väl inte glömt att det är imorgon som du kommer att kunna höra vårt reportage om Bollywooddans? Sen efter sändningen imorgon är det bara för mig och Mickan att göra oss i ordning för en ny inspelning av ett reportage. Vad det blir för något får du höra om en vecka!

Fredag

Publicerad 2011-01-28 22:19:05 i Allmänt,

Studentradion hela dagen med Mickan. Reportaget blev klart och sänds på måndag och vi är faktiskt riktigt nöjda, hur det låter får du höra på måndag mellan kl 13-14 på studentradion 98,9. Men du får ett smakprov på hur det kan låta, lyssna på klippet nedanför!

Sen bar det iväg ner på stan för att träffa upp Kicki, bästaste läraren från GUC, för en fika. Det var riktigt skojsigt att träffa henne igen.

Imorgon blir det medlemsmöte på radion!

Torsdag

Publicerad 2011-01-27 22:23:41 i Allmänt,

Händer saker varje dag denna vecka, skojsigt. Även fast kroppen och huvudet latat till sig lite under julen så det tar kanske några dagar till tills kroppen hänger med ordentligt.

Igår blev det jobb på restaurangen. Jobbet flöt på och jag lovar att man aldrig går därifrån utan att ha fått sig ett gott skratt, och så även denna gång.
Nu är även biljetten till Fia bokad, eller den blev rättare sagt bokad och klar igår. På torsdag nästa vecka ska jag leka norrbagge i några dagar, skoj!

Imorgon blir det lite Måndagschill, reportaget om Bollywooddansen ska redigeras. Sen så ska jag och Mickan iväg och träffa Kicki, bästaste läraren någonsin, och ta en fika! Det blir riktigt kul då det var ett tag sen man såg henne.

Huh??

Publicerad 2011-01-26 19:38:52 i Allmänt,

Efter en dag på jobbet loggar jag in på facebook som vanligt, inget konstigt med det! Men så ser jag att några från min gamla klass nere i Båstad länkar till olika artiklar om vår utbildning som lades ner i somras. Vi var ju inte direkt glada när Högskolan i Kristianstad kom med beskedet och skötte det ju inte direkt snyggt!

Jag blir lite småarg när jag läser artikeln. Den är galet vinklad och det känns inte riktigt som att rätt bild målas upp och frågan är ju vilken elev det är som klagat på utbildningen. Och hur kan man skriva en artikel med bara en student och de inblandade från skolan? Vart är vi andra elever, har inte vi någon talan?

Visst tycker jag kanske inte att Kristianstad skötte sin del utav avtalet direkt bra men det jag mer skulle klaga på är att man tagit studielån för något som man sen inte får gå klart!

Men jag ångrar verkligen inte att jag tackade ja till utbildningen, trots att den inte blev som vi trodde.

Tisdag

Publicerad 2011-01-25 22:23:47 i Allmänt,

Blev en ganska lugn dag inne i stan idag med bla besök på Ikea och Gränby Centrum. Kom hem med en blomma och en ny matta till mitt rum.
Imorse vaknade jag klockan 9 av ett sms. Det var Ingela från restaurangen som undrade om jag kunde jobba imorgon. Och självklart tackade jag ju ja så nu sitter jag här och ska snart krypa ner i sängen för att sova. Blir tidig uppgång imorgon börjar klockan 08:00.

Allt var som vanligt

Publicerad 2011-01-25 19:51:09 i Allmänt,

Somnade direkt igår när jag la huvudet på kudden så man kan ju verkligen säga att jag var trött. Igår testade jag och Mickan på någonting riktigt skojigt. I Måndagschill har vi en programpunkt som heter Terror och Fencke Testar och där precis som det låter testar vi på olika sporter och gör ett litet reportage om sporten. Igår testade vi på Bollywooddans det var riktigt roligt och är du sugen på att testa dansen? Lyssna på Måndagschill på måndag, mellan kl.13-14, för att få reda på mer om dansen och hur du går tillväga för att börja dansa.

Måndag - Tröttis

Publicerad 2011-01-24 22:59:57 i Allmänt,

Tidig uppgång, sändning med Måndagschill, planering av reportage-serien "Terror och Fencke Testar", inspelning av reportage - vilket även betyder att vi är med och testar - idag bollywooddans, hem, äta mat = en trött Therese som nu ska gå och lägga sig och återkommer imorgon!

Söndag

Publicerad 2011-01-23 18:56:07 i Allmänt,

Söndagar blir som oftast slappa och inte mycket händer, lite så har det också varit idag! Lite chill i soffan kollandes på tv och lite godisätande. Men jag har faktiskt inte bara slöat jag har planerat lite till morgondagens Måndagschill och ätit lite mer godis.

Nu ska jag kolla på fotboll, Real Madrid-Mallorca, och sen ska lunchen göras till imorgon, pastasallad med tonfisk, och lite mer planerande av Måndagschill och så ska flygbiljett till Norge bokas!

Lördag

Publicerad 2011-01-22 17:22:13 i Allmänt,

Blev ett snabbt besök in till stan idag vilket resulterade i ett par nya skor till min skosamling. Jag har sagt det förr och säger det igen - man kan inte få för många skor! Idag blev det ett par vita sneakers från Esprit som fick följa med hem från Norrmans skor, mammas jobb.



Ikväll ska det bara slappas framför tvn först handboll och sen blir det nog någon film. Godiset är inköpt så nu kör vi myyyyyys!

Fredag

Publicerad 2011-01-21 16:16:40 i Allmänt,

Slappdag gånger 1000, inte många saker som blivit gjorda idag. Mitt guldiga diplom från studentradiopriset står fortfarande framför mig och har inte hamnat på väggen än, vilket det egentligen borde ha gjort. Men man måste ju ha slappardagar också.

Snart är det dags för mat och jag och Ika har bestämmt oss för att laga pasta med tonfisksås får se hur det blir jag hoppas ju självklart att det är en hit då jag älskar tonfisk men vem vet det kan bli en flopp med.

Sen ikväll blir det lite bandy. Bandy och fotboll det är mina sporter det!

Torsdag

Publicerad 2011-01-20 20:34:25 i Allmänt,

Idag lekte jag städtant här hemma och jag lyckades nog leka det rätt så bra eftersom att det är skinande rent här hemma! Det kanske är ett yrke man borde satsa på? Eller inte städa är ju inte det roligaste som finns. Men sen när man väl har gjort det är det kul att det är fint men man vet att om några dagar kommer det troligtvis att se exakt likadant ut, så blir det i alla fall ute i mitt rum.

Nu är det i princip 90 procent klart att jag drar till Norge första veckan i februari för att hälsa på Fia. Var ett tag sen man såg den flickan så det blir grymt kul att träffa henne igen och jag sa redan när hon flyttade dit för några år sen, har redan glömt bort när, att jag skulle komma och hälsa på och nu gör jag slag i saken! Tanken har faktiskt slagit mig några gånger att kanske pröva mina vingar i Norge och se om det går att få något jobb där, någon gång i framtiden kanske?

Handbollen mellan Polen-Sverige håller på för fullt så ska gå och sätta mig framför tvn och checka in matchen. Sen blir det lite fotboll i form av laget i mitt ♥ Real Madrid mot lillebror Atlético Madrid.

Tisdag

Publicerad 2011-01-18 18:59:50 i Allmänt,

Måndag igår vilket betyder att Måndagschill startade en ny säsong igår. Men allt var inte som vanligt inne i studion jag sände själv då Mickan var hemma och var sjuk. Redan i söndags hade jag fått beskedet att jag skulle sända själv så det var inga problem med det och dessutom sände vi själva ner i Båstad.

Som alltid så verkar studiosarna på Studentradion ha av tradition att rasa samman under sändningsuppehållen. Det kändes som att det inte var någonting som funkade och en timme innan sändning hade jag fortfarande inte kunnat lägga dagens musiklogg och jag kom inte åt mina ljudklipp som skulle spelas upp i programmet, paniken började lite smått infinna sig då inget fungerade.
Men så en dryg halvtimme innan programmets start så funkade allting = bara att sätta sig och göra loggen fort som sjutton.
In i studion göra sig i ordning och så segar Simian, sändningsprogrammet, totalt och nyheterna vill inte gå igång som de ska klockan ett. Men allt löste sig tillslut och det blev ändå en sändning!

 

Söndag

Publicerad 2011-01-16 14:46:01 i Allmänt,

Vi vann, det är helt otroligt. Måndagschill kammade i fredags hem priset i bästa reportage på Studentradiopriset 2010. Motiveringen och hur bidraget lät hittar du på Måndagschillbloggen.

Vilken skillnad det är på vädret nu från dag till dag. I fredags var det -15 grader igår var det lite varmare med endast någon minusgrad och idag är det några plusgrader. Det rinner som en rännil ner från taket utanför fönstret och jag kan bara tänka mig hur halt det är ute på vägarna, så är du ute och åker eller ska ut och åka - ta det lugnt.

Sitter och funderar på om jag ska följa med in på bandyn ikväll eller om jag är hemma och kollar på fotbollen. Det återstår att se, nu ska jag i alla fall fortsätta äta på min Marabou chokladkaka polka och kolla på gulddiplomet som står på skrivbordet framför mig fint inramat i en svart ram.

Torsdag

Publicerad 2011-01-13 16:44:58 i Allmänt,

Vaknade imorse med huvudvärk och ont i magen vilken rolig start på dagen va? Mesta delen utav dagen har spenderats framför datorn och lite nördande av The Sims, visserligen var det kanske inte så bra för huvudvärken men strunt samma.

Imorgon är det fredag och då är det dags för studentradiopriset, vi får se om Måndagschill kammar hem något pris i något utav de olika kategorierna som det är nominerat i. Det är bara att hoppas att allt jobb vi lagt ner under hösten visar sig, det skulle vara roligt.

Nu blir det mat och sen blir det ett besök in i duschen. Ikväll blir det verkligen en sportnördskväll! Först handbolls VM och sen spanska cupen med Real Madrid-Athlético Madrid.

Tisdag

Publicerad 2011-01-11 21:41:33 i Allmänt,

Dagarna lunkar på som vanligt innan allt drar igång med Måndagschill igen. Det känns som att det kommer att bli en grym vår, bättre än hösten, vi har massor med roliga reportage inplanerade och det ett fåtal luckor som ska fyllas. Idag blev det en Måndagschill "planerardag" sen hur mycket vi egentligen planerade är ju en annan fråga men lite hann vi i alla fall med.

Mysdressen blev komplett idag tröjan köptes på BikBok och jag tror nästan att det får bli en till fast i en annan färg. För de är så grymt sköna och det kan ju vara lite roligt att variera ibland.

Sen skolan slutade nere i Båstad har jag bara gått och väntat på att få betala tillbaka studielånet från CSN som jag tog i ett halvår. Det kanske egentligen låter konstigt men det ska faktiskt bli skönt att börja betala av den, så att man får den ur världen och slipper den efter några år.

Lördag

Publicerad 2011-01-08 19:59:13 i Allmänt,

Allt som skulle göras igår hans nog med. Det var några små saker som fixades idag, läs; tavlorna bla. Släkten åkte för kanske en timme sen och det var trevligt som vanligt, efter att ha varit här och firat mamma.
Så nu har jeansen åkt av och mysbyxorna på godisskålen ska plockas fram och lördagsmyset är i stort sett igång.

Nu i veckan måste jag verkligen ta tummen ur .... och boka en klipptid. Jag har gått ända sen i höstas och sagt att jag borde klippa mig, men eftersom att mitt hår inte blir speciellt slitet så har jag skjutit på det fram tills nu. Något måste göras med det. Hade mina funderingar i höstas på att kanske klippa lugg, inte en tjock, tunn och lite busig. Men eftersom jag känner mig själv så kommer jag lessna på den ganska fort och därför är det ganska enkelt att klippa en liten snelugg. Men jag kanske ska gå lite wild and crazy denna gång och köra en hellugg istället för en på sné. Sen funderar jag även på att kanske slänga i lite slingor i det igen, kanske lite mörkare eller ljusare. Funderingar på hur håret ska vara har jag i alla fall - nu ska det bara bokas in en klipptid!

Fredag

Publicerad 2011-01-07 12:14:02 i Allmänt,

Snön faller utanför fönstret och det verkar som att det blir till att skotta lite snö idag också. Har jag inte sagt det innan så säger jag det nu - jag börjar bli lite less på allt snöande. Det är roligt när snön kommer men den här vinten har det ju kommit grymmt mycket och igår var det nästan snöstrom här hemma och halvt insnöade skulle man nog kunna säga att vi var.

Idag är det inte vilken dag som helst! Det är mammas födelsedag, grattis världens bästa mamma. Här hemma ska det fixas idag, medans mamma och pappa är på jobbet. Presenter ska slås, in chokladcheescaken ska bakas liksom coccosbollarna. Huset ska städas skinande rent och mina tavlor ska upp i mitt rum. Tavlorna kanske inte direkt har något att göra med mammas födelsedag men de har stått sen julafton så nu är det kanske dags att de får sin plats på väggen. 

Onsdag

Publicerad 2011-01-05 20:20:16 i Allmänt,

Idag blev det ett besök in till stan för att möta upp Mickan för att planera inför säsongens Måndagschill. Roligt var det och jag kan lova att det kommer att bli en riktigt rolig säsong med massor av spännande saker som ska göras. Jag lovar att det är inget du vill missa så häng med redan från starten den 17 januari kl 13-14, Studentradion 98,9 eller via webbradion på studentradion.com.

Sen lyckades jag även hitta en present till mamma som fyller år på fredag. Det blir alltid svårt att hitta en present till henne då hon fyller år så nära inpå julafton. Men i lyckas alltid hitta på något och även så denna gång och jag tror att hon kommer att bli nöjd.

Året som gick

Publicerad 2011-01-04 17:21:12 i Allmänt,

Satte mig ner och började skriva om året som gått och inser efter en liten stund att det skulle bli en jättelång text med massor av babbel och du skulle säkert sluta läsa efter fem meningar. Därför gör jag det enkelt för mig. Det får bli en sammanfattning i punktform.

* Började året hemma men åkte ganska fort ner till mitt andra hem Båstad, Skåne.

* Skolan rullade på men ett stort snökaos drabbade Skåne vid flera tillfällen, blev insnöad några gånger. Det gick tom så långt att skolan blev inställd en dag.

Ett snöigt Båstad

* Helveteskursen Webbdesign blev ännu jobbigare då det visar sig att hela klassen fick IG i den stora slutuppgiften vilket också betyder IG i hela kursen. Jag har fortfarande inte fixas den lilla komplettering jag har därför står det fortfarande IG i betygsdokumentet, på den punkten.

* Det visar sig också i februari att hela kursen troligtvis ska läggas ner och att det inte skulle bli någon fortsättning efter sommaren. Ingen rolig känsla.

I kursen rörlig bild skulle vi göra en film. Våran blev en dokusåpa liknande skapelse. Vi tog våra personligheter och överdrev de till 10000. Här är del 1

* Jag hade cirka fem veckors praktik på Lugna favoriter, på MTG i Stockholm. Måste ha varit den roligaste praktiken ever!

På en praktik ska man inte bara kunna koka kaffe! Man ska kunna resa tält också!

* I juni tog skolan slut och det blev flytt hem igen. Det var då det även var dags att säga hejdå till alla underbara klasskamrater, tråkigt, och nu ett halvår efter inser jag hur mycket jag saknar de. Och håll i dig nu för det här trodde jag inte att jag skulle säga... Jag saknar Båstad, lite.

Ika tog studenten

* Midsommar firades hemma hos några kompisar till familjen. Det var en kväll fylld med skratt och femkamp.

* I juli firades min födelsedag traditionsenligt med en grillfest.

* I slutet av juli blev det en tripp till Stockholm och Gröna Lund med familjen och släkten.

I augusti skickades en programansökan in till Studentradion, Uppsala, vilket resulterade i Måndagschill med Terror och Fencke. Som sänds måndagar kl.13-14, om du skulle ha missat det.


I september åkte jag och Mickan iväg till Solna och Råsunda för att se svenska landslaget vinna mot Ungern med 2-0 i EM-kvalet.

* Sen i november och december började jobben på Ultuna att trilla in igen.

I december åkte jag och Ika till Stockholm och lekte modeller för en dag!

Det här var väl mitt år i stora drag. Finns säkert massor med skoj som jag har glömt!


Julen som var

Publicerad 2011-01-03 19:09:43 i Allmänt,

Julen var som alltid mysig. Trots att jag är en sommarmänniska och älskar sol, bad och värme så är ändå julen den högtid som jag tycker mest om. Man är med släkt och familj och bara har det trevligt inga måsten som ska göras. Även om det blir stressigt innan julen med julklappar och all mat som ska fixas.

På julafton i år, och som många jular innan, firade vi den hemma hos oss. Släkten kom hit med massor av julklappar och det åts massor med god mat och skrattades massor. Efter maten var det dags för julklappsutdelningen. Eftersom de små kusinerna, som tror på tomten, åkt tidigare för ett annat julfirande blev det ingen tomte för oss lite större barn. Men det spelade ingen roll klapparna belv ändå utdelade och alla blev nöjda och glada. Lite utav det jag fick en ny väska, en tröja som jag älskar funderar på att köpa en till om de finns kvar, pengar, saker till nintendo Wii, lite Real Madrid-saker bla en riktigt snygg väggkalender som Ika gjorde.

På juldagen åkte jag och pappa in till MediaMarkt på morgonen för att köpa en balansbräda till Nintendot. Och eftersom att det var 20% på allt i butiken så var vi ju så klart inte ensamma. Men det gick ändå fort och jag hade faktiskt väntat mig att det skulle ta längre tid än vad det egentligen gjorde. Sen hem lasta ur det som handlats packa in resten av familjen i bilen och åka upp till farmor och farfar för att äta ännu mer julmat.

Alive

Publicerad 2011-01-02 19:12:02 i Allmänt,

Här var det dött. Tog ett litet jullov från bloggen har varit massor med andra saker som kommit i vägen julfirande och nyårsfirande och massor med annat skoj. Men som man lite klyschigt brukar säga batterierna är laddade och jag är tillbaka.
Inom de närmsta dagarna kommer en julaftonsrapport och kanske eventuellt någon kommentar om nyårsfton. Sen kommer jag självklart snickra ihop en liten årssammanfattning, har du tur kommer det faktiskt lite bilder med också. Känns som att det här är ett år man kommer att minnas både positivt och lite negativt faktiskt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela