Therese

Så här ser jag på saken

Onsdag

Publicerad 2010-04-28 20:23:42 i Allmänt,

Börjar blir förkyld och herr halsont börjar göra sig påmind. Återkommer imorgon och hoppas på att förkylningen försvunnit!

Vem gör den bäst??!!

Publicerad 2010-04-27 18:54:25 i Allmänt,

Igår kom det ut att Erik Grönwalls nya singel, "Crash and burn", inte är så ny utan det är en cover av Magnus Bäcklunds låt från 2006. Så nu är den stora frågan vilken version är bäst, du avgör!



Tisdag

Publicerad 2010-04-27 18:50:39 i Allmänt,

Alarmet på mobilen ringde alldeles för tidigt imorse. Trött som jag var pallrade jag mig upp och åkte iväg till praktiken där vi var med Peter Borossy på morgonen när han sänder sitt program. Roligt och lärorikt. Sen satte vi oss ner och fortsatte att skriva ner saker som hänt varje åratal.

Sen när jag sitter på mammas jobb och väntar på att pappa ska komma och hämta mig så ser jag plötsligt hur en mygga kommer flygandes och sätter sig på mitt ben. Snabbt som sjutton slår vi till odjuret och sen knäpps det självklart en bild för dig så att du verkligen ser att det är en mygga och att jag inte bara ljuger.



Nu blir det ett besök i duschen för att jag ska känna mig som en människa igen.

Måndag

Publicerad 2010-04-26 21:02:04 i Allmänt,

Ny vecka det var lite svårt att ta sig upp imorse då jag gärna hade legat kvar lite längre i sängen. Men desto tröttare kommer jag att vara imorgon då jag ska vara i MTG-huset vid 7. Alltså måste jag gå upp senast 5 för att komma i tid, jag blir trött bara jag tänker på det. Vi ska vara med Peter imorgon när han sänder morgonprogrammet, därav den tidiga uppgången.

Idag bjöd dagen på lite voicning och det går riktigt bra, Hasse är nöjd och glad och märker att jag utvecklas för varje prata som går vilket är kul. Sen satt vi även och letade fakta till Peter och hans morgonprogram. Sen chockade även Johan oss uppe på redaktionen då han ställde sig och bakade chokladmousé, riktigt smakigt.



Nu ska jag lägga in lite musik på iPoden och sen ska jag fixa lite inför morgondagen och sen får det nog bli sängen så att jag inte är allt för död imorgonbitti.

Söndag

Publicerad 2010-04-25 13:28:08 i Allmänt,

Klockan är bara två och jag sitter här och tråkar ihjäl. Har egentligen saker som jag skulle kunna göra, börja på VFU-rapporten fixa med lite musik till iPoden. Men det är så tråkigt så jag orkar inte börja. Därför sitter jag och läser dagens bloggskörd men efter att ha läst de några gånger och inget nytt har kommit upp så börjar även det bli tråkigt.

Dags för tipset

Publicerad 2010-04-25 11:52:47 i Therese tipsar!,


Då har jag ett litet musiktips igen. Denna gång är det Lovestoned som får stå för det. I love it. Sommarfeelingen infinner sig och helst av allt skulle jag vilja ligga på en strand med musiken på högsta volym.

Ingen dag är sig lik

Publicerad 2010-04-23 21:13:44 i Allmänt,

Det är så jäklakul på praktiken för ingen dag är sig lik. Idag var det massor med skratt. Vid lunchen så satt jag, sabbe och adam och försökte komma på vilken backstreet boys låt som vi tänkte på. Vi började sjunga på tre olika ställen i en låt och trodde hela tiden att det här var den som var rätt men sen när vi kom fram till refrängen så insåg vi att det var samma låt. Vi skratta så att tårarna rann.

Sen får Christian för sig att han ska ha en bild till bloggen och därför hoppar han då ner i returpapperstunnan och så får Adam ta kort på det.



Nu blir det skönt med lite helg så man kan vila upp batterierna igen innför en ny rolig vecka på praktiken!

Förbjuden tältuppsättning

Publicerad 2010-04-22 21:12:21 i Allmänt,

Rolig dag på praktiken idag, som vanligt alltså. Hängde nästan hela dagen på Rix Fm förrutom de timmarna som jag torrvoicade på Lugna.
Inatt utför Ola straffet i Sverige mot MorgonZoo och det går ut på att han ska tälta utanför MTGhuset vid Ringvägen, en utav Stockholms kanske mest trafikerade väg. Så då såg jag, Adam och Sabbe till så att det blev uppsatt. Förhoppningsvis så står det kvar eller så har väl polisen varit där och tagit bort det då det egentligen inte får stå där eller så har det blåst iväg.

Torsdag

Publicerad 2010-04-22 21:02:30 i Allmänt,

Fick en chock imorse när jag vaknade och drog upp gardinerna. Det var ju alldeles vitt ute, nästan en dm snö hade fallit under natten. Det är snart sista april och nu faller det massor med snö. Eller det kanske är vulkanaskan som blivit vit?! Sjukt är det i alla fall.

Onsdag

Publicerad 2010-04-21 20:53:16 i Allmänt,

Lillördag idag och vädrets makter visar oss att det inte riktigt ska bli vår än. Just nu ligger det ett tunt lager med snö utanför fönstret. Ska man plocka fram vinterjackan och vinterskorna igen kanske?

Idag blev det ännu lite voicning, ett helt pass denna gång fyra timmar att fylla riktigt skoj. Och ännu roligare är ju att Hasse uppskattar det och tycker att det är ännu bättre än vad jag var från början.

Sitter och smaskar på lite toblerone och tänkte fixa lite ny musik till iPoden, börjar nämligen ledsna på den musik som finns där just nu.

Måndag

Publicerad 2010-04-19 22:05:58 i Allmänt,

Ny vecka, tungt att ta sig upp imorse då man helst hade velat ligga kvar i sängen och sova lite till under det sköna duntäcket. Men jag tog mig upp och åt en riktigt god frukost, som vanligt.
Började morgonen med att voica lite, gick bra. Imorgon ska vi sätta ett helt pass, fyra timmar, skoj skoj. Så har suttit och showpreppat idag så man kan gå in och kötta i studion direkt så man blir klar med så mycket som möjligt på morgonen.
Blev även lite kändisspoting, Erik Grönwall och Carin Da Silva var uppe på redaktionen. Förra veckan var bla Anna Bergendahl, Cimon från Paradise Hotel, Shirley Clamp där.

Nu blir det sängen så man är pigg imorgon när klockan ringer.

Blandade bilder

Publicerad 2010-04-18 19:59:33 i Allmänt,


Tröjan som köptes för två veckor sen! I like it!


Tröjan som köptes igår.


Jackan som köptes igår. Bilden gör den inte rättvis, snyggare IRL.

Söndag

Publicerad 2010-04-18 19:49:30 i Allmänt,

Då är snart helgen förbi och imorgon är det dags för praktik igen, skönt men jag hade faktiskt velat haft en till ledig dag.
Idag blev det som jag nämnt tidigare ett besök hos kusinerna i Stockholm. Trevligt trevligt.
Nu har jag äntligen tagit tummen ur röven och laddat över bilderna från kameran till datorn så de dyker upp här på bloggen om en liten stund. Insåg att jag tagit massor med bilder som jag glömt bort att jag tagit.

Nu blir det äggmacka, sen 24 och efter det lite Real Madrid. Men först ska bilderna komma upp.

Lördag

Publicerad 2010-04-17 19:28:38 i Allmänt,

Blev ett besök på Gränby Centrum idag med mamma, pappa och Ika stannade hemma. Vi kom hem med lite kassar. Blev en skinjacka för mig och en t-shirt och mamma hittade byxor och en tröja. Sen blev det present till kusinen som vi inte hunnit gratta än och sen så fick både Ika och pappa lite kläder. Sen skyndade vi oss hem för att hinna se Storvreta vinna SM-guld i innebandy, riktigt gött!

Nu blir det ett besök inne i duschen och sen ska håret plattas. Sen blir det körslaget en timme innan Milenium börjar.
Imorgon blir det besök hos kusinerna i Stockholm.

Ny musik

Publicerad 2010-04-16 22:52:35 i Therese tipsar!,

Har du av någon anledning lyckats missa denna underbara låt så måste jag bara ta tillfället i akt och tipsa om den. Min favvolåt just nu som går varm på Spotify. Riktigt sommarefeeling i låten och jag lovar att detta kommer att bli årets sommarplåga. Kom ihåg vart du läste det först!

Train - Hey, Soul sister

Fredag

Publicerad 2010-04-16 22:35:22 i Allmänt,

Då var det redan fredag och det är dags för lite helg. Känns som att det kommer ganska lägligt då jag varit riktigt trött de senaste dagarna.
Idag blev det ingen voicning då Upptåget var försenat vilket gjorde att jag inte kom in till klockan 9 som jag tänkt utan till halv tio och då var studion upptagen. Så jag satt och skrev ner massor med sant eller falskt till Thomas Hindersson som sänder "mest musik på eftermiddagen".
Imorgon blir det lugnt och på söndag sak vi till kusinerna i Sthlm.

Onsdag

Publicerad 2010-04-14 20:56:35 i Allmänt,

Blev ungefär det vanliga på praktiken förrutom att det inte blev någon voicning idag då det helt enkelt inte fanns tid. Såg även till att sluta vid tre så man kunde shoppa lite när man kom till Uppsala.
Min rygg vill inte att jag ska röra på mig. Stod i duschen för en stund sen och när jag duschat klart och kliver ur duschen så hugger det till i ryggen och efter det så kan jag knappt röra mig utan att det moler i ryggen. Hoppas att det går över snart!

Trodde att man skulle få beskedet idag om hur det blir med utbildningen till hösten. Men jag frågar mig själv nu så här i efterhand om jag verkligen trodde på att jag skulle få svaret idag. Mailet kom idag med beskedet om att vi förhoppningsvis får svar nästa tisdag.

Tisdag

Publicerad 2010-04-13 20:37:19 i Allmänt,

Denna dag kändes otroligt seg, vet inte varför. Voicningen gick riktigt bra. En av orsakerna kan vara att det var riktigt bra väder utanför mtghuset och främst av allt så skulle man velat satt sig på en stol ute i solen och bara njutit. Men den dagen kommer väl sen någon dag utan nu ska man ta vara på den chans man har för att få in en liten tå i radiovärlden.

Måndag

Publicerad 2010-04-12 22:01:35 i Allmänt,

Ny vecka och måndagar brukar ju vara kända för de segaste dagarna och denna måste räknas som en sådan. Det tog några voicar innan man hittade rätt känsla och man kände sig bara allmänt slö.
Sen har dagen lunkat på i ungefär samma tempo. Och eftersom jag är så slö så blir det inga bilder denna dag heller.

Imorse när jag kom in i MTG-huset möttes jag av en rolig syn. Anna Bergendahl satt fast i "snurran", som vi så fint kallar det. För en lite enklare beskrivning så är det en snurrande dörr som man måste visa upp sitt passerkort för att inte en dörr ska stängas igen och då måste du gå ett helt varv runt för att sen göra samma procedur igen. Och detta råkade Anna utför och gick runt runt runt utan att inte riktigt förstå vad hon gjorde fel. En ganska rolig syn.

Snart tror jag nog att det får bli sängen!

Söndag

Publicerad 2010-04-11 10:46:18 i Allmänt,

Idag blir det en tur in till stan. Ikea ska bland annat besökas. Sen hoppas jag även på att det blir ett besök uppe på Gränby Centrum, vem vet det kanske blir lite shopping också.

Jag har varit lite lat och inte orkat lägga upp bilderna som jag lovade i fredags. Kameran ligger här brevid mig men kamerasladden ligger ute på mitt rum och jag orkar inte resa mig upp för att gå och hämta den. Så bilderna kanske kommer upp ikväll istället.

Fredag

Publicerad 2010-04-09 21:15:16 i Allmänt,

Dagen började riktigt tidigt. Nästan alldeles för tidigt. Jag tycker att det är jobbigt att ställa klockan på tex 05:55, som att fem minuter senare skulle spela så stor skillnad. Imorse ringde alarmet 04:55, riktigt trött var jag. Men efter att jag ätit frukost och bytt om så blev man lite piggare.
Det kändes lite konstigt att det inte var så många uppe på redaktionen när man kom på morgonen vid tjugo i åtta. Men grymt kul var det med Sofias "möhippa", tog lite bilder men de kommer upp imorgon då jag inte orkar lägga in de nu! Men jag LOVAR de kommer imorgon!
Sen flöt dagen på likadant som alla andra dagar förrutom att det inte blev någon voicning då det var fullbokat i studiosarna! Får nog bli en tidig sänggång ikväll och en skön sovmorgon imorgon för att ladda upp batterierna!

Torsdag

Publicerad 2010-04-08 20:53:57 i Allmänt,

Denna vecka har gått riktigt fort, det är redan torsdag och snart helg. Kom på att jag glömde lägga upp en bild på den tröjan som gjorde premiär igår. Men eftersom jag är så trött när jag kommer hem från praktiken så glömde jag bort det. Kommer troligtvis upp en bild imorgon om du har tur. idag såg dagen ungefär likadan ut som igår förrutom att det var förseningar imorse istället, som gjorde att jag kom in halv tio på redaktionen istället för halv kvart i nio som jag brukar.

Imorgon blir det tidig uppgång, jag blir trött på det redan nu bara jag tänker på det, men det ska bli riktigt kul. I Rix FM har de en programpunkt varje morgon som heter Sverige Mot MorgonZoo. Den går ut på att lyssnarna får ut utmana antingen Sofia Wistam eller Ola Lustig i en frågesport. Förloraren utav antingen Sofia eller Ola får utföra ett straff i slutet av veckan och denna vecka är det Sofia. Hon ska ha en "möhippa" nere på stan och vi ska vara hennes kompisar. Blir nog skitkul med mycket skratt. Kameran hänger med och förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta lite bilder också.

Onsdag

Publicerad 2010-04-07 21:03:24 i Allmänt,

Det blir fel i dagsrytmen när man är långledig. Det känns som att det bara är tisdag men det i själva verket är onsdag. Jobbigt blir det när man står och torrvoicar och inser att man säger att det är fel dag, då är det bara att göra om och göra rätt.
Blev lite torrvocning idag sen var det stationsmöte och så satt vi även med några från traffic för att se hur de jobbar.
Jag har aldrig haft några problem med att pendla förr. Då pendlade jag mellan Uppsala och Vattholma och om det var några minuters förseningar så blev man kanske lite irriterad just då men det var ju egentligen inget som drabbade en.
Men att pendla fram och tillbaka till Stockholm från Vattholma varje dag tar verkligen på krafterna. Alltid är det något tåg som är försenat och då drabbar det hela resan. Idag när jag åkte hem gick jag från redaktionen 17:00 och jag klev innanför dörren här hemma nästan tre timmar senare, 19:40. En resa som i vanliga fall tar max 1,5 timme tog nu det dubbla bara för att pendeln segade och därav missade man Upptåget och blev tvungnen att vänta på nästa.

Nu Grey's Anatomy och sen får det nästan bli sängen!

Tisdag

Publicerad 2010-04-06 21:09:52 i Allmänt,

Äntligen tisdag och man var tillbaka på praktiken hos Lugna i MTG-huset. Skönt att vara igång igen efter lite ledighet. Fick ingen feedback på voicarna som gjordes förra torsdagen då de försvunnit. Det blir nya voicar imorgon och de ska bli ännu bättre än vad de andra redan var.
Sen var vi även med Thomas lite i studion när han fixade lite till eftermiddagspasset.

Måndag

Publicerad 2010-04-05 13:55:18 i Allmänt,

Gårdagen var rolig med släkten här på besök. Det blev mycket skratt och skoj. Men något som inte är lika skoj är att halsen är uppsvälld och gör ont och näsan den rinner den med. Så det är väl en förkylning på igång, förhoppningsvis så försvinner den ganska fort.
Imorgon blir det praktik igen efter några dagars ledighet. Riktigt skönt med lite ledighet men samtidigt så är det så kul på praktiken så man skulle kunna vara där varenda dag.

Söndag

Publicerad 2010-04-04 11:19:50 i Allmänt,

Inga blogginlägg de senaste dagarna, kan ju bara skylla på att jag ine har gjort något speciellt.
Idag kommer släkten hit och firar Ika som fyllde år i torsdags. Kanske skulle vara bra och gå ut och städa på rummet, men jag orkar verkligen inte det är som vanligt alltså. När man måste göra något så har man absolut ingen lust att göra det.
Igår kväll lyckades det fastna ett litet popcornskal, sånt som alltid fastnar i tänderna, i min hals. Skit jobbigt är det och det lostnar aldrig. Fast jag är inte säker på om det är själva skalbiten som sitter kvar eller om den har rispat upp en liten bit i halsen och att det är den som gör ont. Hoppas att det slutar göra ont snart i alla fall.

Städa var det jag skulle göra, ja!

Skämtardagen

Publicerad 2010-04-01 19:21:35 i Allmänt,

De stora skämtarnasdag är det idag, 1 april. Men jag har faktiskt inte lyckats råka ut för ett enda aprilskämt trots att jag är på en redaktion, med massor med sköna människor, som skämtar om allt möjligt. Men jag kanske ska tillägga att det nästan var helt öde där idag då flesta gått på påskledigt. Men vi var några tappra personer som var kvar.
Idag blev det ännu lite mer voicning och som jag skrev igår så blir man bara varmare och varmare i kläderna för ju längre man har voicat, riktigt skönt. Maybe sommarjobb 2010?!
Sen fick vi även sitta med Niclas Jonzon, producenten för Lugna Favorter som även sänder kvällarna, när han redigerade lite olika klipp som kommer att rulla på stationen nästa vecka. Säger inte mer än så utan du får helt enkelt lyssna, det är helt sjuka saker.

Nu blir det lite påskledighet. Kan inte komma mer lägligt, kunna ladda upp batterierna lite och sen full fart på praktiken igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela