Therese

Så här ser jag på saken

Datorproblem

Publicerad 2009-09-30 23:17:16 i Allmänt,

Klev innanför dörren här hemma i Tensta efter halv 10. Blev problem på flyget denna gång med. Denna gång var det en dator som krånglade och det tog faktiskt längre tid att åtgärda det än att se vad som var felet med motorn sist. Men hem kom jag sen i alla fall och jag hann även med att se andra halvlek med laget i mitt hjärta. De spelade mot Marsielle (stavning?!) de vann tillslut med 3-0 efter två må av Ronaldo och ett av Kaka.
Tror att jag snart ska gå och lägga mig i min säng med min sköna kudde och mitt efterlängtade dunntäcke. Imorgon väntar det en dag på Ikea.

Frisk??

Publicerad 2009-09-30 08:42:01 i Allmänt,

God morgon
Solen kollar fram lite smått mellan molnen och jag tror det blir en fin dag här nere i Båstad, ungefär som igår en riktigt fin höst dag. Jag ska snart göra mig i ordning för att gå till skolan måste gå på en lektion nu på morgonen då jag åker hem ikväll och då missar jag den lektionen som jag egentligen ska ha imorgon. Sen vid kl 13 så är det en förläsning som jag tror blir riktigt intressant, ett fiasko kan inträffa på 7 sekunder eller något liknande.
Något som gör mig lite glad är att det känns som jag håller på att bli frisk. Halsen är inte lika jobbigt och nu är det bara den jobbiga hostan och den lilla förkylningen kvar. Men vem vet under dagen kankse den förvärras igen.

Nej nu fick jag ett sms hörde jag, bäst att gå och kolla vad det var!

Tisdag

Publicerad 2009-09-29 20:25:11 i Allmänt,

Sitter här och väntar på att matchen mellan Arsenal-Olympiacos ska börja på tv6 så just nu är det Superstars på tv3 som står på. Jag bestämde mig ju igår att jag åker hem till helgen och då var det tänkt att jag skulle åka på torsdag. Men nu för en liten stund sen så blev det klart att jag drar hem redan imorgon och jag blir hemma tills på söndag. Så nu ska jag hem och vila upp mig och bli ompysslad. Sen så har jag fyllt upp min hemresekvot för ett tag framöver.

Glass är gott

Publicerad 2009-09-29 13:04:07 i Allmänt,

Sitter här med en burk Ben & Jerry glass och äter för att linda min onda hals, så gudomligt gott. Tog faktiskt Ben & Jerry oskulden idag har aldrig testat den förrut men har hört hur god den är och nu när jag har testat den så håller jag verkligen med. Min hals är som den är imorse hade jag ingen röst men den kom och jag gick till skolan för att ha lektion i Adobe Audition. Gick bra känns som jag har riktigt bra koll på både Adobe Audition och mixerbordet inför tentan nästa veckan.

Måndag

Publicerad 2009-09-28 21:59:34 i Allmänt,

Sitter här i soffan och hostar och halsen känns ju som den gör, men jag ska inte klaga. Har tillbringat delar av kvällen hemma hos Sheriffen med Amanda där vi kollade på AIK-Djurgården, AIK vann med 2-0. Var skönt att komma ut lite nu när man är sjuk man kände sig lite friskare ett tag. Imorgon tar vi nya tag och det är dags för adobe audition lekton med Jack. Har även till 99,9 % bestämmt mig för att åka hem till Uppsala igen på torsdag, känner att det skulle vara skönt att åka hem och smitta ner de andra nu då när det var de som smittade ner mig då när jag var hemma sist.

Går under jorden

Publicerad 2009-09-28 14:20:33 i Allmänt,

Mår verkligen piss halsen är jobbig huvudet känns allmänt tungt och som grädden på moset så siv jag riktigt dåligt under natten pga min onda hals.
Men jag pallrade mig upp imorse för att gå på föreläsningen konflikthantering. Nu så här i efterhand så känner jag att jag egentligen hade kunnat stanna hemma och försöka bli frisk, känner verkligen inte för att bli sjuk det gör man ju aldrig men jag orkar verkligen inte med en krånglande hals.
Jag böt även min cykel som hoppade mellan växlarna men nu tror jag att denna cykel är bättre måste bara höja sadeln så är allt perfekt.
Nu ska jag lägga mig och vila en stund för att sen kanske läsa lite i några utav kursböckerna som jag har, om jag orkar det vill säga.

Booooring

Publicerad 2009-09-27 17:17:48 i Allmänt,

Har suttit här framför tvn med datorn i knät nästan hela dagen och inte gjort ett skit, riktigt tråkigt om man säger så. Trodde att jag höll på att bli frisk efter min lilla förkylning som jag dragit på mig, men så fel som jag verkar haft. Min hals värker och att halsen känns "tjock". Jag nyser som en tok och det känns som att febern är påväg in i kroppen IGEN, vill inte bli sjuk. Och som grädden på moset så börjar min mage kurra lite smått så jag ska bege mig ner till Ica om det finns något gott och är enkelt att laga för jag orkar verkligen inte ställa mig och laga mat, men äta bör man annars dör man.

Söndag

Publicerad 2009-09-27 14:39:29 i Allmänt,

Då har vi kommit till söndagen och det är en dag då när man ska ta det lugnt och vila upp sin lilla kropp, vilket jag kommer att göra idag. Godisskålen står på bordet och idol står på i bakgrunden. Borde lägga mig och läsa lite i de olika kursböckerna så det ska göras snart.
Real vann matchen med 3-0 det var egentligen ingen övertygande seger utan de gjorde egentligen bara det de var tvugna att göra.
Sen efter att dommaren blåst av matchen så kastade jag mig på cykeln och for ner till Sabbe och Amanda där det vankades lite sing star och massor med prat innan vi gick till Pepes. Blev en väldigt konstig stämning på Pepes har ingen lust att gå in på varför det blev som det blev. Sen när Pepes stängde så var vi ett gäng som gick till Magnus och åt pyttipanna sen for jag hem på min cykel och gick och la mig och sov i några timmar för att sen gå upp igen.

Lördag

Publicerad 2009-09-26 11:12:27 i Allmänt,

Det är redan lördag, veckorna går så fort när man har lediga dagar mitt i veckan. Igår blev det ju som sagt pizza och tvmys hemma hos Magnus och Linnea, inte helt fel. Sen cyklade jag hem på min oranga fara och gick och la mig och sov. Och nu i morse så vaknade jag upp med en nacke som inte alls vill vara med idag, känns som att det är pågränsen till nackspärr, inte kul.
Idag är det lite saker som står på schemat. Ska ner till Lyckanstorg och möta Frida om en halvtimme ungefär. Sen vid klockan 18:00 så bänkar jag mig framför tvn och kollar på Real Madrid-Tenneriffe. Känns som att det var år och dar sen jag såg laget i mitt hjärta spela men ikväll så ska jag sitta och kolla. Sen efter att matchen är slut så beger jag mig ner till Sabbe och Amanda innan vi drar till Pepes Bodega och träffar resten av klassen!

Radio

Publicerad 2009-09-25 15:44:31 i Allmänt,

Var en skön dag i skolan med lite information från Hasse och sen blev man kvar på radion en stund och lekte lite med mixerbordet sen hem och äta lunch och nu ska jag tillbaka ner igen. Sen blir det middag på Picasso, pizza, med några klasskompisar. Sen blir det nog Skavlan hemma hos Magnus och Linnea.
Nej, dags att fara iväg på den oranga faran!

Fredag

Publicerad 2009-09-25 08:17:21 i Allmänt,

Godmorgon folket!
Sitter i min soffa och har precis ätit frukost och kollar på Vakna med The Voice på kanal 5. Det är min nya tradition varje morgon då när det är skola och när jag är uppe vid denna tiden.
Ska snart göra mig i ordning för att åka till skolan på min cykel. Blir en kort skoldag idag, 9-11. Var ju tänkt att det skulle vara ett branchbesök men om jag har fattat rätt så blir det inget.

Torsdag

Publicerad 2009-09-24 23:12:38 i Allmänt,

Kom hem för lite mer än 45 min sen. Var ju tvugna att ta tåget till Ängelholm och sen buss mellan Ängelholm och Båstad, varför inte kunna köra hela vägen?! Därav lite längre restid.
AIK förlorade med 3-2 men det var riktigt spännande i slutminuterna. Imorgon är det skola mellan 9-11 och sen tror jag inte att det händer så mycket.
Sängen väntar på mig men först ska jag kolla lite på tv.

Helsingborg

Publicerad 2009-09-24 15:55:46 i Allmänt,

Snabba kast. Kom hem för en halvtimme sen från radion kastade i mig resterna från igår, stuvade makaroner med köttbullar med massor med ketchup. Nu ska jag kasta på mig kläderna för att fara ner på min nya cykel som jag hämtade ut idag till Sabbe och Amanda för att fara till Helsingborg och se Helsingborg-AIK.

Hörs ikväll då när jag kommer hem!

Underbaraste klassen ever!

Publicerad 2009-09-24 11:39:37 i Allmänt,

Gårdagen var underbar tillsammans med massor med underbara klasskompisar. Måste vara lyckligt lottad som har hamnat i en klass med så många underbara människor kommer verkligen ha kontakt med flera efter att vi slutat här nere. Trodde inte att det var möjligt att få en sån bra klass igen efter den mest underbara klassen som vi hade på gymnasiet, RTV3B, men jag hade fel och nu står jag här med världens underbaraste klass.
Gårdagen bjöd som sagt på lite bowling. Men först träffades vi hemma hos Jonas och Gabbe där vissa spela poker medans vi andra satt och prata om ditt och datt. Sen tog vi oss ner till bowlingen och spelade lite. Spelade inte alls bra men det spelar ju ingen roll då det var så grymt kul i vilket fall som helst.
Nu ska jag ner till stationen med Frida och koppla lite mixerbord!

Onsdag

Publicerad 2009-09-23 15:23:24 i Allmänt,

Har precis kommit ut ur duschen och håret står åt alla håll och kanter. Vädret visar sig inte från sin bästa sida idag regnet har fallit till och från och annars har det blåst ganska mycket. Var ner till Ica imorse och köpte lite rengöringssaker så nu är det rent och snyggt överallt i min lilla lägenhet. Har även tvättat all tvätt som jag har samlat på mig så jag ska snart gå ner och hämta den sista tvätten i tvättmaskin och sen blir det nog lite matlagning för min del, vet inte vad det bjuds på i Therese restaurang idag utan det återstår att se.
Ikväll bjuds det på bowling, våran tradition på onsdagar, med klasskompisarna blir riktigt skoj. Missade ju det förra onsdagen iom att jag åkte hem då så nu har jag lite att ta igen.
Har även fått reda på att jag kommer att få en cykel så imorgon hämtar jag troligtvis ut den så nu kan jag fara runt i Båstad på en cykel i stället för att gå, så nu får ni se upp.

Therese tipsar

Publicerad 2009-09-22 18:59:40 i Therese tipsar!,

Var ett tag sen jag tipsade om något och nu tycker jag att det var dags för ett litet tips igen. Denna gång är det en låt jag kommer att tipsa om och det är inte vilken som helst utan det är Europes nya som spelas förfullt på Rix Fm och självklart har det blivit en favorit även hos mig.


Europe - New love in town

Tisdag

Publicerad 2009-09-22 14:56:34 i Allmänt,

Vaknade imorse med en igentäppt näsa och ett dunkande huvud. Perfekt morgon säger jag bara och grädden på moset var ju att det började regna precis då när jag skulle gå till skolan. Vädret har ju inte varit det bästa här nere i Båstad under dagen regntunga moln och alldeles grått och dissigt. Det är nu hösten kommer helt enkelt vi har varit lyckligt lottade som kunnat lega på stranden i september och solat.
Dagens skoldag gick fort på schemat stod det adobe audition och vi fick spela in en intervju med någon och redigera den, gick bra och var enkelt. Har även fått Adobe Audition på min dator nu så nu kan jag sitta här hemma i lägenheten och leka med lite ljud, vilket är ganska skönt.
Nu ska jag slå på en film och hoppas att förkylningen ger med sig lite även det dunkande huvudet. Måste även läsa lite i kursböckerna.

Måndag

Publicerad 2009-09-21 19:18:41 i Allmänt,

Blev klar med programidén ganska fort efter att det förra inlägget publicerats. Sen hade jag ju tänkt slå på en film och bara mysa men så blev inte fallet. Jag satt och pratade med Frida, klasskompis, på msn och vips så var det bestämmt att vi skulle ta en promenad. Huvudet kändes lite bättre när man fick lite frisk luft i kroppen och hur kan man inte må bra när man går längs havet?
Men nu sitter jag här i soffan i min lägenhet och ska faktiskt slå på en film och sen blir det nog sängdags ganska tidigt.

Lunch

Publicerad 2009-09-21 12:52:13 i Allmänt,

Har precis avnjuttit en god äggmacka till lunch. Skoldagen blev kortare än planerat. Redan vid elva tyckte vi att vi var klara så då fick vi gå hem istället för klockan 12:00. Men jag klagar inte. Dagens lektion bestod av genomgång av mixerbordet idag fick vi koppla in olika saker och se så att vi fick igång det. Kul att få stå och pilla lite igen, har saknat det.
Trodde att jag skulle slippa att bli sjuk men så verkar inte fallet vara. Huvudet känns stort som en vattenmelon och det känns som att det väger bly och är påväg att sprängas och halsen känns bara tjock och jobbig. Det är bara att hoppas att det går över fort. Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner under filten slå på en bra film på datorn och äta lite choklad. Men där har vi några problem. Först och främst har jag ingen choklad hemma så det måste i så fall inhandlas och för det andra så måste jag sätta mig ner och skriva lite om vad som kan tänkas hända på förmiddagen och lunchen på "våran radiostation", imorgon ska det vara klart för då har vi redaktionsmöte igen.

Time to...

Publicerad 2009-09-21 08:48:27 i Allmänt,

Då är det dags att göra sig i ordning för att gå till skolan i ett soligt Båstad. Vakna med The Voice är påslagen på tvn och det är dags att klä på sig lite kläder och ta av sig pyjamasbyxorna.

Båstad

Publicerad 2009-09-20 22:53:38 i Allmänt,

Nu sitter jag nere i min lägenhet i semesterparadiset Båstad. Efter fem sköna dagar hemma så var det dags att vända kosan ner mot Båstad och plugget igen. Flyget ner gick bra utan några komplikationer. Sen snabbade jag mig hem för att slå på tvn och kolla på då när Real Madrid slog Xerez med 5-0 hemma på Santiago Bernabeu stadion. Tyvärr missade jag första halvlek då jag satt i en taxi påväg mot Båstad men jag har läst mig till att jag inte missade så mycket förrutom Ronaldos mål efter 45 sekunder.
Imorgon är det en lektion som står på schemat. Ljudteori tror vi skulle stå och pilla lite på mixerbordet.

Söndag

Publicerad 2009-09-20 12:16:29 i Allmänt,

Då var det söndag och det är dags att bege sig ner mot Båstad och klasskompisarna igen. Det har varit en mysig helg och vistelse här uppe med familjen. Batterierna är laddade igen trots den lilla förkylning som börjar växa fram. Ska packa väskan, vilket jag egentligen hade tänkt göra igår, och sen väntar ett besök i duschen och sen ska det smaskas på lite godis.
Flyget lyfter från Arlanda vid 17:55 så jag är väl nere i Båstad igen vid halv åtta tiden skulle jag gissa.

Lördag

Publicerad 2009-09-19 19:07:37 i Allmänt,

Har precis kommit hem efter en lite tur på Gränby. Kom hem med en stickad tröja som jag tyckte att jag behövde och sen lite små nödvändiga saker som man behöver. Så nu är det bara en väska som ska packas och sen är jag klar för avresa imorgon ner mot Båstad och klasskompisarna.
Men innan vi tog en tur till Gränby så var mormor här och hälsade på och som alltid så hade hon med sig mat, potatis med fläskfile, mumma säger jag bara.
Nu ska jag sätta mig och smaska lite godis, som vanligt, och sen ska väskan packas.

I love shoes!

Publicerad 2009-09-18 21:30:50 i Allmänt,

Blev en dag i stan idag. Först träffade jag Mikaela för en fika på Storken riktigt mysigt ute i höstsolen med massor med prat av gamla minnen så det var riktigt kul att träffa den flickan igen. Sen gick vi även in i några butiker och kikade, eller Mickan hoppade på sina krykor. Sen lämnade jag av Mickan vid bussen och så fortsatte jag min tur på stan. Hittade lite olika stickade tröjor men jag hittade ingen i min storlek, känner att jag skulle vilja ha en ny stickad tröja. Men jag hade ett önskemål om att åka in till Gränby Centrum innan jag åker tillbaka ner till Båstad på söndag så det lät som att vi antingen skulle åka dit imorgon eller på söndag hoppas jag hittar någon tröja då. Men jag kom inte hem tomhänt. Kom hem med ett par skor, eller rättare sagt stövlar, riktigt snygga. Kan komma upp en bild här på bloggen om du har tur. Nu ska jag hälla upp ett glas med Coca Cola och vänta på att Dirty Dancing ska börja på SVT 1 kl. 22:00.

Torsdag

Publicerad 2009-09-17 17:42:08 i Allmänt,

Har suttit och nördat The sims 3 hela dagen därav inga blogginlägg. Det är ju sjukt att man kan fastna för ett spel en hel dag och helt plötsligt har nästan hela dagen gått. Imorgon ska jag in till stan och träffa Mickan ska bli kul att träffa den tjejen igen. Sen har jag även tänkt att ta en tur in i alla affärer ihop om att kanske hitta lite nya kläder.

I'm home

Publicerad 2009-09-16 22:59:46 i Allmänt,

Nu sitter jag här i soffan med datorn i knät. Jag sitter HEMMA i Tensta. Flygresan hem gick bra trots att det först var något problem med en data som rapporterade om ett motorfel.

Onsdag

Publicerad 2009-09-16 11:23:46 i Allmänt,

Sitter här i min lägenhet med datorn i knät och solen visar sig ibland utanför fönstret bakom de ganska stora molnen. Kan ju sammanfattas som en bra och skön morgon då jag inte börjar förrens vid 13 tiden därav en skön sovmorgon en god frukost har avnjuttits och nu håller jag på och fixar och donar så att det inte ser ut som en svinstia sen ikväll då när jag åker hem vid halv åtta ikväll går flyget.
Verkar som att febern väntar med att bryta ut för det känns lite bättre idag.
Nu ska jag ta och göra mig lite lunch och sen ska jag göra mig i ordning för att gå iväg till skolan.

...

Publicerad 2009-09-15 17:54:47 i Allmänt,

Har precis avnjutit en god middag beståendes av spaghetti och köttfärssås med lite majs vid sidan av. Ikväll ska jag packa ihop datorn och gå ner till Sabbe och Amanda för att kolla på Champions League tillsammans med de, vilket ska bli skoj.
På dagens lektion så gick vi igenom mixerbordet blev verkligen en repetion för mig då de sänder med analoga mixerbord här nere också. Men ibland behövs lite repetion så jag ska inte klaga. Jag längtar bara tills vi ska dra igång och sända lite.
Känner att jag börjar bli sjuk, huvudet känns tungt och stoppat med bomull troligtvis feber på ingång och sen så börjas det kännas lite i halsen och en förkylning är också påväg. Ganska bra då att jag åker hem imorgon och smittar ner de andra!

Tisdag

Publicerad 2009-09-15 10:05:46 i Allmänt,

Har precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning för att gå till skolan. Först, vid 11, är det redaktionsmöte med gruppen om webbradiokanalen som vi ska vara med och starta upp och sen vid 13 så är det dags för dagens enda lektion, ljudteori mixerbord, det känns ju väldigt ansträngade att gå i skolan. 
Solen skiner här nere så jag antar att det kommer att bli en fin och solig dag, mys.
Nej, nu ska jag gå och klä på mig och göra mig i ordning sen ska det traskas till skolan. 

Patrick Swayze

Publicerad 2009-09-15 09:48:37 i Allmänt,

Vaknade för en stund sen och knappade in expressens hemsida och mötes av nyheten att Patrick Swayze gått bort under natten. Dirty dancing himself orkade inte kämpa mot bukspotkörtelcancern. Patrick Swazye blev 57 år och han blev känd för sin roll i Dirty Dancing.
Dirty Dancing har blivit en utav mina favoritfilmer och det var faktiskt mamma som tvingade mig att se den en dag när jag var sjuk för X antal år sen. Jag har alltid varit en sån som dömmer en film efter 10 min om jag inte tycker att de första 10 min är dåliga så går jag och det höll jag även på att göra denna gång för jag hade verkligen ingen lust att kolla på film den dagen. Men mamma tvingade kvar mig och jag fastnade.
Nu vill jag bara sätta mig och kolla på filmen igen, men den finns hemma i Tensta och inte här nere i Båstad så jag får nöja mig med ett klipp.

Vad är detta?!

Publicerad 2009-09-14 19:07:15 i Allmänt,

Kollade precis på tvplanten för att kolla in vad det var man skulle kolla på ikväll på tvn. Det var ju redan klart att jag skulle se Lipstick Jungle vid 21:00 men tji fick jag. Av någon anledning så har de helt plötsligt bytt dag och tid. Från klockan 21:00 på måndagar till lördagar och jag var då tvungen att kolla upp när den gick på lördagar och det visade sig att den hade en riktig skittid. Vad tänkte TV 3 med när de flyttade serien?!
Nu ska jag i alla fall ta och leta upp förra veckans program och se på det.

Måndag

Publicerad 2009-09-14 15:46:36 i Allmänt,

Vi fick sluta lite tidigare idag från lektionen då alla var klara och Jack anså att han inte behövde hålla kvar oss längre. Började dagen med lite ljudteori, mikrofoner, och sen blev det en liten introduktion på adobe audition. Fick såna Studentradio vibbar när jag satte mig ner och började jobba i Adobe Audition igen det var det programmet vi jobbade i för det mesta under praktiken på Studentradion, nyheterna mm. Jag saknar verkligen den tiden, det måste nog ha varit bland det roligaste jag någonsin gjort och det var då jag fattade att det verkligen var radio jag vill jobba med. Vilka minnen man har från Studentradio tiden!
Sitter just nu och äter lite marabou amigo så otroligt gott, skulle inte klara mig utan den. Funderar på om jag ska ta och kika på VMA galan på mtv's hemsida har både läst och hört att Kanye West skämde ut sig och eftersom jag inte har MTV på min tv så finns det bara ett alternativ och det är att kolla via internet.
Sen ska det läsas lite i sound and recording igen ska ha läst om mixerbord tills imorgon sen ska det även lagas lite mat, vet just nu inte vad det blir men jag hittar alltid något.
Har inga planer för ikväll så det blir nog en hemmakväll beståendes av lite lipstick djungle tittande, missade ju det förra vecka skandal säger jag ju bara.

Schooltime..

Publicerad 2009-09-14 08:51:05 i Allmänt,

Ännu en ny vecka och på onsdag far jag hem till Tensta eftersom vi är lediga torsdag och fredag. Håller på och gör mig i ordning för att gå iväg till skolan idag väntar en hel dag, först lite teori och sen blir det genomgång på adobe audition.

Skandal

Publicerad 2009-09-13 23:06:01 i Allmänt,

Kom hem precis efter en liten mysig filmkväll med Anna och Linnea mitt i första filmen kom även Magnus och Stefan. Kollades på Erin Brockovich och Tomten är far till alla barnen.
Det är en liten skandal att vi nu har gått i skolan i två veckor och har fortfarande inget fungerande schema. Efter upprepade gånger då vi har sagt att de borde fixa så att schemat fungerar även ute på internet trodde vi nu att det var löst men icke. Visserkligen så var det skönt att det fortfarande är den gamla tiden för då får man en halvtimmes sovmorgon, men det är ändå inget man gillar!

Nu ska det kollas på fotbollskanalen Europa och sen är det dags för sängen.

Söndag

Publicerad 2009-09-13 17:04:49 i Allmänt,

Har precis avnjuttit en god middag beståendes av makaroner med köttbullar, riktigt gott och inte alls svårt att laga. Sitter och lyssnar på lite musik och laddar för att diska min disk efter min middag. De som känner mig vet att jag är en person som egentligen hatar allt som har med ordet städa att göra, kan vara så att det är för man alltid känner sig tvingad att göra det för man brukar alltid göra det när det är om skitigast. Men nu när jag har flyttat hemifrån så har jag varit riktigt duktig och städat och fixat då när det behövs. Det är ju helt sjukt att jag har varit här nere i Båstad i två veckor nu, tiden går fort när man har kul.
Sen när jag har diskat min disk så ska jag ta och byta om för att bege mig ut i blåsten, något som jag tidigare sa att jag inte skulle göra, men det vankas filmkväll och det kan man ju inte missa. Dessutom så får man ju umgås med alla goa klasskompisar och det är inte heller helt fel.

"För det är fest på Pepes Bodega..."

Publicerad 2009-09-13 13:14:53 i Allmänt,

Min hals värker och det känns att det är en förkylning påväg in i kroppen. Det var verkligen ingen hit att gå hem i spöregn mitt i natten. Men kvällen var lyckad med mycket dans och skratt. Det är bara att tacka de underbara klasskompisarna som gör så att det blir en lyckad vistelse här nere i Båstad.
Idag blåser det ute och jag tänkte försöka undvika att gå ut, så jag inte blåser bort.
Missade öven Real matchen igår men tack vare Malin så fick jag reda på när det blev mål, tack så mycket. Så nu ska jag sätta mig och kolla på de målen och sen så ska det pluggas lite.

Lördag

Publicerad 2009-09-12 18:17:54 i Allmänt,

Har precis gjort mig iordning för att snart gå utanför dörren. Första ska vi träffas hos Goffe & CO för att sen gå vidare till Pepes Bodega, skoj skoj.
Idag har jag annars legat på stranden fram tills solen gömde sig bakom de gråa tjocka molnen. Då var det bara att bege sig hemåt. Men nu visar sig solen igen och jag tror att det blir en riktigt fin kväll.
Till mat idag blev det ris och korvstroganoff det gick att äta men var ganska smaklöst. Köpte en färdig mix och så var det bara att steka och ha i falukorven.

Jobb??

Publicerad 2009-09-11 19:08:53 i Allmänt,

Idag har det varit varmt och skönt här nere i Båstad och en del utav dagen har spenderats nere på stranden, I like it. Det var riktigt skönt att haft en dag ledig från skolan, har läst lite i sound and recording. Sen har jag även passat på att städa lite i lägenheten så nu är det fint och rent igen.
Och nyss vara jag nere på bowlingen och pratade lite med ägaren och troligtvis så har jag fixat ett jobb här nere. Ska testa på det någon helg och se om det är något som jag skulle kunna tänka mig att göra.
Nu ska jag sätta mig och mumsa på lite godis!

Fredag

Publicerad 2009-09-11 10:03:41 i Allmänt,

Vaknade imorse av att min hyresvärd stod och dammsög nere i sitt hus, det är inte okej, klockan halv nio på morgonen. Så det var omöjligt att somna om så det var bara att gå upp.
Gick precis in på SAS för att boka flygbiljett hem men eftersom de inte tog Visa Electron kort som jag har så var det omöjligt att boka. Fattar inte varför det alltid ska vara mitt kort som inte fungerar någonstanns.
Idag skiner solen här nere i Båstad så det blir nog ett besök nere på playan.

Zoom zoom zoom

Publicerad 2009-09-10 17:55:38 i Allmänt,

Var en skön lektion idag då vi gick igenom hur zoom H2 och H4 fungerar. Det är den inspelningsutrusningen vi kommer att använda under tiden här nere i Båstad när vi ska göra olika reportage och liknande saker.
Sen efter lektionen drog vi till Abbes och käkade lite mat, hade varken ork eller lust att laga mat idag så det blev en pizza nyttigt och bra.
Solen skiner här nere i ett höstsommarvarmt Båstad och det ser ut som att det ska bli sol imorgon också och eftersom att jag är ledig så blir det självklart stranden!

Torsdag

Publicerad 2009-09-10 12:16:20 i Allmänt,

Denna vecka har gått riktigt fort och snart ska jag bege mig mot skolan för veckans sista lektion, vi ska lära oss inspelningsutrustningen. Igår blev det lite ljudteori så det som stod i boken gicks igenom och nu känns inte boken lika svår.
Igår blev det först fotboll hemma hos Sabbe och Amanda och sen gick vi till Goffe och Andreas där resten av klassen var.
Nu ska jag göra mig i ordning för att bege mig mot skolan och sen ska jag, Amanda och Sabbe gå till Drivan och kolla hur mycket det kostar att hyra hallen i en timme. Vi ska starta fotbollslag i klassen, alla tjejerna.

Onsdag

Publicerad 2009-09-09 11:13:43 i Allmänt,

Det är redan onsdag känns som att denna vecka har gått riktigt fort. Trots att det igår kändes som att tiden gick extremt långsammt då kursdagen aldrig verkade ta slut.
Solen skiner i ett varmt men lite blåsigt Båstad. Har dagens enda lektion idag vid 13:00 vilket känns ganska skönt. Men något som är mindre kul är att vårat schema som ligger ute på hkr.se s hemsida inte stämmer. Där står det inte att vi ska ha lektion idag utan vi fick reda på det igår, inte snällt.

Nu ska jag gå ut och ta in min tvätt som jag ställde ut imorse när jag vaknade, hoppas att den har torkat!

Tisdag

Publicerad 2009-09-08 22:20:14 i Allmänt,

Sitter här i soffan med datorn i knät och har sporten på i bakgrunden. Idag efter att jag kommit hem från internatgården så tvättade jag lite gran för att sen gå iväg till Lyckanikiosken och hämta ut mitt paket från Adlibris. Med fundersamma steg så gick jag hem med paketet och undrade vad det kunde vara där i. Nej, kanske inte riktigt så jag visste ju att det var mina kursböcker som kommit. Så nu har kursböckerna som behövs till moment 1 kommit. Vilket är ganska skönt då det är många som har haft problem med deras beställningar etc.
Imorgon trodde vi, våran grupp, att vi skulle vara lediga imorgon, vilket stod på schemat. Men tjii fick vi imorgon har vi lektion mellan 13:00-15:30.
Sen vid 18 så vankas det grillfest hos Goffe & CO där vi ska se på Malta-Sverige.

 

Mat mat massor utav mat

Publicerad 2009-09-08 20:29:49 i Allmänt,

Idag kom vi hem från våran vistelse på Lögnäs lanthotell. Det var ett riktigt mysigt litet ställe. Och nu kan jag verkligen förstå hur de som har konferanser ute på Ultuna känner, det var ungefär samma upplägg här, massor utav mat och fika. Men jag klagar verkligen inte för maten var hur god som helst.
Hela klassen trodde att vi skulle ut dit för att göra olika sammarbetsövningar för att sen bilda våra grupper som vi ska ha och jobba i nu till hösten. Men det visade sig att vi hade helt fel.
Det hela började med att vi fick göra ett PEAI test, ett slags personlighetstest. Där fick jag hjärtat i halsgropen och trodde att de skulle dela in oss i grupper efter det testet. Men jag hade lite fel, det var vi som skulle dela in oss i grupper. Eller dela in och dela in.. Vi skulle gå ut på gården för att bilda våra grupper innan jag var ute på gården så var jag redan med i en grupp de haffade mig redan innan vi gick ut genom dörren.
Sen började de arbetet som har gjort att huvudet känns som fyllt till bredden. Radio Båstad, lokalradion som tillhör skolan, ska nu starta upp på nya webbradio kanaler som vi ska vara med enda från grunden. Vi ska bestämmt programen hur hemsidan ska se ut mm. Vilket känns väldigt kul.

Natti natti..

Publicerad 2009-09-06 23:08:39 i Allmänt,

Ska alldeles strax göra mig i ordning för att gå och lägga mig och sova. Imorgon åker vi, klassen, till ett internat för att ha olika sammarbetsövningar och lite föreläsningar tror jag även att det var. Vi kommer att sova kvar där borta så jag kommer inte hem förrens på tisdag och då kommer det självklart komma bilder och en rapport om hur det var där borta, tror säkert att det kommer bli kul. Kan man ha träkigt med denna klassen?

Gaah...

Publicerad 2009-09-06 17:59:39 i Allmänt,

Solen skiner här nu i ett mysigt höst Båstad funderar allvarligt på att bege mig ut för en promenad har så tråkigt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Fast jag är inte själv här i lägenheten har fått sällskap av en fluga som är ganska irriterande faktiskt . Har även försökt att läsa lite i Sound and recording, har ju inte fått boken än men har den på pdf. Men jag gav upp ganska fort. Boken är på engelska och handlar om ljudteknik mm. Ljudteknik är ganska jobbigt bara i svenska språket då det är mycket termer och liknade och nu har vi en helkursbok på engelska hur ska detta gå?

Får se vad vi tar och hittar på ikväll just nu är det inget planerat.

Söndag

Publicerad 2009-09-06 10:43:26 i Allmänt,

Idag är det lite bättre väder här i Båstad, solen skinner ibland och regnet håller sig borta. Sitter här hemma i min lägenhet med tv4s nyhetsmorgon på tvn och funderar på vad man ska ta och hitta på idag. Borde egentligen ta och städa lite grand men den som känner mig vet att jag inte gillar att städa så jag drar mig för att inte städa. Sen kanske man ska ta och packa lite inför morgondagen då vi ska iväg till en gård med klassen där vi ska göra olika övningar för att sen dela in oss i olika grupper som vi sen ska jobba i.

Skyfall

Publicerad 2009-09-05 23:53:46 i Allmänt,

Var planerat att vi skulle gå till Sheriffen för att kolla på matchen, Sverige-Ungern, eftersom han var den enda som hade tv8. Men det visade sig att det skulle vara fullsatt hemma honom då mediasäljarna skulle dit. Så då blev det bestämmt att jag, Sabbe, Stefan, Magnus, Peter och Simon skulle dra till Ängelholm för att kolla på matchen. Sagt och gjort vi satte oss på tåget mot Ängelholm halvvägs frame börjar regnet ösa ner och himlen fullkomligt öppnar sig då vi ska kliva av tåget och vi såg ut som dränkta katter när vi väl var framme vid puben.
Kläderna torkade sakta men säkert och när Zlatan avgjorde på tilläggstid, 2-1, så var det bara att sätta på sig den blöta jackan och bege sig mot tåget. Från början regnade det inte när vi kom ut men det började ganska snart.
Här hemma i Båstad regnade det inte som tur var så man nästan halvsprang hem i sina blöta kläder för att sätta sig ner under filten med torra mjukisbyxor. Nu hör jag även att det har börjat regna här hemma!

Lördag

Publicerad 2009-09-05 14:26:36 i Allmänt,

Regnet faller till och från ner från himlen här utanför mitt fönster just nu är det uppehålloch jag hoppas att det fortsätter vara så hela dagen.
Ikväll ska vi hem till Sheriffen och kolla på fotboll eftersom det knappt är någon som har den kanalen. Hade först tänkt att jag skulle stanna hemma och kolla på den på datorn men sen kom erbjudandet att se den på tv och det tackar man inte nej till.
Igår var det bowling för hela slanten var riktigt kul och jag vann men det gick inte lika bra som förra gången, fastnade i klotet då jag hittade ett klot som passade mig och sen helt plötsligt var det bara borta. Blev bara två strikar på en och en halv serie, förra gången blev det sex strikar på två serier.

Ingen rast ingen ro..

Publicerad 2009-09-04 16:36:19 i Allmänt,

Dagens lektion i ljudteknik blev lite längre än vad det stod på schemat. På schemat stod det att vi slutade vid tolv men i själva verket så slutade lektionen halv fyra. Idag fick vi bege oss ut i Båstad och spela in lite olika ljud, vårat var väl inte direkt det seriösaste.
Sen blev det ett snabbbesök in på Ica för att handla lite nödvändigheter bland annat lite godis. Nu ska jag snart börja laga lite mat, makaroner med ost och skinksås, mums filibaba.
Sen ska jag bege mig ut i rusket för att träffa delar utav klassen och sen blir det bowling igen.

Nej, nu ska pastavattnet slås igång!

Fredag

Publicerad 2009-09-04 08:40:56 i Allmänt,

Gaah va trött jag är idag. Det blåser fortfarande ute så vi får hoppas att jag inte blåser iväg när jag är påväg till skolan. På dagens schema står det Ljudteori, en liten intriduktion skulle jag gissa. Lite jobbigt att jag inte har fått kursböckerna än så jag hoppas på att de kommer idag.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen gå iväg till skolan.

Blåsigt värre

Publicerad 2009-09-03 22:49:46 i Allmänt,

När jag gick hem från Magnus och Linnea så var det lite kyligt och det hade börjat blåsa lite och nu låter det som att det blåser ännu mer. Förövrigt så var det mysigt hemma hos Magnus och Linnea det var några stycken som hade letat sig dit och vi satt och kollade på en film, Snatch, inte riktigt min film.

Imorgon är det dags för lite skola igen, genomgång av Adobe Audition tror jag att det var. Sen lät det som att det skulle bli bowling igen sen på kvällen.
Nu ska jag snart gå och krypa ner i min säng och stänga mina två bruna och vakna utvilad imorgon!

Hemma en snabbis

Publicerad 2009-09-03 18:51:36 i Allmänt,

Vid tre så gick jag hem till Sabbe och Amanda och checkade in deras lya, riktigt najs. Mysig och lite större än mitt om man säger så. Fast min storlek passar ju alldeles utmärkt för mig.
Efter att ha checkat in deras ställe så drog vi oss bort till Magnus där även Linnea flyttade in idag. Där blev det film och lite popcorn som Amanda lyckades bränna, hehe.
Nu har jag avnjutit en god middag beståendes av makaroner och köttbullar.
Ska alldeles strax sätta på min jackan och skorna för att ge mig av igen bort till Magnus och Linnea då fler från klassen kommer.

Torsdag

Publicerad 2009-09-03 10:36:19 i Allmänt,

Det är torsdag idag och det betyder att jag är ledig vilket är riktigt skönt. Känns som att huvudet måste smällta all information som kommit in de senaste dagarna, var ju ett år sen man plugga. Idag har jag tänkt våldgästa Sabbe och Amanda. Våldgesta och våldgesta de vet ju egentligen att jag kommer.
Gårdagen bjöd på lite bowling och massor med skratt, detta kommer att bli roliga år med denna klass. Det är sjukt att vi bara efter tre dagar umgås som vi har kännt varandra ett tag.

"Bä bä vita lamm.."

Publicerad 2009-09-02 14:50:33 i Allmänt,

Dagens workshop, röstvård, var riktigt kul och intressant så de workshopparna kommer bli riktigt roliga här framöver. Kom på att jag kanske borde förklara vad det är förslags workshop. Vi får helt enkelt lära oss hur man tar hand om sin röst, prata på rätt sätt och lite annat som kan tänkas vara bra att kunna när man ska prata i radio. Lite utav det där har jag redan gått igenom på gymnasiet i berättartekniken men det kan vara bra att höra det flera gånger så att det verkligen går in.

Vädret ändrade sig ganska snabbt från de regntunga molnen till lite lättare moln och mer sol och värme, antar att det är så att bo vid havet att vädret ändras snabbt.

Onsdag

Publicerad 2009-09-02 09:10:00 i Allmänt,

God morgon folket.
Idag är det inte lika strålande väder ute, känns som att det hänger regn i luften.  
På dagens schema står det workshop föreläsning om röstvård. Tror och hoppas att det blir riktigt kul och lärorikt.

Soool

Publicerad 2009-09-01 15:45:26 i Allmänt,

Va skönt det är när solen skiner med dess varma strålar. Har tillbringat några timmar nere på stranden med klassen efter att dagens genomgång av passerkort och kontouppgifter. Så nu har jag tillgång till radiostudion och dess alla tillbehör, riktigt skoj.


Tisdag

Publicerad 2009-09-01 08:24:21 i Allmänt,

Äntligen är internet tillbaka efter gårdagens regn som aldrig verkade vilja ge med sig, så vid nio gav jag upp försöken att få igång internet.
Idag skiner solen ute och det verkar bli en riktigt fin dag med varmt väder. Och det är nu som man är så lyckligt lottad att vakna upp till denna utsikt som jag har varje morgon, checka bilden.

Dagens schema bjuder på ännu en introduktion. Tror vi skulle få passerkort och information som kan vara bra att ha när man ska använda datorerna på skolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela