Therese

Så här ser jag på saken

Söndag

Publicerad 2012-04-22 19:12:36 i Allmänt,

En jobbhelg är över och det är en trött Therese som sitter i soffan och önskar över allt annat att få en sovmorgon imorgon men icke. Det vankas nämligen tidig uppgång hela veckan som kommer, gaaah jag kommer att vara död på lördag när jag är ledig igen.

I fredags drog jag och syster till huvudstaden och gjorde den osäker kom hem med lite saker men Ika hittade desto mer, riktigt kul.

Kära Upptåget

Publicerad 2012-04-17 19:41:12 i Allmänt,

Sitter hemma hos mamma och pappa nu efter en minst sagt rolig resa på Upptåget från Väsby till Vattholma, lägg till en gnutta ironi så blir det nog bäst.

Först fick jag veta att det tåg jag skulle åka med var inställt pga personalbrist så redan tidigt var jag inställd på att åka ett tåg som gick en halvtimme senare. Jag kommer ner till stationen och ska stämpla på en extra stämpel på min SL-remsa och gubben som sitter där stämplar då en helt ny resa, JIPPIE. Där var den remsan i princip körd, tack för den. Börjar gå mot trappan och kommer precis, innan jag börjar vandringen upp mot perrongen, på att tåget innan var inställt alltså borde det vara galet mycket folk som ska åka nu. Självklart, folk stod överallt, och när tåget kommer in så kastar sig alla på. Tåget börjar rulla och alla står som packade sillar då slår det mig att hälften av alla som står har ryggsäcken på sig, varför(?). Så varje gång tåget kränger till får den stackaren som står bredvid ryggsäckspersonen ryggsäcken i huvudet, måste vara lagom kul. Jag slapp det den här gången.

Såg också en välkänd person från förr när jag satt och pendlade mellan Vattholma och Stockholm när jag hade praktik på Lugna Favoriter. Vet inte om jag har berättat om honom. Han som satt och åt nötter och godis och satt och smaskade hur mycket som helst?! Och varje gång han haft påsen uppe var han tvungen att rulla ihop den lika fint som innan för att sen ta upp den två minuter senare och upprepa proceduren tills att han skulle hoppa av i Knivsta. Kan meddela att han fortfarande håller på med exakt samma sak cirka två år senare.

Tisdag

Publicerad 2012-04-17 14:26:27 i Allmänt,

Sitter nerbäddad under en filt med datorn i knät i soffan. Näsan rinner, huvudet dunkar och halsen känns skum. Om du frågar mig låter det som att en förkylning är på ingång, lagom tills att jag ska åka hem till mamma och pappa i några dagar. Yay vad roligt, varför ska lilla jag råka ut för det? Men det är bara att hoppas att det är en förkylning som går över fort.

Sitter nu och väntar på att sötis ska komma hem från jobbet. Med sig kommer han att ha ett svart Nintendo Wii, så galet kul. Synd bara att jag åker ikväll så jag har ingen chans att pilla på det. Visserligen kan jag ju pilla på det som står hemma.

Fredag

Publicerad 2012-04-13 12:35:53 i Allmänt,

Lägenheten är städad, jag är nyduschad, Freddan är på jobbet och jag är ledig. Allt är som vanligt alltså. Jag är dessutom ledig tills på lördag nästa vecka, det är galet, när hände det sist?! Det ska bli skönt men frågan är hur mycket jag kommer att klättra på väggarna efter ett tag då jag är ganska lätt blir rastlös. Men på något sätt ska det väl gå.

Ska nog alldeles strax ta och laga mig lite lunch och sen ska jag sätta mig ner här framför datorn och leta efter olika recept. Vi har börjat ledsna på det som äts här just nu och det känns som att det behövs lite variation på maten, så jag ska ta ett ryck och leta lite. Kvällens middag är i alla fall bestämd, nachotallrik muuuums.

Onsdag

Publicerad 2012-04-11 14:25:22 i Allmänt,

Sitter här nyduschad och luktar choklad. Har jag sagt att jag älskar min body butter från The Body Shop som luktar choklad. Ljusen lyser på bordet och jag har det allmänt mysigt helt enkelt. Ledig hela dagen lång och om någon timme kliver dessutom Freddan in genom dörren, kan det bli bättre?! Ja vädret kanske, skulle inte vara helt fel med den vårvärme som var för någon vecka sen. Nu är det sån här jobbig period när man inte vet vad det är för kläder man ska sätta på sig. Är det varmt, är det kallt, blåser det kallt ja frågorna är många och oftast får man sig ett svar när man kliver ut genom dörren.

Ikväll blir det kycklinggryta med ris till middag och fotboll på tvn och imorgon vankas det jobb, tidig uppgång uhh inte roligt.

Måndag

Publicerad 2012-04-09 11:38:34 i Allmänt,

Då är påsken alldeles strax förbi och det hans med lite påskmat det här året också. Jag tycker att det är precis som vid jul man äter det en dag sen räcker det, det känns som att man kan maten och då ledsnar i alla fall jag på den väldans fort.

Igår for vi hem till mamma och pappa och åt, som sagt, påskmat. Även mormor och Micke kom över det var riktigt trevligt och mysigt, kan jag säga. Sen var det tilllbaka till Väsby som gällde på kvällen för att Freddan skulle jobba idag, medan lilla jag sitter här och är ledig.

Denna vecka kommer nog att bli sjukt förvirrande eftersom att det är måndag idag men känns som en söndag eller någon annan skum dag, så jag kommer nog förvirra bort mig mitt i alltihopa. Det blir jobb imorgon och på torsdag sen är det ledighet som gäller!

Långfredagen

Publicerad 2012-04-06 13:54:56 i Allmänt,

Världens längsta dag är här, det kommer jag i alla fall i håg att jag tyckte när jag var liten. Långfredagen var värst på påsken för då gick man och väntade på att få leta påskägg dagen efter. Men frågan är egentligen varför man tyckte att det var så tråkigt för det kan det ju inte ha varit, det fanns ju jättemycket saker att göra. Det var ju inte som för i tiden då "man skulle ha tråkigt" på långfredagen. Kanske var det väntan som gjorde dagen så himlans lång och tråkig, vad vet jag.

Idag tycker jag faktiskt att den här dagen är väldans lång och tråkig precis som när jag var liten. Men den här gången beror det inte på att jag väntar på att få leta efter påskägg imorgon utan jag sitter här och väntar på sötis. Han är på jobbet fram tills nån gång efter klockan fyra så fram tills dess får jag försöka roa mig själv. Hittills har jag lyckats städa hela lägenheten, dammat, dammsugit och gjort rent på toaletten, bäddat den sköna sängen ätit lunch och gått ut med soporna. Frågan är vad jag ska göra nu för att få dagen att gå ännu lite snabbare. Trodde inte att städningen skulle gå så fort.

Imorgon vankas det jobb och sen på söndag far vi hem till mamma och pappa och äter lite påskmat och massor med annat gott!

Söndag

Publicerad 2012-04-01 18:34:25 i Allmänt,

Helgen är snart passé och en ny månad är nu här. Snön faller just nu utanför fönstret här hemma hos mamma och pappa. Det är första april och just nu blir det alldeles vitt på backen det måste ju i alla fall vara något sorts skämt. Det är april och vitt på backen, du hör ju hur sjukt det låter!!!

Idag är det ju inte heller någon vanlig dag utan det är världens bästa lillasysters födelsedag. Farmor och farfar och morbror Micke har varit här under dagen och firat henne. Så det har blivit massor med kakor, bullar och tårta.

Har även börjat kollats på olika solresor. Mormor kom över med en katalog idag, så det ser ut att bli en solresa till sommaren eller hösten. Det skulle inte vara helt fel att sätta sig på ett plan just nu och dra till sol och värme när vädret nu ser ut som det gör.
Men en resa nu under våren är så gott som inbokad! En liten weekend tripp till London ser det ut att bli i maj tillsammans med Fia och Ika.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela