Therese

Så här ser jag på saken

Dags för något nytt?

Publicerad 2011-02-25 15:32:43 i Allmänt,

Ungefär hela dagen fram tills nu har det snöat från och till. Det är ju nästan så att man blir ledsen när man ser de vita snöflingorna falla mot backen. Jag vill ha sol och värme, känns som att den här vintern har varit riktigt lång och den är ju inte slut än.

Redan i höstas pratade jag om en ny design här på bloggen men har det hänt något med den? Nej! Så nu är det verkligen dags att göra något åt saken. Jag ska försöka övertala Ika till att göra en ny design. Så förhoppningsvis dyker det upp något nytt här inom en snar framtid!

Torsdag

Publicerad 2011-02-24 22:02:33 i Allmänt,

Igår blev det kvartsfinalbandy, Sirius-Bollnäs. Fötterna och fingrarna frös till isbitar ganska fort men vad gjorde det när spelet var underhållande och det blev en nagelbittarmatch. Till slut så vann Sirius i sista förlängningsminuten med 5-4 och ett evangemang till semifinalen lever fortfarande och det känns som att allt är möjligt när det gäller Sirius. Det finns kanske en chans att Sirius är det andra laget som står i final mot Sandviken den 20 mars.

Idag var det tidig uppgång, kvart i sju, för att åka med pappa in till jobbet för att senare ta mig ner till stan för att gå på ett teamskillmöte med jobbcoachen. Det visade sig att jag gjort något liknande förut men då nere i Båstad när vi skulle ta reda på våra personligheter och sen efter det bilda grupper som skulle ta fram ett koncept om en ny radiostation. Vilket i sin tur egentligen slutade i ganska stort kaos då gruppen inte fungerade.
Efter det mötet blev det en tur till radion, vilket nästan är mitt andra hem när jag inte är hemma, för att möta upp Fencke för att förbereda lite inför programmet på måndag.

Nu är det Big Brother på tv!

Onsdag

Publicerad 2011-02-23 17:13:30 i Allmänt,

Sitter här med min tejpade vänstertumme som bara råkade hamna under kniven igår när jag stod och skar sallad. Men det är ingen fara med vare sig mig eller med tummen utan tummen fick bara ett litet sår och jag fick inga psykiska men för livet, skämt å sido.

Ska precis göra mig i ordning för att åka in till stan och kolla på bandy. Ikväll börjar Sirius kvartsfinalspelet mot Bollnäs och självklart hoppas jag på att Sirius vinner så att man kan åka och se de igen nästa tisdag då det blir match igen om de skulle vinna. Hur coolt skulle det inte vara om Sirius tog sig ända till final. Tänk en SM-final på Studenternas med Sirius på plan, jag skulle garanterat vara på plats på läktaren.

Imorgon blir det stan då jag ska på någon grej som har med jobbcoachen att göra och sen efter det blir det lite pill med Måndagschill.

Men nu ska understället på och sen drar vi!

Bra att veta!

Publicerad 2011-02-22 16:41:39 i Allmänt,

Du vinner inget på att skära dig i tummen medans du skär sallad. Du börjar bara blöda och det gör dessutom ont!

Den omplåstrade tummen!

Måndag

Publicerad 2011-02-21 19:28:33 i Allmänt,

Ny vecka och nya möjligheter, som det så fint heter. Måndag idag vilket betyder att det var Måndagschill som stod på schemat och det är alltid lika kul att jobba med det så även idag. Det är sjukt egentligen tänk om inte jag och Mickan hade skickat in programansökan till Studentradion i höstas då hade vi ju inte gjort allt det här roliga.

Något som däremot inte är lika roligt är att jag har något knas med mina tänder. Känns som att tänderna "spänner" och att de är trötta på vänstersida när jag ska tugga, det jobbiga är att jag i vanliga fall brukar tugga på vänstersida. Det började kännas konstigt igår och jag trodde att det skulle släppa tills idag. Men så var icke fallet. Jag har en hög smärttröskel när det gäller munnen men när jag till och med börjar tycka att det är jobbigt så är det kanske dags att ta kontakt med tandläkaren och se om det inte är en infektion eller något sån tråkigt tjaffs. Men det kan också ha något att göra med min visdomstand som håller på och tränger sig fram och den kanske gör så att det blir spänningar på något sätt.
När jag inte ens är sugen på att äta choklad, då är det något som är fel.

Hoppas i alla fall att det går över så att jag slipper ringa till tandläkaren nu ska jag krypa ner under täcket framför tvn och kolla på lite film.

Lördag

Publicerad 2011-02-19 23:36:56 i Allmänt,

I torsdags blev det jobbmässa. Men först var jag in och träffade min jobbcoach blev lite intressant prat och med lite tur kan jag ha en praktikplats som kan leda till ett jobb. Men jag vill inte avslöja för mycket och på måndag ska jag ringa och höra mig för. Själva mässan var väl egentligen inte så jättemycket att hänga i granen, som man brukar säga, men jag lämnade mitt cv och ska lägga in det på några andra sidor.

Igår blev det Studentradion och lite jobb med våra praktikanter.

Idag blev det bandy ute i kylan nere på Studenternas. Det var WTbandy som spelade och det blev inte så kallt som jag trodde att det skulle bli. Det var snarare varmt och skönt i solen, så jag kan ju säga att jag njöt där jag stod på läktaren.
Nu på kvällen blev det lite multitasking fotboll i form av Real Madrid på datorn samtidigt som melodifestivalen på tv. Om det inte kommer något pangnummer i sista deltävlingen så vågar jag redan här och nu tippa på att Eric Saade kommer att stå som slutsegrare i Globen om tre veckor i den stora finalen, för vilken show han bjöd på.

Onsdag

Publicerad 2011-02-16 22:43:21 i Allmänt,

Blev en lugn dag idag också. Trodde att jag skulle gå på bandy, Sirius-Broberg, men så blev inte fallet vilket var lite tråkigt. Eftersom vi håller på och gör om i hallen och allrummet så har jag varit duktig och målat lite golv och dörr-lister.

Imorgon blir det tidig uppgång då jag ska in till stan och träffa min jobbcoach på morgonen och sen blir det jobbmässa hela dagen, vem vet jag kanske hittar något intressant jobb där?

Så nu får det nog bli sängen så att jag inte är allt för trött imorgon.

Tisdag

Publicerad 2011-02-15 19:15:01 i Allmänt,

Lugn dag idag, men har gått med känslan att det är onsdag vilket fallet inte är. Har börjat snörvla ännu mer så nu börjar nog förkylningen sakta men säkert bryta ut har även en konstig känsla i halsen så något lurt är det på gång.

Idag blev även en klipptid beställd så fredag den 11 mars kl 13:15 blir det en uppfräschning av håret, ÄNTLIGEN som Gert Fylking skulle ha sagt.

Nu blir det semla! Mums.

Måndag

Publicerad 2011-02-14 21:23:06 i Allmänt,

Måndag igen och det betyder att det var dags för Måndagschill. Även denna måndag hade vi ett fullspäckat program och idag fick även våra två praktikanter, Einar och Hannes eller Agge och Affe, gör sin riktiga debut i programmet.

Idag kom även kylan tillbaka och imorse när alarmet på mobilen ringde 06:35 så var det hela -25,4 grader ute. Då funderade jag allvarligt på att gå och lägga mig ner under mitt varma duntäcke igen och när jag såg att det bara var 16 grader inne i rummet var det riktigt nära att jag hamnade under täcket igen.

Du har väl inte missat att det är alla hjärtans dag idag, kan meddela att det kanske finns en person där ute som jag tänker lite extra på just nu men mer än så säger jag inte!

Söndag

Publicerad 2011-02-13 18:59:01 i Allmänt,

Melodifestivalen igår, ingen utav bidragen är vinnaren i Globen men det var ändå helt okej låtar. Annars har det varit en lugn helg, som vanligt. Eller lugn och lugn vi håller på och renoverar allrummet här hemma, nytt golv och ny färg på väggarna. Så det har hamrats och väsnats ganska mycket här hemma och det är inte kalrt än utan en liten del av golvet är kvar att läggas. Men snart är det klart och jag sitter bara och väntar på att gå lös på mitt rum, som helt klart behöver en uppfräschning.

Imorgon är det dags för måndagschill igen, skoj! Glöm inte bort att gå in på bloggen för att läsa om våra galenskaper som vi har för oss när vi inte sänder.

Jag hade hoppats/tänkt gå på bandy idag, Sirius-Västerås, men blev inte så utan fick kolla hemma på tvn. Inte helt fel det heller men med tanke på vilket väder det var idag och att Sirius utklassade Västerås så hade det varit kul att vara där. Det får väl bli bandy på onsdag istället då Sirius tar emot Broberg hemma på Studenternas.

Fredag

Publicerad 2011-02-11 22:16:34 i Allmänt,

Imorse vaknade jag av att vinden ven utanför fönstret och när jag drog undan gardinerna så att jag skulle kunna se ut inser jag att det inte var någon idé - fönstrena var igensnöade. På med mjukisbyxorna, äta frukost och jag funderade ett x-antal gånger varför jag skulle in till stan? Det var snöstorm från hell, som jag så fint skrev på facebook. Men vi hade praktikanter på radion som man måste ta hand om. Så jag och mamma satte oss i bilen och började resan in till stan med destination pappas jobb.
Vi kom in till stan och när jag väl var på Studentradion insåg jag - hur ska jag komma hem? Skolbussarna var inställda imorse och jag antog då att de skulle vara det på eftermiddagen också. Stanna kvar inne i stan inne på Studentradion kände jag inte riktigt var ett alternativ. Så jag gjorde det enklast möjliga. Stanna kvar tills mamma och pappa skulle hem.

Så när jag gick från radion så passade jag på att ta en snabb tur in i butikerna innan jag gick till mammas jobb. Belv en tröja från H&M och en T-shirt från Gina Tricot, har du tur kommer det upp bilder.

För en vecka sen

Publicerad 2011-02-10 19:45:28 i Allmänt,

För exakt en vecka sen befann jag mig vid denna tidpunkt i Oslo hos Fia. Det var några roliga dagar i grannlandet i väst som hägrade.
Jag hade inga riktiga förväntningar när jag satte mig på planet som tog mig till Gardemoen på 45 min. Inte illa utav SAS som då meddelade att vi landade 10 minuter före tidtabell och passade även på att påpeka att de är det punkligaste flygbolaget, inte alltid va?

På fredagen var det dags att utforska Oslo. Först på listan stod ett besök upp till Holmenkollen och hoppbacken. Vi satte oss på Tunnelbanan och efter att tåget slingrat långsamt upp för backen så var vi framme vid våran hållplats. Väl där började vi våran klättring upp för kanske ännu brantare backar för att komma fram till backen, eller de kanske inte var så branta men det var i alla fall jobbiga.
När vi väl kom fram visade det sig att själva museumet och allt sånt runt omkring inte hade öppnat så vi fick glatt stå och vänta, men vad gjorde det när solen sken. När klockan slog tio besteg vi hoppbacken, eller besteg vet jag inte vi tog hissen upp. Uppe i backen var utsikten helt otrolig. Man såg hela Oslobukten.
Sen passade vi på att hoppa nerför backen när vi ändå var där uppe, för hur annars skulle vi ta oss ner? Hissen tog oss tillbaka ner på marknivå och vi fortsatte in i en simulator och testade på hur det var att hoppa i Holmenkollen och sen även hur det är att åka super-g. Super-g var ju galet man såg knappt något och jag och Fia flög runt som små vantar där inne.


Utsikt från hoppbacken över Oslobukten!

Högst där uppe stod vi!


Hittade en fräckmössa i souvenirshopen som kunde fått följa med hem, men jag valde tillslut att lämna kvar den i butiken.

Sen tog vi tunnelbannan ner till Oslo igen för att gå i de exotiska butikerna, Gina Tricot Din sko mm. Vi passade även på att kolla in slottet, Aker Brygge, Stortinget. Sen innan vi tog tunnelbannan tillbaka till Carl Berners Plass där bilen stod gick vi även och kollade inte operahuset, vilket bygge.

Det kändes ganska mycket i fötterna den kvällen att vi gått mycket. Men skoj var det.

Lördagen blev ganska lugn vi åkte till två olika outlets och sen blev det melodifestivalen på kvällen.

Söndagen vankades det hemfärd, lite tråkigt. Oslo är en trevlig liten stad. Större än Uppsala men samma känsla som Uppsala. Så jag skulle nog trivas i Oslo ganska bra om jag någon gång skulle flytta dit.

Tisdag

Publicerad 2011-02-08 20:33:51 i Allmänt,

Här har det varit tyst i några dagar. Åkte till Oslo, Norge, i torsdags och hälsade på Fia och kom hem i söndags. Kommer att ägna ett annat inlägg till just den lilla vistelsen. Igår var det Måndagschill hela dagen och kvällen i princip och idag var det jobbcoach möte inne i stan så det har varit fullt upp, därav inga inlägg. Men det blir det ändring på nu från och med imorgon!

Onsdag

Publicerad 2011-02-02 21:47:47 i Allmänt,

Idag har det varit en fullspäckad dag med massor med roliga saker. Först blev det simning med Ika på Fyrishov, börjar kännas lite smått i armarna nu och antar att det känns lite mer imorgon. Det var skönt att simma några längder och sen sätta sig i bubbelpoolen.
Efter det blev det Måndagschill för hela slanten. Nya programpromon är klar och förhoppningsvis börjar den rulla på radion snart. Men vill du inte vänta tills dess så kan jag faktiskt skvallra om att den ligger uppe på Måndagschills blogg.

Sen drog vi iväg och spelade in lite mer saker till reportaget om Uppsala DansCenter. Nu i efterhand visar det sig att H2:an, inspelningsutrustningen, levt sitt eget liv och allt inspelat material har blivit förstört, det som vi spelade in idag.

Nu sitter jag i fotöljen med datorn i knät och har inte tänkt flytta på mig mer än nödvändigt. Väskan är packad, inför imorgon, och iPoden är laddad med musik så jag är redo för avresa mot Olso och Norge!

Tisdag

Publicerad 2011-02-01 20:17:33 i Allmänt,

Igår var det Måndagschill för hela slanten. Först sändning och sen blev det inspelning utav Terror och Fencke Testar på Uppsala Dans Center.
Och nu har det slagit mig att programmet är verkligen något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Det är sjukt hur kul vi har, i alla fall jag kan ju inte prata om vad Mickan tycker, när vi håller på med det och förhppningsvis leder det till framtida jobb inom just radio.
Vi har trots allt bara sänt Måndagschill i en termin, drygt ett halvår, och vi får redan höra hur bra det är och att folk uppskattar vårt arbete. Vilket i sin tur gör att vi jobbar ännu hårdare för att utveckla programmet ännu mer!

Idag har jag varit hemma och tagit det lugnt. Städat lite på rummet, spelat lite The Sims, bäddat ur sängen och allt sånt tråkigt som kan vara bra att ha gjort innan jag åker till Norge på torsdag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela