Therese

Så här ser jag på saken

Trötter

Publicerad 2009-05-31 21:00:58 i Allmänt,

Usch jag känner mig riktigt trött idag, blev inte myket sömn inatt. Vi kom hem tjugo i tre och jag tror inte jag somnade förrens vid halv fyra och sen vaknade jag klockan halv tio alldels klar vaken.
Idag har det inte gjorts så mycket åkte upp till byggdegården och städade lite bland alla miljontals mygg som blev instängda igår. Sen har det bara latats ute i solen, det har var riktigt skönt sommarvärme på högsta nivå.

/Therese

195 kronor

Publicerad 2009-05-31 15:19:16 i Allmänt,

Bröllopet igår var jättefint och det var jättekul det blav massor med skratt och roligheter. Maten var jättegod och sällskapet var det inte fel på heller. Allt var bra. Vi tjänhade tom lite pengar. Jag, Ika och Mickan stod i baren under kvällen och gjorde olika drinkar och då kom vi på idén att vi skulle skriva en lapp där det stod God Service? och så la vi den i en skål uppe på bardisken och tillslut så fattade de att man skulle lämna lite dricks. Vi hade inte räknat med så mycket pengar, vissa la hundra lappar, när allt var klart så räknade vi pengarna och insåg att det var ganska mycket. Hela 586,50 hade vi fått ihop på några timmar. Då skulle det delas på det så det blev drygt 195 kronor var, tycker inte det är så dåligt.


/Therese

Lördag

Publicerad 2009-05-30 13:34:28 i Allmänt,

Jag skulle verkligen inte ha något emot att kanske ligga på en strand eller vid en pool just nu. Men det får jag tyvärr inte göra eftersom det är bröllop idag och då är det mycket som ska fixas. Så jag nöjer mig med att sitta inne här framför datorn med en fläkt på för att jag inte ska svettas bort allt för mycket.

Nu ska jag snart gå och äta lunch men innan jag gör det så måste jag gå och smörja in tatueringen.

Du har väl inte glömt bort att det är morsdag imorgon?

/Therese

Fortfarande ett barn

Publicerad 2009-05-29 22:36:35 i Allmänt,

Idag har det varit en konstig dag för min mage. Jag vaknade tidigt och åt frukost redan vid halv nio. Sen runt klockan 11 åt jag lunch för jag var så hungrig. Sen vid halv tre så åkte jag med farmor och farfar upp till Byggdegården för att hjälpa till att duka. Sen var jag hemma igen vid klockan 19 och då fick jag äntligen äta min middag.

Det gick bra och duka men ibland blev jag faktiskt irriterad. Det är när folk säger till mig att jag ska jobba om jag sätter mig ner för att vila en stund. Då fick man genast höra nu måste du göra det. För Gerd som är här nu hon ska jobba imorgon och ska inte behöva göra så mycket idag. Men då undrar jag vad gjorde hon i så fall där. Ska jag kanske poängtera att jag körde fram alla stolar och efter gårdagens städning så har jag ont i ryggen och tror du att det blev bättre nu? Nej och då blir man tillsägen att man ska jobba ännu mer. Men det var bara att bita ihop och klistra på ett leende på läpparna.

Imorgon ska jag som sagt sitta vid barnbordet trots att jag fyller 20 år i sommar så klassas jag fortfarande som ett barn, ska jag ta det som en komlimang? Men trot eller ej jag är fakstiskt ganska nöjd med att sitta där för då vet man att man känner alla vid bordet och man kan prata om vad som helst. Trots att Ika verkar tycka att det är pest och pina.
/Therese

Fredag

Publicerad 2009-05-29 09:44:08 i Allmänt,

Idag är det äntligen fredag men det känns som att denna vecka har gått riktigt fort. Igår hade jag väl inte den bästa dagen jag skyller på vädret. Det var ju kul att man hade slitit med städningen under hela dagen och mamma var den enda som kommenterade och tackade för att jag hade städat huset.

Idag har jag inte så mycket inplanerat i min kalender. Det är ju som sagt bröllop imorgon så idag kommer mycket av dagen att gå till att hjälpa till med massor med olika saker. Just nu funderar jag på om jag ska åka med farmor upp och hjälpa till och duka eller om jag ska vara hemma och ligga i solen?

/Therese

Therese tipsar!

Publicerad 2009-05-28 16:46:25 i Therese tipsar!,

Har än så länge bara tipsat om bra musik. Nu tänkte jag ta och tipsa om en bokserie medans ungspannkakan står i ugnen.
Jag har fastnat för En shopaholic böckerna av Sophie Kinsella. I böckerna så får man följa med Rebecca Blomwood i hennes dagliga äventyr som oftast leder till stora problem eftersom hennes stora last är hennes shopingberoende.
Jag tycker att det är roliga böcker som man lätt fastnar för och de är även lätt lästa. Man kan även få sig ett gott skratt när Becky råkar sätta sig i en knasig situation och även ibaland löser den lite knasigt.
Nu har även en femte bok kommit ut i serien, En shopaholic i väntans tider, just nu finns den bara i inbunden bok och jag funderar på om jag orkar vänta tills pocketboken kommer ut.


Men jag rekomenderar dig verkligen att läsa dessa böcker!


 

/Therese

Nästan klar!

Publicerad 2009-05-28 16:07:45 i Allmänt,

Nu är jag som gott som klar med städningen. Hela huset har blivit dammat, dammsugit och golven har blivit torkade. Har tom rensat lite inne på kontoret så man kommer in någorlunda inne i rummet och att man ska kunna sitta vid den datorn utan att bli anfallen av en massa saker. Nu har jag bara urplockningen av diskmaskin och tvättmaskin kvar. Sen tänkte jag ta och börja laga lite mat, är lat och gör ungspannkaka, känner att jag börjar bli lite hungrig. Sen ska det plockas lite ute på rummet. Trots att jag har dammat och allt i mitt rum så ser det ändå ut som ett bomnedslag för det ligger kläder lite överallt. Sen måste jag även ta och fixa min lösnaglar som ska användas på lördag.

/Therese

Vill inte städa!!

Publicerad 2009-05-28 11:51:45 i Allmänt,

Idag öser verkligen regnet ner och det har gjort så hela morgonen, man blir så slö utav det. Jag hade tänkt att jag skulle ta och storstäda hela huset då jag anser att det behövs. Det kan ju inte se ut så här som det gör nu. Det som är jobbigt är att det är bara jag som anser att det är skitigt eftersom att jag är hemma hela tiden och får leva med det varje dag medans de andra är borta på jobbet och i skolan och får bara se det på kvällen.
Men just nu när vädret är så här tråkigt så försvann den lilla lust som jag hade för att städa försvann. Mest utav allt så skulle jag vilja krypa ner under en varm och mysig filt och bara kolla på massor med filmer.

Men huset städar ju inte sig självt så det är väl bara att ta tag i dammsugandet, dammandet och torkandet av golv.

/Therese

Heja Manchester United

Publicerad 2009-05-27 19:50:51 i Allmänt,

Nu är det inte så lång tid kvar tills årets champions Leauge final ska avgöras mellan Barcelona och Manchester United. Du som läser denna blogg vet att jag är väldigt fotbollsintresserad, vissa skulle nog gå så långt och säga att jag är en fotbollsnörd.
Trots att jag hoppades att laget i mitt hjärta, Real Madrid, skulle stå i finalen så ska jag ändå kolla. Och även fast mitt hjärta är så vitt och dunkar för Los Blancos så finns det något i mitt hjärta som hoppas att Manchester United vinner ikväll. Nu ska jag poängtera att jag inte enbart säger så för att jag inte vill att Barcelona ska vinna. Det är bara något i mig som säger att jag håller på United det kan vara för att min morfar var ett sånt stort United fan och när man var liten så kunde man ju inte hålla på samma lag som honom och där är en anledning till att jag valde att heja på Arsenal, en annan är ju för att Fredrik Ljungberg spelade där. Men efter att min morfar lämnade denna jord alldels för tidigt så har känslan för Manchester United förändrats. Nu är det inte så att jag kommer att sitta och följa Manchester United för mitt hjärta slår bara för ett lag och det är ju som bekant Real Madrid. Men om jag skulle byta lag för en dag så skulle jag inte ha något emot att vara Unitedfan.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-05-27 16:35:23 i Allmänt,

Vädret har väl inte bjudit på sin bästa sida idag då man vaknade till storm imorse. Hade tänkt att jag skulle ta och gå upp vid halv nio så att man kunde ta moppen fram till Vattholma och tåget för att kunna välja själv när man vill åka hem så man slipper anpassa sig till vissa tåg för då går det buss osv. Men när jag vaknade imorse vid sju och hörde att det blåste ute så fixade jag om alarmet och åkte med mamma in till stan.
Hade lite todos att fixa inför bröllopet. Det köptes strumpbyxor, örhängen och ett hårspänne. Sen passade jag även på att köpa morsdag presenten till mamma, som blev en tulpanvas. Sen har jag även hunnit med att prova massor med skor på mammas jobb som jag skulle kunna tänka mig att ha till klänningen. Mamma kommer att komma hem med de sen och då ska jag testa allt och hoppas på att de passar till, annars vet jag inte vad jag tar mig till?!

Nu ska jag gå och laga mat känner att det börjar kurra lite i magen, makaroner och bacon står på menyn.

Förresten så har min lön kommit in på kontot nu! :)
/Therese

Ska man ha skor också?

Publicerad 2009-05-26 16:59:17 i Allmänt,

Stora moln kom och täckte solen för två timmar sen så det blev till att gå in och då passade vi på att äta lite mat. Mormor var här men åkte för en stund sen. Så hon lagade sin goda kycklinggryta med ris som jag älskar. Nu ser det tom ut som att det regnar en liten bit här ifrån och hoppas inte på att det kommer hit.
Imorgon blir jag som vanligt själv hemma men eftersom jag fortfarande inte vet vad jag ska ha för skor på bröllopet så måste jag eventullet ta ett besök in till stan och kolla om jag hittar några skor. Börjar kännas lite brådis nu eftersom bröllopet är på lördag.

Måste köpa morsdag present också så man inte glömmer bort det. Hoppas även på att jag får in lönen på kontot under morgondagen, som har varit ute på vilovägar.

/Therese

Den försvunna lönen

Publicerad 2009-05-26 13:00:17 i Allmänt,

Sitter ute i solen och bara njuter, man måste ju ta vara på den sol som finns, imorgon kommer det att bli sämre väder men sen till helgen och bröllopet så kommer det att vara fint igen.
Nu har det löst sig med min försvunna lön. Lennart hade helt enkelt skickat den till fel Therese, vilket måste vara ganska enkelt. Så nu vet jag vart pengarna finns och förhoppningsvis så kommer de infinna sig på mitt konot imorgon.

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-05-25 19:46:54 i Allmänt,

Vilket fint väder det har varit idag, värsta sommarvärmen, trots den lilla blåsten så var det riktigt varmt och skönt. När kusinen åkte hem vid halv ett tiden så åkte bikinin på och ut i solen var det som gällde. För den uppmärksamme läsaren som vet att jag har en nygjord tatuering kan vara lugn jag tänkte på den och från början låg jag med långbyxor och det var det hemskaste jag varit med om för det var så varmt så ett par fotbollsstrumpor åkte på så att jag skulle skydda den från solljus.
Det låter som att det ska bli lika fint väder imorgon och det gör mig ännu gladare, trots att jag antagligen kommer att tillbringa några timmar inne i stan med mamma för hon är ledig.
Något som drar ner mitt humör lite denna otriligt sköna dag är att lönen fortfarande inte har infunnit sig på mitt konto och paniken börjar spridda sig genom kroppen om jag inte kommer att få mina dryga 5000 kronor denna månad. Allt som jag har planerat i juni kommer då att förstöras pga att jag inte har några pengar. Men jag skickade iväg ett mail till Lennart, löneansvarig på restaurangen, och frågade om det har blivit något fel.

/Therese

När kusinen väljer musiken

Publicerad 2009-05-25 16:05:38 i Allmänt,

Johan, min lilla kusin, var här idag fick bestämma vad vi skulle lyssna på för musik. AMY DIAMOND skriker Johan rakt ut. Min kusin är tre år, fyller fyra i december. Han är alltså ett stort fan av Amy Diamond liksom hans storebror Oskar. Jag har ingen talan utan slår på Amy Diamond. Så det är det som det har lyssnats på här hemma om det inte har kollats på grävmaskiner på Youtube eller att vi har varit ute i det fina vädret.

/Therese

På begäran

Publicerad 2009-05-25 12:37:34 i Allmänt,

På Erikas begäran så kommer nu bilden på min tatuering.

Så här blev det. Hade ju tänkt att det skulle vara någon blomma med men eftersom jag aldrig kom på hur jag ville ha det så tänkte jag att jag gör T:t först och sen när jag kommer på hur jag vill ha blommorna så kan jag göra det i efterhand!


/Therese

Barnvakt

Publicerad 2009-05-25 10:57:07 i Allmänt,

Då var det måndag igen och allt är som vanligt igen. Mamma och pappa är på jobbet och Ika ska snart åka till skolan och jag är hemma och inte har något jobb. Men idag är jag inte själv hemma utan min lilla kusin Johan är här. Så jag kommer att ha fullt upp hela dagen.

Något som inte gör mig lika glad är att det inte verkar som att jag kommer att få någon lön denna månad, för det har inte kommit in några pengar på kontot. Jag har skickat in mitt lönebesked och jag ska alltså få mina pengar för denna månad. Men så verkar inte fallet vara så alltså ska jag leva på 450 kronor hela juni. Hur ska det gå??

/Therese

No money

Publicerad 2009-05-24 10:28:48 i Allmänt,

Idag är det söndag fast det känns som måndag. Det är skönt med långhelg även fast det kan vara jobbigt att hålla reda på dagarna. Idag hade jag tänkt att jag skulle åka in till stan och kolla på Erikas dansuppvisning men tyvärr så blir det nog inte så eftersom jag inte har några pengar. Sitter och väntar på att lönen ska trilla in på kontot men det gör den inte förens nästa vecka men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Så det verkar bli en dag hemma och jag hoppas att vädret bjuder på en liten bättre sida av sig själv så att man eventuellt kan få sitta ute i solen en liten stund och att man kanske kan få lite mer färg på kroppen.

/Therese

American Idol 2009

Publicerad 2009-05-23 11:55:26 i Allmänt,

Uttagningarna inför svenska idol är snart över och i höst börjar det på tv igen. Men redan nu har USA utsett årets American Idol. Kris Allen blev årets vinnare. Men det var inte min favorit. Utan min favorit är tvåan Adam Lambert känns som att han har något mer än vad Kris har.

Här har ni Adam Lambert

/Therese

Hmm!

Publicerad 2009-05-22 19:12:58 i Allmänt,

Jag har suttit här framför datorn ända sen jag kom hem med undantag för då jag gick och åt mat, det är inte okej. Men det känns inte som att det finns så mycket annat att göra. Regnet öser ner ute och det är bara piss på tv jag är för lat för att lägga mig ner och läsa lite teori. Därför var det så lätt att sätta sig ner här och låtsas att man har något att göra.

Jag borde egentligen ta mig i kragen och läsa lite teori, det skulle behövas så man kan ge sig ut på vägarna snart.

/Therese

Nu är den klar!

Publicerad 2009-05-22 13:28:04 i Allmänt,

Kom hem för ungefär en timme sen från huvudstaden. Tatueringen är klar och riktigt fin, jag är så nöjd. Lovar att det kommer att komma upp en bild ev. imorgon. När tatueringen var klar så tog jag T-banan ner till centralen och gick och kollade i lite affärer en stund men tyckte att det var ganska tråkigt så därför åkte jag hem, kunde varit kul om tex Ika hängt med.

Så nu sitter jag här med en nygjord tatuering och funderar på vad jag ska ta och hitta på. Det är inget som är inplanerat i helgen förutom Erikas dansuppvisning som jag ska försöka åka på om vi inte ska iväg nånstanns, hoppas inte för sist som jag var på den så var det riktigt bra.

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-05-21 20:14:10 i Allmänt,

Är det bara jag som tycker att det känns som att det är fredag idag, men så är inte fallet utan det är torsdag. Idag har jag inte gjort så mycket. Datorn har haft en otroligt stark magnet i sig och dragit mig till datorn hela tiden, konstigt va. Jag var faktiskt ut en stund mitt på dagen och tvättade av moppen som var riktigt skitig.

Imorgon blir det tidig uppgång Upptåget från Vattholma till Upplands Väsby går 06:57 i Väsby blir det byte till pendeln mot centralen för att sen bli byte till T-banan mot Aspuden för att runt kl 9 befinna mig vid tatueringsstudion för att gör min tatuering. Det roliga är att alla ville följa med och kolla men nu helt plötsligt så är det ingen som vill följa med så det lutar åt att jag åker dit själv. Sen när tatueringen är klar så får vi se om jag stannar kvar i huvudstaden en stund eller om jag tar och sätter mig på tåget och tar mig hem igen.

/Therese

Stockholm tur och retur

Publicerad 2009-05-20 17:51:31 i Allmänt,

Igår när jag gick och la mig hade jag bestämmt mig för att jag inte skulle åka in till Estocolmo för att jag inte hade någon lust. Men imorse så vaknade jag ändå vid åtta och då kom tanken flygandes att jag ändå kanske skulle ta och åka in och boka tiden till tatueringen. Så jag gick upp och gjorde mig i ordning för att åka in till huvudstaden. Vädret kanske inte var det bästa, trots att jag klarade mig från regnet vilket jag är glad över.
Resan dit gick bra och jag hade tur när jag skulle med t-banan mot Aspudden för jag hade bara några minuters väntan. Väl framme så blev det ett snabbt besök fick tid på fredag klockan 9:00, så det blir tidig uppgång :p, vilket gjorde mig ännu gladare trodde att jag skulle få vänta ett tag. Sen tillbaka till centralen för att sätta mig på t-banan mot Kista för att gå hem till kusinerna och hälsa på de. Sen iväg till Uppsala och se på Staffan, min fasters blivande man, som har svensexa idag. Så om ni ser en hummer gåendes i stan så är det han eller om ni var på Fyrishov och det var en person i en grön Boratbaddräck så kan jag meddela att även det var han.

/Therese

Aqua är tillbaka

Publicerad 2009-05-19 14:30:50 i Allmänt,

Läste nyss på metroshesida att det gamla gruppen Aqua är tillbaka. Det var 1997 som de kom ut med låten Barbie Girl som de flesta känner igen och det var väl egentligen då som de fick sitt stora genombrott. Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade den musik som de gjorde när jag var lite även fast jag inte hade någon som helst aning om vad de sjöng. Lite komiskt med tanke på om man lyssnar på låten nu och inser vad de egentligen sjunger.
Nu ska de allstå göra comeback och en ny skiva ska släppas i slutet utav maj.

/Therese

Bilder från helgen

Publicerad 2009-05-19 14:20:54 i Allmänt,

     
1. Alcazar
2. Måns Zelmerlöw
3. Ragdollz
4. HEAT

    
5. Kim från Made in Sweden
6. Sarah Dawn Finer
7. Snow patrol
8. Janet från Made in Sweden



Och sjävlklart EMD som avslutade hela kvällen


/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-05-19 11:57:31 i Allmänt,

Hade förväntat mig att det skulle vara lite bättre väder idag. Inte så här grått och trist som det är nu! Ska alldeles strax ta och bege mig upp till farmor och farfar för att gå ut med Rocko. Sen vid två tiden så kommer lilla kusinen Johan hit. Jag har ju som sagt blivit hans nya favorit så varje gång de ska åka in till stan så vill han hit, gulligt!
Sen är det inget mer som står i min kalender idag. Imorgon tänker jag nog dra in till Stockholm och boka tid för min tatuering så att det blir av någon gång, för de verkar inte svara på mitt mail.


Ge mig sommar, ge mig sol och värme!


/Therese

Helgen och lite till

Publicerad 2009-05-18 15:28:58 i Allmänt,

Ja, denna helg har det varit mycket inplanerat i min annars ganska tomma kalender. I fredags drog jag och Ika in till den kunliga huvudstaden och mötte upp Malin och Carro för att gå på Rix Fm festival i Kungsträdgården. det var riktigt roligt och det var många bra artister men bäst på hela kvällen var såklart EMD. Bilder kommer att komma upp lite senare.

Sen i lördags så skulle mamma iväg på min fasters möhippa, Ika skulle in till Grand på någon dansgrej och pappa skulle ut och äta med bandystyrelsen. Först var det bestämmt att jag skulle vara hemma men det slutade med att jag åkte med in till stan och kollade på medans mamma bowlade, på fasters möhippa,  sen när det var klart så åkte vi och lämnade av Ika vid Grand för att åka upp till Gränby Centrum för att kolla i affärerna medans vi väntade på att Ika skulle bli klar. Vid åtta så åkte vi ner till stan och hämtade upp Ika för att åka hem och kolla på Eurovision Song Contest. Grattis till segern Norge, det var den bästa låten som vann och de var värdiga vinnare.

/Therese

Ikväll smäller det!

Publicerad 2009-05-15 11:03:58 i Allmänt,

Igår när jag skulle gå och lägga mig så fick jag någon sorts nackspärr, lyckat, har ju ont i nacken sedan tidgare pga jobbet. Men det är bara att hoppas att det går över fort så jag slipper värken!
Idag är det ju fredag och ikväll är det premiär för RIX FM festival i Kunsan, Sthlm, det ska bli skitskoj. Måste sätta mig och kolla på busstider, tågtider mm så man vet när man kan åka hem osv.
Sen imorgon blir jag själv hemma då Ika ska iväg på dans, pappa ska iväg på bandyavslutning och mamma på min fasters möhippa. Men det lät som att mamma skulle komma hem till Eurovision Song Contest finalen så jag blir inte själv hemma hela kvällen.
/Therese

Semifinal 2

Publicerad 2009-05-14 18:35:24 i Eurovision Song Contest,

Då var det dags för den andra semifianlen i Eurovision Song Contest och dessa länder tror jag går vidare: Norge, Grekland, Azerbaijan, Irland, Polen, Danmark, Moldavien, Albanien, Ukraina och Ungern.

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-05-14 11:57:20 i Allmänt,

Igår var jag ju som jag skrev på Sirius-AIK. Matchen slutade 0-1 till AIK efter ett tidigt mål i första halvlek.
Solen skiner utanför fönstret och det klagar jag inte på det enda som är lite tråkigt är att det blåser men jag hoppas att det inte blåser på altanen funderar nämligen på att gå ut och sätta mig där en stund. Men innan det så måste jag äta lite lunch och gå upp till Rocko, som jag är hundvakt åt. Har tänkt att han får följa med hem hit eftersom det är så fint väder.

/Therese
 

Onsdag

Publicerad 2009-05-13 11:36:05 i Allmänt,

Sitter hemma hos mormor och har det skönt. Är lite trött efter gårdagen, känns lite i kroppen att man har burit massor med saker, känns inte som att kroppen riktigt har återhämtat sig från förra veckans jobb då jag fortfarande har ont i nacken. Men jag hoppas att det går över!
Idag har jag inte mycket inskrivet i min kalender under dagen, har tänkt stanna här hemma hos mormor så länge som möjligt för att sen åka ner med alla jobbkläder till mammas jobb så får hon ta hem de för att jag och pappa ska gå på fotboll. Svenska cupen står på schemat och Sirius-AIK står för underhållningen, hoppas på en rolig match såklart.

Trots att jag jobbade igår och missade hela första semifinalen i Eurovision Song Contest så har jag ju inte missat att Sverige gick vidare till finalen och att jag lyckades pricka in 7 av 10 bidrag som gick vidare. Det tycker jag inte är så dåligt eller?

Nu ska jag ta min bok, En shopaholic säger jag, och sätta mig ute på balkongen i solen och läsa!


/Therese

Lunchtime

Publicerad 2009-05-12 12:11:59 i Allmänt,

Det är dags att börja göra lite lunch och idag blir det spaghetti med köttfärsås, hittade det i kylen, mumsigt. Små små regndroppar börjar falla från himlen och jag hoppas att det bara är tillfälligt för jag har ingen lust att åka till Vattholma på moppen om det regnar. Känner att jag egentligen inte har någon lust att åka iväg och jobba idag, vet inte varför, men det ger mig pengar och därav kommer jag åka iväg och jobba ändå.
Funderar just nu på vilket tåg jag ska ta in till stan. Ska jag gå på stan innan jobbet eller inte?

Imorgon blir det fotboll för hela slanten, Sirius-AIK på Studenternas klockan 19:00 HEJA SIRIUS!

/Therese


 

Tisdag

Publicerad 2009-05-12 10:40:33 i Allmänt,

Eftersom att jag är iväg och jobbar på restaurangen ikväll så kommer jag med största sannolikhet att missa första semifinalen i eurovision song contest därför kommer jag att slänga upp ett litet klipp som sammanfattar alla låtarna som är med i första semifinalen coh sen skriva vilka jag tror kommer gå till final.
 

Av dessa bidrag så tror jag att följande går vidare: Montenegro, Sverige, Finland, Andorra, Schweiz, Turkiet, Rumänien, Bosnien, Island och Armenien. Nu blir det kul att se hur många rätt jag har, brukar inte ha så många rätt.

Nu ska jag ta och ställa mig i duschen för en snabb dusch och sen ska det packas lite gran.

/Therese

Den nya favoriten

Publicerad 2009-05-11 19:56:59 i Allmänt,

Kom hem från stan för lite mer än två timmar sen, blev en lång dag i stan. Först skjutsade jag och mamma in Ika till skolan för att sen åka upp till mormor och fika. Sen följde mormor med oss för att åka och hämta Ika från skolan, som hade en kort dag, för att åka till Ikea, det var första gången Ika var där. Sen åkte vi från Ikea till Gränby Centrum och hamnade inne på Lindex där Ika provade massor med olika klänningar till bröllopet mitt i alltihopa så ringer pappa och undrar när vi är klara och det slutar med att han tar bussen till Gränby från jobbet. För mamma gick in på Kapphal och där inne hittade hon kläder som hon ska ha på bröllopet så det blev inte många affärer som vi han gå in i. Kan tillägga att jag kom hem med "tejp" som jag ska använda till min klänning, det gör att klänningen sitter kvar om man inte har axelband jag har ju axelband till klänningen men funderar på att inte använda de. Jag hade en jobbig känsla under hela studenten där det kändes som att klänningen åkte ner hela tiden, vilket den egentligen inte gjorde, så därför tänkte jag ta och testa och se om det fungerar med lite "tejp".

Min faster ringde under dagen och frågade om jag hade lust att vara barnvakt men eftersom jag var inne i stan så var det ju lite svårt. Men samtidigt så berättade hon en gullig sak. Under gårdagen så satt de där hemma och pratade om bordsplaceringarna till bröllopet, det är hon som ska gifta sig, och då frågade de min yngsta kusin Johan om han vill sitta brevid Jossan, en annan kusin. Nej det ville han inte göra så då undrade de vart han ville sitta. Jag ska sitta brevid Therese sa han då! Inte lite gulligt!

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-05-11 11:46:16 i Allmänt,

Ska snart gå och göra mig i ordning för att åka in till stan. Men först tänkte jag att jag skulle ta och skriva av mig lite innan jag åker. Denna vecka bjuder på mycket skoj. Imorgon ska jag iväg och jobba kväll på restaurangen sen blir det övernattning hos mormor för att sen på onsdagen gå på foboll med pappa, Sirius-AIK. Sen på torsdag ska jag vara hundvakt och sen på fredag beger jag mig in till Stockholm med Ika för att gå på Rix FM festival, det blir skojigt. Sen tror jag inte att jag har något inplanerat i helgen men det återstår att se.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning.


/Therese

Eurovision Song Contest

Publicerad 2009-05-10 11:36:27 i Eurovision Song Contest,

Nu kommer de sista bidragen som är med i Eurovision Song Contest.
  
UKRAINA                                        SVERIGE
 
  
BOSNIEN                                ALBANIEN
                                
                           SLOVAKIEN   

/Therese

Lördag

Publicerad 2009-05-09 14:12:14 i Allmänt,

Sitter här och smaskar i mig lite godis, börjar känna mig lite små hungrig kanske är dags att göra lite lunch. Släkten kommer ju hit vid fyra och då bjuds det på lite mat men hur ska jag kunna hålla mig tills dess, lite tråkigt om jag svälter ihjäl av hunger för att jag inte orkar gå och göra lite lunch?
Har kollat runt på ticnet på vilka artiseter som kommer till Sverige inom en snar framtid och som jag skrev för någon dag sen så är jag fortfarande sugen på att gå på Britney Spears den 13 juli i Globen! Nu har jag lagt till Coldplay som kommer den 22 augusti till Stadion i Stockholm. När Coldplays första låtar började spelas på radion så förstod jag inte riktigt vad som var bra med de men nu har jag fattat och jag tycker att de är riktigt bra. Sen är jag även lite små sugen att gå på Green Day den 11 oktober även det i Globen.

Nu ska jag gå och göra mig någon lunch så jag inte svälter ihjäl!

/Therese

Fredag

Publicerad 2009-05-08 17:46:42 i Allmänt,

Denna dag fylldes utav jobb på restaurangen, blev bestämmt igår att jag skulle komma och jobba och jag tackar ju inte nej till pengar. Kan meddela att det börjar kännas i rygg, axlar och nacke efter mycket bärande. Tror t.o.m att jag har råkat ut för någon sorts nackspärr, men jag hoppas på att det går över ganska snart för det är jobbigt att ha nackspärr.

Imorgon kommer släkten hit och firar pappa som fyller år på söndag. Ikväll ska jag bara ligga framför tvn och slappa, känns som att kroppen behöver vila.

/Therese

Britney Spears

Publicerad 2009-05-07 18:02:08 i Allmänt,

Har varit lite smått sugen på att gå på Britney Spears konsert ända sen det blev klart att hon ska komma till sverige den 13 juli och ha sin konsert på Ericson Globe i Stockholm. Gick precis in och kollade när biljetterna skulle släppas och de släpps på måndag. Hör och häpna för att sitta på den bästa platsen så är man tvungen att lägga ut 4500 kronor. Billigaste billjeten kostar 695 kronor men då sitter man uppe i taket. Trots de höga biljettpriserna så är jag fortfarande ganska sugen på att gå men vill jag lägga ut runt 1000 kronor för en hyffsad plats?


/Therese

Hemma igen!

Publicerad 2009-05-07 17:16:54 i Allmänt,

Kom hem för ungeför en timme sen. Blev en rätt skön dag på stan med mycket skratt och massor med gamla minnen som gicks igenom. Gick även till Holmlunds och köpte klänningen och lovar att det kommer att komma upp en bild inom en snar framtid. Det var så otrligt kul att träffa tjejerna igen. Malin har jag ju träffat några gånger men det var evigheter sen man träffade Mikaela och nu hoppas jag verkligen inte att det kommer att gå lika lång stund tills vi träffas alla tre igen. 

Har även fått reda på att jag ska jobba imorgon så det är bara att ställa sig och stryka den svarta blusen då den vita är skitig och behövs tvättas tills på tisdag. 

/Therese
 

Torsdag

Publicerad 2009-05-07 11:06:53 i Allmänt,

God morgon på er alla läsare!
Jag hade en skön sovmorgon imorse, vaknade utvild för första gången på några dagar. Just nu skiner solen ute men det pratas om att det ska regna så jag vet inte vilka kläder som åker på då jag ska in till stan och träffa tjejerna.
Ska gå och köpa klänningen på Holmlunds idag så jag gör min lillasyster glad, hon tyckte att jag var dum om jag inte köpte klänningen. Lovar att det kommer att komma upp bilder på den sen när den kommer hem.

Nej, det kanske är dags att börja gå och göra sig i ordning för att åka in till stan och träffa tjejerna!

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-05-06 18:47:03 i Allmänt,

Det känns inte som att det blev en bra servering idag, men gästerna var nöjda och det är ju huvudsaken. Det var bara jag och Maria som dukade från början och när det var lite mindre än en timme kvar tills gästerna skulle komma så hade vi ganska mycket kvar så då var Ingela snäll och kom och hjälpte oss. Men det känns ändå konstigt det kändes virrigt på något sätt för det var inte det minsta organiserat.
Imorse när jag vaknade kändes det som att jag svalt taggtråd så jag antar att det är en förkylning påväg in i kroppen.
Var tänkt att jag skulle vara barnvakt imorgon och därför skulle det inte bli något jobb på restaurangen. Men min faster ringde på eftermiddagen och sa att jag inte behövde vara barnvakt så imorgon får jag sovmorgon, vilket är behövligt då jag är grymt trött, och sen ska jag fixa i ordning mig och åka in till stan och träffa Malin och Mikaela.
Funderar även att köpa klänningen på Holmlunds, som jag såg idag, till bröllopet.

/Therese

Ännu mera jobb

Publicerad 2009-05-05 17:48:04 i Allmänt,

Vet inte om min blogg är så rolig att läsa nu när jag jobbar om dagarna och det är inget som händer. Jag dukar, serverar maten, dukar av och går hem och nästa dag så går jag dit och gör exakt samma saker. Fast det är ju inte så tråkigt som det låter utan jag tycker att det är riktigt kul att servera.

Sitter här hemma och fryser tycker att det är riktigt kallt, funderar lite smått på om jag börjar bli sjuk då mamma har blivit sjuk och några på jobbet går och hostar men jag vill inte bli sjuk. Tänker snart ta och äta lite mat och sen ska jag ta och göra mig en stor kopp med varm choklad. :)

Om jag inte jobbar på torsdag så lutar det åt att jag blir barnvakt åt Johan medans min faster åker in till stan.

/Therese

Jobb

Publicerad 2009-05-04 18:34:22 i Allmänt,

Det blev jobb på Ultuna idag. Jobbade lunch och hade ett arbetspass från 9-14, helt okej om du frågar mig. Ska dit imorgon igen och det blir väl antagligen ungefär samma tider då. Som jag skrev igår så blir det jobb hela veckan, så nu blir det massor med pengar på kontot. På onsdag funderar jag på att ta en snabb runda på stan efter jobbet innan jag åker hem i hopp om att hitta en klänning till bröllopet.

Nästa anhalt: Duschen
Därefter: TVn

/Therese

Söndag

Publicerad 2009-05-03 17:48:42 i Allmänt,

Idag har himlen och solen täckts av ett stort grått och trist moln så det blev inget solande idag. Men det gör väl egentligen inte så mycket i och med att jag har lyckats att bli brun de här dagarna då det har varit så otroligt varmt och skönt, I love it. Var nästan lite Egypten känsla över det hela.
Igår som de flesta av er säkert läste, här på bloggen, El Clasico. Jag var segerviss innan matchen men de tankarna grusades ganska snabbt och Barcelona vann matchen enkelt med 2-6. Men det är bara att lyfta på hatten och erkänna att Barcelona var det bättre laget och förtjänade att vinna. Men nog om det nu!

Imorgon är det ny vecka och det innebär jobb, jobb, jobb. Hela veckan är just nu fylld av jobb och hoppas att den kommer att se likadan ut imorgon när den börjar för det lät som att det kunde bli något jobb mindre, men det hoppas jag ju inte på. Det enda som känns lite surt är att jag har fått jätteont i handen så i denna skrivande stund så trycker jag på tangenterna med en hand, men jag hoppas på att det går över tills imorgon. Måste ställa mig och stryka blusen nu så att den är klar inför imorgon tycker att det är lite jobbigt att jobbkjolen ligger i tvätten så det blir byxor imorgon men det funkar det med.

Har fortfarande inte hört något från tatueringsstudion i Stockholm men jag ger de denna vecka och om de inte har hört av sig så får jag helt enkelt ta och åka in och boka en tid.

/Therese

Sol, sol och ännu mera sol

Publicerad 2009-05-02 10:42:57 i Allmänt,

Även idag så skinner solen förfullt utanför fönstret så även idag blir det en dag på altan, tror nog att bikinin åker på idag med. Men innan jag beger mig ut i solen så måste jag plocka undan lite saker för mormor och morbror Micke kommer hit om en stund och sen i eftermiddag så ska det grillas, mums fillibaba. Sen till kvällen så kommer Malin hit och kollar på El Classico. Men innan jag börjar med att plocka undan massor med saker inne i mitt så ska jag ta och bege mig till duschen.

När jag ligger ute i solen så kommer jag självklart att lyssna på denna låt. Den ger mig en riktig sommarfeeling!


/Therese

Giganternas kamp

Publicerad 2009-05-02 10:23:51 i Real Madrid, laget i mitt hjärta!,

Idag är det dagen med stort D. Det är dagen som alla madridistas har gått och väntat på och även Barcelona fans. Det är ikväll klockan 20:00 på tv4sport som det smäller. Mina damer och herrar... Det är dags för El Classico. Det är mycket som står på spel ikväll om Real Madrid vinner så är de bara en poäng bakom Barca. Så ligan är inte avgjord på långa vägar som visa experter kanske tror. I julas då när det skiljde tolv poäng mellan lagen så började spelbolagen betala ut pengar till de som hade satt Barcelona som ligasegrare för de tyckte att ligan redan var avgjord. All heder till Barca som varit helt otroliga denna säsong och det har pratats om utklassning i La Liga att Barcelona har gjort en fantastiskt säsong osv. Men i skuggan bakom Barca har Real tuffat på och sen Juande Ramos tog över så har de gått som tåget i ligan och ligger nu endast fyra poäng efter.
Det kanske är svårt för en person som inte är så insatt i fotbollen hur mycket det här verkligen betyder för de båda lagen och framförallt för supportrarna. Det är inte bara en vanlig fotbollsmatch det är så mycket mer som ligger bakom.

Ikväll så njuter jag när de vita marängerna springer ut på den gröna gräsmattan på Santiago Bernabéu. Det är ikväll som det ska visas vilka som är bäst! HALA MADRID!

It ain't over until the fat lady sings!



 

/Therese

Fredag

Publicerad 2009-05-01 11:32:23 i Allmänt,

Är det bara jag som tycker att det är jobbigt när massor med lediga dagar kommer mitt i veckan och allt bara blir knas. För mig som inte har något jobb, förrutom på restauragen, är ju hemma för det mesta. Men det blir helt fel då mamma, pappa och Ika är hemma helt plötsligt mitt i en vecka för att det är en röd dag eller något liknande.
Idag händer det inte så mycket, Ika ska åka ivög på något dansläger så det blir bara jag, mamma och pappa hemma. Solen skiner ute så jag funderar på att ta några timmar ute på altan i solen med en bra bok, låter inte det bra?

/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela