Therese

Så här ser jag på saken

Tisdag

Publicerad 2010-11-30 19:21:38 i Allmänt,

Jobb stod på schemat idag! Hade kunnat fått ett monsterpass på nästan tolv timmar men fick veta igår att jag "slapp" det. Det blev bara en arbetsdag mellan 9.30-15.00. Skulle egentligen ha börjat vid 9 men eftersom att anslutningsbussen kört i diket och när vi väl kommer till Vattholma så är tåget så pass mycket försenat så vi sätter oss på bussen istället. Men jag kom i alla fall in, så jag klagar inte. Dessutom har jag invarderat mormors lägenhet nu med så då behöver jag inte tänka på hur jag ska ta mig hem, knas med tågen fortfarande.

Men det blir i alla fall jobb imorgon igen och då blir det ett roligt monsterpass, pengarna bara rullar in!

???

Publicerad 2010-11-29 23:11:54 i Allmänt,

Shit vad hände i matchen mellan Real Madrid och Barcelona? Är fortfarande i chock, 5-0!

Jobb imorgon, på onsdag och på torsdag! Skönt!

Första advent

Publicerad 2010-11-28 23:09:54 i Allmänt,

Då har vi börjat nedräkningen till julafton. Första advent och det första av de fyra ljusen är tänt! Det är mysigt med tända ljus på kvällen när det är kallt ute och man kryper ner under en mysig filt och slår på en bra film.

Det är massor med snö ute efter flera dagar av snöfall och nu har även kylan kommit. Termometern visade för en timme sen -22 grader. Brrrr!

Ska krypa ner i sängen snart ska bara kolla på lite fotbollskanalen Europa. Imorgon bli det Måndagschill med Terror och Fencke sen på kvällen blir det El Clásico. Hala Madrid!

Lördag

Publicerad 2010-11-27 22:02:40 i Allmänt,

Idag har jag börjat julpynta mitt rum. Men jag hade ett litet problem! Min julstjärna har slutat fungera så det blir at köpa en ny då vi inte tror att det finns någon glödlampa till den. Men det är ju alltid kul med lite nytt.
Sen efter lite pyssel här hemma så satte vi oss i bilen för att åka in till stan och hämta upp mamma för att sen åka upp till Mittskog till kusinerna för lite födelsedagsfirande.

Fredag

Publicerad 2010-11-26 19:50:34 i Allmänt,

Nu börjar fredagsmyset på riktigt! Kom hem för en timme sen och mjukisbyxorna åkte på direkt samtidigt som jag värmde på min middag. Så nu har jag krypit ner i fotöljen med datorn i knätt med mamma och pappa i soffan och fotöljen bredvid. Så nu officiellt börjar fredagsmyset. Jag har nog bestämmt mig för att jag inte ska flytta på mig mer i onödan, det vill säga bara när jag måste på toa.

Nästa vecka blir det jobb, skoj skoj!

Mitt andra "hem"

Publicerad 2010-11-26 10:46:41 i Allmänt,

Solen skiner och snön faller sakta från himlen. Det knastrar så mysigt under fötterna när man går ut och termometern visar -6 grader, näsan fryser till och man blir lite röd om nosen när man kommer in.
Visst är det mysigt? Även fast jag egentligen skulle vilja ha 25 grader varmt och stekande sol och helst av allt ligga på en strand i en annan del av världen. Men vintern är mysig när den är så här som den är ju idag. Kan inte varje dag vara så här så man slipper allt slask och skit som kommer när snön ska bort.

Nu har jag "kapat" mormors lägenhet, hon är borta på lite varmare breddgrader. Thailand närmare bestämt, hur skönt skulle inte det vara?! Så nu sitter jag här och ska väl snart ta och göra lite lunch, lite tidigt än kanske. Och sen ska jag ta och bege mig till mitt andra hem skulle nog vissa säga. Studentradion vissa veckor känns det nästan som att jag är där mer än vad jag är hemma.

Torsdag

Publicerad 2010-11-25 19:31:20 i Allmänt,

Idag blev det klart vem årets julvärd är och även vilken årets julklapp blir. Båda sakerna är lite svåra att lista ut.

Julvärd blev André Pops. Det känns lite oväntat men ändå riktigt kul. Det känns som att han har blivit "mysgubben", kanske inte rätt ord, med hela svenska folket iom vinterstudion varje vinter. Och han har ju blivit en SVT-profil med åren så varför ska han inte då kunna få vara julvärd. Jag tycker att det är helt rätt!

Sen till årets julklapp där jag kanske kan säga att jag egentligen inte blev så jättechockad fast samtidigt blir jag ändå lite förvånad. Surfplattan blev årets julklapp enligt HandelnsUtredningsInstitut. Första tanken som slår mig är hur kom man på namnet "surfplatta". Hur många kommer inte att missuppfatta detta och köpa en surfbräda istället var min andra tanke?!

Snö, snö, snö

Publicerad 2010-11-25 15:54:26 i Allmänt,

Det fortsätter att blåsa och snöa. Skönt att vintern är här på riktigt, men det skulle inte förvåna mig om det blir några plusgrader och snön börjar smälta bort lagom till julafton.
Och när det blåser som det gör så yr snön och bildar fina drivor på garageuppfarten så jag har tillbringat den största delen utav dagen ute med att skotta bort snön. Sen har jag även lyckats skotta fram det lilla hålet i gräsmattan där julgranen ska stå. Lite stolt var jag när jag hade fått fram det för ett tag kändes det ganska kört då vi har en rätt stor gräsmatta.

Det kanske är dags att fixa ihop en liten jullista på spotify!

Onsdag

Publicerad 2010-11-24 22:22:41 i Allmänt,

Måndag och tisdag har ägnats åt Måndagschill. Jag och Mickan har börjat med reportaget om tjejhockey. Så igår följde jag med Mickan ut på deras träning i ishallen och frös om fötterna. Men lite material till reportaget fick vi ihop. 
Och jag har även börjat kolla ut lite julklappar som ska inhandlas så snart som möjligt! Är det något jag älskar så är det att handla julklappar. Hur mysigt är det inte att gå runt i butikerna och kolla runt efter julklappar och i högtalarna så hör man julmusik. Något annat som är hur kul som helst är att julpynta huset och det sker på lördag skulle jag gissa. Jag älskar julen helt enkelt!

Hur gött är det inte att lönen kommer infarandes på kontot om några timmar. Julklappar 2010 here I come!

Lördag

Publicerad 2010-11-20 19:08:30 i Allmänt,

Idag har jag inte gjort många knop. Legat framför tvn kollandes på Vinterstudion kikat lite på datorn, bara tagit det lugnt helt enkelt. Skönt efter en vecka då jag farit runt och gjort saker i princip sett varenda dag. Visserligen har jag valt det själv och det är grymt kul för det är mesta dels bara massor med radiosaker som görs. Men man behöver en dag att bara kunna vara hemma och vara ibland.
Men jag har inte bara suttit inne hela dagen utan var ut en liten stund och gick ut med Rocko, farmor och farfars lilla hund. Då de var borta på någon marknad. Det var mysigt då det har snöat under dagen och det var alldeles vitt på marken och mysigt helt enkelt!

Nu laddar jag inför matchen ikväll, Real Madrid - Athletic Bilbao!

Fredag

Publicerad 2010-11-19 22:33:12 i Allmänt,

Idag har jag inte haft så mycket saker för mig. Åkte in till stan med mamma och Ika och hälsade på mormor. Sen begav vi oss ut till olika butiker. Ikea, Gränby Centrum och mfl blev besökta innan vi åkte och hämtade pappa på jobbet för att sen åka upp till mormor och fika igen och sen åka hem. Nu sitter jag och kollar på idol, resultatshowen är i full gång. Heja Olle! Har mina funderingar på om jag ska börja sälja Mary Kay, vad tycker du?

Onsdag

Publicerad 2010-11-17 13:26:52 i Allmänt,

Skönt med lite sovmorgon imorse, det behövdes. Att vakna upp av sig själv och känna sig utvilad. Denna vecka har jag lyckats boka upp fullt igen. Jag vet inte hur jag lyckas. Men den mesta utav tiden är pill till Måndagschill, vilket är riktigt skoj. Igår var det basket som stod på schemat. Uppsala Basket spelade mot 08-Sthlm vi hade besök i studion i måndags utav Fredrik Jönzén, lagkapten Uppsala Basket, och Ben Smith som berättade om matchen förväntningar och så vidare. Dessutom fick vi den första exklusiva intervjun med Ben Smith då han precis hade landat i Sverige och blivit spelklar, ganska stort för Måndagschill. Men det var riktigt kul och vi hoppas kunna fortsätta med ett sammarbete.

Idag blir det bandy ikväll med Mickan, Sirius-Edsbyn. Bandy är skoj även om det är riktigt kallt ute.

Men nu ska jag gå och ställa mig i duschen och äta lite mat innan jag börjar göra mig i ordning för att dra in till stan.

Tisdag

Publicerad 2010-11-16 23:15:53 i Allmänt,

Fullt upp hela dagarna. Radio dygnet runt i princip. Hej kompis det går bra nu! Allt som fattas är ett jobb som ger pengar, men det kommer väl det med!

Lördag

Publicerad 2010-11-13 18:21:15 i Allmänt,

Idag har jag bara legat i sängen och kurrerat min förkylning. Den är riktigt envis och vill inte riktigt släppa taget men jag hoppas att den är borta tills på måndag. Roligast blir ju annars min röst på kvällen. Då kan jag låta lite hur som helst. Men jag har en hel dag på mig att bli frisk innan det är måndag och dags för Måndagschill igen.

Fattar inte att det är så sjukt kul att jobba med det programmet. Vi kommer alltid på nya saker som måste göras och det känns som att det inte finns något stopp! Mina veckor är oftast fulla utav pyssel med Måndagschill och så hoppas jag att det kommer att fortsätta vara.

Nu ska jag krypa ner under filten igen och kolla på lite Paradise Hotelavsnitt innan jag förflyttar mig till tvn!

Torsdag

Publicerad 2010-11-11 20:20:50 i Allmänt,

Fortfarande förkyld och nu har den även satt sig på stämbanden så min röst är verkligen inte vad den brukar vara. Det är tur att det inte var sändning idag eller imorgon. Men bara för att jag är förkyld så hindrar det ju inte mig att göra massor med saker ändå. Idag har det blivit ännu lite mer Måndagschill och sen blev det ett besök på arbetsförmedlingen.
Igår blev det även då besök på arbetsförmedligen, lite pill med Måndagschill och sen på kvällen blev det lite bandy. Sirius var dåliga och förlorade mot förra årets vinnare Hammarby med 9-5.

Snöstorm?

Publicerad 2010-11-09 19:05:36 i Allmänt,

Shit pommes vad det har blåst idag och det gör det fortfarande! Vid ett-tiden så började även snön att falla så nu är det alldeles vitt på marken! Har suttit nerbäddad i en filt i stort sett hela dagen, myyyys. Det är sånna här dagar som är alldeles perfekta att göra det och dessutom när man är förkyld så är det ännu bättre.

Men imorgon är jag på benen igen. Imorgon blir det först blir ett besök på arbetsförmedlingen. Sen ska det pysslas med Måndagschill hela dagen vi måste förbereda inför på torsdag och sen så finns det massor med andra saker som alltid går att göra.
Sen blir det självklart bandy imorgon. Sirius tar emot Hammarby hemma på Studenternas kl 19:00 och jag tycker att du gör som jag går ner till Studan och hejar fram de blå-svarta till en seger!

Tisdag

Publicerad 2010-11-09 19:00:29 i Allmänt,

Inte frisk än, snarare lite krassligare. Men eftersom jag inte har något att göra så kan jag ändå skriva av mig lite. Har ju inte blivit så mycket av det de senaste dagarna. Helt sjukt egentligen att jag lyckades boka upp hela förra veckan och det har nästan blivit så denna vecka med, och inget utav det har varit jobb. Men mycket utav tiden har gått till Måndagschill och även så denna vecka. Det är riktigt skoj och vi har massor med roliga saker som vi ska göra. På torsdag åker vi och träffar Uppsala Basket och gör lite intervjuer med de, riktigt skoj!

Men som sagt förra veckan var det mycket Måndagschill och så blev det lite arbetsförmedlingen och så träffade jag min gamla ridlärare och hon erbjöd mig ett jobb. Har inte bestämmt mig än om jag nappar på erbjudandet, ska nog fundera lite till! Sen lyckades jag även klämma in en rolig fika med en viss person, men mer än så säger jag inte! Nu har du något att fundera på!

Måndag

Publicerad 2010-11-08 19:40:52 i Allmänt,

Har blivit sjuk.. Herr halsont är på besök och näsan rinner så jag återkommer när jag är frisk igen!

Söndag

Publicerad 2010-11-07 20:58:08 i Allmänt,

Här var det tyst!! Har varit fullbokad exakt hela veckan! Fattar egentligen inte hur jag har lyckats att pricka in allt denna vecka. Men det är mycket kul som har hänt och jag tar det någon annan dag helt enkelt! Nu ska jag gå och njuta utav lite fotboll från laget i mitt hjärta, Real Madrid. Men innan jag slänger mig i soffan framför tvn och kollar på fotboll så kan jag inte låta bli att lyssna på denna låt om och om igen!

Onsdag

Publicerad 2010-11-03 20:17:30 i Allmänt,

Även idag blev det ett besök in till stan och det blev arbetsförmedlingen som var målet idag. Känns nästan som att jag har klippkort hos de. I alla fall denna vecka. Idag var det infomöte om hur jobbgarantin för ungdommar gick till.
Efter det begav vi oss ut på stan. Passande nog fick Ika gå på samma möte. Så vi begav oss ut i regnet och bestämmde oss ganska fort för att ta första bästa tåg hem för att slippa rusket. Väl hemma visar det sig att det blåste storm hemma så jag kröp ganska snabbt ner under en filt och tog fram datorn och här har jag suttit hela dagen i princip!

Nu är det bara en halvtimme kvar tills avspark mellan Milan och Real Madrid. Hala Madrid, säger jag bara!

Tisdag

Publicerad 2010-11-02 21:11:45 i Allmänt,

Jag har lyckats boka in något varje dag denna vecka. Ingen rast ingen ro som det så fint heter. Men konstigt nog är det inget jobb som är inbokat. Men de är ändå massor med skoj. Massor med Måndagschill och annat skoj. Igår gick dagen till Måndagschill kom till radion vid halv tio och vi gick därifrån runt 16:00. Så vi fick lite gjort igår. Men trots att vi var där igår så stoppade det ju inte oss från att gå dit idag också.
Så dagen började med ett besök på Studentradion och lite pill med Måndagschill sen blev det ett besök på arbetsförmedlingen hos jobbcoachen. Efter jobbcoachen tog jag en snabb runda på stan innan jag satte mig på tåget och åkte hem. Fick med mig två linnen från Gina Tricot.
Sen fick man en trevlig överraskning i Vattholma när man hoppas av tåget för att gå till anslutningsbussen. Tjii fick vi som skulle åka med den. Vi hann inte ens fram till busshållplatsen innan den åkte!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela