Therese

Så här ser jag på saken

Pizzabak

Publicerad 2009-04-30 18:07:57 i Allmänt,

Nu bakas det pizza här hemma för fulla muggar. Mamma och pappa är uppe i Örbyhus hos min morbror och firar hans sambo som fyller år i veckan som kommer. Då passade jag och Ika på att ta en pizzakväll med massor av filmer. Så först ska pizzan avnjuttas och sen blir det nog en promenad i solen och sen blir det massor med film!!

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-04-30 11:56:16 i Allmänt,

Kom hem runt klockan 21 igår och var slut i hela kroppen, fast jag är tröttare idag. Igår blev det ju som sagt jobb ute på restaurangen i Ultuna. Arbetsdagen började redan klockan sju och halv åtta var det inskrivning för alla konferansdeltagare så då var jag och Andrea uppe vid SLUs aula och serverade kaffe och macka. Sen skulle allting in i lastbilen och köras ner till Ultuna för att sen vara tillbaka till klockan tio för en ny servering av kaffe. Sen packas allt ihop igen för att åka ner och servera lunchen nere på restaurangen. Sen var det lungt ett tag för att sedan åka upp på kaffe igen till klockan tre och sen vid fem så kom de och åt middag och vid halv åtta gick de hem. Men jag konkade på kaffetersmosarna som är stora och rymmer runt fyra till fem liter kaffe fram och tillbaka sex gånger under gårdagen och därför är det kanske inte så konstigt att jag har ont i hela kroppen då jag har burit ganska många kilo. Men det ska väl kännas att man har jobbat? Ska dit och jobba på måndag igen.
Så därför, pga att jag knappt kan röra på axlarna, så blev det inget besök till Uppsala för att kolla på forsrännigen. Nu ska jag bege mig ut i solen och få lite sol på min kropp.

/Therese

.

Publicerad 2009-04-28 20:12:21 i Allmänt,

Imorgon blir det tidig uppgång och ett långt monsterpass på restaurangen. Men jag tackar inte nej till jobb och framför allt inte pengar. Det skulle vara någon stor konferans med 270 personer. Klockan halv åtta är det inskrivning och kaffe och därför börjar jag då klockan 07:00 och sen ska de ha lunch och sen på kvällen blir det middag.

Har precis kommit hem efter en skön cykeltur, Ika gick medans jag cyklade. Tycker att det är riktigt skönt att gå ut och gå på kvällen efter en varmdag för luften känns "friskare" eller jag vet inte hur jag ska förklara det.


/Therese

Dagens I-landsproblem

Publicerad 2009-04-28 14:17:36 i Allmänt,

För någon vecka sen så fick jag skavsår utav mina nya skor som jag har när jag är ute och går promenixer. För några dagar sen så trodde jag att de hade försvunnit men så fel jag hade. Igår var det första gången jag gick i ett par skor utan skavsårsplåster. Och idag så skulle jag bege mig ner till Råstaberg och hämta pappas cykel. Jag satte på mig mina skor och började traska. Tyckte att det kändes riktigt bra från början men när jag började närma mig cykeln så kände jag hur det bara började att göra ondare och ondare för varje steg som jag tog. Nu när jag kom hem så kollade jag på skavsåret och det såg inte så fräscht ut. Så nu åker det på ett nytt skavsårsplåster och jag hoppas på att det går över, för det v'ärsta jag vet är skavsår!

Alltså dagens I-landsproblem SKAVSÅR!
/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-04-28 12:03:08 i Allmänt,

Idag har jag lite saker som ska göras. Arbetskläderna ska fixas, blommor ska vattnas, lite städning på rummet och pappas cykel ska hämtas i Råstaberg.

/Therese

Barnvakt

Publicerad 2009-04-27 19:22:20 i Allmänt,

Ja, denna dag blev ju inte som jag direkt tänkt mig. Imorse när jag vaknade hade jag absolut ingenting inplanerat och till min stora besvikelse så var det blåsigt och ganska mycket moln ute trots värmen så kunde man inte sitta ute.
Sen vid klockan ett så ringer min faster och undrar om jag har lust att vara barnvakt åt Julia och Johan medans hon och Oskar skulle åka in till stan för att handla lite saker. För just nu är Johan, 3 år, "allergisk" mot allt som heter Uppsala just nu. Så de kom hem hit och gjorde mig sällskap vilket var jättekul. Så idag har det blivit massor med lek både inne och ute! Som tack för allt så fick jag en ask med Noblesse, mums!!

   
1. Julia sitter och spelar bubbelspelet
2. Johan sitter och kollar på traktorer på Youtube, vilket är en storfavorit hos denna lilla kille.
3. Jag ute i blåsten
4. Sen kollades det även lite på byggare bob.

/Therese

Vad gott det skulle vara med pizza

Publicerad 2009-04-26 14:57:42 i Allmänt,

Börjar känna mig lite små hungrig och blev genast sugen på en pizza. Men till min stora besvikelse så kommer det inte att finnas någon pizza på den restaurangen som vi ska åka till. Just nu sitter jag här framför datorn i min favorit jeansleggings från Vila, de är så otroligt sköna, men mest av allt skulle jag vilja sitta i mina urtvättade mjukisbyxor och studentmunktröjan. Men jag vet inte riktigt om de ser så fräscht ut om jag kommer med den klädsen till restaurangen.

Tror det blir en tidig sänggång ikväll är så otroligt trött, skulle egentligen kunna gå och lägga mig nu.

/Therese

Sova?

Publicerad 2009-04-26 13:16:43 i Allmänt,

Trots att det inte alls var så hårt och jobbigt på jobbet igår och att jag slutade vid 00:00 så känner jag mig så grymt trött idag. Jag har ont i hela kroppen och huvudet känns proppat med bomull.
Men det var faktiskt riktigt kul att jobba igår, det brukar det visserligen alltid vara, det var ju penisonärer som hade festen och det blir ju alltid lite speciellt då. Sen när allt var slut så tog jag den gröna faran och cyklade hem till mormor. Tänk om det skulle vara cykelavstånd hem till mormor från Ultuna för då skulle jag lätt cykla varje gång.

Snart ska jag gå och riva ut hela min garderob i ett hopp att hoppas på att hitta något att ha på sig sen när vi ska åka iväg och fira farfar.

/Therese

Vilket väder.

Publicerad 2009-04-24 21:13:53 i Allmänt,

Åh jag var så glad imorse när jag vaknade och insåg att det var så bra väder som de sa att det skulle vara igår. Så jag åkte in till stan och gjorde syntestet, köpte teoriboken och köpte en kjol som jag kan jobba i. Är det inte underbart?
Imorgon ska jag in till stan igen, först ska jag kolla på när Ika dansar och jag måste även ta och köpa ett par strumpbyxor. Sen bär det av hem till mormor för att äta lite mat och sen ska jag byta om och låna hennes cykel och sen bär det av till jobbet. Skönt att jag är cirka fem minuter från där mormor bor, inte långt till sängen. Sen på söndag ska vi ut och äta och fira farfar som fyllde år den 20 april.

/Therese

Toppen väder

Publicerad 2009-04-23 21:47:23 i Allmänt,

Imorgon har jag bestämmt mig för att åka in till stan, ska fixa synundersökningen till körkortet. Sen ska jag även leta reda på en svart kjol som jag ska kunna jobba i då jag jobbar i svarta jeans nu. Men jag känner att när det är lite finare serveringar så känns det bättre att ha kjol på sig så därför blir det prio ett på min inköpslista. Sen måste jag även ta ett besök på akademi bokhandlen för att köpa körskoleboken, har bara spel just nu men känner att det är nödvändigt att ha boken med. Grädden på moset måste ju vara att lönen trillar in imorgon och dessutom har Smhi sagt att det kommer bli toppen väder så vårskorna kommer att plockas fram och solbrillorna kommer att vara på hela dagen lång.
Och om jag är på humör så kommer jag att köpa med mig en sallad från Cupido hem för det är bara jag som ska äta hemma imorgon. Kan även tänka mig att det blir en glass, kameran hänger såklart med!
Låter det inte underbart?!


/Therese

Lek ute

Publicerad 2009-04-23 17:30:45 i Allmänt,

Kusinerna åkte hem för en dryg halvtimme sen och det blev mycket lek ute i det otroligt fina vädret. Det var bara Johan och Julia som kom, Oskar valade att stanna hos en kompis, men det gjorde inte så mycket. 
 
   
Det är kul att vara ute och leka tycker både Julia och 
Johan
 

/Therese

Underbar dag

Publicerad 2009-04-23 10:47:15 i Allmänt,

Solen skiner utanför fönstret, kusinerna kommer hit vid tre och den 5 juli åker vi till Göteborg. Kan det bli bättre?
Innan kusinerna kommer hit så ska jag tvätta mina alldeles för skitiga fönster och sen ska jag sätta mig och spela körkortsspelet.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-04-22 15:09:24 i Allmänt,

Jag svävar fortfarande på moln efter gårdagens match. Jag går med ett leende på läpparna hela tiden och jag har kollat på de sista 10 minuterna som de har lagt ut på fotbollskanlens hemsida hur många gånger som helst. Och jag blir lika glad varje gång jag ser den. HALA MADRID!
Ska snart gå och klä på mig lite kläder för att ge mig ut på en lite promenad för att hämta en cykel nere i Råstaberg. Får hoppas att det inte blir något knas med ryggen för den har kännts helt okej hela dagen.
Pratade nyss med tatueraren och det lät riktigt bra. Ska maila in min tatuering så ska hon kolla på den och eventuellt ge lite förslag osv. Kunde även få reda på hur mycket den skulle kunna kosta. Så nu känns det som att det börjar röra på sig där med och snart kommer jag också att bli gaddad!

/Therese

Mellan hopp och förtvivlan på några minuter

Publicerad 2009-04-22 11:59:20 i Real Madrid, laget i mitt hjärta!,

Matchen mellan Real Madrid och Getafe igår var helt otrolig. Jag gick från förtvivlan till hopp på tio minuter.
Real startde hela matchen pissdåligt och Getafe gjorde 0-1 ganska omgående. Higuain kvitterar precis innan halvtidsvilan, vilket kanske inte var direkt rättvis med tanke på så dåligt som Real spelade. I andra så rycker Real upp sig i och med att Robben kommer in, men han utgår redan efter 20 minuter. Men det är efter det som allt börjar hända.
I den 38 minuten så gör Getafe 1-2. Då kände jag verkligen hur ligan gled ur händerna på oss. Men i anfallet efter så får Real en frispark som Guti tar hand om 2-2. Jag skrek som en tok och familjen här hemma funderade vad jag höll på med.
Sen kommer den situationen som alla pratar om idag och det kommer nog att pratas om den länge. Pepe får hjärnsläp och sparkar Getafespelaren två gånger. Jag kan inte beskriva med ord vilka känslor jag hade när detta hände. Jag var så arg och besviken. Men som tur var så var Getafe spelaren väldigt nochalant och tänkte väl inte på att han stod emot världens bästa målvakt, Iker Casillas, Casillas räddar straffen och sätter i gång spelet fort. Men det är inte först i den sista tilläggningsminuten som Real avgör matchen. Higuain skickar upp bollen i nättaket och hela publiken på Santiago Bernabeu exploderar. Scenerna som utspelar sig är som att de vunnit ligaguldet. Jag blir lika glad och skriker som en tok och hoppar av glädje. Fan vilken match, trots att Real var en mindre så kämpade de på och visade att man aldrig sviker laget och om man har den vita tröjan på sig så springer man tills dommaren blåser av matchen.
Det går att kolla på de sista tio minuterna som är helt otroliga på fotbollskanalens hemsida, tycker att du borde kolla på de.


Real Madrid är laget i mitt hjärta och så kommer det alltid att vara!

 
/Therese


 

Ingen fara med mig!

Publicerad 2009-04-21 17:09:51 i Allmänt,

Har kännt mig som en pensionär nästan hela dagen efter att ryggen fucked upp sig. Men nu börjar det släppa och jag har faktiskt städat rummet trots smärtan, guldmedalj till lilla mig. Nu tänkte jag snart gå och börja laga mat, makaroner med bacon. Imorgon ska jag åka in till stan och göra en synundersökning till körkortet sen ska alla papper skickas in och sen är det bara ut och köra på vägarna som gäller. Om det är någon som har lust att hänga med så är det bara att höra av sig, till stan alltså!
På lördag och onsdag nästa vecka blir det jobb, skönt att lite pengar kommer in på kontot. Men det lät som att det inte skulle vara ute på Ultuna på lördag utan i ODD lokalen, lite osäker på vart den ligger. Men jag kollade upp på eniro och det verkade vara gångavstånd hem till mormor vilket är skön eftersom jag troligtvis kommer att sova där som vanligt då jag har jobbat kväll.


Jag vill tillbaka till Egypten och jag saknar Erika! Det var så skönt
där nere. Sol, bad och värme är det som gör mig lycklig!



 

/Therese

Kan knappt röra på mig!

Publicerad 2009-04-21 12:20:58 i Allmänt,

Gjorde en hastig rörelse och det knakade till i ryggen. Nu efter det så kan jag knappt röra mig utan att det gör skitont. Det iliar i hela ryggen och jag vet inte vad jag ska göra. Antar att städningen blir uppskjuten tills imorgon om det inte blir bättre under dagen. Det lutar väl åt att jag tar fram min lilla kärlek, datorn, och lägger mig i sängen och kollar på någon bra film!

/Therese

Skavsår!

Publicerad 2009-04-20 14:38:41 i Allmänt,

Precis hemkommen från en underbar promenad. Okej, nu ljög jag lite promenaden var inte fullt så underbar som den kunde ha blivit om det inte hade varit för det jäcla skavsåret som ploppade upp ur tomma intet så där helt plötsligt.
Nu tänkte jag städa klart det sista, dammat och dammsugit har jag gjort och nu är det bara torkning av golv som är kvar. Städade inte mitt rum idag utan jag skjuter upp det, som vanligt, tills imorgon. Och om det inte görs imorgon så görs det väl på onsdag och så fortsätter det så där!

/Therese

Städtant

Publicerad 2009-04-20 11:27:14 i Allmänt,

Städtanten Therese är igång igen och nu ska det städas. Hela huset kommer att utsättas för Therse städning och jag hoppas att det blir rent och fint när det är klart. Kan meddela att det verkligen behövs städas speciellt ute i mitt rum känner att jag var lite lat förra veckan då jag inte orkade städa utan sköt upp det hela tiden och nu får jag stå mitt kast och plocka fram fido, dammsugaren, och börja städa.

Sen tänkte jag även ge mig ut på en liten promenix i det fina vädret, det blåser betydligt mindre än vad det har gjort de senaste dagarna så det hurrar jag för.

/Therese

Tips

Publicerad 2009-04-19 19:04:16 i Therese tipsar!,

Har fått en till favorit bland alla de miljontals låtar som jag lyssnar på dagligen så då tänkte jag att jag kunde dela med mig av den.

Orginalet av 50 Cent och Justin Timberlake är en favorit sedan innan men denna cover är riktigt bra och därav blir det en favorit.
/Therese

?!

Publicerad 2009-04-19 14:58:08 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle ta och klottra ner något här i bloggen idag, som jag alltid brukar göra. Men jag känner verkligen inte för det och det känns som att den största bloggtorkan någonsin har anlänt och den har angripit just mig. Men jag ska försöka ta mig ur den så fort som möjligt!

/Therese

-

Publicerad 2009-04-17 16:04:31 i Allmänt,

Har ännu en gång hamnat framför datorn. Blev en kort promenad imorse gick ner till Råstaberg och hämtade pappas cykel och cyklade hem igen. Sen hörde även pappa av sig och sa att Johan, våran kusin, eventuellt skulle komma hit då min faster skulle åka till stan. Men ingen kusin har kommit än och jag antar att han inte kommer att komma. Lite irriterad över att de kunde ringt och kanske meddelat att han inte kommer osv.

I helgen händer det inte så mycket, som vanligt. Imorgon efter att mamma har slutat så ska vi åka in och hämta henne och troligtvis åka till mormor och äta lite mat och fika. Sen ska jag bara moffla i mig massor med godis.

/Therese

Fredag

Publicerad 2009-04-17 10:30:25 i Allmänt,

Idag visar sig solen ibland bakom de tunga grå molnen och genast känner man sig lite piggare och gladare när solen kommer fram. Idag är det inte mycket som står på schemat, som vanligt. Tänkte eventuellt städa lite och sen ska mina nya pjucks invigas. Kan komma lite bilder också.

/Therese

Klassens dojja!

Publicerad 2009-04-16 16:34:30 i Allmänt,

Det var en trevlig dag i stan idag, trots att vädret inte bjöd på sin bästa sida direkt. Har fortfarande inte hittat min blivande klänning till bröllopet så nu vänder jag mina blickar mot kungliga huvudstaden och hoppas att det finns någon där som passar mig.
Jag måste ju leva upp till utmärkelsen klassens dojja från gymnasiet så det följde med ett par skor hem från mammas jobb idag med. Men dessa är ett par gympaskor som det är meningen att jag ska ha när jag är ute och motionerar. Så det finns alltid plats för lite mer skor i min garderob.

Nu ska jag börja laga mat.

/Therese

.

Publicerad 2009-04-15 19:51:45 i Allmänt,

Måste meddela att ja tycker att du är väldigt dålig på att kommentera helt plötsligt. Förrut kunde jag ha massor med kommentarer när jag loggade in på min blogg men nu är det absolut inga, så det blir skärpning på den fronten. Funderar på om jag ska ta ett besök in till staden imorgon? Känner att jag inte bara orkar sitta hemma en hel dag och göra absolut ingenting. Då kan jag ju istället fördriva tiden med att kanske göra av med lite pengar istället. Jag behöver ju som sagt en klänning till bröllopet och det skulle ju inte sitta helt fel med några bra böcker eftersom jag har läst klart den tredje boken i Millenium serien. Till min stora glädje så läste jag idag att de troligtvis ska skriva klart Stieg Larssons fjärde bok som aldrig blev klar och publicera den.

Nu ska jag gå och sätta mig framför tvn och kolla på diverse program. Först på tablån står Roomservice och sen är det Grey's Anatomy.

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-04-15 11:39:22 i Allmänt,

Idag hade jag först tänkt åka in till stan, men igår när jag kom på tanken så kände jag på en gång att jag inte orkade det. Och imorse när jag vaknade så kände jag att det kanske skulle vara skönt att ta en promenix idag med. Men icke sa nicke. Igår när jag var ute och gick så låste sig höften på något konstigt sätt och det gjorde helt plötsligt jätteont att gå men som tur var så gick det över. Men imorse när jag vaknade så var det tillbaka igen, tråkigt. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta och åka till Vattholma ikväll och kolla in tjejerna när de spelar match mot Börje.

 
Bilder från promenixen igår!

/Therese

Promenix

Publicerad 2009-04-14 15:45:36 i Allmänt,

Det var riktigt skönt att gå ut och gå och precis när jag gick utanför dörren så visade sig solen och den sken under exakt hela promenaden. Bilder kommer att komma upp i kväll. Nu tänkte jag sätta mig framför tvn och kolla på 27 dresses som snart börjar på Canal+.

/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-04-14 10:38:05 i Allmänt,

Nu är påsken över och allt är som vanligt igen, familjen är borta och jag sitter här själv. Men nu ska jag inte vara på ett klaga humör som det känns som att jag har haft de senaste dagarna. Även fast vädret inte visar sig från sin bästa sida så tror jag att det får bli en promend i vårvädret.

Åh vad jag skulle vilja vara i Egypten just nu, varmt väder och massor med sol och bad. Visst det behöver inte vara Egypten heller för mest av allt skulle jag vilja befinna mig på Kreta. Det känns som att kroppen vill utomlands igen. För jag drömmer massor med olika drömmar om Egypten och Kreta.

Nu ska jag sätta mig och kicka igenom lite olika sidor med klänningar och hoppas att jag ser någon som jag skulle kunna tänkas ha.

/Therese

Måndag

Publicerad 2009-04-13 20:14:07 i Allmänt,

Nu är jag klar med jobbsökningarna för denna gång. Sökte till lite mer än tio olika jobb ås nu får vi hoppas på att det blir något av det. Sökte bland annat två olika jobb på Arlanda och det hoppas jag verkligen på att jag får, men hur stor sannolikhet är det?
Jag har även hunnit med att ta en skön och lång dusch. Så nu tänkte jag sätta mig ner och goffa i mig lite godis, tycker att jag är värd det!


/Therese

Eurovision Song Contest

Publicerad 2009-04-13 17:04:06 i Eurovision Song Contest,

   
CYPERN                                        AZERBAIJAN
  
UNGERN                                       TYSKLAND
/Therese

Tråkbråk

Publicerad 2009-04-13 15:34:01 i Allmänt,

Jag fattar egentligen inte hur man kan ha så otroligt tråkigt. Dessutom så är det inget som känns speciellt kul, jag kan sätta mig framför tvn och efter fem minuter har jag lessnat och vill göra något annat. Så jag hoppas att du har lust att hitta på något kul i veckan för annars vet jag inte vad jag gör. Är lite sugen på en tripp till kungliga huvudstaden. Är det någon som är på? Om det inte är så får jag väl helt enkelt ta och åka själv. 
Tänkte sätta mig och kolla efter lite olika jobb och hoppas att man får napp på något. Någon måste ju vilja ha mig eller hur?

Tänkte dessutom sätta mig ner och göra lite små finjusteringar på tatuering och jag lovar att det kommer att komma upp en bild på den inom en snar framtid. Just nu funderar jag på om det ska vara en blomma med eller inte och om den ska vara med så har jag ett problem, jag vet inte vart den ska vara?!

/Therese

Blir icke som man tänkt sig!

Publicerad 2009-04-12 19:25:45 i Allmänt,

Jag hade ju som jag skrev i tidigare inlägg planerat en heldag ute i solen. Men så blev inte fallet. Det visade sig att det blåste ganska mycket ute och det var inte alls lika varmt som det var igår så därför har det blivit en heldag inne och det har resulterat i en ännu mer rastlös Therese som absolut inte vet vad hon ska hitta på. Satt och kollade på matchen mellan laget i mitt hjärta, Real Madrid, mot Valladolid som spelades kl.17:00 och visades på tv4sport. Real vann matchen med 2-0 och avståndet med sex poängsskillnad mellan Barca och Real kvarstår.

Imorgon hoppas jag på att något kul händer. Lovar att det kommer att komma upp ett till inlägg med lite fler eurovision låtar.

/Therese

Rastlös

Publicerad 2009-04-12 11:02:09 i Allmänt,

God morgon alla mina pigga bloggläsare.
Idag skiner solen förfullt också, är inte det underbart. Så jag tänker inom några minuter gå ut på mitt rum och sätta på mig bikiniöverdelen och bege mig ut i solen. Ser att det blåser lite grand men jag hoppas verkligen inte att det är kallt, då blir jag lite besviken. Som du kanske märker så står det inte alls så mycket på mitt schema denna dag, endast vistas så mycket som möjligt ute i solen, vilket inte är helt fel. Men jag börjar bli lite smått rastlös och går och suckar mest hela tiden över att det inte finns något att göra. Jag vet vad jag vill göra men det är ganska svårt att göra det. Jag vill ut och resa, helst utav allt skulle jag vilja vara borta i någon månad eller flera månader. Vad less jag blir nu när jag absolut inte har så mycket pengar på kontot så jag skulle kunna åka ut och resa.

Nu vet jag vad jag ska göra när jag får så mycket pengar, hänger du med då eller?

/Therese

Sol och massor med sol

Publicerad 2009-04-11 18:47:05 i Allmänt,

Idag vaknade jag och insåg att siolen sken förullt utanför fönstret. Visst är det helt underbart att vakna upp och inse att det är sol? Så fort jag fick tillfälle så gick jag ut och satte mig i solen, det var hur underbart som helst. Det kändes som att jag var nere i Egypten igen för en liten kort stund. Det enda som saknades var Erika, lite musik och lite strandförsäljare.
Vid lunch så kom mormor hit och det börjades laga en stor påskbufé med massor av god mat. Det hela avslutades med lite rabarberpaj med vanlijvisp, mums filibaba.

Nu sitter jag här och är ganska rastlös. Hör och häpna jag har faktiskt lust att gå ut och gå en promenad i kvällssolen, tycker att det är ganska skönt.
Imorgon hoppas jag självklart på ännu mer sol så jag kan tillbringa många timmar ute på altan med en skål godis, det skulle inte sitta helt fel.

/Therese

Varför sitter jag inne?

Publicerad 2009-04-10 14:48:17 i Allmänt,

Solen skiner förfullt och jag sitter inne och inte ute i solen. Hur kommer det sig? Jo, jag är snäll och hjälper mamma att städa i kylskåpet. Sen kan man ju fråga sig hur mycket jag egentligen hjälper till, då jag för det mesta har tillbringat min tid framför boken luftslottet som sprängdes riktigt bra bok. Egentligen är är alla tre böckerna i Millenium triologin av Stieg Larsson riktigt bra och jag rekomenderar verkligen dig att läsa böckerna om du har någon möjlighet.
Igår skickade jag in mina ansökningar om mina studieval till hösten. Antingen hamnar jag cirka 61 mil från Uppsala åt sydväst, alltså i Båstad, eller så hamnar cirka 76 mil norrut, alltså i Piteå, så nu är det framtiden som får utvisa åt vilket håll i Sverige som jag kommer att åka mot.

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-04-09 21:59:55 i Allmänt,

Är alldeles för trött för att klottra ner något vettigt här i bloggen. Så jag kan väl lite kort berätta att vi åkte in och hämta pappa efter att han slutat på jobbet för att sen åka upp till mormor och äta lite mat och sen for vi vidare till Gränby Centrum för att handla lite mat och diverse saker.

Nu ska jag gå och krypa ner under en varm och skön filt och hoppas att det är något bra på tv!

(Hade tänkt att jag skulle lägga upp en bild, men då bildfunktionen krånglar och mitt humör inte är på topp så struntar jag i det och det får helt enkelt komma en eller två bilder imorgon istället.)

/Therese

Onsdag

Publicerad 2009-04-08 20:25:11 i Allmänt,

Nu har nästan en hel dag gått och jag har inte gjort ett dugg nytta. Visserligen ska man väl ha såna dagar med men det känns som att det räcker nu. Imorgon eller på fredag kommer jag att sätta mig ner och kolla igenom olika utbildningar som börjar till hösten. Om det är så att jag blir tvungen att flytta X antal mil, antingen uppåt i landet tex Piteå eller neråt i landet tex Båstad, så får jag väl helt enkelt ta och göra det. För jag kan absolut inte sitta ett år till här hemma och jobba lite ströjobb då och då på Ultuna och om jag inte har fått ett jobb nu detta år så vad är sannolikheten på att jag kommer att få ett jobb till hösten?
Därför är det till 99,9 % säkerhet som jag kommer att sitta i skolbänken igen till hösten.

Planerna om att bara ut och resa och upptäcka världen verkar väldigt långt borta just nu. Drömmen var att kunna resa till Australien och New York. Men det verkar väldigt långt borta just nu och får helt enkelt ta och bli någon annan gång. Jag har ju som det låter en utlandsresa på gång i höst och det är när min morbror fyller 50 år.


Alla har väl en dröm att få resa till Australien?!


 

/Therese

Eurovision Song Contest

Publicerad 2009-04-08 11:50:15 i Eurovision Song Contest,

  
Armenien                                       Malta                                                                    
 
Andorra                                          Frankrike
/Therese

Promenad

Publicerad 2009-04-07 13:12:09 i Allmänt,

Nu äntligen så visar sig solen och jag tänkte faktiskt för omväxlingens skulle ta mig en promenad i det fina vårvädret. Sen får vi se om jag även får med mig Ika eller om hon säger nej!
/Therese

Tror du att jag lyckas?

Publicerad 2009-04-07 11:26:50 i Allmänt,

I höst fyller min morbror Micke 50 år och då vill han självklart åka utomlands, det var han som var med till Kreta förra sommaren. Självklart sa han direkt att Thailand skulle vara kul att åka till. Men efter en stunds eftertanke så kom vi på att det är regnperiod nere i Thailand vid den årstiden och därför gick det alternativet bort. Så nu verkar det som att det blir Cypern istället. Det är ju inte helt fel, en eller två veckor på Cypern. Men jag sitter nu och funderar på om det inte möjligtvis finns några fler ställen att åka till. Genast for tanken genom huvudet att det går ju faktiskt att åka till Egypten. Jag börjar lite smått att få en känsla av att jag vill åka tillbaka dit för det fanns några saker som inte hanns med, pyramider osv. Därför börjar jag nu lite smått att lägga fram en plan om hur jag ska försöka få alla att vilja åka till Egypten, troligtvis så är det ingen som kommer att nappa på det i familjen, men jag kan ju i alla fall försöka. Mest utav allt skulle jag ju vilja åka tillbaka till Kreta men i Oktober är det tyvärr inte så varmt som jag skulle vilja ha det om jag åkte utomlands.
/Therese

Tisdag

Publicerad 2009-04-07 10:38:24 i Allmänt,

Idag bjuder inte vädret på sin bästa sida, det är grått och trist och dessutom riktigt kallt. Så jag tror det blir en dag inne med boken luftslottet som sprängdes. Sen måste jag även fixa lite med min blivande tatuering och förhoppningsvis så åker jag och bokar en tid inom en snar framtid.
Sitter och är lite småsugen på att ta en tripp till kungliga huvudstaden inom några dagar. Men just nu verkar det som att det inte är någon som är så sugen på att följa med. Jag hade tänkt leta efter en kläning som jag ska kunna ha på min fasters bröllop i pingst. För det känns som att Stockholm har lite större utbud på klänningar än vad lilla Uppsala har.

/Therese

Ikea

Publicerad 2009-04-05 16:46:35 i Allmänt,

Nu har jag varit inne i nya Ikeahuset i Uppsala. Jag gillar det nya mycket mer än vad jag gillar det gamla. Det är så mycket större och det känns inte lika ihop trängt. Vi kom ju såklart hem med lite saker, tillbringare och sånt som man alltid behöver. Dessutom köpte vi med oss ett paket hem med Ikeas köttbullar som är grymt goda.

Nu ligger jag här i min säng med datorn i knät och mår inte helt okej. Jag känner mig ungefär som igår och det känns nästan som att huvudet ska sprängas. Så jag funderar allvarligt talat på att stänga av datorn och dra täcket över huvudet och hoppas att det går över, för om det är något jag hatar så är det huvudvärk.

/Therese

Sjuk?

Publicerad 2009-04-04 18:34:43 i Allmänt,

Jag smög ut och satte mig i solen en stund och det var riktigt skönt. Fast jag var ju inte direkt så osynlig, Ika såg mig ganska fort.
Nu har jag hamnat fhär framför datorn, det är någon dragningskraft som på något konstigt sätt alltid drar mig till datorn. Känner mig faktiskt inte så kry och pigg som imorse när jag vaknade. huvudet känns proppat med bomull och det gör så där ont i halsen som det brukar göra när man börjar få feber. Jag vill inte bli sjuk, vill inte!

/Therese

Sol

Publicerad 2009-04-04 12:30:38 i Allmänt,

Dolen skiner förfullt utanför fönstret. Men jag sitter inne i huset långt ifrån den varma och sköna solen. Hur kan det komma sig? Jo, det är ju så att hela tjocka släkten kommer hit idag och firar Ika och då är det många saker som måste fixas, det ska städas hit och städas dit. Och då får inte lilla Therese någon möjlighet att sitta ute i solen, tyvärr, trots att hon mest utav allt hade velat det. Så jag tror nästan att jag ska smita ut i solen i någon eller några timmar och bara njuta, det är väl ingen som märker om jag försvinner ut en stund?!

/Therese

Äntligen hittade jag de!

Publicerad 2009-04-03 21:27:30 i Allmänt,

Var som sagt till stan idag i det soliga vårvädret, helt underbart att kunna gå på stan och inte frysa. Och äntligen så hittade jag min jeansleggings som jag har gått och lettat efter i några månader nu. Blev ett par ljusa med både dragkedja och knapp från Vila för 299 kronor.

Nu ska jag gå och sätta mig och kolla på Berg flyttar in på tv4. Imorgon kommer hela tjocka släkten hit och firar Ika, det blir skoj att träffa alla igen!

/Therese

Torsdag

Publicerad 2009-04-02 21:04:40 i Allmänt,

Idag var det till min besvikelse ingen värsting sol, den gömde sig bakom de gigantiska molnen. Så jag tillbringade hela dagen inne och blev helt uppslukad i boken som jag läser, flickan som leker med elden, så det hanns inte med så mycket mer idag. Städade rummet som behövdes och sen blev det en lång och skön dusch.
Imorgon tänker jag tillbringa dagen inne i stan strosandes i affärer, så om du har vägarna förbi så tycker jag att du hör av dig, jag hoppas att jag hittar ett par jeansleggings som det känns som jag letat en evighet efter.

Idag fick jag en Egypten vibb när jag skulle göra lunch. Det blev den lunch som jag åt för det mesta nere i Egypten. Toast med ägg, fast denna blev utan sallad och chips. Det blev riktigt gott och jag gör det troligtvis någon mer gång.

/Therese

Money money money

Publicerad 2009-04-01 11:52:36 i Allmänt,

Woho fick precis hem deklarationsppapret. Trodde att jag skulle behöva betala tillbaka pengar, men det behövde jag som tur inte göra. Men till min stora förvåning så ska jag få tillbaka pengar, om jag har fattat det rätt. Och det är ju inte en liten skit summa på 34 kronor eller något liknande utan 3 400 kronor. Det är verkligen inte helt fel och sen är det löning den 25 april och då landar ytterligare lite pengar på kontot!

/Therese

GRATTIS IKA!

Publicerad 2009-04-01 11:17:17 i Allmänt,

Idag skiner solen förfullt och jag ska snart gå ut och sätta mig och hoppas på att det blit några timmar i solen. Men innan dess så har jag lite saker som måste göras inne, måste börja städa mitt rum och lite liknade saker. Sen ska det ätas lunch blir rester från igår, ris med korvstroganoff. Sen blir det solen hela dagen!

Måste bara säga grattis till min kära lillasyster som fyller år idag, du kan ju alltid kika in på hennes blogg och lämna ett litet grattis.


/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela