Therese

Så här ser jag på saken

Du är saknad

Publicerad 2012-03-29 12:00:00 i Allmänt,

Sex år har gått sen du tog ditt sista andetag, kan tyckas vara en evighet, men jag kommer ihåg den dagen som att det skulle ha varit igår. Du är otroligt saknad och jag kommer ibland på mig själv att sitta och tänka på hur det skulle vara om du var här nu, hur skulle allt se ut. Jag kommer fortfarande ihåg ditt skratt, din värme och allt som du gav mig. Jag kanske inte alltid visade det, men jag hoppas att du förstog hur mycket jag uppskattade och tyckte om dig! Du var helt enkelt bäst.

Du var ju trots allt världens bästa morfar, det kan ingen ta ifrån dig, och du var MIN morfar, min bästa vän. Det sägs att livet går vidare, och visst gör de det, men vissa saker går inte att sudda bort, men jag försöker så gott jag kan.

Morfar du är otroligt saknad.

Björn Sahlin 19 juli 1942 - 29 mars 2006

Torsdag

Publicerad 2012-03-29 11:21:23 i Allmänt,

Solen skiner just nu utanför fönstret Rix Fm ljuder från högtalarna och jag är parkerad i soffan och väntar på att Freddan ska komma hem, allt är som vanligt alltså. Men Freddan borde alldeles strax komma innanför dörren, en kort arbetsdag idag. Är nämligen en mässa med jobbet nere vid InfraCity som det ska gås på, så när han kommer hem är det bara att göra sig i ordning och ge sig iväg.

Morgonen har bjudit på bakning. Hade sjukt svårt att somna om när Freddan gick till jobbet imorse, somnade nog om strax innan klockan sju, vaknade sen vid halv nio lagom yrvaken. Så då bestämde jag mig för att baka en kärleksmums/moccarutor/långpannekaka kärt barn har många namn. Jag är faktiskt förvånad över mig själv att den blev så bra men i får väl vänta in domaren och se vad han säger när han kommer hem.

Onsdag

Publicerad 2012-03-28 13:13:45 i Allmänt,

Hela dagen är ledig vilket är skönt. Har varit själv sen kl 6 imorse då Freddan tassade iväg till jobbet och han slutar inte förän kl 15 så jag har några timmar att fördriva innan han kommer hem, vilket är ganska tråkigt. Så man kan väl säga att jag har lite välförtjänd egentid även fast jag tycker just nu att det är ganska tråkigt och vill inget annat än att klockan ska passera tre så jag har en famn att krypa upp i.

Hela lägenheten är städad, lunchen är äten och en välförtjänt dusch tog jag efter städningen. Så jag tycker att jag är ganska värd att sitta här i soffan med tända ljus på bordet spotify ur högtalarna och datorn i knät och bara ta det lugnt och vänta på klockan, som just nu går väldigt långsamt.



Lördag

Publicerad 2012-03-24 19:32:03 i Allmänt,

Stackars lilla blogg kommer i kläm då när jag jobbar mycket i veckorna, två lediga dagar den här veckan. Och förra helgen var det jobb på Ultuna på fredagen, slutade 00:45, och sen var det mys hemma hos mamma och pappa resten av helgen med sötis. Sen har det varit jobb jobb jobb på mitt schema och då när jag har kommit hem från jobbet har jag varit alldeles för trött att ens ägna en tanke åt bloggen.

Galet skönt väder är det i allafall. Det är skönt att våren har tagit ett kraftigt grepp. Här har det blivit grillat två dagar i rad. Kanske lite väl lyxigt men ack så gott. Nästan för gott! Imorgon vankas det jobb, IGEN, blir dessutom berövad på en timmes sömn så funderar allvarligt på att gå och lägga mig en timme för tidigt bara därför för att få den timmen. Sen på måndag är det ledig dag som kommer att spenderas inne i Stockholm med sötis på jakt efter en present till kära systeryster som fyller år nästa söndag!

Torsdag

Publicerad 2012-03-15 15:00:11 i Allmänt,

Sitter som vanligt med rumpan i soffan och datorn i knät och lite Rix FM ur högtalarna. Allt är som vanligt alltså. Men idag är det ingen sol utanför fönstret, var det i förmiddags men den försvann för att sen inte komma tillbaka igen. Idag har jag inte heller sällskap utav en skål med äppelbitar utan ett glas med Coca Cola och några kakor, jag måste ju leva upp till det kakmonster som jag faktiskt är. Men du kan vara lugn lunchen är äten sen länge, kyckling nudlar stod på menyn med ett glas vatten till. Om någon timme är det dags att ta tag i middagen, pasta med ost och skinksås. Riktigt mumsigt!
Sen är det hemgång till mamma och pappa som gäller. Imorgon vankas det jobb ute på Ultuna och den största delen utav mina jobbsaker ligger just hemma hos mamma och pappa så det är bara att ta mitt pick och pack och bege mig dit.

Om du undrar vad jag har haft för mig idag kan jag meddela att jag inte har gjort ett dyfft. Riktigt tråkigt måst jag meddela att det har varit. Men man måste ju ha tråkigt också för att man ska kunna uppskatta allt det roliga sen.

Nej dags att kanske lyfta på rumpan ur soffan så att man inte blir sittskadad!

Onsdag

Publicerad 2012-03-14 14:34:16 i Allmänt,

Sitter på min vanliga plats med datorn i knät, soffan alltså. Ur högtalarna spelas bland musik utanför fönstret lyser solen och jag sitter här och tuggar på ett äpple. Kan det bli bättre?! Nää tror inte det, jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna. Skulle vara så skönt att en gång för alla plocka in vinterjackan i garderoben och börja använda de lite tynre jackorna och jag får absolut inte glömma mina underbara skor som bara står och väntar på att få användas.

Snart kommer hjärtat hem, blir kul och se om han ens ser att jag har varit duktig och städat hela lägenheten. Så det är i stort sett det jag har sysslat med hela morgonen. Vaknade redan 20 över 8 så jag satte mig och mös i soffan uppkrupen under en filt med en skål yoghurt, tt glas äppeljuice och två rostade mackor och kollade på Rix Morronzoo. En alldeles lagom morgon, inget stress och inga måsten.

Torsdag

Publicerad 2012-03-08 19:09:41 i Allmänt,

Datorn i knät och rumpan i soffan, det är så jag oftast börja mina inlägg och så även denna gång. För det är i princip alltid på den här platsen som jag befinner mig md min dator i knät. Man kan ju nästan tro att det är min favoritplats, och det kanske det är eller nej det är den otroligt sköna sängen som bara skönare och skönare. Har jag sagt att jag älskar den?
Aja sitter här i soffan och är galet trött. Skulle egentligen ha varit ledig men på grund av sjukdom fick lilla jag hoppa in och ta och jobba ett tidigt pass alltså uppgång 05:30. Var inte pigg då kan jag meddela. Visserligen är det jätteskönt att komma hem tidigt och slippa stå där till klockan 20 och ha stängning så jag ska absolut inte klaga.

Igår var jag ju som sagt till stan och träffade Emma för en liten lunch. Blev en liten thaibuffe på Dragon palace, lika gott som alltid. Sen blev det även en snabb liten tur på stan i butikerna och åkte från Uppsala ett par nagellack rikare.

Nej nu måste jag nog försöka få liv i min kropp så att jag inte somnar här i soffan alldeles för tidigt.

Onsdag

Publicerad 2012-03-07 10:47:35 i Allmänt,

Nyduschad och fräsch, sitter här och luktar choklad Min bodybutter från The Body Shop med smak av choklad fick åka på efter duschen. Frukosten är äte, ett glas juice, en skål med yoghurt och två mackor blev dagens frukost uppkrupen i soffan med datorn i knät. Riktigt mysigt.
Snart dags att göra sig i ordning för att åka mot Uppsala och träffa Emma för en liten lunch och kanske en snabb tur på stan, den som lever får se.

Söndag

Publicerad 2012-03-04 20:09:51 i Allmänt,

Denna vecka är snart till ända och denna dag har jag inte gjort så mycket. Har konstigt nog haft tråkigt och då blivit små irriterad över saker. Det är ändå konstigt att jag blir uttråkad, men kanske är det för att kroppen fortfarande är van att göra saker i stort sett varje dag och nu har det varit två dagar i rad då jag knappt har gjort några knop alls.
Men imorgon blir det i alla fall lite ändring på det. Det är dags för Måndagschill och denna gång utan Fencke som kommer att vara borta från programmet ett tag. Vilket jag tycker är tråkigt. Ingen Fencke inget riktigt Måndagschill, men jag får försöka klara mig på något sätt. Imorgon har jag lyckats få in Malin att göra mig sällskap förhoppnigsvis vill hon vara med lite i framtiden också att hjälpa till. Dessutom lovade jag Malin en shoppingtur efter programmet.

Det känns lite konstigt att nu under ett tag vara helt själv i ett radioprogram som vi alltid har varit två om att göra och dessutom är Fencke en utav mina absolut bästa kompisar som jag kan prata om allt med så självklart kommer det att bli en omställning i min kropp att inte träffa henne varje måndag som jag är van att göra. Men jag får klara det på något sätt, förhoppningsvis kommer hon tillbaka snabbt!

Nu är det nog dags för mig att sätta mig framför tvn och lämna datorn för idag. Vid halv tio är det fotboll på tvn som jag inte kan missa!

Sötis du är galet saknad, om du läser detta!

Lördag

Publicerad 2012-03-03 18:15:46 i Allmänt,

Sitter hemma hos mamma och pappa och lyssnar på medan mamma, pappa, Ika och morbror Micke kollar på hockey. Sista jobbdagen för den här veckan var igår, nu blir det inte jobb fören på lördag nästa vecka. Alltså en hel veckas ledighet, vad ska jag ta och hitta på då det är frågan. Från att inte ha någon tid alls till att helt plötsligt få hur mycket tid som helst att göra saker.
Som sagt jag sitter hemma hos mamma och pappa och har tänkt vara här till på onsdag. Lämnade kvar Freddan i Väsby i förmiddags, tråkigt för han är saknad.

I måndags köpte jag ju ett par vita tygskor. Idag kom jag hem med ett till par. Jag + skobutik = Ett par nya skor. Skogalning som jag är så klagar jag självklart inte, jag säger som alltid, man kan inte få för många skor. Denna gång var det ett par skor från mammas jobb som fick följa med hem. Me like!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela