Therese

Så här ser jag på saken

Lite melodifestivalfunderingar

Publicerad 2010-02-28 21:29:00 i Allmänt,

Har tagit några pauser i pluggandet och i omgångar så har jag lyssnat igenom melodifestivalbidragen. Och den låt som jag har kommit ihåg ända från början är Manboy med Eric Saade, det måste ju betyda något. Jag älskar låten och som jag skrev den kommer jag ihåg.
Någon annan låt som jag också kommer ihåg är Kalle Moraeus låt med orsa spelmän. Den låten är verkligen Underbar, haha där fick jag till det! Vet inte vad det kan bero på kanske är det för att man dansa folkdans när man var mindre och har folkmusiken i blodet eller något sånt. Jag blir i alla fall glad när jag hör den.
Men för att kanske knyta ihop säcken lite så hoppas jag att Eric Saade är med uppe i toppen och slåss om segern i finalen om två veckor.

Söndag

Publicerad 2010-02-28 11:57:11 i Allmänt,

Min nacke vill inte vara med idag, den gör ont och det är nästan så att jag får huvudvärk. Den ville iofs inte vara med igår heller. Måste ha legat på något konstigt sätt och sträckt nacken. Men det är bara att bita ihop och komma igen.
Måste trots allt få lite gjort idag. Uppgift 3 i webbdesignen ska fixas och sen kan man nästan lägga den kursen åt handlingarna, sköönt. Sen så ska det pluggas inför morgondagens tenta i intervjuteknik. Det känns som en konstig tenta då det egentligen inte finns så mycket att plugga på, enligt mig. Men det är väl bara att läsa sidorna i böckerna och göra sitt bästa.

Melodifestivalen igår var väl inte så mycket att hänga i granen den heller. Fast konstigt nog så är det bra låtar i finalen trots att jag inte har tyckt att någon utav de olika deltävlingarna varit så speciellt bra. Fotbollen var bra den med där Real vann med 5-1.

Lördag

Publicerad 2010-02-27 19:50:08 i Allmänt,

Tidig uppgång imorse och ner till radion för att spela in våran lilla film. Det gick bra och nu är det bara redigeringen som är kvar att göra. Sen ska det skrivas en rapport och sen är rörlig bild kursen över.
Nu sitter jag och väntar på att melodifestivalen ska börja och att även Reals match ska börja. Det blir krock idag så det blir någon utav de två sakerna som kommer att få visas på min dator. Just nu kollar jag på herrarnas bronsmatch i curlingen. Av någon konstig anledning så tycker jag att det är, kul kanske inte är rätt ord, intressant. Kanske är det för att man bara ser det fyra gånger om året i just OS?

Fredag

Publicerad 2010-02-26 19:58:45 i Allmänt,

Då var det fredag och idag forsatte vi att lyssna på alla personintervjuer. Det blev långtråkigt på slutet då luften inne i klassrummet tar slut efter en stund och huvudet började att ge upp. Sen efter det så blev man kvar nere på radion trots att jag egentligen inte behövde vara kvar, men det blir väl lätt så när man inte har något annat för sig.
Nu sitter man i soffan med mjukisbyxor med godisskålen framför sig och kollar lite smått på OS, ska snart byta över till Let's dance.
Imorgon är det filminspelning som står på schemat.

Torsdag

Publicerad 2010-02-25 21:34:56 i Allmänt,

Skoldagen gick snabbt och bra. Min intervju blev inte uppspelad idag utan den blir det troligtvis imorgon. Sen var det bara att ta tag i dagens sändning som gick bra. Skönt att vara igång igen efter jullovet.
Gaah vad jag ångrar just nu att jag gick upp imorse kl 6 och kollade på hockeymatchen mellan Sverige och Slovakien. Nu med tanke på slutresultatet så hade jag lika gärna kunnat sova två timmar längre och inte känna mig lika trött just nu. Men det är smart att vara efterklok. Imorgon är det en relativt kort skoldag då med men jag ska även försöka fixa klart uppgift 3 i webbdesignen så man får den fixad och klar och sen ska det bara tas i tu med den stora sista inlämningen och sen ska förhoppningsvis den kursen vara ute ur bilden.

Sen ska det pluggas lite inför tentan som vi har på måndag i intervjuteknik.

On air

Publicerad 2010-02-25 17:33:13 i Allmänt,

Om en halvtimme hör du min vackra stämma på radion. Knappa in på hemsidan och lyssna på webbradion. Sänder mellan kl.18-20.

God natt

Publicerad 2010-02-24 23:10:09 i Allmänt,

Sverige tog guld i stafetten, riktigt skönt.
Har även lyssnat igenom min personintervju en sista gång och gjort de sista små förändringarna inför en trolig uppspelning under morgondagens lektion.
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen så att jag inte är allt för trött imorgon när alarmet på telefonen ringer. Har tänkt att gå upp och se Sveriges hockeymatch. Det är ju bara vinterOS vart fjärde år.

Onsdag

Publicerad 2010-02-24 20:17:22 i Allmänt,

Då var man tillbaka nere i Båstad igen, blandade känslor men jag biter ihop. Är ganska lätta skoldagar de närmaste dagarna, då vi ska sitta och lyssna på allas arbeten. Det är först på måndag som allvaret börjar då det är tenta.
Räknar dagarna tills praktiken börjar.
Nu ska det kollas på herrstafetten från OS och sen ska jag finpusta min personintervju tills imorgon.

Tisdag

Publicerad 2010-02-23 15:50:18 i Allmänt,

Ikväll blir det bandy för hela slanten. Sirius-Hammarby, heja sirius.
Idag har jag varit duktig och skottat bort lite snö från altan med den var så jäkla tungt så jag gav upp efter en stund. Nu är både nyhetsinterjvun och personintevjun redigerad och klar, riktigt skönt. Det var personintervjun som var kneppigast.

Nu ska jag gå och ställa mig i duschen och sen blir det mat, mammas stuvade makaroner med falukorv mums filibaba...

Måndag

Publicerad 2010-02-22 14:53:28 i Allmänt,

Ny vecka och det betyder att det är dags för nedresa till Båstad denna vecka. Åker ner på onsdag morgon och kommer då till skolan precis innan lektionen börjar. Och sen blir jag kvar där nere i Båstad i cirkus en månad och sen bär det hemåt igen för lite praktik, längtar redan.
Men jag har ju som sagt lite saker som måste vara klara innan jag åker på onsdag. Det är den jobbiga redigeringen som återstår från både nyhetsintervjun och från personintervjun. Nyhetsintervjun går ganska fort då det inte behövs klippas så mycket i den. Men det är personintervjun som är värst få ner cirka 55 min till 10 min är riktigt jobbigt. Så det är det jag har suttit och gjort nästan hela dagen hittills bortsett från att jag och Ika var ute och skottade bort snö från altan, antar att vi ska ut snart igen och skotta bort det sista. 
Ikväll hoppas jag på att det blir semla och OS på det.

Imorgon blir det troligtvis lite redigering, det som är kvar från dagens arbete, och sen blir det förhoppningsvis lite bandy på kvällen, Sirius-Hammarby.

Lördag

Publicerad 2010-02-20 11:49:14 i Allmänt,

Det snöar lite lätt och blåser ute men det är inte så farligt. Inte så farligt som smhi sa att det skulle vara igår. Men det blir ändå en dag inne i värmen. Ska sätta mig ner och redigera intervjun som gjordes igår. Men jag har absolut ingen lust för The sims lockar ännu mer. Men jag ska klippa lite i intervjun och sen så ska det spelas sims för hela slanten!

Sen ikväll blir det melodifestivalen och sen lite OS på det.

Dags för fredagsmys

Publicerad 2010-02-19 18:42:36 i Allmänt,

Intervjun är avklarad och förhoppningsvis så blev den bra, det kändes bra. Nu ska bara det jobbigaste göras klippa ner det hela och det är inte lite som ska klippas utan ungefär en timmes intervju ska klippas ner till ungefär 10 minuter.
Innan intevjun sprang jag in på Vero Moda och köpte en skjorttunika, kan hända att det kommer en bild på den här på bloggen, nu ska det bara köpas ett skärp till den innan den kan börja användas.

Nu ska godiset åka fram som jag och pappa åkte och köpte idag och sen ska det bara mysas för fullt framför både OS och Let's dance.

Inte välkommen

Publicerad 2010-02-18 17:27:24 i Allmänt,

Feber är på väg in i kroppen och jag känner mig allmänt seg. Även om jag har feber imorgon så ska jag trotsa den och åka in till stan och göra min intervju, för den måste bli gjord.

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket framför tvn och vänta på att mamma och pappa kommer hem. Sen blir det OS hela kvällen lång.

Torsdag

Publicerad 2010-02-18 12:04:28 i Allmänt,

Gårdagen i kungliga huvudstaden gick fort och det var riktigt kul även fast jag inte hann med lite shopping. Blev nästan en heldag på Lugna Favoriter där jag blev presenterad för alla möjliga människor som jag knappt kommer ihåg namnen på. Men jag tror helt klart att det blir en riktigt bra praktik och jag längtar grymt mycket. Vill att praktiken ska börja nu och att jag slipper åka ner till Båstad på tisdag.

Nu ska jag starta upp sims och sen så ska jag förbereda mina frågor till min intervjuperson som jag ska träffa imorgon, hoppas att det blir bra.

Tisdag

Publicerad 2010-02-16 23:02:12 i Allmänt,

Det som inte var så muntert igår är lite muntrare idag. Jag har försökt skaka av mig det. Idag har det varit en heldag i stan. Där jag lyckades göra min nyhetsintervju så nu ska den redigeras och sen är det bara personintervjun kvar att göra.
Nu på kvällen var jag och pappa och kollade på när Sirius lekte bandy med Edsbyn matchen slutade tillslut 6-3 till Sirius, det stod 2-0 efter 2 min.
Sen snabbt till tåget där mamma kom och hämtade oss och sen snabbt hem för att se när Björn Ferry tog OS guldet i skidskytte, vilken kille!

Imorgon blir det troligtvis en hel dag i Stockholm där det bland annat blir ett besök på den blivande praktikplatsen, Lugna Favoriter.

Trodde inte att det kunde bli värre

Publicerad 2010-02-15 18:16:14 i Allmänt,

Jag är så frustrerad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Allt jävla jobb som vi lagt ner under hösten med webbmediaskiten. Nu får vi allt kastat i ansiktet igen. Som jag skrev i rubriken trodde inte att det kunde bli värre. Vi lämnde in slutuppgiften för några veckor sen ihopp om att vi skulle bli av med skiten och vi gjorde allt så bra som möjligt. Och nu några veckor senare får vi tillbaka den och det visar sig att ingen i klassen är godkänd och alla har fått exakt samma kommentar och ALLA ska göra en jäkla omtenta som helt plötsligt har poppat upp på hemsidan.

Och som om det inte skulle vara allt så har jag precis fått reda på att utbildningen kanske inte fortsätter till hösten, för att den inte är tillräckligt akademisk för högskolan i Kristianstad!

Måndag

Publicerad 2010-02-15 13:02:20 i Allmänt,

Solen skiner utanför fönstret här hemma och det är riktigt fint och vakert väder. Synd bara att det är så kallt annars hade jag faktiskt övervägt att kanske bege mig ut på en promix. Men jag väljer nog att stanna inne i värmen istället. Idag har jag faktiskt hunnit att klippa mig. Åkte ner till Jessica imorse och klippte mig blev nöjd som vanligt.

Nu ska jag gå och ringa till min intervjuperson och jag ska försöka lyckas att styra upp en intervju tills imorgon så att jag får både nyhetsintervjun och personintervjun gjord på samma dag.
Och efter att jag ringt till honom så ska jag försöka att få Ika att flytta sig från datorn så jag får spela lite sims!

Söndag

Publicerad 2010-02-14 11:05:21 i Allmänt,

Melodifestivalen igår hemma hos mormor med familjen och morbror. Riktigt trevligt. Ännu trevligare var det ju att rätt personer gick till Globen även fast Kalles låt var riktigt mysig.

Idag händer det inte mycket. Tror jag ska ta och sno datorn framför mamma för att spela lite sims.

I'm home

Publicerad 2010-02-12 11:52:36 i Allmänt,

Sitter här vid köksbordet hemma och redigerar min enkät som ska skickas in idag, går bra och jag är klar i vilken sekund som helst. Det är skönt att vara hemma igen.
Sen ska jag försöka få tag i den person som jag har tänkt göra en nyhetsintervju med, tror inte att det kan vara så svårt.

Nu ska jag bara redigera klart det sista och sen ska jag sätta mig framför datorn och spela The sims!

Klar för avfärd

Publicerad 2010-02-10 17:32:36 i Allmänt,

Enkäten blev klar ganska fort, sen om jag jobbade ihjäl mig för denna uppgift är ju en helt annan fråga. Nu ska den bara klippas och mailas in till Pia och sen får vi se vad hon tycker om den.
Har även hunnit med att packa väskan, som jag egentligen skulle göra igår. Så nu är jag färdig för hemresan imorgon. Nu är det bara att börja räkna ner timmarna.

Onsdag

Publicerad 2010-02-10 10:22:43 i Allmänt,

God morgon!
Här gick jag upp för ungefär en timme sen. Ska bara diska glaset från frukosten och sen ska jag göra mig i ordning för att bege mig ut och göra en enkät med Båstad befolkningen.
Hade tänkt att jag skulle göra den när jag kom hem på fredag men nu när jag ändå inte har något att göra så kan jag ju lika gärna göra den nu så att den blir klar. Sen är det bara personintervju och nyhetsintervju kvar.

Tisdag

Publicerad 2010-02-09 17:59:42 i Allmänt,

Ledig från skolan idag så det har egentligen inte hänt så mycket. Satte mig ner med Linnea och Goffe och ritade ihop våran storyboard inför filmprojektet, gick bra. Sen blev man kvar nere på radion i några timmar. Så nu sitter jag är i soffan med datorn i knät och funderar på om man kanske ska kolla lite på det som ska följa med hem på torsdag.

Börjar kännas som att det kan vara en förkylning eller något påväg in i kroppen. Hela huvudet känns proppat med bomull och kroppen känns allmänt seg och halsen börjar kännas tjock. Vill inte bli sjuk!

Film

Publicerad 2010-02-08 23:02:57 i Allmänt,

Blev lite otippat film hemma hos Linnea och Anna ikväll. Där hemma kollades det på Notthing Hill, länge sen man såg den filmen. Hade tänkt ta en lugn kväll som vanligt framför tvn innan Linnea hörde av sig på msn och övertalade mig att komma över. Och jag är ju ingen taskig kompis så jag satte på mig skorna och traskade iväg.

Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen!

Måndag

Publicerad 2010-02-08 16:39:59 i Allmänt,

Kort skoldag idag men trots att vi slutade runt halv elva så gick jag inte från radion förens vid 14 tiden. Efter skolan blev det ett besök på banken för att se om mitt nya kontokort hade kommit, men det hade det inte gjort lite surt.
Idag har jag ändå lyckats med att få mycket gjort. Har sålt en utav de två böckerna från kursen i Växjö som jag hoppade av efter två kurstillfällen, trodde aldrig att jag skulle bli av med de men nu är i alla fall en ur världen. Sen har jag även bestämmt träff med Hasse Eriksson på Lugna Favoriter där vi ska prata om min praktik. Och han sa att han hade lyssnat igenom mina rötsprover som jag skickat in och han tyckte att de var bättre än vad han hade trott från början så det blir skoj.
Men något som kanske är det roligaste är att jag har fått min intervjuperson till uppgiften i intervjuteknik klar. Cykeltaxi Carl gick med på att ställa upp på en intervju och det ska bli riktigt kul för jag tror att han har jättemycket att berätta både roliga och lite tråkiga saker. Så nu är det bara en enkät och en nyhetsintervju som ska fixas!



Semla

Publicerad 2010-02-07 13:37:52 i Allmänt,

Har de senaste dagarna varit riktigt sugen på semlor. Hur gott skulle det inte vara?! Så man kanske ska byta ut pyjamasbyxorna mot vanliga mjukisbyxor och bege sig ut på jakt efter en semla!

Söndag

Publicerad 2010-02-07 13:26:41 i Allmänt,

Om jag ska vara ärlig var ju inte gårdagens melodifestivalomgång så mycket att hänga i granen. Redan då när jag lyssnade igenom låtarna lite snabbt så konstaterade jag att det var ett ganska tunnt startfält och det blev ju inte direkt så mycket bättre i direktsändningen. Ola var bäst och det var rätt att han gick till final. Och programledarna behåll Måns och Dolph och skrota Christine Meltzer. Vad gör hon där?! Nej, usch säger jag bara.

Men om vi ska gå över till något lite mer positivt så kollade jag på Real Madrid efter melodifestivalen. Det var däremot mycket roligare. Redan efter 5 minuter så raslade det bakom Espanyols målvakt, Kameni, Ramos satte dit den med huvudet serverad av Granero. Sen fick jag vänta en stund till innan det rasslade till igen och denna gång var det Kaká. Sen gjorde även Gonzalo Higuain comback efter sin skada och han krönte den med ett snyggt mål... Fick ett sms från Malin strax efter matchens slut där det stod Pipita is the king!, kan inte mer än att hålla med!

 

Lördag

Publicerad 2010-02-06 16:00:19 i Allmänt,

Igår kväll var vi ett gäng som åkte iväg till Ängelholm och gick på Engelholmsrevyn. Redan innan var jag lite tveksam då revy inte riktigt är min grej och jag fick det bekräftat under gårdagskvällen.
Idag har det inte gjorts så mycket, har kollat på reprisen av Let's dance.
Ikväll är det dags för melodifestivalen, har lyssnat igenom låtarna på svts hemsida och jag vet inte riktigt vad jag tycker. Återkommer väl under kvällen angående låtarna. Och efter melodifestivalen blir det fotboll för hela slanten, Real Madrid tar emot Espanyol på Santiago Bernabeu. Hala Madrid!

Fredag

Publicerad 2010-02-05 15:45:15 i Allmänt,

Idag tog vi igen den lektion som vi missade i onsdags då när allt var inställt. Vi fick våra uppgifter som ska göras, en enkät, en nyhetsintervju och en personintervju, skoj skoj.
Ska snart ta och börja lite smått med maten. Idag blir det faktiskt mammas egen komponerade geggamojja, som jag och Ika så snällt har döpt den till, riktigt mumsig.
Imorgon drar äntligen melodifestivalcirkusen igen!

Torsdag

Publicerad 2010-02-04 18:35:09 i Allmänt,

Idag stod det workshop: teambuildning på vårat schema. Så det var bara att pallra sig iväg till skolan. Där mötte vi Thomas en skön skåning som skulle hålla i workshopen. Det började lite trevande men slutade med massor av skratt och roliga övningar. En där vi blev indelade i två grupper och ut på lyckan torget, på med ögonbindlar och ta tag i repet och därefter skulle det skapas en likbent rektangel.
Så det var helt klart en riktigt rolig dag. Något som kanske är mindre kul är att vi var i ett klassrum där venlitationen ligger på noll och nu känns det i huvudet om man säger så.

Imorgon tar vi igen den inställda lektionen från igår och sen efter det tar vi helg och väntar tills nästa veckas lektioner och hemresan hem. Ska även försöka få tag på min person som jag skulle vilja göra en personintervju med.

Onsdag

Publicerad 2010-02-03 21:30:13 i Allmänt,

Som jag skrev tidigare så blev ju inte denna dag riktigt som jag tänkt. Fast besöket till Halmstad var välkommet. Blev faktiskt några inköp, mascara, puder och ett litet grått fodral från Monki. Imorgon är det skola och teambuilding och sen på fredag tar vi igen den journalistik som vi missade idag, då det var inställt. Just nu sitter jag bara och längtar till nästa torsdag då jag vid denna tid sitter hemma hos mamma och pappa och Ika och myser.

Nu är jag less på all snö. Tycker det kan sluta snöa nu och inte komma något mer och att allt bara försvinner på några timmar. Orkar inte stå och skotta nå mer och framförallt slippa saltstrecken på skorna efter allt saltande på vägen.

Inställd

Publicerad 2010-02-03 10:07:17 i Allmänt,

Strax efter det publicerade inlägget igår så kom beskedet. Dagens lektion var inställd pga snön. Har aldrig varit med om att skolan har ställt in pga snön. Förrutom då när det var den stora snöstormen som lamslog hela Gävle och delar utav Uppsala 1998. Då blev vi hemskickade från skolan under lunchen då det kommit rapporter från Gävle om snöovädret.
Så denna dag blir väl inte riktigt som jag tänkt mig. Ska gå ner till Ica och handla det som behövs och sen får jag se om jag hänger med Linnet till Halmstad, om det går några tåg det vill säga!

Tisdag

Publicerad 2010-02-02 20:07:31 i Allmänt,

Idag var det föreläsning som stod på schemat för dagen. Björn Häger, en slags legend inom journalistiken. Det var en rolig och intressant föreläsning. Sen var det bara att bege sig ut i blåsten.
Imorse vid 5-tiden vaknade jag och hörde hur vinden ven utanför fönstret och sen när jag gick upp vid åtta tiden så insåg jag att jag skulle bli tvungen att skotta mig ut för att kunna ta mig till skolan. Så det var bara att äta frukosten klä på sig mjukisbyxorna på med mössa och vantar och ut i blåsten och skotta bort snön för att sen göra mig i ordning för att gå till skolan. Sen var det bara att skotta sen när man kom hem sen med. Jag är faktiskt less på snön nu.. Och just nu blåser det lika mycket och snön yr lite fint utanför fönstret. Men som tur är så har Eva varit här uppe och hjälpt mig att skotta bort all snö som fanns här uppe ihopp om att det inte ska snöa igen denna gång också.


Sen vid 22 är det dags för Paradise hotel final. Är helt fast men jag kan ju inte säga att jag är förvånad då jag är ett lite dokusåpa freak.

Måndag

Publicerad 2010-02-01 13:54:16 i Allmänt,

Jaha då var en ny vecka startad och denna vecka står det i alla fall lite mer på schemat än föregående. Idag hade Hasse en liten timme då han gick igenom lite olika saker. Sen satte vi oss ner i gruppen och skrev ihop en synopsis om hur våran film skulle kunna se ut. Det gick smärtfritt om man säger så. Sen efter det var skoldagen slut så nu har jag hamnat i soffan med datorn i knät, känns som att det är oundvikligt varje dag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela